czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:17/307)

FitMuffiny z czerwonej fasoli bez mąki 110

postanowiliśmy postawić na domowe wypieki. Zrobiliśmy cały zestaw muffinów bez mąki: fasolowe, marchewkowe, z cukinii i pieczonego batata. Dzisiaj chcemy podzielić się w Wami przepisem na babeczki z czerwonej fasoli, absolutnie wybitnym, który znaleźliśmy na blogu Ambitiouskitchen.com . W stosunku do oryginału drastycznie ograniczyliśmy ilość słodzika: 2 łyżki miodu zamiast połowy szklanki syropu klonowego. Zrezygnowaliśmy też z czekolady. Tylko(...)wierzch każdej babeczki położyliśmy posiekane śliwki w czekoladzie. Składniki: Puszka czerwonej fasoli 400 ml 3 jajka ½ szklanki kakao 2 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego 2 łyżki miodu 1 łyżka kawy rozpuszczalnej (opcjonalnie) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¼ łyżki soli 2-3 łyżki czekoladowych chipsów, groszku, połamanej czekolady Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik

Niedzielny kucharz
Czekoladowy budyń z fasoli – Mleczne śniadanie na rozpoczęcie roku szkolnego 151

jedzenia pożywnego śniadania, proponuję budyń czekoladowy, można pomyśleć, ze zwariowałam, rozrobić torebkę proszku i podać to dziecku na śniadanie, nic bardziej mylnego. Proponuję czekoladowy budyń z fasoli, z czerwonej fasoli. W smaku nie odczuje się smaku fasoli, nie ma cukru, pełny mleka, budyń jest pyszny wzbogacony miodem i kakao. Mleko i przetwory mleczne to ważne elementy w diecie dzieci(...)takim budyniu oprócz mleka mamy fasolę, miód, czekoladę z wysoką zawartością kakao, kakao, orzechy. Wszystkie składniki są pyszne i zdrowe! Składniki (2 spore porcje): 3/4 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli; 1 3/4 szklanki mleka; 1 łyżka kakao; 9 kostek czekolady o wysokiej zawartości kakao; 1 łyżka miodu; 3/4 łyżki mąki ziemniaczanej; posiekane migdały Wykonanie: Fasole przepłukać, wsypać do blendera, dolać

dom-agi.pl
Karkówka duszona po meksykańsku 23

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karkówka duszona po meksykańsku Przepis na pyszną i bardzo pożywną, duszoną karkówkę po meksykańsku, czyli karczek wieprzowy i esencja kuchni meksykańskiej w postaci kukurydzy, czerwonej fasoli i pomidorów dzięki którym stworzymy pyszne danie.  Karkówka duszona po meksykańsku Składniki: 1kg karkówki wieprzowej 500g przecieru pomidorowego – passaty 3 cebule 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka czerwonej(...)kolor. Do większego rondla przekładamy obsmażone mięso, które zalewamy przecierem pomidorowym, dodajemy cebulę pokrojoną w krążki, wsypujemy groszek oraz kukurydzę konserwową, które wcześniej odsączamy z zalewy, dodajemy też czerwoną fasolę konserwową i w tym przypadku razem z zalewą. Całość przyprawiamy słodką i ostrą papryką, solą oraz pieprzem po czym dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez godzinę.  Kilka

Księga-Smaku
Sałatka z szynką, serem, porem i kukurydzą 262

miałam okazji spróbować dobrze schłodzonej, postanowiłam dać jej jeszcze jedną szansę i przygotować podobną. Tym razem wędzonego kurczaka zastąpiła szynka konserwowa, a cała sałatka została wzbogacona o dodatek czerwonej fasoli. Zrezygnowałam też z kwaśnej śmietany, przygotowując sałatkę z samego majonezu. Z tych dwóch, jakże podobnych sałatek, ta smakuje mi bardziej, aczkolwiek … ponownie utwierdzam się w przekonaniu, że wolę(...)prostu inne;) 200 g szynki konserwowej około 150 g żółtego sera 1 por 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 3 łyżki majonezu 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Szynkę kroimy na niewielkie paseczki. Ser trzemy na dużych oczkach tarki. Por kroimy na półplasterki. Przelewamy na sicie wrzącą wodą. Składniki łączymy ze sobą w misce. Dodajemy przepłukaną

Smaki Na Talerzu
Menu na tydzień: 5 obiadów za 90 zł 102

kaszy i fasoli Jeśli ktoś Was krzywi się na hasło „wegetariańskie hamburgery”, to najwyższy czas zaprzyjaźnić się z nimi, wypróbowując ten przepis. Burgery z boczniaków, kaszy gryczanej i czerwonej fasoli to danie, obok którego nie można przejść obojętnie. Kto kocha mięsne burgery, pokocha również ich wegetariańską wersję. Zobacz przepis Środa: Polędwiczki drobiowe z brzoskwiniami Nie wiemy(...)meksykańsku, greczaników i burgerów. Baza była jedna (przesmażona cebula, czosnek, marchew i kasza), do której potem dodawaliśmy tylko różne składniki. Do kaszy po meksykańsku doszedł kurczak, połowa puszki fasoli czerwonej, puszka kukurydzy i groszku. Greczaniki zrobiliśmy z kaszy i mielonego mięsa. Kasza trafiła wreszcie do usmażonych boczniaków, żeby z drugą połową czerwonej fasoli stworzyć smaczne burgery. Drugim wspólnym

Niedzielny kucharz
Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą 42

sobą do pracy. Ma aż ponad 30g białka w porcji więc nasyci nas na długo. Bardzo polecam, to jedna z moich ulubionych Oto sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą. Jestem pewna, że jeśli spróbujecie ją choć raz, to na zawsze zagości w Waszej kuchni. Składniki (2 porcje): tuńczyk w sosie własnym (konserwowy), 180g po odsączeniu, 200g czerwonej fasoli(...)oliwkami. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą pochodzi z serwisu Natka-Pietruszki.pl

Natka Pietruszki
KURCZAK PO MEKSYKAŃSKU 130

Dziś mam dla Was propozycję na pyszne danie jednogarnkowe. Soczyste kawałki kurczaka, warzywa, czerwona fasola i sos pomidorowy. Idealne danie na obiad z dodatkiem ryżu lub ulubionej kaszy. Można również podać jako ciepły posiłek na kolację z kawałkiem chleba lub bułki.  Składniki: * pół kg piersi z kurczaka * 1 cebula * 1 czerwona papryka * 1 puszka czerwonej fasoli(...)kurczaka pokrojoną w większą kostkę, pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę paprykę, wszystko razem podsmażać około 2 minut. Do podsmażonych warzyw i mięsa dodać kukurydzę i czerwoną fasolę z puszki (odsączone z zalewy). Wlać passatę pomidorową, dolać wody tyle, aby całość była pokryta płynem. Dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, ostrą paprykę i oregano. Całość gotować na małym ogniu

Zrób to smacznie
Tort urodzinowy Bonduelle (bez glutenu, bez laktozy) 136

najlepszy tort urodzinowy, jaki kiedykolwiek zrobiłam, a wiecie dobrze, że to nie jest moja mocna strona. Ciasto czekoladowe jest pyszne, odpowiednio puszyste i wilgotne, podejrzewam, że to zasługa czerwonej fasoli Bonduelle, a mus do przełożenia go wyczarowałam komponując wiosenne marchewki Bonduelle z morelami i konfiturą z płatków róż. Tort ozdobiłam sezonowymi owocami, tak się składa, że moimi ukochanymi - czereśniami(...)porzeczkami.    Składniki: 3 czubate łyżki mąki quinoa 5 łyżek kakao 1 puszka czerwonej fasoli Kidney Bonduelle (425 g) 5 jajek 1 szklanka cukru kokosowego 1/2 szklanki oleju (dowolnego) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 300 gram młodych marchewek Bonduelle 300 gram moreli 5 łyżek konfitury z płatków róż 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżeczki żelatyny 80 ml gorącej

Quinoa Raz!
Kiełbasa chorizo z ciecierzycą i czerwoną fasolą w sosie pomidorowym 114

Cześć ! Za oknem szaro i zimno. W takie dni ratuje mnie tylko mocno rozgrzewające danie. Dziś mam dla Was kiełbasę chorizo z ciecierzycą i czerwoną fasolą w sosie pomidorowym. Danie z serii jednogarnkowych. Niepozorne a jednak pyszne. Zdecydowanie poprawiło mi dziś humor ! Składniki (2 duże porcje): 200 g kiełbasy chorizo 1 łyżka oleju roślinnego do smażenia 1 średnia czerwona cebula 2 – 3 ząbki czosnku 1 puszka ciecierzycy (400 g) 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) +1/2 puszki wody po przepłukaniu puszki 1 mała puszka czerwonej fasoli sól himalajska, świeżo zmielony pieprz, kumin, 1 łyżeczka brązowego cukru Wykonanie: Przygotuj składniki: cebulę pokrój w drobną kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Kiełbasę chorizo pokrój w plastry. Na dużej

Moja pasja smaku
Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli bez mąki 93

Lekkie, puszyste, mocno czekoladowe, rozpływające się w ustach ciasto. Świetna alternatywa dla sklepowych słodyczy. Bez użycia mąki, za to wykorzystując czerwoną fasolę. Kto by pomyślał ;) Zamiast białego cukru można użyć innego zamiennika, co kto woli! A jeśli macie ochotę na inne warzywne smakołyki zajrzyjcie do Naszego cotygodniowego wydarzenia. W tym tygodniu na postawiliśmy na "Ciasta warzywne" . Składniki(...)małą keksówkę: puszka 240g po odsączeniu fasoli czerwonej 3 jajka 1,5 łyżki oleju kokosowego 1,5 łyżki kakao 4 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia polewa: 1,5 łyżki oleju kokosowego 1,5 łyżki wody 1 łyżka kakao 1 łyżka miodu Przygotowanie: Fasolę bardzo dokładnie płuczemy letnią wodą. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Pieczemy w temperaturze

Życie zaczyna się w kuchni
#2 Malezja: i jej słodkości 103

produkt przy temperaturze 35 stopni. Zamiast tego stoiska uginają się pod wiórkami kokosowymi, gęstym cukrem palmowym, kruszonym lodem z dodatkiem mleka sojowego czy mięciutkimi słodkimi bułeczkami, wypełnionymi czerwoną fasolą, kukurydzą czy kaya, malajskim dżemem kokosowym robionym na jajku… No to zaczynamy(...)początku kaya'ą ). Ciężko zjeść na raz tylko jedną, są niesamowite! 4. Desery na bazie skruszonego lodu z dodatkiem mleka sojowego, podane z kuleczkami z grass jelly, czerwoną fasolą i kluskami z matcha. Do dostania w sieci kawiarnii snowflakes. Może nie w 100% malezyjskie danie (pochodzenia z Tajwanu) ale warte polecenia i łatwo dostępne w KL. 5. Apam balik

Gawron w rosole
Sałatka z tuńczykiem, ogórkiem małosolnym i groszkiem+ film 100

Sałatka z tuńczykiem, ogórkiem małosolnym i groszkiem z dodatkiem czerwonej fasoli i jajek to oryginalna przekąska idealna na co dzień i od święta.Taką sałatkę można zabrać do pracy, będzie stanowić smaczny posiłek na kolację. Jest banalnie prosta a jej atutem jest błyskawiczne przygotowanie.     składniki na 4 porcje 5-6 ogórków małosolnych 2 puszki tuńczyka w sosie(...)własnym 1 puszka zielonego groszku 1 mała puszka czerwonej fasoli 4 jajka ugotowane na twardo garść posiekanego szczypiorku z dymki 3-4 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy czarny pieprz sól przepis Ogórki małosolne kroimy w niewielką kostkę i przekładamy do miski, dodajemy odsączonego z sosu własnego i rozdrobnionego tuńczyka, wrzucamy odsączony z zalewy groszek oraz czerwoną fasolę

Smakowite Dania
BURRITO Z KURCZAKIEM 169

papryki 1 żółta papryka 1 duża czerwona cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka przyprawy taco sól pieprz 1 słoik salsy 2 woreczki ryżu 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 szklanka startego sera cheddar 1 limonka świeża kolendra lub natka pietruszki do przybrania Sposób wykonania: Paprykę pokroić w paski. Cebulę pokroić w paski. Ryż ugotować(...)podzielić na 4 porcje. Czerwoną fasolę opłukać, osuszyć i przełożyć do miseczki. Kukurydzę odsączyć z płynu. Limonkę pokroić w kliny. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni Celsjusza. Blachę wyłożyć formą aluminiową. Na środku blachy położyć kurczaka, z lewej strony paprykę, z prawej cebulę i skropić olejem. Piersi kurczaka posypać przyprawą taco po obu stronach. Paprykę i cebulę posolić

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Chili con carne 120

Szybkie, sycące, pikantne danie kuchni meksykańskiej. Składa się z mielonej wołowiny, papryki, czerwonej fasoli. Potrawa ma bardzo intensywny smak za sprawą kuminu (kminu rzymskiego) i papryczek chilli, peri peri, jalapeno. Idealnie komponuje się z dodatkiem kwaśnej, gęstej śmietany, guacamole, tartym serem i nachosami.   Składniki: 1 łyżka oliwy 1 biała cebula, pokrojona w kostkę 1 czerwona cebula, pokrojona(...)puszka 400g obranych pomidorów 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę 1 biała papryka, pokrojona w kostkę 2-3 papryczki chilli, peri peri lub jalapeno 1 puszka 400g czerwonej fasoli w zalewie, odsączonej i przepłukanej 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka cukru sól, pieprz   Przygotowanie: Na dużej patelni lub w garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę, czosnek, ostre

Smakowity Blog Kulinarny
Sałatka z selerem, porem i czerwoną fasolą 89

Sałatka z selerem, porem i czerwoną fasolą to kolejna propozycja z serii moich ulubionych sałatek, które często goszczą u nas na stole. Dobra na śniadanie, zarówno to pospolite jak i świąteczne, na imprezę rodzinną jak i sylwestrową. Na pierwsze spotkanie, jak i spotkanie po latach :) Krótko mówiąc, polecam. SKŁADNIKI: •          2 jajka(...)puszka czerwonej fasoli   •          puszka kukurydzy konserwowej •          1 słoik selera konserwowego w zalewie •          1 kawałek pora – ok. 100 g białej i jasnozielonej części pora •          3 średnie ogórki

Calzonella.com