czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:60/307)

Sałatka śledziowa z ziemniakami i fasolą 120

Składniki: 500 g ziemniaków 1 średnia czerwona cebula (może być biała ale nie będzie tak ładnie wyglądać) 5-6 matiasów   4 - 5 ogórków kiszonych 1 puszka fasoli czerwonej 4 łyżki oleju (użyłam lnianego) 1/2 łyżki musztardy dijon sól, pieprz pęczek koperku Gotujemy ziemniaki (ja ugotowałam je w mundurkach, bo lepiej smakują w sałatkach), studzimy i kroimy(...)kostkę, podobnie cebulę i ogórki. Dodajemy pokrojone w kawałki śledzie oraz odsączoną z zalewy i przepłukaną fasolę oraz drobno posiekany koperek. Całość mieszamy z olejem i musztardą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień

Cynamonowe szczęście
Brownie z fasoli i bananów 163

Składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 2 banany 3 jajka 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 1/3 szklanki cukru 50 g gorzkiej czekolady Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 1/4 szklanki mleka 3 łyżeczki cukru Sposób wykonania: Fasolę odsączamy na sitku a następnie płuczemy pod bieżącą wodą. Przesypujemy do dużej miski. Czekoladę rozpuszczamy. Dodajemy wszystkie składniki ciasta

Qchnia po prostu
SAŁATKA FASOLOWA 1052

złożenie" sałatki) i... czarować. I proszę, jak szybko i przyjemnie można z łatwością zachwycić. Bo przecież mimo, że mało praco-, czaso-, pieniędzo- chłonna to rozczarować nie może. SKŁADNIKI: - fasola czerwona, puszka, - fasola biała, puszka, - kukurydza, puszka, - groszek zielony, puszka, - jajka, 4 kurze / 8 przepiórczych, - cebula czerwona, 1 duża - cebula biała, 1 duża. - majonez. 2 łyżki, (najlepiej domowy) - pieprz

Wypisz Wymaluj
Bezglutenowe ciasto z fasoli i bananów oraz "Ballada o ciotce Matyldzie" 237

zaskoczyło. Myślałam, że banany będą bardziej wyczuwalne. Na pierwszy plan jednak wyraźnie wysuwa się kakao. Składniki (na keksówkę o wymiarach (26 x 8 x 7) cm ): 2 puszki czerwonej fasoli 3 małe banany czubata łyżka mąki kokosowej łyżka oleju 4 jajka łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki miodu 2 łyżki ciemnego kakao kilka kropel aromatu migdałowego Foremkę wyłożyć papierem

Weekendy w domu i ogrodzie
Papryka faszerowana po meksykańsku mięsem, fasolą i kukurydzą. PRZEPIS 127

wyglądające jak wielkie chili, choć nie są ostre) lub zwykłe, 2 duże piersi z kurczaka, około 500 gramów, 2 duże cebule, 2 ząbki czosnku, 1 puszka fasoli czerwonej, 1 puszka kukurydzy konserwowej, olej, sól, pieprz. Jak zrobić meksykańskie papryki faszerowane? Papryki umyj, następnie przekrój wzdłuż, usuń gniazda nasienne. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej trochę oleju, zrumień(...)cebulę, dorzuć czosnek i smaż jeszcze chwilę. Piersi z kurczaka pokrój w małą kostkę, następnie posiekaj. Kukurydzę i fasolę odsącz. Wszystkie składniki przełóż do miski, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Masą faszeruj połówki papryk, ułóż je w skropionym oliwą naczyniu do zapiekania. Piecz w temp. 190 stopni przez około 50 minut – aż wierz się zrumieni. Rada

Kulinarna Polska
Sałatka z kapusty pekińskiej z serem feta i awokado - na grilla i nie tylko 607

około 500 g) 1 puszka 400 g kukurydzy 2 pomidory 1 papryka czerwona 1 duże awokado około 20 szt. oliwek czarnych lub zielonych 1 puszka 400 g fasoli czerwonej 1 kostka sera feta na sos: 6 łyżek jogurtu naturalnego kremowego 6 łyżek serka homogenizowanego naturalnego 3 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny do smaku sól, pieprz biały

Uwaga Babcia Gotuje
Ryż po meksykańsku (wege i fit) 155

meksykańsku (2 porcje): 150 g ryżu brązowego cebula papryka pepperoni zielona (czerwona też może być) papryka zielona puszka kukurydzy 500 ml passaty pomidorowej szklanka wody pół szklanki fasoli czerwonej z puszki szklanka fasolki szparagowej (dałam mrożoną) kolendra, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, papryka ostra, sól, pieprz   Przygotowanie Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie wsypujemy ryż. Całość

e-PrzepisyKulinarne
Succotash z czerwonej fasoli 200

pomocy natywnych mieszkańców, w podzięce za to zaprosili ich na wieczerzę, podczas której ci drudzy nauczyli ich wytwarzać właśnie to danie. Z racji tego, że historia stosunków białych i czerwonych była raczej krwawa, głównie w wyniku inicjatywy tych pierwszych, rocznicę tej wieczerzy obchodzą jak coś niebywałego. Natywni mieszkańcy, ich wierzenia i styl życia, stali się jeszcze bardziej legendarni niż(...)Karol May, a mniejsza dzięki twórczości Davida Lyncha. Głównymi składnikami tego dania są kukurydza i fasola. Rodzaj fasoli zależy od regionu. Później zostało one stunningowane za pomocą pomidorów.  Potrawa, ze względu na swój budżetowy charakter przeżyła prawdziwy renesans podczas wielkiego kryzysu. Składniki: - puszka czerwonej fasoli - puszka kukurydzy - ketchup Wykonanie: Kukurydzę odsączamy i mieszamy w garnku z fasolą, którą

Kryzysowa Książka Kucharska
Chili con carne 173

mięsa mielonego (najlepiej wołowego) 1 cebula 1 ząbek czosnku 400 g pomidorów z puszki (waga razem z sosem) 500 ml bulionu  1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 1 papryczka chili 2 ziemniaki 2 łyżki oleju 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz(...)gotujemy krócej. Pod koniec gotowania powinno zostać trochę sosu, potrawa ma pływać w lekko płynnym sosie.  4. W międzyczasie czerwoną paprykę kroimy w cienie paski, które przecinamy na pół, żeby nie były za długie. Kukurydzę i fasolę odsączamy na sitku. 5. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy paprykę, fasolę i kukurydzę. Na samym końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki

kruche babeczki
Fasolowe babeczki z serkiem, jeżynami i polewą czekoladową 250

Fasolowe babeczki z serkiem, jeżynami i polewą czekoladową. Fasola w słodkim wypieku brzmi trochę dziwnie, w babeczkach nie jest wyczuwalna w smaku, pełni wraz z płatkami owsianymi rolę zagęstnika, gdyż babeczki, które upiekłam z ich udziałem są bez dodatku mąki i jajek. Dzięki zawartości kakao babeczki mają mocno kakaowy smak, mają też serową niespodziankę w środku, wierzch(...)został zwieńczony jeżynami oblanymi masą z czekolady i nalewki jeżynowej. Musicie koniecznie ich skosztować, bo te babeczki są pyszne! Składniki na 9 szt: 250 g gotowanej na parze czerwonej fasoli z puszki 2 łyżki kakao szczypta soli 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ¼ szklanki oleju 1/3 szklanki cukru 3/4 szklanki górskich płatków owsianych górskich 2 łyżki jogurtu greckiego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Król imprezy, sałatka 429

mięsa mielonego, ja użyłam z szynki - 1 czerwona papryka - 2 czerwone cebule - 1/2 szklanki passaty pomidorowej  - 4 pomidory - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka czerwonej fasoli - 400 g gęstego jogurtu naturalnego - 15 dag sera żółtego, oscypek tez się świetnie komponuje - 6 łyżek majonezu - czipsy tortilla  - sól, pieprz, wędzona ostra papryka - olej 1. Na patelni rozgrzewamy(...)Kroimy sałatę, pomidory i paprykę. Kukurydzę i fasolę odcedzamy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. 4. W misce układamy kolejno: - sałata pekińska - pomidory - mięso - papryka czerwona - kukurydza - fasola - sos - ser żółty - chipsy tortilla Smacznego i dobrej zabawy

Apetyczna babeczka
Bezglutenowe muffinki sernikobrownie 192

Sernikobrownie w wersji muffinkowej, bez białego cukru, mąki i  glutenu. Spód to popularne brownie z fasoli, a góra to oczywiście sernik z dodatkiem wanilii. Połączenie mocno czekoladowego ciasta i sernika jest naprawdę rewelacyjne. Takie muffinki można zabrać ze sobą na przekąskę, doskonale zaspokajają apetyt na coś słodkiego,a przy okazji(...)bardzo pożywne. Świetnie sprawdzą się też przy wszelkich imprezach,  śmiało można podać je na świąteczny lub sylwestrowy stół. Składniki (ok. 10 muffinek) Spód brownie: 1 puszka czerwonej fasoli  2 jajka 4-5 łyżek ksylitolu 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego  1 łyżeczka ekstraktu waniliowego  1 łyżka zaparzonej kawy  Masa serowa: 500 g sera twarogowego

Healthy food explorer
Chili con carne 165

Potrawa z mięsa wołowego, czerwonej papryki, fasoli i pomidorów z dodatkiem aromatycznych przypraw. Danie jest intensywne w smaku i niesamowicie smaczne, a odgrzane na drugi dzień jest jeszcze lepsze. Chili con carne podaje się z ryżem lub plackam i tortilli i guacamole. Pochodzenie tej potrawy jest kwestią sporną. Jedni uważają, że jest to potrawa kuchni amerykańskiej a inni(...)przepis do obydwu Tak czy inaczej warto ją przygotować. Przygotowanie: 500 g mielonej wołowiny 500 g passaty pomidorowej 1 szklanka bulionu 1 duża czerwona papryka 1 puszka czerwonej fasoli (400 g) 1 cebula 4 ząbki czosnku 1/2 małej papryczki chili 1/5 łyżeczki kminu rzymskiego (utartego w moździerzu) 1 łyżeczka oregano 2 łyżeczki słodkiej papryki około 3 łyżek oliwy

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania