WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-10 Składniki: 2 nieduże piersi kurczaka, puszka czerwonej fasoli, puszka kukurydzy, mały por (biała i jasnozielona część), średniej wielkości papryka czerwona, duża garść posiekanej natki pietruszki, łyżka oleju, curry, papryka słodka, odrobina pieprzu cayenne, sól, 3 łyżki majonezu, 3 łyżki ketchupu. Przygotowanie: Kurczaka kroję w kostkę, podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw - curry (posypać dosyć obfi... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...