Przepis na : obiad
Chili con carne, to prosta i smaczna potrawa z kuchni meksykańskiej. Można je podawać z pieczywem, chociaż u mnie w rodzinie przyjęło się, że jadamy chili con carne z ryżem. Tym razem zaserwowałam bogatszą wersję z dużą ilością papryki. Chili con carne gości już na moim stole ponad 15 lat :-) To jedna z pierwszych potraw, które przygotowałam samodzielnie jeszcze w kuchni mojej mamy. SKŁADNIKI 3 średnie cebule 4 ząbki czosnku 650 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego 1 puszka krojonych pomidorów 1 duża passata... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...