cebule 3 ząbki czosnku 1 ½ strąka czerwonej papryki 6-8 pomidorów (zamiennie 2 puszki pelatti) Szklanka bulionu warzywnego lub wieprzowego 2 kolby kukurydzy (zamiennie 1 puszka) puszka czerwonej fasoli ½ puszki ciecierzycy przyprawy: sól, czarny pieprz, chilli, suszona kolendra, kmin rzymski, cynamon Sposób przygotowania: Mięso mielone doprawiamy do smaku przyprawami: solą, świeżo mielonym czarnym pierzem, papryczką chilli, suszona kolendrą(...)paprykę i obrane ze skórki i pokrojone pomidory. Dolewamy szklankę bulionu i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut. Po tym czasie dodajemy kukurydzę i odsączoną czerwoną fasolę i ciecierzycę. Kontynuujemy gotowanie przez kolejne 10 minut. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pierzem, papryczką chilli, suszona kolendrą, cynamonem i kminem rzymskim. Poziom trudności: średni Czas przygotowania
Pyry na Gazzmiksować na koktajl. Przekąska 100 kcal Warzywa z hummusem Hummus klasyczny 30g Marchewka i seler pokrojone w słupki 100g Obiad 450 kcal Chilli sin carne Ryż brązowy 50g Fasola czerwona konserwowa 100g Kukurydza konserwowa 30g Passata pomidorowa 200g Koncentrat pomidorowy 25g Ząbek czosnku, pół czerwonej cebuli Łyżeczka oleju Przyprawy - oregano suszone, papryka wędzona, papryka ostra, pieprz, sól Olej(...)koktajl. Przekąska 200 kcal Kanapka z hummusem i pomidorem Chleb żytni razowy kromka 35g Hummus klasyczny 30g Pomidor 170g Obiad 450 kcal Chilli sin carne Ryż brązowy 50g Fasola czerwona konserwowa 100g Kukurydza konserwowa 30g Passata pomidorowa 200g Koncentrat pomidorowy 25g Ząbek czosnku, pół czerwonej cebuli Łyżeczka oleju Przyprawy - oregano suszone, papryka wędzona, papryka ostra, pieprz, sól Olej
HealthyCreationsmielonej wołowiny – 250 ml passaty pomidorowej – 1 cebula – 2-3 ząbki czosnku – 1 łyżeczka pieprzu cayenne -1 łyżeczka kminu rzymskiego – 1 puszka czerwonej fasoli – 1 łyżka płatków chilli (lub więcej) – oliwa do smażenia, sól i pieprz Przygotowanie : Czosnek oraz cebulę drobno pokrój. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek, cebulę i podsmażaj(...)czasu. Dopraw mięso solą, pieprzem, wlej pasattę pomidorowa i dalej podgrzewaj. Możesz całość doprawić jeszcze większą ilością chilli, ja zwykle tak robię. jak sos nieco wyparuje dodaj czerwoną fasolę z puszki, odsączoną z sosu. Mięso duś do momentu aż sos się zredukuje, całość powinna być dość gęsta! Chilli con carne możesz podawać na milion sposobów. Ja uwielbiam z nachosami
nietylkopasta.plminut + czas pieczenia dyni (około 1 h) Ilość porcji: 2 Składniki: 1 średniej wielkości dynia piżmowa 400-500 g mielonej wołowiny 100 ml passaty pomidorowej 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała żółta cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżka płatków chilli oliwa do smażenia, sól i pieprz Dodatki: 1 świeże awokado pół czerwonej cebuli kilka(...)krótko podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Jak warzywa się zeszklą dodam mieloną wołowinę i podsmażaj aż mięso przestanie być surowe. Wtedy dodaj passatę pomidorową, czerwoną fasolę z puszki, chilli, kmin rzymski. Dopraw wszystko solą i pieprzem. Podgrzewaj jeszcze około 15-20 minut aż sos się zredukuje i chilli nabierze smaku. Po upieczeniu wyjmij dynie
nietylkopasta.plfasoli 2 ząbki czosnku 120 ml.mleka 10g.tłuszczu sól masło `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Świeży szpinak przebieramy,myjemy,i gotujemy w wodzie,po czym dobrze go odcedzamy.Mrożony wrzucamy prosto na rozgrzane masło.Dodajemy starte ząbki czosnku,solimy do smaku.Czerwona fasolę dobrze odcedzamy.Naczynia do zapiekania smarujemy dokładnie tłuszczem(olejem).Do każdego(a ma ich być 4)nakładamy warstwę szpinaku.Na nią układamy warstwę czerwonej fasoli. Mleko mieszamy z rozbitym jajkami,dodajemy sól,i zalewamy szpinak z fasolą.Zapiekamy na złoty kolor.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSałatka - prosta, szybka i smaczna z produktów, które często mamy w domu. Wystarczy puszka czerwonej fasoli, groszku, por, jajka i majonez. Składniki: 5 jajek, 3/4 puszki fasoli czerwonej, 3/4 puszki groszku, ok. 6-7 cm kawałek pora, 2-3 łyżki majonezu, sól, pieprz, pieczywo Tovago . Przygotowanie: Odsączamy groszek i fasolę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy
Aga w kuchniSałatka : sałata lodowa dymka pomidor fasola czerwona oliwki papryczka chili kiełki rzodkiewki Do miski sałatę rwiemy na drobne kawałki, pomidora kroimy w kostkę, a dymkę drobno siekamy. Dodajemy fasolę czerwoną według uznania i oliwki również. Wszystko mieszamy i polewamy sosem lub tylko oliwą z oliwek. Sos do sałatki: 3 łyżki oliwy z oliwek wlewamy do miseczki, dodajemy
vegetanieszybką, prostą i smaczną sałatkę z kurczakiem i ananasem. Sałatka jest przygotowana trochę w stylu hawajskim , bo jest ze słodkim ananasem, a trochę w stylu meksykańskim z dodatkiem czerwonej fasoli i kukurydzy :) No ale spójrzcie po prostu na przepis i nie czekajcie tylko przygotujcie swoją wersję sałatki :) Sałatka z kurczakiem i ananasem – składniki puszka kukurydzy 2 ćwiartki wędzonego(...)kurczaka (ok. 500g) puszka czerwonej fasoli puszka ananasów 1/2 pęczku szczypiorku 3 łyżki majonezu sól pieprz Sałatka z kurczakiem i ananasem – przepis Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy. Kurczaka obieramy (jeśli nie lubicie to obierzcie go dodatkowo ze skóry) i mięso kroimy w kostkę. Ananasa wyjmujemy z zalewy i również kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pomidorowa, lekko pikantna od wyrazistych przypraw zupa, z dodatkiem wołowiny, papryki i czerwonej fasoli, która w nieco gęściejszej postaci mogłaby śmiało uchodzić za popularne meksykańskie danie znane jako chili. Połączenie tych klasycznych składników w formie zupy ma jednak swoje zalety – w ten sposób przygotuje się solidną porcję potrawy ze stosunkowo niedużej ilości mięsa, przy całkiem sporej ilości warzyw(...)mielonej, nietłustej wołowiny dobrej jakości (starajmy się wybierać mięsa ekologiczne lub od zwierząt z wolnego chowu) 1 czerwona cebula 1 nieduża marchewka 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 duże ząbki czosnku 1 – 1 1/2 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli 600 ml passaty pomidorowej (przecieru pomidorowego) 400 ml wody (lub więcej, zależnie od preferencji) 1 łyżka
Even Better FoodPomidorowa, lekko pikantna od wyrazistych przypraw zupa, z dodatkiem wołowiny, papryki i czerwonej fasoli, która w nieco gęściejszej postaci mogłaby śmiało uchodzić za popularne meksykańskie danie znane jako chili. Połączenie tych klasycznych składników w formie zupy ma jednak swoje zalety – w ten sposób przygotuje się solidną porcję potrawy ze stosunkowo niedużej ilości mięsa, przy całkiem sporej ilości warzyw(...)zwierząt z wolnego chowu) 1 czerwona cebula 1 nieduża marchewka 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 duże ząbki czosnku 1 – 1 1/2 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli 600 ml passaty pomidorowej (przecieru pomidorowego) 400 ml wody (lub więcej, zależnie od preferencji) 1 łyżka + 1 łyżeczka preferowanego oleju do smażenia nierafinowana sól, przyprawy i zioła: 2 liście laurowe
Even Better FoodSkładniki: fasola czerwona 1 szklanka, ryż brązowy 1 szklanka, seler naciowy 4 łodygi, papryka czerwona 1 sztuka, papryczka chilli 1 większa, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 6 sztuk, kmin rzymski 1 łyżeczka, cynamon 1 łyżeczka, sól morska 2 łyżeczki, pomidory 10 sztuk, oliwa z oliwek 6 łyżek, woda 2 szklanka, marchew 4 średnie, por 1 mały szklankę fasoli(...)oliwek, wsypać pokrojoną w kostkę matchewkę i podsmażać z 5 minut następnie dodać pokrojone łodygi selera, cebulę, czosnek, por, zamieszać i podsmażać z 5 minut wsypać pokrojone papryki, czerwoną fasolę, ryż brązowy opłukany pomidory umyte rozdrobnić w blenderze razem ze skórką i wlać do szybkowara - lub pomidory z puszki około 600 ml wsypać sól, kmin rzymski, cynamon, wla wodę
W Mojej Kuchni Lubięszybką, prostą i smaczną sałatkę. Sałatka z kurczakiem i ananasem jest przygotowana trochę w stylu hawajskim , bo jest ze słodkim ananasem, a trochę w stylu meksykańskim z dodatkiem czerwonej fasoli i kukurydzy :) No ale spójrzcie po prostu na przepis i nie czekajcie tylko przygotujcie swoją wersję sałatki :) Sałatka z kurczakiem i ananasem – składniki puszka kukurydzy 2 ćwiartki wędzonego(...)kurczaka (ok. 500g) puszka czerwonej fasoli puszka ananasów 1/2 pęczku szczypiorku 3 łyżki majonezu sól pieprz Sałatka z kurczakiem i ananasem – przepis Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy. Kurczaka obieramy (jeśli nie lubicie to obierzcie go dodatkowo ze skóry) i mięso kroimy w kostkę. Ananasa wyjmujemy z zalewy i również kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!fasoli to idealna propozycja dla wszystkich wegetarian ale i mięsożerców. Pyszny, łatwy do przygotowania i niecodzienny zachwyci wszystkich gości. W podstawie aromatyczne suszone grzyby zebrane tej jesieni i czerwona fasola dla umocnienia konsystencji, a do tego kiszona kapusta z glinianego gara, który o tej porze roku zajmuje na balkonie honorowe miejsce. Całości dopełniają suszone zioła i ciepły akcent gałki(...)stole :) Wigilijny pasztet z suszonych grzybów Potrzebujesz: 1 dużą cebulę 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju roślinnego 50g bułki tartej 50g suszonych grzybów 100g kiszonej kapusty 2 puszki czerwonej fasoli 3 jajka 1/3 łyżeczki suszonego majeranku 1/3 łyżeczki suszonego tymianku 3 szczypty mielonej gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: 1. 4 sztuki suszonych grzybów zmiel
Kuchnia w Słońcu Skąpanameksykańską fasolka z jajkami Składniki: 400 gramów fasoli czerwonej, 3 cebule, 3 ząbki czosnku, 2 puszki pomidorów w zalewie (2x400g), 2 papryki czerwone, papryczki chili według uznania, łyżka papryki słodkiej w proszku (może być wędzona), łyżeczka kuminu mielonego, 5-6 jajek, olej. Jak zrobić meksykańską fasolę z jajkami? Fasolę namocz przez noc, następnie ugotuj w osolonej wodzie
Kulinarna Polskablender i chyba już niedługo będę musiała stworzyć post o tym jaki blender wybrać, żeby się sprawdzał. Składniki na 4 porcje: 1 butelka passaty pomidorowej (1l) 1 puszka czerwonej fasoli 500 g mielonej dobrej jakości wołowiny 1 łyżka oleju rzepakowego 1/2 papryczki chili (jeżeli lubisz ostre, spokojnie możesz dodać więcej) 2 papryki czerwone 2 łyżeczki garam masali(...)garam masalę. Wymieszać porządnie i uformować pulpety. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pulpety. Podsmażać, aż się zarumienią. Zdjąć z patelni i na tą samą patelnie wrzucić czerwoną fasolę i dusić, aż się otworzy. W międzyczasie do blendera wlać passatę, wrzucić całą, umyta dymkę, kolendrę, suszoną paprykę wędzoną, chilli, sól i pieprz oraz upieczoną paprykę i zblendować. Sos wylać
Katarzyna Skórska - dietetyk klinicznysmaków, zniknęła błyskawicznie... Sałatka z wędzonym kurczakiem, fetą i fasolą Składniki: 2-3 garście sałat - mix ulubionych 250 g wędzonej piersi z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasoli czerwonej 140 g sera typu feta 8 łyżek sosu greckiego - sałatkowego Przygotowanie: Sałatę przekładamy do miski, dodajemy odcedzoną i przepłukaną kukurydze konserwową oraz fasolę czerwoną. Filet z kurczaka
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki