Pewnego razu przyjechali do nas znajomi. Gdy rozmowa zeszła na tematy kulinarne (jakże by inaczej:), zapytałam, jakie mają tradycyjne danie u nich na ukraińskim Polesiu. Padło hasło juszka z grzybami, fasolą i rybą. Zaczęłam wypytywać, a mężowi już zaświeciły się oczy, bo wszystkie wymienione składniki znajdują się na liście jego ulubionych. Kilka tygodni później nadarzyła się okazja spróbować juszki. Jest to rodzaj zupy z suszonych grzybów z dodatkiem fasoli oraz ryby konserwowej. Od tamtego spotkania pytanie...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...