roli głównej! :) Opcja ta jest naprawdę przepyszna - koniecznie spróbujcie, bo warto! Składniki: dla 4 osób 0,5 kg obranej dyni 400g mięsa wołowego, mielonego 1 puszka czerwonej fasoli 2 małe czerwone cebule 2-3 ząbki czosnku (według uznania :)) 1 duża papryka (kolor - opcja indywidualna:)) 1 dość duża obrana, starta marchew na dużych oczkach pół(...)delikatniejsze), co jakiś czas mieszając aby składniki nie przywarły do dna patelni. 3. Kolejno dodajemy pomidory - w formie przecieru, passaty lub pokrojonej, 1 łyżkę cukru (najlepiej trzcinowego) oraz fasolę (na pół odsączoną z zalewy). Zmniejszamy ogień, przykrywamy i dusimy na niewielkim ogniu około 20-30 minut (aż do miękkości warzyw i nie zapominajmy tu o mieszaniu składników co jakiś
Symfonia Smakówjest mi bliższa. A co potrzebujemy do chili con carne? 300 g mielonej łopatki wieprzowej 300 g mielonej szynki (z kulki) 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 średnia czerwona papryka 1 średnia zielona papryka 1 średnia żółta papryka 1/2 małej papryczki chili 1 mała cukinia 2 ząbki czosnku liście świeżej kolendry 1-2 łyżeczki
Raj dla PodniebieniaSzybka i smaczna sałatka na weekend lub na imprezę. Znika w oka mgnieniu! Składniki podwójna pierś z kurczaka makaron ryżowy dwie papryki czerwone kukurydza puszka fasoli czerwonej 6 średnich ogórków kiszonych seler konserwowy Przygotowanie Pierś kroisz w kostkę przyprawiasz papryką słodką, ostrą, przyprawą do gyrosa i smażysz na patelni na odrobinie oleju. Makaron gotujesz do miękkości, kukurydzę
Wasze Przepisykoniec gotowania wlewamy sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, chwilę znowu gotujemy. Podajemy ze śmietaną. Od czasu do czasu do tego typu zupy dodaję jeszcze puszkę czerwonej fasoli. Artykuł Barszcz czerwony z ziemniakami pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovybazylię, majeranek, sól, pieprz) – mięso (może to być kiełbaska, mięso z kurczaka ) – 1 cebulę – 4 jajka ugotowane – 1 puszkę groszku – 1 puszkę czerwonej fasoli – 1 paprykę czerwoną surową Ugotowane ziemniaki kroimy w plastry. Układamy część z nich na spodzie, polewamy ketchupem i przyprawiamy. Na to kładziemy mięso i posypujemy cebulą pokrojoną
Szybko Tanio Smaczniekuchni . To danie znajdzie swoich zwolenników , nie tylko wśród osób na diecie bezmięsnej , bo ono jest po prostu smaczne . Składniki : 1 puszka białej fasoli 1 puszka czerwonej fasoli 1 cebula średniej wielkości trochę świeżego tymianku lub suszonego , ilość dowolna 2 jajka 2 łyżki bułki tartej i 1 szklanka bułki tartej do obtaczania kotletów sól , pieprz do smaku farsz
Ogrodnik w podróżytygodniowym wyprzedzeniem. Do pracy zabieram pyszne dania przygotowane w domu, nie jestem głodna, ale najedzona i szczęśliwa! Sałatka z kuskusem, papryką, ogórkiem i fetą Sałatka z kuskusem, czerwoną fasolą i papryką Gulasz z cukinii z ziemniakami i fasolą Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Kasza gryczana z brukselką
Moja smaczna kuchniajest mi bliższa. A co potrzebujemy do chili con carne? 300 g mielonej łopatki wieprzowej 300 g mielonej szynki (z kulki) 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 średnia czerwona papryka 1 średnia zielona papryka 1 średnia żółta papryka 1/2 małej papryczki chili 1 mała cukinia 2 ząbki czosnku liście świeżej kolendry 1-2 łyżeczki
Raj dla Podniebieniałyżeczki ostrej papryki w proszku lub pieprzu kajeńskiego 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 nieduże cukinie 2 ziemniaki 3 marchewki 1 puszka białej fasoli 1 puszka czerwonej fasoli 100-150 ml śmietany (18%) sól, pieprz 2 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: Przygotować warzywa - cebulę pokroić w drobną kostkę. Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cukinię dokładnie
Codzienne Gotowanieprzygotuj się wcześniej na to spotkanie. Możesz przygotować i zaplanować w ramach swojego zapotrzebowania kalorycznego (np. zamiast kolacji) zdrowe przekąski: pasty (HUMMUS, PASTA Z BIAŁEJ FASOLI, PASTA Z CZERWONEJ FASOLI, PESTO) sałatkę (Z GRUSZKĄ I BAKŁAŻANEM, ZE SZPARAGAMI I TRUSKAWKAMI) warzywa pokrojone w słupki Gdy nie masz czasu wyjściem z sytuacji mogą być orzeszki arachidowe, ale te prażone
Katarzyna Skórska - dietetyk klinicznypolecam obficie posypać nią zupę, będzie jeszcze pyszniejsza ;) Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 200-250 gram mielonej wołowiny 1 cebula 1 puszka białej fasoli 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 2 łyżki klarowanego masła pół litra wrzątku kilka plasterków ostrej papryki kumin słodka wędzona papryka w proszku majeranek pieprz
Quinoa Raz!mięsa mielonego (wołowina świetnie się nada) 15 dag wędzonego boczku/bekonu 10 cm kiełbasy chorizo (opcjonalnie) 2 łyżki oleju 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka fasoli białej 1 puszka kukurydzy 1 puszka pomidorów w zalewie 1 łyżeczka papryki słodkiej (w proszku) 1 łyżeczka papryki wędzonej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka oregano
Ale Pyszka!pora to nadrobić ;) 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka oregano puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy czerwona cebula 1/2 sałaty lodowej opakowanie chipsów nachos 2 łyżki posiekanego szczypiorku Sos: 1 szkl majonezu 1 szkl jogurtu greckiego 1/2 szkl keczupu 1/2 łyżeczki
Smakołyki Asi