jeszcze co gorsza z dodatkiem na przykład szynki nie jest ani trochę zachęcająca. Na szczęście majonez można zastąpić jogurtowym dressingiem (oczywiście na bazie niesłodzonego jogurtu sojowego), a dodatek czerwonej fasoli, drobno pokrojonych kiszonych ogórków i świeżej dymki sprawia, że ta wymyślona naprędce wersja jest jak dla mnie o niebo lepsza. Składniki: 400g ziemniaków sałatkowych 1 szklanka ugotowanej czerwonej fasoli 2 cebulki dymki posiekane 2 kiszone ogórki pokrojone w drobną kosteczkę 4 pełne łyżki niesłodzonego jogurtu sojowego 2 łyżeczki ziarnistej musztardy 2 łyżki soku z cytryny sól i pieprz do smaku 2 łyżki pestek dyni Umyte ziemniaki rzuć na wrzącą osoloną wodę i ugotuj al dente – 15 minut. Odcedź i pozostaw do przestudzenia, a następnie pokrój
Roślinna - blog wegańskiSkładniki: wywar warzywny 3 buraki 1 łyżka octu winnego 1 puszka czerwonej fasoli mleczko kokosowe sól, pieprz natka pietruszki do posypania Przygotowanie: Do wywaru warzywnego dodajemy pokrojone w słupki i ugotowane b uraki , gotujemy przez ok. 10 min. Następnie dodajemy czerwoną fasolę i doprawiamy pieprzem i solą, gotujemy przez kolejne 5 min i dodajemy mleczko kokosowe . Przed podaniem
Łycha smakówczerwonej z puszki lub ugotowanej 350 g zielonej fasolki szparagowej 1 pęczek natki piertuszki do skropienia olej rzepakowy Pieczarki osączyć z zalewy i pokroić na połówki lub ćwiartki.Fasolę czerwoną osączyć z zalewy i przepłukać.Zieloną fasolkę pokroić na małe kawałki,ugotować,przelać zimną wodą i osączyć. Natkę pietruszki posiekać.Wszystkie składniki połączyć, skropić olejem.Pyszna sałateczka
Monia miesza i gotujenaszej diecie. Np. przez przygotowanie na kolację pysznej sałatki ze strączkami. Sałatka ze strączkami - przepis na 4-5 porcji Do przygotowania sałatki będziesz potrzebować: 200g fasolki szparagowej, puszkę czerwonej fasoli, puszkę cieciorki, paprykę, 2 łyżki octu jabłkowego, łyżkę syropu klonowego, 3 łyżki oliwy, sól i pieprz do smaku. 1. Fasolkę szparagową ugotuj w osolonej wodzie i ostudź. 2. Cieciorkę(...)czerwoną fasolę przepłucz na sicie. 3. Paprykę pokrój w kostkę. 4. Wszystkie składniki wrzuć do miski i wymieszaj. 5. Do oliwy dodaj ocet i syrop klonowy, dopraw solą i pieprzem, dobrze wymieszaj i tak przygotowanym sosem zalej sałatkę. Całość jeszcze raz porządnie wymieszaj
Z notatnika dietetykamiałam. Znajdziecie w niej pietruszkę, miętę pieprzną i kolendrę. Na koniec dodałam jeszcze świeży szpinak. Zupa jest gęsta i baaaardzo pożywna, a to za sprawą roślin strączkowych jak czerwona fasola, ciecierzyca i zielona soczewica. W tym roku zupa się sprawdziła się podwójnie. -8 na dworze…Naprawdę przydała się na rozgrzewkę. Perska zupa noworoczna Składniki: 6-8 porcji(...)czerwone cebule 4 ząbki czosnku 300 g ugotowanej ciecierzycy 300 g ugotowanej czerwonej fasoli 60 g zielonej soczewicy, waga sucha 300 ml pokrojonej natki pietruszki, u mnie mrożona 2 doniczki świeżej kolendry 250 ml pokrojonej mięty pieprzowej 4 duże dymki 150 g świeżego szpinaku 150 g makaronu, pokruszonego 1½ łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka czarnego pieprzu 2 łyżeczki
codojedzeniafason ;) Trochę wariacji w kuchni jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Quazi Lasagne Mexicana płaty makaronowe mięso mielone krojone suszone pomidory cebula mieszanka meksykańska (kukurydza, zielony groszek, czerwona fasola) przyprawy (chili, słodka papryka) masło mleko mąka żółty ser Sos pomidorowy: klasyczny sos pomidorowy do lasagne to oczywiście mięso mielone, pomidory, cebula, przyprawy. Ja swój wzbogaciłam kukurydzą, groszkiem, czerwoną fasolą i suszonymi pomidorami. Nie żałowałam przypraw tj. słodka papryka i chili. Smażyłam na wolnym ogniu, tak długo, aż większość wody odparowała i został bardzo gęsty sos. Sos beszamelowy: w rondelku rozpuściłam 1,5 łyżki masła, dodałam 1,5 łyżki mąki i mieszałam, unikając powstania grudek; następnie dodałam 1,5 szklanki mleka, dalej mieszałam, aż do zgęstnienia
bastalenaGulasz z kurczaka po meksykańsku Szukacie przepisów na obiad z piersią kurczaka ? Dziś zapraszam na pyszny gulasz z kurczaka po meksykańsku z czerwoną fasolą i kukurydzą. Jest prosty i szybki w przygotowaniu, na pewno Wam posmakuje. Drobiowy gulasz z piersią kurczaka jest pełen warzyw i aromatycznych przypraw. Tym razem dodałam do niego również kukurydzę, która nadaje całości słodyczy(...)Youtube Gulasz z kurczaka po meksykańsku, składniki: 500 g piersi z kurczaka, mała czerwona papryka, cebula, 2 ząbki czosnku, puszka pomidorów lub kilka obranych, świeżych pomidorów, 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1-2 szklanki wody lub bulionu (drobiowego albo jarzynowego), puszka czerwonej fasoli, kilka łyżek kukurydzy z puszki, listek laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego (opcjonalnie) przyprawy
Lekcje w kuchniPopularne danie z mielonego mięsa, z dodatkiem papryki, kukurydzy i czerwonej fasoli - tym razem w wersji z kurczakiem. Doprawione kolendrą, kminem rzymskim, chili i oregano. W mojej wersji również z gorzką czekoladą, szczyptą cynamonu i pomidorami. Podałam je z ugotowaną na sypko kaszą pęczak, kwaśną śmietaną , tartym serem i awokado. Można przygotować wcześniej i odgrzewać. SKŁADNIKI(...)białego wina (można zastąpić bulionem lub wodą) 400 g (puszka) rozdrobnionych pomidorów/ polecam cirio 100 ml gorącego bulionu lub wody 200 g (mała puszka) kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 2 kostki gorzkiej czekolady PRZYPRAWY : 2 łyżeczki ziaren kolendry, 1 płaska łyżeczka nasion kminu rzymskiego, 1 łyżeczka suszonego oregano, szczypta cynamonu, sól, świeżo zmielony czarny pieprz, 1 łyżeczka słodkiej
cool and mintybardzo szybkie. Proponuję dodać do nich pokruszone orzeszki żeby dodać chrupiący element 😊 Będą perfekcyjne. PIERNIKOWE PRALINY Z podanych składników wyszło 10 pralinek Czas przygotowania 10 minut Pół puszki czerwonej fasoli 2 łyżki mąki kokosowej Garść suszonych daktyli bez pestek Łyżka miodu Cynamon, kardamon, zmielone goździki, gałka muszkatołowa, kakao Daktyle zalać wrzątkiem i zostawić na około 30 minut do zmięknięcia(...)Czerwoną fasolę dokładnie opłukać Fasolę zblendować z daktylami (odsączonymi z wody) i miodem Dodać resztę składników i połączyć dokładnie Formować w niewiele kulki Gotowe kulki można polać czekoladą, otoczyć w kakao, wiórkach kokosowych/mące kokosowej, sproszkowanych suszonych owocach lub jak u mnie w sproszkowanym buraku
HealthyCreationstego błyskawiczny sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego. Zdrowe połączenie, które świetnie nadaje się na posiłek w ciepły, letni dzień. Składniki Podwójna pierś z kurczaka Jeden brokuł Puszka czerwonej fasoli Jogurt naturalny 2 ząbki czosnku Łyżeczka oliwy z oliwek Sól, pieprz, przyprawa do kurczaka Przygotowanie Pierś z kurczaka oczyszczamy z błon, myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem
Programista w kuchnitego błyskawiczny sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego. Zdrowe połączenie, które świetnie nadaje się na posiłek w ciepły, letni dzień. Składniki Podwójna pierś z kurczaka Jeden brokuł Puszka czerwonej fasoli Jogurt naturalny 2 ząbki czosnku Łyżeczka oliwy z oliwek Sól, pieprz, przyprawa do kurczaka Przygotowanie Pierś z kurczaka oczyszczamy z błon, myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem
Programista w kuchniSzybka i sycąca sałatka z ryżem, tuńczykiem i czerwoną fasolą. Cebula nadaje ostrości, a majeranek aromatu. Przepis ze Smacznej Strony Tesco. Polecam! Sałatka ryżowa z tuńczykiem Składniki na 6 porcji: woreczek białego ryżu puszka tuńczyka w sosie własnym puszka czerwonej fasoli 1 cebula 4 łyżki majonezu przyprawy: sól, pieprz
Smak mojej kuchnidokładali sobie na talerzyki...:) Więcej pisać na ten temat nie będę:) Składniki: 300g makaronu (wstążeczki, kokardki, świderki, itp.); 2 pojedyncze piersi z kurczaka; 1 puszka kukurydzy; 1 puszka fasoli czerwonej; 2 czerwone papryki; 1 opakowanie ziół prowansalskich; majonez; sól i pieprz; Wykonanie: Makaron ugotować all dente i przestudzić. Piersi kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie(...)Kukurydzę odsączyć z zalewy, fasolę czerwoną odsączyć i przepłukać pod zimną bieżącą wodą. Paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać sporo ziół prowansalskich (wsypuję prawie całe opakowanie), dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem. Składniki wymieszać. Sałatkę przed podaniem lekko schłodzić. Jeżeli chodzi o mnie, to dodaję jeszcze mały pęczek pokrojonej zielonej pietruszki
In my kitchenAmatorów czerwonej fasoli I ostrych przypraw- zapraszam na meksykańską kuchnię- czyli chilli con carne. Mieszanka mięsa mielonego , fasoli , pomidorów I ostrych przypraw zadowoli każdego I jest miłą odmianą kuchni europejskiej. Prosta potrawa I w miarę szybka w wykonaniu. Zaczynamy Składniki: 600 gr mielonego 4 cebule 2 puszki czerwonej fasoli 2 puszki pomidorów 3 ząbki czosnku
Smaki Edytyszklanki wody i 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 jajo 3,5 łyżki cukru trzcinowego 4 łyżki mąki kokosowej szczypta proszku do pieczenia aromat Brownie: 1 puszka czerwonej fasoli konserwowej 1 jajo 1 banan 1 łyżka karobu szczypta proszku do pieczenia aromat Sposób przygotowania: Do wrzącej się wody wsypujemy kawę rozpuszczalną i wkładamy torebkę kaszy jaglanej. Po ugotowaniu kaszę studzimy(...)miski przesypujemy kaszę, dodajemy jajo, cukier trzcinowy, mąkę kokosową, proszek do pieczenia i aromat. Całość dokładnie blendujemy, na gęstą masę. Przelewamy do natłuszczonej formy. Czerwoną fasolę konserwową dokładnie płuczemy pod zimną wodą oraz odsączamy. Przekładamy do miski. Następnie dodajemy jajo, banana, karob, proszek do pieczenia oraz aromat. Całość dokładnie blendujemy. Przelewamy na spód z kaszy jaglanej. Pieczemy przez
Truskawkowa Fiesta