Lubię takie warzywne kociołki. W tym dominuje fasola i ziemniaki. Składniki: 5 dużych ziemniaków 2 czerwone papryki 1 biała cebula 1 puszka fasoli czerwonej 3 pomidory ¼ łyżeczki papryki ostrej mielonej ½ łyżeczki suszonego tymianku sól do smaku ½ łyżeczki słodkiej papryki mielonej 4 łyżki oleju 1 gałązka świeżego tymianku Wykonanie: Ziemniaki obrać i pokroić w grubą kostkę. Cebulę pokroić w grube pierścienie i zeszklić na oleju. Dodać ziemniaki, mielona paprykę i smażyć przez 5 minut. Następnie podlać wodą, do... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com