czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:29/307)

Sałatka z tuńczykiem i zieloną fasolką 432

Sałatka z tuńczykiem i zieloną fasolką to bardzo lekka i zdrowa propozycja na pyszną kolację. Sałatka podana razem z jajkiem gotowanym w koszulce i słodko –

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Burrito – pikantna meksykańska tortilla 95

Kategoria Obiad Kuchnia Meksykańska Czas gotowania 45 minutes Porcje 8 Autor Magdalena Pinkwart Składniki 500 g mięsa mielonego 8 placków tortilli 500 ml passaty pomidorowej 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 200 g zielonych oliwek 200 g czarnych oliwek 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g tartego sera 5 łyżek oleju roślinnego Przyprawy(...)zeszkli. Dodaj czosnek a następnie paprykę, smaż przez kilka minut cały czas mieszając. Dodaj mięso mielone i smaż, aż całkowicie zbrązowieje. Dodaj passatę pomidorową i dokładnie wymieszaj. Dodaj czerwoną fasolę, kukurydzę i oliwki. Dopraw solą, pieprzem, chilli oraz papryką i dokładnie wymieszaj. Gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut, często mieszając. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Układaj

smakowitehistorie.com
Sałatka z tuńczykiem i kuskusem 456

Inspiracja na smaczną i prostą sałatkę z tuńczykiem, kuskusem, czerwoną fasolą, groszkiem i kukurydzą. Idealna do lunch boxu, który możecie zabrać ze sobą do pracy czy w podróż.  Czas przygotowania: 15 min. Porcja dla 10 osób Koszt przygotowania: 16,00 zł SKŁADNIKI: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 150 g kaszy kuskus 1 puszka zielonego groszku 1 puszka(...)czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 3 ogórki konserwowe 1 szalotka 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1/2 łyżeczki czerwonej papryki słodkiej sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem i odstawiamy. Do miski przekładamy groszek, fasolę, kukurydzę, pokrojonego ogórka i posiekaną szalotkę. Dodajemy tuńczyka i rozdrobnioną kaszę kuskus. Wszystko zalewamy jogurtem i majonezem. Doprawiamy czerwoną papryką słodką

kulinarnyJa
Brownie z czerwonej fasoli 209

pudrem buraczanym :) Przepis znalazłamna blogu Makóweczki —>KLIK, tu dodałam z moimi zmianami. A po więcej przepisów na bazie fasoli zapraszam tu—>KLIK. 2 puszki czerwonej fasoli (po 400 g) 3 dojrzałe banany (najlepiej z czarną skórką) 4 jajka 3 kopiaste łyżki surowego kakao 1/3 szklanki cukru kokosowego łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody(...)innym malakserze kilka minut dłużej. Masę wylewamy do formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 50-60 minut (do suchego patyczka). Kroimy ostudzone. Smacznego :) Artykuł Brownie z czerwonej fasoli pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
"Nasiona warzyw strączkowych na talerzu" - podsumowanie akcji 171

Zupa fasolowa ; blog: Co w kredensie piszczy Fasolka po bretońsku ; blog: Czerwień i błękit Sałata rzymska z boczkiem, fasolą i fetą ; blog: Czerwień i błękit Gruzińskie ciasto z czerwonej fasoli ; blog: Hajduczek naturalnie Fasolka po bretońsku ; blog: To i owo stokrotki Fasolowe curry z morszczukiem(...)blog: U stóp Benbulbena Sałatka z buraków i czerwonej fasoli ; blog: Mops w kuchni Minestrone z fasolką i makaronem ; blog: lejdi of the house Biała fasola z pietruszką i papryką ; blog: teczasmakow SOCZEWICA Krem z marchwi z pomarańczową soczewicą ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Zupa z czerwonej soczewicy z batatem i wędzoną papryką ; blog: Twins Pot Soczewica

Weekendy w domu i ogrodzie
Meksykańskie burrito 206

póki co używam kupnych. MEKSYKAŃSKIE BURRITO (składniki na 6 tortilli) - 6 placków tortilli - 300 gram mięsa mielonego wołowego - duża cebula - ząbek czosnku - czerwona papryka - papryczka chili - pół puszki fasoli czerwonej - pół puszki kukurydzy - około 200 gram przecieru pomidorowego - sól, pieprz, papryka słodka, oregano - oliwa z oliwek do smażenia Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie z dodatkiem(...)mięso będzie usmażone, na patelnie wlać przecier pomidorowy. Ja robię to stopniowo, ponieważ farsz nie może być zbyt rzadki (nie chcemy żeby wyciekał bokami z tortilli). Do farszu dodać fasolę czerwoną, kukurydzę oraz oregano. W razie potrzeby doprawić do smaku.  Placki tortilli skropić lekko wodą i podgrzać na patelni lub w mikrofali. Ułożyć farsz, zawinąć. Burrito można podawać

Zgrabne Gotowanie
Pasta meksykańska do tortilli 124

meksykańsku. W tym przepisie korzystam z gotowych półproduktów, mam na myśli to, że nie będę gotował ani fasoli, ani kukurydzy. Dostaniecie ją w dowolnym markecie. Składniki 100g czerwonej fasoli z puszki 50g kukurydzy z puszki 1 nieduża cebula 1 ząbek czosnku 1/2 czerwonej papryki szczypta ostrej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki odrobina oregano sól pieprz 2 łyżki oleju(...)przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy słodką i ostrą paprykę, odrobinę soli, pieprzu i oregano oraz koncentrat pomidorowy. Następnie wszystko przekładamy do blendera, dodajemy połowę odsączonej z zalewy kukurydzy i fasoli. Całość blendujemy do połączenia się składników. Nie musimy blendować zbyt długo, kawałki poszczególnych składników mogą być wyczuwalne w środku. Do zblendowanej pasty dodajemy pozostałą część fasoli i kukurydzy i wszystko

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka meksykańska z zielonym groszkiem 202

Sałatka dobra na każdą okazję. Z czerwona fasolą, papryką, kukurydzą, żółtym serem i majonezem, dziś także z dodatkiem zielonego groszku. Sałatka, do której czasem wrzucam kawałki wędliny lub parówek, jajko na twardo lub oliwki, urozmaicam jak się da, każda wersja wygrywa. Sałatka meksykańska z zielonym groszkiem SKŁADNIKI: puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli puszka ananasa w kostce

Zasmakuj Kuchni
Kurczak po meksykańsku 147

Jest to danie idealne na dni gdy nie mamy zbyt dużo czasu na gotowanie, gdyż robi się praktycznie samo. Nazwałam je kurczak po meksykańsku, gdyż ma kukurydzę i czerwoną fasolę, ale pewnie na tym powiązania się kończą. Jednak nie zmienia to faktu, że jest to bardzo pyszne i pożywne danie ;) Kurczak po meksykańsku składniki: 2 piersi z kurczaka(...)mała puszka kukurydzy 1 mała puszka czerwonej fasolo około 200 ml bulionu 1/2 szklanki ryżu (u mnie brązowy) 1 zielona papryka 1 czerwona cebula 1 mała puszka pulpy pomidorowej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak po meksykańsku wykonanie: Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy ostrą i słodką papryką, mielonym imbirem. Smażymy przez około 3 minuty na oliwie z oliwek. Dodajemy pokrojoną

Delusional Trine
KASZA QUINOA PO MEKSYKAŃSKU 216

smakuje i zapewnia prawidłowe odżywianie. KASZA QUINOA PO MEKSYKAŃSKU /własny;/ 4 porcje 1 szklanka kaszy quinoa 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka białej fasoli 1 papryczka chili 1 cebula czerwona 3 ząbki czosnku 2-3 łyżki dobrej jakości koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki chili w płatkach sól, pieprz olej do smażenia do podania: świeża kolendra(...)minut, od chwili zawrzenia płynu w garnku. Kasza powinna wchłonąć większość lub nawet całość wody (bulionu). Cebulę, czosnek obieram, siekam wraz papryczką i podsmażam na kilku łyżkach oleju.Kukurydzę, fasolę czerwoną i białą odcedzam na sicie. Wrzucam do rondla z cebulą, dodaję komosę ryżową i podmsażam całość. Na końcu dodaję przyprawy, koncentrat, podgrzewam 2 minuty, ciągle mieszając. Podaję

W kuchni Karmel-itki
Zapiekanka z makaronem, szynką parmeńską, mięsem mielonym, fasolką czerwoną, serem ... 364

takie eksperymenty :) Składniki: makaron ( ja użyłam tagliatelle z dodatkiem czosnku niedźwiedziego) 300 gram 500 gram mięsa mielonego  ćwierć papryki czerwonej czerwona cebulka ząbek czosnku pół puszki fasoli czerwonej opakowanie szynki parmeńskiej- 8 plasterków 300 gramów sera żółtego tartego cztery łyżki passaty pomidorowej sól pieprz oregano papryczki chili chili w płatkach oliwa z oliwek opcjonalnie łyżeczka cukru(...)makaronu, na rozgrzanej oliwie podsmażam pokrojoną w kostkę cebulkę, ząbek czosnku i papryczkę chili. Dodaję mięso mielone i chwilę smażę całość. Następnie dodaję pokrojoną w kostkę paprykę i fasolę czerwoną z puszki. Smażę całość przez około 6 minut. Przyprawiam solą, pieprzem, oregano, papryczką chili w płatkach. Dodaję passatę pomidorową i całość duszę jeszcze przez 10 minut. Opcjonalnie możemy dodać

Mango Papaja
ZUPA MEKSYKAŃSKA Z KURCZAKIEM 198

Treściwa zupa z dodatkiem czerwonej fasoli na chłodne dni, jak ten dzisiejszy - doskonale rozgrzewa a przy tym rewelacyjnie smakuje. W wersji na szybko można użyć fasoli z puszki. SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka, 300 g fasoli czerwonej , 1 l bulionu warzywnego, 1 cebula, 1 papryka czerwona, ½ puszki kukurydzy, 1 puszka pomidorów krojonych, 2 papryczki chilli , ½ łyżeczki(...)paprykę kroimy w kostkę. W garnku o grubym dnie podsmażamy cebulę, dodajemy kurczaka oraz rozdrobnione papryczki chilli, smażymy 10 minut. Następnie dodajemy paprykę czerwoną i pomidory podsmażamy 5 minut, podlewamy bulionem, dodajemy fasolę i kukurydzę – gotujemy 10 minut pod przykryciem, dodajemy paprykę słodką, przyprawę meksykańską oraz sól i pieprz, zagęszczamy mąką rozrobioną w wodzie – zagotowujemy

słodki bratek
Sałatka nachos z kurczakiem 126

Składniki: Filet z kurczaka 2 pojedyncze Nachos 150 g Papryka czerwona Ogórki konserwowe 5 Kukurydza konserwowa Fasola czerwona z puszki Kapusta pekińska mała ok 1 kg Pomidory malinowe 2 duże Jogurt naturalny 170 g Majonez 3 łyżki pełne czosnek ząbek Sól Pieprz Przyprawa do gyrosa łyżka Przygotowanie: Na początku przygotujemy sos. Przeciskamy przez praskę ząbek czosnku, dodajemy jogurt(...)majonez, sól oraz pieprz. Na koniec wszystko razem mieszamy i sos jest gotowy. Sałatkę układamy warstwowo: Połowa kapusty pekińskiej poszatkowanej, puszkę czerwonej fasoli, paprykę pokrojoną w kosteczkę, fileta z kurczaka, Całość polewamy połową przygotowanego sosu. Kolejna warstwa to kukurydza z puszki, ogórki konserwowe pokrojone w większą kostkę, pomidory pokrojone w większą kostkę, pozostałą kapustę pekińską poszatkowaną. Całość polewamy pozostałym

Kulinarne przygody
cukinie faszerowane pieczarkarni i czerwoną fasolą 170

składniki  dla czterech osób 4 średnie cukinie 2/3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej, lub ryżu 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g pieczarek 200 g ugotowanej czerwonej fasoli 1 opakowanie camemberta  1 papryka czerwona 1 papryka zielona 2 pomidory 6 łyżek oliwy  sól, pieprz dodatkowo  natka pietruszki,  świeża bazylia lub szczypior(...)paski papryki, oraz pomidory obrane ze skóry i pokrojone w cząstki i smażymy dalsze 5-7 minut.  Następnie do patelni dorzucamy ryz ( lub kaszę jaglaną) i czerwoną fasolę, całość doprawiamy solą, oraz pieprzem i dusimy dalsze 3-5 minut. Ciepły farsz układamy na cukiniach, a następnie warzywa wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez

Miód i pieprz
Sałatka makaronowa z piersią kurczaka curry 319

Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka, 2 łyżki oleju, 1 łyżka przyprawy curry, 220g zielonej fasolki szparagowej, puszka kukurydzy (po odsączeniu 285g),  puszka czerwonej fasoli ( po odsączeniu 240g), 1 świeża czerwona papryka, 1 świeży ogórek , 4-5 łyżek majonezu, sól, pieprz, garść posiekanej natki pietruszki, 1 szklanka o pojemności 250ml makaronu. Przygotowanie: Piersi kurczaka pokroić w kostkę, dodać(...)przywarł do dna garnka. Gdy makaron jest już miękki wyłożyć go na durszlak, przelać zimną wodą i pozostawić na kilka minut. Z kukurydzy odlać wodę. Z czerwonej fasoli również odlać wodę, ale dodatkowo przelać ją zimną wodą, odsączyć. Paprykę przekroić na pół, oczyścić i pokroić w kostkę. ogórek obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski

W kuchni u Moniki
Chili con carne 419

nawet w najbardziej mroźne dni. Potrzebne nam (na 4 porcje): - 500 g mielonej wołowiny - 2 cebule czosnkowe - 4 ząbki czosnku - puszka krojonych pomidorów - 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego - puszka czerwonej fasoli - mała puszka kukurydzy - 1 spora czerwona papryka - 1 średnia żółta papryka -150 ml bulionu warzywnego - oliwa z oliwek lub olej rzepakowy - 2-3 papryczki chili marynowane - ostra papryka(...)czas mieszając. Papryki pokroić w sporą kostkę, chili (po uprzednim usunięciu pestek) drobno poszatkować i dodać razem z kukurydzą do mięsa. Po około 5-7 minutach dodać osączoną czerwoną fasolę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Jeśli jest za mało pikantne dodać ostrej mielonej papryki. Gotować jeszcze 5 minut, tak żeby papryka była miękka. Podawać z ryżem, makaronem

W poszukiwaniu inspiracji