czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:51/307)

Marokańska sałatka z tuńczykiem 138

własnej 1,5 szklanki ryżu ugotowanego na sypko z dodatkiem 1 – płaskiej łyżeczki kurkumy 4 plastry ananasa z puszki w lekkim syropie 3 ząbki czosnku 1/2 puszki czerwonej fasoli mała puszka kukurydzy 2 ogórki , korniszony ( koniecznie jędrne i chrupiące ) 1/2 słodkiej cebuli ( biała lub bananowa ) 2 łyżeczki przyprawy zatar ( można bez problemu kupić w sklepach firmy Kamis(...)odciskamy z zalewy , delikatnie rozdrabniamy i dokładamy do ryżu . Dodajemy obraną i drobniutko posiekaną cebulę , korniszony i wyciśnięty praską czosnek . Następnie, przepłukaną zimną wodą i odsączona na sicie, czerwoną fasolę , ananasa oraz kukurydzę . Jeśli nie przepłukacie fasoli , sałatka będzie miała brzydki, bury kolor Na koniec majonez , sok z limonki , brązowy cukier , zatar , chilli i sól do smaku . Mieszamy

Ogrodnik w podróży
Jogurtowy sernik na daktylowo figowym spodzie 200

brownie. Sama masa serowa jest delikatna i puszysta. Takiego kawałka zdrowego sernika nie można ominąć obojętnie! Spód: 10  daktyli  Radix-bis 5 suszonych fig 240 g czerwonej fasoli (z puszki) 2 łyżki kakao 50 g gorzkiej czekolady 3 łyżki masła kokosowego ¾ szklanki mąki owsianej 2 łyżki rozpuszczonej kawy ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowo-jogurtowa(...)kokosowe rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jeżeli nie mamy mąki owsianej, wystarczy, że zmielimy płatki owsiane na drobny pył. Do wysokiej miski wkładamy daktyle, figi, mąkę owsianą, kakao, odsączoną czerwoną fasolę, proszek do pieczenia, płynną kawę oraz rozpuszczoną czekoladę z masłem. Całość blend ujemy blenderem na gładką i jednolitą masę. Masa będzie bardzo zwarta (taka ma być). ¾ masy wykładamy

VioletoweKucharzenie
Chilli con carne na bogato 152

cebule 4 ząbki czosnku 650 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego 1 puszka krojonych pomidorów 1 duża passata pomidorowa 1 papryczka chili 2 czerwone papryki 2 żółte papryki 1 puszka kukurydzy 2 puszki czerwonej fasoli kidney 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego olej rzepakowy sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka, chili WYKONANIE Cebule obrać, pokroić w kostkę i przełożyć(...)pokroić je w kostkę. Do potrawy wlać passatę pomidorową, dodać koncentrat pomidorowy i papryki, nałożyć pokrywę i dusić, aż papryki zmiękną. Na koniec dodać odsączoną z zalewy czerwoną fasolę i kukurydzę. Następnie dobrze doprawić potrawę solą, świeżo mielonym pieprzem i chili. Dusić pod przykryciem przez 5 minut. Podawać z wybranymi dodatkami np. pieczywem

Passions hobbies life
Brownie z fasoli (bez cukru, tłuszczu i mąki) 210

mocno czekoladowe. Aż ciężko uwierzyć, że takie ciasto może być zdrowe i mało kaloryczne. Całość ma tylko 800 kcal, a więc w jednym kawałku jest niecałe 100 kcal! Fasola jest niewyczuwalna, a poziom słodkości zależy od własnych preferencji. W tym przepisie dodałam bardzo dojrzałego banana, którego można wyczuć w smaku i który zapewnia zdrowej słodkości. Dorzuciłam też kilka łyżek ksylitolu(...)słodkości, będzie idealne też jako przekąska do pracy. Ja lubię je też jeść na śniadanie, oczywiście posmarowanie masłem orzechowym :) Składniki (forma 24 x 13 cm): 1 puszka czerwonej fasoli (po odsączeniu 240 g) 4 łyżki kakao 1 dojrzały banan 4 łyżki ksylitolu 2 jajka 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Healthy food explorer
Sałatka makaronowa z kurczakiem i słonecznikiem 151

sałatkę makaronową z kurczakiem.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 100 g makaronu w kształcie ryżu 200 g filetu z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1 mała puszka kukurydzy (140 g po odsączeniu) 1 mała puszka czerwonej fasoli (60 g po odsączeniu) przyprawa gyros 1 łyżka majonezu 1 łyżka ketchupu pikantnego 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej garść ziaren słonecznika (ja użyłam(...)Dodać mięso i obsmażyć na złoty kolor. Przełożyć na papierowy ręcznik. Pozostawić do ostygnięcia. 4. Przestudzony makaron przełożyć do miseczki. Dodać mięso, pokrojoną w kostkę paprykę. Kukurydzę i czerwoną fasolę odsączyć z zalewy, przełożyć do miski. Dodać majonez, ketchup, musztardę. Doprawić pieprzem i wymieszać. 5. Gotową sałatkę posypać uprażonym na maśle słonecznikiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Quesadilla z kurczakiem 212

przypraw: pół łyżeczki papryki słodkiej, pół łyżeczki ostrego chilli, pół łyżeczki papryczki wędzonej, pół łyżeczki oregano, pół łyżeczki kuminu – 2 łyżki oleju do smażenia – 1/3 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli (może być z puszki) – 1/3 szklanki kukurydzy z puszki – papryczki jalapeno – ilość dobierz według własnych upodobań – 130-150 g tartej mozzarelli – 2 duże tortille – pszenne lub pełnoziarniste(...)blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Na blasze ułóż jedną tortillę, posyp ją połową sera, a na serze rozłóż grillowanego kurczaka, kukurydzę i czerwoną fasolę. Dodaj resztę sera i przykryj drugą tortillą. Możesz także zrobić dwie osobne połówki, nakładając ser i dodatki na połowę tortilli i składając na nią drugą wolną połowę. Tak przygotowaną queasdillę włóż do piekarnika

nietylkopasta.pl
Zupa pomidorowa z mięsnymi kulkami, czerwona fasolą i makaronem 197

zimnej wody dodatkowo: olej do obsmażenia mąka pszenna do obtoczenia zupa: około 300 g gęstego przecieru pomidorowego (nie koncentratu) 3 duże ząbki czosnku 1 średnia cebula 1 puszka czerwonej fasoli (około 400 g) sól i pieprz do smaku 1 łyżka słodkiej papryki Mięso zmielić. Dodać przyprawy i wodę, dobrze wyrobić. Formować niewielkie kulki (wielkości mniej więcej orzecha włoskiego(...)zagotować. Przelać do garnka z kulkami.  Do garnka dolać tyle wody, aby zakryła mięso. Całość gotować przez około 10 minut na niewielkim ogniu. Na końcu dołożyć odsączoną czerwona fasolę i przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Podawać z ugotowanym oddzielnie makaronem. Czy wiesz, że pomidor to owoc

Codzienna kuchnia niecodzienna
NALEŚNIKOWE ENCHILADAS Z MIĘSEM I WARZYWAMI / TEST CREPES MAKER MARKI ARIETE ZE SKLEPU GARNECZKI.PL 116

wieprzowo-wołowe – 250 g * przyprawy: papryka słodka, chili, papryka wędzona, oregano, sól, pieprz * czosnek – 2 ząbki * pomidory w puszce – 1 op * cebula – 1 szt * czerwona fasola – 100 g * kukurydza – 100 g * ciecierzyca – 100 g * ser cheddar lub inny do zapiekania – ok. 200 g * świeża pietruszka i szczypiorek * oliwa z oliwek SPOSÓB(...)się ładnie odklejać po bokach.   FARSZ: Na oliwie podsmażamy cebulę . Dodajemy mięso mielone, smażymy do momentu, aż straci różowy kolor. Wlewamy pomidory wraz z zalewą, Tabasco oraz czerwoną fasolę, ciecierzycę i kukurydzę ( odsączone ). Dusimy 3-4 minuty. Układamy na naleśnikach. Zwijamy. Przesmażamy z każdej strony posypane tartym serem. Podajemy na gorąco z kleksem śmietany i ziołami. Smacznego

Ostra na Słodko
Meksykańska pikanteria i domowe tortille - najlepsze! 213

kurzu w powietrzu. Poczułam energię tego miejsca i z ochotą zabrałam się do jedzenia.  Ach, chyba zapomniałam, jak bardzo lubię tę kuchnię! I jak bardzo tęskniłam za czerwoną fasolą! Delikatnie pikantne, bardzo pomidorowe , mięciutkie wnętrze wypełnione chrupiącymi, soczystymi kawałkami kukurydzy wręcz rozpływało się w ustach. Zarówno ja, jak i Marcin byliśmy kupieni. No bo taki obiad, to zupełnie(...)delikatnie ją natłuść i smaż tortille chwilę z obu stron.  FARSZ DO TORTILLI: Składniki (4 duże porcje, 8 małych): 400 g mięsa mielonego 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka pomidorów bez skórki + 1 świeży 2 cebule średnie sól, pieprz, majeranek, pieprz cayenne, papryka ostra, zioła prowansalskie 4 łyżki sera Corregio sałata olej Przygotowanie: Skrój

Gotowanie to kochanie
CHILI CON CARNE 109

męża w czasie przerwy w pracy :) Składniki: * 750 g mięsa mielonego najlepiej wołowego * 1 cebula * 1 czerwona papryka * 1 ząbek czosnku * 1 ostra papryczka chili * 1 puszka pomidorów krojonych ze skórką * 1 puszka kukurydzy konserwowej * 1 puszka czerwonej fasoli (użyłam  Orzech ) * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 1/3 szklanki passaty pomidorowej * sól, pieprz czarny do smaku * 1 łyżeczka cukru(...)minut. Papryczkę chili przekroić na pół, usunąć pestki i bardzo drobną ją pokroić. Paprykę czerwoną pokroić w cienkie, nieduże paski. Obie papryki dodać do garnka, wymieszać. Ponownie zakryć garnek, gotować kolejne 5 minut. Na końcu dodać odsączoną z zalewy kukurydzę i czerwoną fasolę. Całość gotować około 10 minut. Danie nie powinno pływać w sosie, ale też nie może

Zrób to smacznie
Zupa gulaszowa z czerwoną fasolą 296

marzy się coś na rozgrzewkę. Nie jest zbyt tłusta, ale treściwa i na pewno nawet największy głodomór naje się do syta ;) Składniki: około 1/2 kg karkówki , 1 puszka czerwonej fasoli , 2 średnie marchewki , 1 mała cebula , 2 średnie ząbki czosnku , 1/2 papryczki chili , 2-3 łyżeczki mąki pszennej , 2 łyżki oleju , sól , pieprz do smaku, 1 średni liść laurowy(...)chili. Chwilę przesmażyć, dodać słodką mieloną paprykę, wymieszać. Wlać wodę, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Dusić do miękkości. Na koniec dodać odsączoną z zalewy (ale nie płukaną) czerwoną fasolę. Wymieszać i doprawić całość do smaku. Podawać z dobrym makaronem lub kluskami. Macie swoje ulubione wersje zupy gulaszowej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Meksykańska lasagne 109

chilli con carne – 500-600 g mielonej wołowiny – 250 ml passaty pomidorowej – 1 cebula – 2-3 ząbki czosnku – 1 łyżeczka pieprzu cayenne -1 łyżeczka kminu rzymskiego – 1 puszka czerwonej fasoli – 1 puszka czarnej lub białej fasoli – 1 puszka kukurydzy – 1 łyżka płatków chilli (lub więcej) – oliwa do smażenia, sól i pieprz Składniki sos beszamelowy: – 2 łyżki masła(...)dalej gotuj. Możesz całość doprawić jeszcze większą ilością chilli, ja zwykle tak robię. Po około 15 minutach kiedy sos nieco wyparuje dodaj odsączone z nadmiaru płynu puszki z czerwoną fasolą, białą fasolą i kukurydzą. Mięso duś do momentu aż sos się zredukuje, całość powinna być dość gęsta! Beszamel: W garnuszku rozpuść masło i dodaj mąkę. Starannie połącz ją używając

nietylkopasta.pl
Szkockie bułeczki Tattie 113

gram Mąka – 100-150 gram Masło – 60-70 gram Sól – do smaku Proszek do pieczenia lub Soda oczyszczona – 1 łyżeczka Dodatki ⤵️ Sadzone jajko Fasola czerwona – 1 puszka Szczypiorek – biała część Oliwa z oliwek najwyższej jakości oczywiście z Domu Oliwnego – 3-5 łyżek Ocet winny czerwony – 2-3 łyżki Sól(...)rozgrzanej patelni na złoto – brązowy kolor z każdej strony. Oczywiście jak pisałem to śniadaniowe bułeczki, więc idealne będzie sadzone jajko, chyba wiesz jak je zrobić i fasola czerwona, która tak sobie wymyśliłem. Po pierwsze rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej oliwę z oliwek oczywiście z Domu Oliwnego 😊 dodaj fasolkę, bez płynów i białą część szczypiorku. Dopraw solą i pieprzem

RafalCook
Sałatka warstwowa z brokułem + film 115

tworzą niepowtarzalny smak. Polecam do wypróbowania przepisu.     składniki na 4-5 porcji 1 brokuł 300 g szynki konserwowej mały słoiczek marynowanych pieczarek kukurydza z puszki czerwona fasola z puszki 300 g sera żółtego startego na tarce o dużych oczkach 4 jajka ugotowane na twardo i starte na tarce o dużych oczkach sos 4-5 łyżek majonezu(...)Szynkę kroimy w niewielką kostkę. Pokrojonego brokuła wrzucamy na dno szklanej miski. Na warstwie brokuła rozprowadzamy połowę sosu czosnkowego. Kolejną warstwą sałatki jest odsączona z zalewy kukurydza oraz czerwona fasola. Na fasoli rozprowadzamy pozostały sos. Na warstwie sosu umieszczamy ugotowane na twardo i starte na tarce o dużych oczkach jajka, następnie marynowane pieczarki oraz pokrojoną szynkę, wierzch sałatki posypujemy

Smakowite Dania
Sałatka „Król imprezy” 161

drobiowe) 3 łyżki koncentratu pomidorowego 500 g pieczarek 2 czerwone cebule 4 łyżki koncentratu pomidorowego pół główki sałaty lodowej 4 pomidory 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 200 g sera żółtego 400 g gęstego jogurtu naturalnego 6 łyżek majonezu paczka chipsów tortilla/nachos papryka ostra/czosnek granulowany/zioła prowansalskie itp sól, pieprz Pieczarki kroimy na półplasterki. Podsmażamy(...)czerwoną cebulę – sparzone, pozbawione skórki oraz pestek, pokrojone pomidory – przestudzone podsmażone mięso – przestudzone podsmażone pieczarki – osączoną z zalewy kukurydzę – osączoną i przepłukaną czerwoną fasolę – jogurt naturalny zmieszany z majonezem, doprawiony solą i pieprzem – starty na tarce o grubych oczkach ser żółty – ułożoną z chipsów „koronę” oraz warstwę pokruszonych

Smaki Na Talerzu