Przepis na : śniadanie
Co powiecie na sałatkę jajeczną? Moim zdaniem świetnie sprawdzi się nie tylko na śniadanie, ale wszelkie imprezy. Moja sałatka jajeczna , którą przedstawiałam dawno temu na blogu tak, Wam się spodobała, że powstają nowe propozycje na sałatki jajeczne. Sałatka jajeczna z selerem, cieciorką i czerwoną fasolą / 3 porcje Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 4 łyżki selera konserwowego 1/2 szklanki ciecierzycy z puszki 1/2 szklanki czerwonej fasoli z puszki 1 mała cebula 1-2 łyżki majonezu,sól, pieprz do smaku Przygotow... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!