makaronem. To jedne z moich ulubionych dań jednogarnkowych. A Wy lubicie takie treściwe zupy? Składniki: 500 g schabu 150 g makaronu 2 czerwone papryki 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego olej 2 cebule 1 duża marchewka 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne(...)czasie gotuję makaron, odcadzam. Po tym czasie dodaję pomidory z puszki, przecier pomidorowy oraz posiekany czosnek. Gotuję do miękkości mięsa. Gdy mięso jest już miękkie dodaję makaron, czerwoną fasole. Próbuję i ewentualnie doprawiam do smaku solą i pieprzem. Smacznego
magiczna kuchnia KasiZupa meksykańska z mięsem mielonym, pieczoną papryką i fasolą czerwoną jest przepyszna – aromatyczna, mocno pomidorowa, gęsta i sycąca. Świetnie rozgrzewa, dlatego jest idealna na ponure i chłodne jesienne dni. Jest bardzo prosta i szybko się ją robi. Można ją przygotować w wersji na ostro: wtedy dodajemy więcej ostrej papryki, albo łagodnej jeśli nie lubimy ostrych smaków - papryki dodajemy wtedy(...)serem żółtym. [embed]https://youtu.be/sM5RQWTMF1k[/embed] Składniki na zupę meksykańską: 0,5 kg mięsa mielonego (dałam wieprzowe, ale może być również wołowe lub mieszane) puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli spora cebula 700 g passaty pomidorowej lub domowego przecieru 2 ząbki czosnku dwie papryki (dałam czerwoną i żółtą) szklanka bulionu garść sera żółtego do posypania (opcjonalnie) pieprz czarny, sól
e-PrzepisyKulinarnebiałko, a przez to sycąca. Dodatkowo zarówno tofu, jak i fasola mają dużą zawartość wapnia, dlatego sałatka ta będzie świetnym dodatkiem w diecie bezmlecznej. puszka ananasa puszka czerwonej fasoli kostka tofu (około 200 g)* 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki curry 1 łyżeczka soli W miseczce mieszamy pół szklanki zalewy z ananasa z dwoma łyżkami majonezu, 2 łyżeczkami sproszkowanego curry(...)kostkę (im mniejsze kawałki, tym szybciej tofu się nam zamarynuje). Odstawiamy na co najmniej godzinę, tak by tofu przeszło smakiem sosu. Po tym czasie w dużej misce mieszamy czerwoną fasolę odsączoną z zalewy i wypłukaną, ananasa pokrojonego w małe kawałki oraz tofu wraz z sosem. Wszystko mieszamy. Gotowe! * Najlepiej kupić tofu bezsmakowe, z soi niemodyfikowanej genetycznie
Dieta bez mlekawojny chrześcijan i muzułmanów o panowanie nad półwyspem iberyjskim. Czerwona fasola symbolizuje Maurów, a biały ryż chrześcijan. Powinna być czarna fasola ale jak kryzys to kryzys :) Równie dobrze możemy to nazwać "indianie i konkwistadorzy" czy jakikolwiek konflikt przyjdzie nam do głowy. Składniki: - fasola czerwona w puszce - biały ryż - kminek - czosnek Wykonanie: Ryż gotujemy według(...)przepisu na opakowaniu. Czosnek kroimy drobno i podsmażamy z kminkiem. Dodajemy odsączoną fasolę i chwilę smażymy. Mieszamy z ryżem i podajemy. Jeśli już jesteśmy przy bezsensownych konfliktach to podzielę się fotką z ostatniej wycieczki po małych górach, która przedstawia zamek Kamieniec w Odrzykoniu - widok z trasy na Królewską Górę, która zresztą również była miejscem bitwy w czasie pierwszej wojny światowej
Kryzysowa Książka KucharskaSałatka śledziowa z czerwoną fasolą – to moja propozycja na pyszną i szybką sałatkę na święta lub Sylwestra. Do jej wykonania wystarczy kilka ogólnodostępnych składników a jej wykonanie zajmuje dosłownie kilka minut. Gorąco zachęcam do wypróbow The post Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSzybka i treściwa sałatka ryżowa z szynką, ogórkiem i czerwoną fasolą. Do sałatki użyłam ryżu jaśminowego BIO POLSKIE MŁYNY . Ryż oraz inne produkty Polskie Młyny, które nie są dostępne w makiecie, możecie zamówić na stronie internetowej . Składniki: 2 szklanki ryżu jaśminowego BIO POLSKIE MŁYNY 300 g szynki wieprzowej (ulubionej) 3 duże ogórki kiszone 1 puszka(...)kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 mały por (biała część) majonez sól, pieprz Wykonanie: Ryż gotuję w osolonej wodzie na sypko, studzę. Szynkę i ogórki kroję w kostkę. Kukurydzę i fasolę wsypuję na sitko i osączam z zalewy. Por drobno siekam w kostkę. Wszystko przekładam do miski, dodaję majonez i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Dokładnie całość
magiczna kuchnia Kasimacie pomysłu na śniadanie? A może nie wiecie co zabrać ze sobą do pracy? Zapraszam na pyszną sałatkę z tuńczykiem, fasolą czerwoną i serkiem wiejskim. Pychotka Składniki: 1 serek wiejski 2 jajka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 100g fasoli czerwonej z puszki 100g drobnego makaronu pół cebuli pęczek szczypiorku sól, pieprz Sposób przygotowania: Makaron gotujemy według przepisu
Cukiernia PychotkiGłębokie w smaku brownie z czerwonej fasoli i bananów, bardzo "mokre", czekoladowe i wzbogacone o masło migdałowe. Masełko znajduje się zarówno w środku jak i na wierzchu ciasta. Ja użyłam masła migdałowego crunchy (czytaj z kawałkami migdałów) i takie właśnie Wam polecam- migdały fajnie chrupią pod zębami. Przepis jest przepisem bezglutenowym, zdrowym i naprawdę prostym. Polecam wypróbować! Składniki(...)małą keksówkę o wymiarach 20x10 cm) 1 puszka (400 g) czerwonej fasoli (po odsączeniu ok. 220 g) 2 dojrzałe banany 1 jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego 1-2 łyżki płynnego miodu (dałam jedną- moim zdaniem wystarczająco) 20 g naturalnego kakao 50 g migdałowego masła crunchy (z kawałkami migdałów) 1 kopiasta łyżka zmielonego siemienia lnianego (15 g) Dodatkowo
Nastoletnie Wypiekaniemożna również zamieszczać przepisy w komentarzach albo pod wpisem na blogu Kryzysowa Książka Kucharska bądź na jej facebookowym fanpage. Koniecznie z odnośnikami do zdjęć ;) Składniki - chleb - czerwona fasola w puszce - bułka tarta - makaron nitki - koncentrat pomidorowy Wykonanie: Chleb miksujemy z czerwoną fasolą, formujemy kulki, panierujemy w bułce tartej i smażymy. Makaron przygotowujemy
Kryzysowa Książka Kucharskawalory, zapewniam, że od pierwszego razu stanie się Waszą"dyżurną" sałatką na wszelkie okazje... Składniki: 100 g drobnego makaronu 1 słoiczek selera naciowego 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 100 g szynki 100 g sera żółtego 1 puszka ananasa krojonego pęczek szczypiorku pęczek kopru świeżego sos 2 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 1 mały(...)jogurt naturalny sol i pieprz świeżo mielony Wykonanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do wystudzenia. Seler, kukurydzę, czerwoną fasolę odcedzamy z zalewy oraz z ananasa odlewamy syrop. Paprykę, ser żółty, szynkę i czerwoną cebulę kroimy w kostkę. Szczypiorek, koperek siekamy drobniutko. Do miski kładziemy ostudzony makaron, dodajemy pozostałe składniki. Czosnek przeciśnięty przez praskę łączymy z majonezem
kgwjanczewoNasza dzisiejsza propozycja to makaron w sosie pomidorowym z brzoskwiniami i czerwoną fasolą. Danie niezwykle proste i mało pracochłonne. My sos do tego dania doprawiamy dość sporą ilością chili w proszku, dzięki czemu potrawa ma bardzo ciekawy słodko ostry smak. Jeśli ktoś jednak woli zajadać makaron na słodko, wystarczy pominąć dodawanie przypraw i wyjdzie nam całkiem fajny słodki(...)makaronem. Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 4 Składniki: pół opakowania makaronu pełnoziarnistego świderki ( użyć można dowolnego makaronu, który akurat posiadamy) puszka czerwonej fasoli puszka brzoskwiń przecier pomidorowy nieco masła 200g żółtego sera, startego na grubych oczkach pieprz, chili w proszku Makaron nastawiamy w posolonej wodzie. Wyjmujemy brzoskwinie z puszki i kroimy, a soku nie wylewamy bo będzie
Kolizje SmakówSkładniki: DROBIOWE TACO: 700 g mięsa mielonego z indyka; Puszka czerwonej fasoli konserwowej (waga netto, po odcedzeniu - 240 g); 1/2 łyżeczki chili w proszku; 1 łyżeczka mielonego kuminu; 1 szklanka salsy (domowej - przepis poniżej, lub sklepowej ); 1 papryczka chipotle z puszki w sosie adobo ; 1 łyżka sosu adobo (sosu z puszki z papryczkami chipotle); 100 g nachos; 1 łyżka(...)osuszyć, odciąć ogonek i pokroić w cienkie plastry. Rzodkiewki umyć, osuszyć, nie obierać, pokroić w cienkie plastry. Ser feta odsączyć z zalewy, drobno pokruszyć. DROBIOWE TACO Z PATELNI: Czerwoną fasolę konserwową odsączyć z zalewy i opłukać pod bieżącą wodą. Nachos pokruszyć na drobne kawałki. Papryczkę chipotle odsączyć z sosu, drobno posiekać. Na rozgrzany na patelni olej (1 łyżka) wrzucić
Gospodyni Miejskaśrednie cebule; 1 średnia, czerwona papryka; 1 średnia, żółta papryka; 1 średnia, zielona papryka; 1/2 puszki kukurydzy konserwowej (waga netto, po odcedzeniu 120 g); 1 puszka czerwonej fasoli (dodać wraz z zalewą); 2 średnie, dojrzałe pomidory; 3 łyżki koncentratu pomidorowego; 4 łyżki oleju; 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Parówki obrać z osłonek(...)czubku, na krzyż. Włożyć do miseczki. Zalać gorącą, przegotowaną wodą i odstawić na 10 minut. Następnie zdjąć skórkę i pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Czerwonej fasoli nie odsączać. Na rozgrzany na patelni olej (2 łyżki) wrzucić pokrojone parówki i podsmażyć na średnim ogniu, uważając aby ich nie przypalić. Przełożyć na miseczkę. Na patelnię z olejem
Gospodyni Miejska