ulubioną surówką. Do burgerów z fasoli polecam także pikantny sos pomidorowy lub meksykańską salsę . Inspiracja: Jadłonomia Składniki na 9 -12 kotletów w zależności od wielkości: 2 puszki czerwonej fasoli 2 torebki ugotowanego i przestudzonego ryżu 1,5 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka wędzonej papryki lub słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 czerwonej cebula(...)ząbki czosnku 2 łyżki ciemnego sosu sojowego (lub sosu sojowego bezglutenowego) 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju Sól Pieprz Przygotowanie: Fasolę odcedzić, zblendować na jednolitą masę. Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Do miski przełożyć zblendowaną fasolę, ugotowany ryż, cebulę z czosnkiem oraz pozostałe przyprawy. Dokładnie wymieszać do połączenia składników. Lepić kotleciki. Tak przygotowane kotleciki układać
Fabryka pomysłówSkładniki dla 4 osób: 100 g suchej czerwonej fasoli 500 g wołowiny 1 cebula 1 marchewka 1/4 selera (ok. 100g) 2 świeże papryczki chili r /> 2 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 łyżeczka oregano 2 papryczki chipotle w sosie adobo * 1 laska cynamonu 1 łyżeczka nasion kuminu 1/2 łyżeczki ziaren kolendry 600 g pomidorów(...)puszki sól i pieprz oliwa do smażenia dodatkowo do podania kwaśna śmietana listki kolendry brązowy ryż Fasolę zalać wodą, odstawić na kilka godzin. Przygotować pozostałe składniki. Mięso opłukać, osuszyć. Pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać w niewielką kostkę. Marchewkę oraz seler obrać, opłukać i pokroić na niewielkie kawałki. Chili oczyścić, posiekać. Czosnek obrać, drobno posiekać. Papryki oczyścić, pokroić w kostkę
Pełny talerzłyżce piany, aż do skończenia. Ciasto wlewaj na rozgrzaną gofrownicę. Po upieczeniu przełóż na kratkę do wystudzenia. (Ale lepiej będzie jeść prosto z gofrownicy). Przygotuj sałatkę: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 papryczka chili 250 gram pomidorków koktajlowych 1 sztuka czerwonej cebuli garść świeżej natki kolendry 1 sztuka awokado 1 sztuka limonki(...)łyżki oliwy Papryczkę chili i cebulę posiekaj drobno. Fasolę i kukurydzę przełóż do miski. Dodaj pomidorki, awokado, papryczkę, cebulę. Skrop limonką i oliwą. Wymieszaj. Całość posyp natką kolendry
AZgotuj!chwalę , tylko pokazuję " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy ( mała lub 1/2 dużej ) 1 puszka czerwonej fasoli 4-5 ogórków konserwowych kawałek kapusty pekińskiej 1 czerwona cebula – mała czerwona papryka , najlepiej spiczasta , gdyż jest najsłodsza i chrupiąca sól sos : 3 łyżki słodkiego sosu(...)zalewy na sitku , żeby nie barwiła pozostałych składników , odsączamy . Tak samo odcedzamy z zalewy kukurydzę i tuńczyka . Następnie w dużej, przejrzystej misce układamy warstwę kapusty pekińskiej ( lekko solimy ) , fasoli , kukurydzy , papryki , tuńczyka , cebuli ogórka – kolejność możecie zmienić , wedle fantazji Składniki z listy sos, mieszamy ze sobą w misce i polewamy ,grubą warstwą ,wierzch sałatki . Wykańczamy tartym serem i szczypiorkiem
Ogrodnik w podróżypuszka czerwonej fasoli* 2 eko jaja dojrzały banan 3 łyżki dobrego gorzkiego kakao 100 ml oleju rzepakowego 5 łyżek ksylitolu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia porzeczki Odsączyć fasolę, wbić jajka i pokrojonego banana. Dodajemy resztę składników i blendujemy. Wrzucić garść czerwonych porzeczek i delikatnie przemieszać. Masę wylać do wyłożonych papilotek i wkładamy do formy na muffinki(...)Pieczemy 40 minut w 180 stopniach. *Zamiast fasoli można użyć mąki np. ryżowej pełnoziarnistej
AZgotuj!szklanka mąki 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki wody gazowanej szczypta soli 2 jajka 3 łyżki oleju Składniki na farsz do naleśników 400g mielonego mięsa wołowego 200g kukurydzy 200g czerwonej fasoli 100g groszku 100g sera cheddar 1 łyżka przyprawy meksykańskiej 1 czerwona cebula szczypta soli szczypta pieprzu olej do smażenia 1 pomidor Dodatkowo guacamole -> PRZEPIS kwaśna śmietana Przepis(...)doprawiamy je przyprawą meksykańską, solą i pieprzem. Nie solimy mięsa na początku, aby nie zrobiło się twarde. Dodajemy następnie na patelnię pokrojonego w kostkę pomidora, odcedzoną z zalewy kukurydzę, fasolę oraz groszek. Całość dusimy razem ok. 7 minut. W połowie tego czasu dosypujemy starty żółty ser. Farsz wykładamy na usmażone wcześniej naleśniki i rolujemy (zwijamy). Podajemy. Smacznego! Artykuł Naleśniki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!łyżki oregano pieprz sól łyżeczka oleju do smażenia Na sos: 2 papryki czerwone jedna papryczka chili cebula ząbek czosnku 30dag pieczarek puszka fasoli czerwonej 700ml przecieru pomidorowego 2 łyżeczki cukru, sól Naleśnilla: Jajka ubijamy z wodą, a następnie dodajemy mąkę, oregano, sól i pieprz, mieszamy. Patelnię smarujemy olejem i porządnie rozgrzewamy(...)Smażymy naleśniki z obu stron na rumiano. Sos: Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy, dodajemy pieczarki. Po chwili dodajemy przecier pomidorowy, fasolę, pokrojoną papryczkę chilli i paprykę. Dusimy aż do zredukowania sosu. Na koniec dodajemy cukier i odrobinę soli do smaku. Gotowy sos zawijamy w naleśnik- tak jak pokazane jest na rysunku poniżej ;) Źródło:Stylowi.pl SMACZNEGO
Czerwona Porzeczkawołowego 1,5 cebuli 3 ząbki czosnku 1 papryka czerwona, zielona i żółta (po kawałaku) 1 puszka kukurydzy 0,5 puszki groszku 1 puszki fasoli czerwonej 1 puszka pomidorów bez skórek lub przecier pomidorowy sól, pieprz 2 papryczki chilli, ogóreczki chilli Zawartość puszek (kukurydze, groszek, fasole)wraz z tzw. wodą wlać do dość niedużego
MarciochaKucharzyświetna alternatywa dla standardowej kanapki, więc warto je wypróbować! składniki na 6 porcji 6 placków tortilli ( przepis tutaj) 500 g mielonej wołowiny 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka pomidorów krojonych 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 czerwona papryka 2 cebule 2 ząbki czosnku olej do smażenia 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki szczypta ostrej papryki czarny(...)pieprz sól przepis Obraną cebulę drobno siekamy a czerwoną paprykę kroimy w kostkę. Do garnka z niewielką ilością rozgrzanego tłuszczu wrzucamy posiekaną cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko rumienimy krótką chwilę od czasu do czasu mieszając. Do zrumienionej cebuli i czosnku dodajemy mielone mięso i wszystko chwilę podsmażamy. Do podsmażonego mięsa dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy
Smakowite Daniapropozycja na sycący obiad lub obiadokolację SKŁADNIKI 25 dag mięsa mielonego, 30 dag cienkiej kiełbasy, 1 papryka czerwona, 1 papryka zielona, 2 ostre papryczki pepperoni, 1 puszka fasoli czerwonej, 1 puszka kukurydzy, 1 cebula, puszka pomidorów krojonych, ok. 1/3 szkl. ryżu, 1 łyżka koncentratu, 1 łyżka mąki, ½ łyżeczki słodkiej papryki, soli, pieprzu, majeranku WYKONANIE Cebulę i papryki kroimy(...)oleju podsmażamy cebulę, dodajemy mięso mielone, do podsmażonego mięsa dodajemy papryki i chwilkę dusimy. Całość przekładamy do garnka o grubym dnie, podlewamy wodą, dusimy 10 min, dodajemy pomidory, osączoną fasolę i kukurydzę oraz ryż. Na patelni podsmażamy kiełbasę, dodajemy do całości. Doprawiamy przyprawami oraz dodajemy koncentrat pomidorowy. Można zagęścić mąką. Całość dusimy aż wszystkie składniki będą miękkie
słodki bratekstołu w oka mgnieniu. Możemy ją również przygotować na kolację lub zabrać do pracy. Składniki: 250 gram makronu Fusilli Malma 300 gram piersi z indyka 0,5 puszki czerwonej fasoli Pół puszki kukurydzy konserwowej Pół puszki groszku 1 duża czerwona papryka Pęczek szczypioru 3-4 łyżki majonezu 2 łyżki pikantnego ketchupu Sól, pieprz Przyprawa do indyka Olej(...)kilka godzin do lodówki. Obsmażamy na rozgrzanym oleju, przekładamy na talerz i pozostawiamy do ostudzenia. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku z niewielką ilością oleju według przepisu na opakowaniu. Kukurydzę, fasolę i groszek odcedzamy z zalewy, umytą paprykę kroimy w paski, szczypiorek drobno siekamy. Do ostudzonego makaronu dodajemy ostudzonego indyka oraz pozostałe warzywa. Dodajemy majonez, ketchup i doprawiamy do smaku solą
Bajeczna Kuchniaswoje puszkowe zapasy, bo mając sklep z tego typu asortymentem ciut głupio jest kupować puszki Składniki na 4 duże porcje (czyli nawet 6 normalnych): 200-250 g suchej czerwonej fasoli ugotować lub dwie puszki po 400 g 200 g czerwonej soczewicy 4 duże pomidory (osobiście nie kupuję o tej porze roku pomidorów) lub 2 puszki(...)czasu do czasu. Dodaj soczewicę i pomidory oraz wody (dokładnie tyle ile ma puszka, czyli 400 ml). Gotuj wszystko razem około 10 minut. Gdy soczewica będzie już miękka dodaj fasolę i posiekane figi oraz dopraw solą. Gotuj jeszcze chwilkę, aby fasola się ogrzała. Podawaj z pieczywem, najlepiej taki na zakwasie. Smacznego! Artykuł Kociołek dyniowy z fasolą i soczewicą pochodzi
greenscarfpopisowa to idealny wybór na każdą okazję! PRZEPIS NA SAŁATKĘ POPISOWĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 g fileta z kurczaka 6 jajek 4 ogórki korniszony 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 czerwona cebula sól, pieprz paczka chipsów rożków Wykonanie Kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy(...)kosteczkę. Następnie dodajemy przyprawę do gyrosa, sól oraz pieprz. Całość dusimy na odrobinie oliwy. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki i cebule kroimy w kostkę. Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, dodajemy sól oraz pieprz do smaku. Sałatkę układamy warstwowo: Ogórki korniszony Jajka Cebula Kukurydza Fasola Sos Kurczak Chipsy (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Przepiski.plostatni raz. Danie to wyszło bardzo sycące, które z powodzeniem można zabrać ze sobą do pracy. Składniki 2/3 szklanki mieszanki soczewic 2 puszka pomidorów 1 mała puszka czerwonej fasoli jedna papryka śmietana do zagęszczenia (ja użyłam creme fraiche) 2 marchewki czerwona cebula (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Soczewicę należy opłukać i namoczyć w wodzie na około 2 godziny. Kroimy(...)marchewkę w kostkę przekładamy do garnka, dodajemy soczewicę i gotujemy 30 minut. Następnie dodajemy pomidory, fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę, doprawiamy kminkiem, kolendrą, pieprzem, kurkumą i solą. Gotujemy przez kolejne pół godziny. Na sam koniec należy zagęścić śmietaną i pogotować kolejne 10 minut
Delusional Trinejednak można je zrobić także w wersji bezglutenowej. Farsz ma bardzo wyrazisty i lekko osty smak. Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam smacznego:) Składniki Farsz - puszka czerwonej fasoli - puszka kukurydzy - pół fileta z piersi z kurczaka - pół czerwonej papryki - pół czerwonej cebuli - 2- 3 łyżki passaty pomidorowej - 1 łyżka oleju - sól, pieprz, wędzona słodka papryka(...)Farsz Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju. Paprykę oraz pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub paseczki i dodajemy do cebuli. Delikatnie przyprawiamy. Całość smażymy. Dodajemy odcedzoną fasolę oraz kukurydzę. Dokładamy passatę pomidorową i dokładnie mieszamy. Na koniec przyprawiamy do smaku. Naleśniki Do miseczki wsypujemy mąkę. Wlewamy wodę i wbijamy jajko. Dodajemy sól. Całość bardzo dokładnie mieszamy
Health-Fit-Life