trochę fit. Brownie z czerwonej fasoli smakuje jak... brownie. Czyli ma w sobie wszystko - intensywny czekoladowy smak, wilgotną konsystencję, zwartą ciężką strukturę. Za nic nie domyślilibyście się, że jest z fasoli i nie zawiera ani grama mąki i cukru. Można więc bez wyrzutów sumienia sięgnąć po kolejny kawałek:) Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli (waga z zalewą 400g) 100g
Obiad gotowyśląskiej Morliny 1 łyżka oleju rzepakowego 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 puszka pomidorów krojonych 4 kopiaste łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 puszka białej fasoli 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy sól, świeżo mielony pieprz, chili, majeranek WYKONANIE Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Boczek również pokroić w kostkę i przełożyć wraz z cebulą do głębokiej patelni
Passions hobbies life/wp-content\/uploads\/2020\/03\/salatka-warzywna-1-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/salatka-warzywna-1-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/salatka-warzywna-1-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["1\/3 sa\u0142aty lodowej,\r","ma\u0142a puszka fasoli czerwonej,\r","2 pomidory,\r","grzanki,\r","1\/2 \u0142y\u017cki oliwy,\r","1\/2 \u0142y\u017cki oleju,\r","zio\u0142a w\u0142oskie, bazylia, s\u0142odka papryka(...)u0119, olej i przyprawy.\r","Warzywa zmiesza\u0107 z sosem. Wymiesza\u0107.\r","Przed podaniem posypa\u0107 grzankami."],"keywords":"fasola,grill,na grilla,papryka,pomidory,rzodkiewka,sa\u0142ata,sa\u0142atka"} Drukuj Sałatka warzywna Składniki: 1/3 sałaty lodowej, mała puszka fasoli czerwonej, 2 pomidory, grzanki, 1/2 łyżki oliwy, 1/2 łyżki oleju, zioła włoskie, bazylia, słodka papryka, sól, pieprz. Przygotowanie: Fasolę
Bardzo Gruby Smokpotrawa dla osób będących miłośnikami intensywnych smaków. składniki na 4-5 porcji 400 g mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 czerwone cebule 1 puszka czerwonej fasoli ( 400 g ) 1 puszka kukurydzy ( 340 g ) 4-5 ząbków czosnku 1 litr przecieru pomidorowego lub passaty pomidorowej 500 ml bulionu(...)łyżki czerwonej mielonej papryki 1/2 łyżeczki chili olej do smażenia 150 g żółtego sera startego na tarce o małych oczkach czarny pieprz sól przepis Czerwoną i żółtą paprykę kroimy w małą kostkę. Czerwoną cebulę dość drobno siekamy. Do dużego garnka z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy mielone mięso i podsmażamy je do momentu aż utraci surowość, często mieszamy
Smakowite DaniaDzisiaj przygotowałam czekoladowe ciasto z awokado i fasoli czerwonej. Polecam jeść je do kawy czy mleka, ponieważ może przyklejać się do podniebienia. Mimo to według mnie jest pyszne, nie czuć w nim ani fasoli, ani awokado. Można je nawet zjeść na śniadanie - z dodatkiem mlekaczy ulubionych owoców;) Składniki na ok. 9 porcji: 1 i 3/4 szklanki mąki gryczanej(...)szklanka kakao bez cukru 2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 szklanka czerwonej fasoli z puszki 1 dojrzałe awokado 3/4 filiżanki zaparzonej mocnej kawy 1/4 szklanki masła w temperaturze pokojowej 1 szklanka brązowego cukru nierafinowanego Polewa: Czekolada gorzka min. 70% kakao – ¾ tabliczki Opcjonalnie kolorowa posypka do ozdoby Składniki suche mieszamy. Awokado blendujemy z fasolą i masłem
Powiedz dietom nieczerwona cebula pomidory czerwona papryka zielony ogórek ser feta sos grecki w proszku lub własny sos (oliwa z oliwek, ocet winny, sok z cytryny, oregano suszone, pieprz) Przygotowanie: Ser feta odsączyć z zalewy i pokroić w równe kostki. Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Sałatę lodową pokroić w kwadraty, czerwoną cebulę w krążki, ogórka w grubsze plasterki, czerwoną(...)złoty kolor i wystudzić. Ułożyć mięso na dnie dużej miski i posypać pokrojoną w drobną kosteczkę czerwoną cebulą. Polać tę warstwę sałatki pikantnym keczupem. Na to położyć pokrojone w mniejsze kawałki ogórki konserwowe oraz odsączoną wcześniej z wody czerwoną fasolę. Przykryć wszystko grubszą warstwą majonezu. Na wierzch sałatki ułożyć poszatkowaną kapustę pekińską. SAŁATKA HAWAJSKA Składniki: ryż ananas
MenmagazineSkładniki: * 0,5 kg mięsa mielonego * 750 ml wody * puszka kukurydzy * puszka czerwonej fasoli * 2 puszki pomidorów krojonych * duża cebula * 2 ząbki czosnku * 2 papryki ( u mnie zielona i czerwona) * sól * pieprz * kolendra 1/2 łyżeczki * Chili pieprz cayenne 1/3 łyżeczki * słodka papryka łyżeczka * koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka ( opcjonalnie) Przygotowanie: Paprykę i cebulę i czosnek kroimy w kostkę(...)smażę przez chwilę, aż mięso straci swój surowy kolor, dodaje świeżą paprykę doprawiam solą pieprzem, chili, papryką słodką i kolendrą i całość smażę przez 10 minut. Dodaje kukurydzę, czerwoną fasolę, pomidory z puszki oraz dwie szklanki wody i całość gotuje pod przykryciem przez 20 minut. Pod koniec gotowania dodaje szklankę wody jeśli zupa jest zbyt gęsta. Doprawiam solą
Kulinarne przygodyodkręcić słoiczek, dodać przyprawy i gotowe. Proponuję dodać więcej marchewki. Będzie bardziej kolorowa. Smak niesamowity. Spróbujcie! Składniki: puszka czerwonej fasoli puszka białej fasoli puszka kukurydzy słoiczek selera konserwowanego z marchewką majonez (ilość według uznania) sól pieprz Białą i czerwoną fasolę odsączamy na sicie, przelewając zimną wodą. Seler i kukurydzę również odsączamy z zalewy. Przygotowane składniki przekładamy do salaterki
Salonik smakówjemy w Polsce to tylko namiastka prawdziwego meksykańskiego jedzenia. Więc chyba raczej można powiedzieć a' la meksykańskie:) Mam swój sposób na tego typu dania - czerwona fasola, kmin, chilli, mięso, pomidory, ser żółty - tak nadziewam tortille, naleśniki, robię zapiekanki, zupy, potrawki etc. Do tego też opcjonalnie guacamole albo kwaśna śmietana. Tym razem zrobiłam zapiekane naleśniki, właśnie z farszem mięsno-fasolowym(...)szklanka mleka ½ szklanka wody gazowanej 2 łyżki masła trochę soli olej do smażenia Nadzienie: 2 łyżki oleju 1 marchewka 1 cebula 500 g mięsa mielonego 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki chilli 1 szklanka passaty pomidorowej sól, pieprz do smaku 100 g sera żółtego Sałatka 3 pomidory ½ czerwonej cebuli 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
Smaczny zeszytdość pikantne, ale w taki sposób, żeby je zjeść ze smakiem. Chili con carne: Składniki Ilość porcji: 4 Mielona wołowina – 500 g Bulion wołowy – 100 ml Czerwona fasola z puszki – 250 g Krojone pomidory z puszki – 400 g Kukurydza z puszki – 150 g 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 czerwona cebula(...)minut. Dodajemy pokrojoną paprykę, papryczkę chilli z pestkami i gotujemy pod przykryciem mieszając od czasu do czasu około 20 minut, aż papryka zmięknie. Na koniec wrzucamy odsączoną czerwoną fasolę, kukurydzę, posiekaną kolendrę i gotujemy jeszcze przez chwilę, aż wszystkie składniki przejdą smakami. Podajemy z ugotowanym według przepisu na opakowaniu ryżem. Smacznego! Sprawdź również ten przepis – zapiekanka z ryżem
ale Pysznieodrobinę kakao, ale ostatecznie zrezygnowałam. Tak czy siak kurczak wyszedł zacnie. Zjedliśmy go z ryżem. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 chili puszka czerwonej fasoli puszka krojonych pomidorów 3 gałązki natki pietruszki 1 łyżeczka mielonej kolendry ćwierć łyżeczki mielonego kuminu szczypta cynamonu pół łyżeczki cukru sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 4 porcje) Piersi(...)minut. Do mięsa wlewamy pomidory, a także fasolę z zalewą, dodajemy cukier. Całość gotujemy na średnim ogniu około 15 minut. Przed podaniem posypujemy poszatkowaną natką. Artykuł Kurczak z czerwoną fasolą pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyWarzywna zupa meksykańska jest pełna smaków, delikatnie ostra i bardzo wyrazista! Zróbcie ją w weekend i cieszcie się smakiem w ciągu tygodnia. Uwielbiam meksykańskie dania, czerwoną fasolę, kukurydzę i to w wersji wegetariańskiej! Porządna porcja warzyw, która jest niezbędna każdemu z nas. Zima nie odpuszcza, więc to idealny czas na rozgrzewające zupy. Ta jest bardzo prosta w przygotowaniu, można(...)sztuki papryczka chili wg uznania czosnek 2 ząbki kminek, oregano, pieprz, sól do smaku pomidory krojone 2 puszki bulion warzywny lub bulion 800 ml kukurydza konserwowa 170 g fasola czerwona 230 g cukinia 2 sztuki do podania: awokado 1/2 sztuki tortilla 2 sztuki (domowe lub kupione) ser gorgonzola ok. 60 g pietruszka świeża Wykonanie: Papryki kroimy na pół
rabarbarowopomińcie. Do przyprawienia użyłam wystarczająco dużo aromatycznych przypraw, aby potrawa bez chili była nadal pyszna. Chili najbardziej smakowało z ryżem i kubkiem jogurtu naturalnego. Składniki: puszka czerwonej fasoli (400 g) 1 puszka krojonych pomidorów bez skórek (400 g) 1 mała puszka kukurydzy (200 g) 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 marchew(...)minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Jeśli sos pomidorowy zbytnio się zredukuje, dodać 1/2 filiżanki wody. Gdy warzywa będą miękkie, a z pomidorów powstanie sos, dodać kukurydzę, czerwoną fasolę i wszystkie przyprawy wymienione w przepisie i posolić do smaku. Potrawę gotowac jeszcze 10 minut na wolnym ogniu, aby aromaty i smaki przypraw połączyły się z warzywami. Chili podawać
Codziennik KuchennyPomysł na wykorzystanie spożywczych zapasów - chili sin carne, czyli fasola czerwona, papryka i kukurydza w sosie pomidorowym. Jest to wegetariańska wersja popularnego dania chili con carne, czyli mięsa mielonego duszonego z warzywami. Warto dodać, że z języka hiszpańskiego słowo "con" oznacza "z", a "sin" - "bez". Poniższe danie jest szybkie do przygotowania i bardzo pożywne. Polecam wykorzystać pikantny przecier pomidorowy(...)ostrej papryki), aby danie było wyraziste w smaku. Składniki na porcję dla 4 osób: 2 średniej wielkości czerwone papryki 2 średniej wielkości cebule 2-3 ząbki czosnku 1/2 puszka kukurydzy (po odsączeniu 100 g) 1 puszka czerwonej fasoli (po odsączeniu 240 g) 500 g pikantnego przecieru pomidorowego 1 szklanka wody odrobina oliwy z oliwek przyprawy sól
Ugotować