czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:17/307)

Menu na tydzień: 5 obiadów za 90 zł 120

kaszy i fasoli Jeśli ktoś Was krzywi się na hasło „wegetariańskie hamburgery”, to najwyższy czas zaprzyjaźnić się z nimi, wypróbowując ten przepis. Burgery z boczniaków, kaszy gryczanej i czerwonej fasoli to danie, obok którego nie można przejść obojętnie. Kto kocha mięsne burgery, pokocha również ich wegetariańską wersję. Zobacz przepis Środa: Polędwiczki drobiowe z brzoskwiniami Nie wiemy(...)meksykańsku, greczaników i burgerów. Baza była jedna (przesmażona cebula, czosnek, marchew i kasza), do której potem dodawaliśmy tylko różne składniki. Do kaszy po meksykańsku doszedł kurczak, połowa puszki fasoli czerwonej, puszka kukurydzy i groszku. Greczaniki zrobiliśmy z kaszy i mielonego mięsa. Kasza trafiła wreszcie do usmażonych boczniaków, żeby z drugą połową czerwonej fasoli stworzyć smaczne burgery. Drugim wspólnym

Niedzielny kucharz
Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą 57

sobą do pracy. Ma aż ponad 30g białka w porcji więc nasyci nas na długo. Bardzo polecam, to jedna z moich ulubionych Oto sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą. Jestem pewna, że jeśli spróbujecie ją choć raz, to na zawsze zagości w Waszej kuchni. Składniki (2 porcje): tuńczyk w sosie własnym (konserwowy), 180g po odsączeniu, 200g czerwonej fasoli(...)oliwkami. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą pochodzi z serwisu Natka-Pietruszki.pl

Natka Pietruszki
KURCZAK PO MEKSYKAŃSKU 155

Dziś mam dla Was propozycję na pyszne danie jednogarnkowe. Soczyste kawałki kurczaka, warzywa, czerwona fasola i sos pomidorowy. Idealne danie na obiad z dodatkiem ryżu lub ulubionej kaszy. Można również podać jako ciepły posiłek na kolację z kawałkiem chleba lub bułki.  Składniki: * pół kg piersi z kurczaka * 1 cebula * 1 czerwona papryka * 1 puszka czerwonej fasoli(...)kurczaka pokrojoną w większą kostkę, pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę paprykę, wszystko razem podsmażać około 2 minut. Do podsmażonych warzyw i mięsa dodać kukurydzę i czerwoną fasolę z puszki (odsączone z zalewy). Wlać passatę pomidorową, dolać wody tyle, aby całość była pokryta płynem. Dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, ostrą paprykę i oregano. Całość gotować na małym ogniu

Zrób to smacznie
Tort urodzinowy Bonduelle (bez glutenu, bez laktozy) 157

najlepszy tort urodzinowy, jaki kiedykolwiek zrobiłam, a wiecie dobrze, że to nie jest moja mocna strona. Ciasto czekoladowe jest pyszne, odpowiednio puszyste i wilgotne, podejrzewam, że to zasługa czerwonej fasoli Bonduelle, a mus do przełożenia go wyczarowałam komponując wiosenne marchewki Bonduelle z morelami i konfiturą z płatków róż. Tort ozdobiłam sezonowymi owocami, tak się składa, że moimi ukochanymi - czereśniami(...)porzeczkami.    Składniki: 3 czubate łyżki mąki quinoa 5 łyżek kakao 1 puszka czerwonej fasoli Kidney Bonduelle (425 g) 5 jajek 1 szklanka cukru kokosowego 1/2 szklanki oleju (dowolnego) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 300 gram młodych marchewek Bonduelle 300 gram moreli 5 łyżek konfitury z płatków róż 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżeczki żelatyny 80 ml gorącej

Quinoa Raz!
Kiełbasa chorizo z ciecierzycą i czerwoną fasolą w sosie pomidorowym 147

Cześć ! Za oknem szaro i zimno. W takie dni ratuje mnie tylko mocno rozgrzewające danie. Dziś mam dla Was kiełbasę chorizo z ciecierzycą i czerwoną fasolą w sosie pomidorowym. Danie z serii jednogarnkowych. Niepozorne a jednak pyszne. Zdecydowanie poprawiło mi dziś humor ! Składniki (2 duże porcje): 200 g kiełbasy chorizo 1 łyżka oleju roślinnego do smażenia 1 średnia czerwona cebula 2 – 3 ząbki czosnku 1 puszka ciecierzycy (400 g) 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) +1/2 puszki wody po przepłukaniu puszki 1 mała puszka czerwonej fasoli sól himalajska, świeżo zmielony pieprz, kumin, 1 łyżeczka brązowego cukru Wykonanie: Przygotuj składniki: cebulę pokrój w drobną kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Kiełbasę chorizo pokrój w plastry. Na dużej

Moja pasja smaku
Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli bez mąki 113

Lekkie, puszyste, mocno czekoladowe, rozpływające się w ustach ciasto. Świetna alternatywa dla sklepowych słodyczy. Bez użycia mąki, za to wykorzystując czerwoną fasolę. Kto by pomyślał ;) Zamiast białego cukru można użyć innego zamiennika, co kto woli! A jeśli macie ochotę na inne warzywne smakołyki zajrzyjcie do Naszego cotygodniowego wydarzenia. W tym tygodniu na postawiliśmy na "Ciasta warzywne" . Składniki(...)małą keksówkę: puszka 240g po odsączeniu fasoli czerwonej 3 jajka 1,5 łyżki oleju kokosowego 1,5 łyżki kakao 4 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia polewa: 1,5 łyżki oleju kokosowego 1,5 łyżki wody 1 łyżka kakao 1 łyżka miodu Przygotowanie: Fasolę bardzo dokładnie płuczemy letnią wodą. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Pieczemy w temperaturze

Życie zaczyna się w kuchni
#2 Malezja: i jej słodkości 121

produkt przy temperaturze 35 stopni. Zamiast tego stoiska uginają się pod wiórkami kokosowymi, gęstym cukrem palmowym, kruszonym lodem z dodatkiem mleka sojowego czy mięciutkimi słodkimi bułeczkami, wypełnionymi czerwoną fasolą, kukurydzą czy kaya, malajskim dżemem kokosowym robionym na jajku… No to zaczynamy(...)początku kaya'ą ). Ciężko zjeść na raz tylko jedną, są niesamowite! 4. Desery na bazie skruszonego lodu z dodatkiem mleka sojowego, podane z kuleczkami z grass jelly, czerwoną fasolą i kluskami z matcha. Do dostania w sieci kawiarnii snowflakes. Może nie w 100% malezyjskie danie (pochodzenia z Tajwanu) ale warte polecenia i łatwo dostępne w KL. 5. Apam balik

Gawron w rosole
Sałatka z tuńczykiem, ogórkiem małosolnym i groszkiem+ film 116

Sałatka z tuńczykiem, ogórkiem małosolnym i groszkiem z dodatkiem czerwonej fasoli i jajek to oryginalna przekąska idealna na co dzień i od święta.Taką sałatkę można zabrać do pracy, będzie stanowić smaczny posiłek na kolację. Jest banalnie prosta a jej atutem jest błyskawiczne przygotowanie.     składniki na 4 porcje 5-6 ogórków małosolnych 2 puszki tuńczyka w sosie(...)własnym 1 puszka zielonego groszku 1 mała puszka czerwonej fasoli 4 jajka ugotowane na twardo garść posiekanego szczypiorku z dymki 3-4 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy czarny pieprz sól przepis Ogórki małosolne kroimy w niewielką kostkę i przekładamy do miski, dodajemy odsączonego z sosu własnego i rozdrobnionego tuńczyka, wrzucamy odsączony z zalewy groszek oraz czerwoną fasolę

Smakowite Dania
BURRITO Z KURCZAKIEM 189

papryki 1 żółta papryka 1 duża czerwona cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka przyprawy taco sól pieprz 1 słoik salsy 2 woreczki ryżu 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 szklanka startego sera cheddar 1 limonka świeża kolendra lub natka pietruszki do przybrania Sposób wykonania: Paprykę pokroić w paski. Cebulę pokroić w paski. Ryż ugotować(...)podzielić na 4 porcje. Czerwoną fasolę opłukać, osuszyć i przełożyć do miseczki. Kukurydzę odsączyć z płynu. Limonkę pokroić w kliny. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni Celsjusza. Blachę wyłożyć formą aluminiową. Na środku blachy położyć kurczaka, z lewej strony paprykę, z prawej cebulę i skropić olejem. Piersi kurczaka posypać przyprawą taco po obu stronach. Paprykę i cebulę posolić

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Chili con carne 141

Szybkie, sycące, pikantne danie kuchni meksykańskiej. Składa się z mielonej wołowiny, papryki, czerwonej fasoli. Potrawa ma bardzo intensywny smak za sprawą kuminu (kminu rzymskiego) i papryczek chilli, peri peri, jalapeno. Idealnie komponuje się z dodatkiem kwaśnej, gęstej śmietany, guacamole, tartym serem i nachosami.   Składniki: 1 łyżka oliwy 1 biała cebula, pokrojona w kostkę 1 czerwona cebula, pokrojona(...)puszka 400g obranych pomidorów 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę 1 biała papryka, pokrojona w kostkę 2-3 papryczki chilli, peri peri lub jalapeno 1 puszka 400g czerwonej fasoli w zalewie, odsączonej i przepłukanej 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka cukru sól, pieprz   Przygotowanie: Na dużej patelni lub w garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę, czosnek, ostre

Smakowity Blog Kulinarny
Sałatka z selerem, porem i czerwoną fasolą 107

Sałatka z selerem, porem i czerwoną fasolą to kolejna propozycja z serii moich ulubionych sałatek, które często goszczą u nas na stole. Dobra na śniadanie, zarówno to pospolite jak i świąteczne, na imprezę rodzinną jak i sylwestrową. Na pierwsze spotkanie, jak i spotkanie po latach :) Krótko mówiąc, polecam. SKŁADNIKI: •          2 jajka(...)puszka czerwonej fasoli   •          puszka kukurydzy konserwowej •          1 słoik selera konserwowego w zalewie •          1 kawałek pora – ok. 100 g białej i jasnozielonej części pora •          3 średnie ogórki

Calzonella.com
Zupa meksykańska z indykiem 111

Zupa meksykańska z indykiem Gęsta, pożywna i przepyszna zupa z dodatkiem mięsa z indyka, kukurydzy, papryki i czerwonej fasoli. Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Polecam!       Składniki: 0,5kg mięsa z indyka (użyłam udźca z indyka) 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczka mielonego chilli 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka oleju(...)czerwona papryka 1 żółta papryka 1 mała papryczka chilli 1 szklanka passaty pomidorowej 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka czerwonej fasoli ok 5 szklanek bulionu (wywaru) sól, pieprz     *** Mięso myjemy, osuszam, kroimy w kostkę i przyprawiamy delikatnie solą oraz pieprzem *** *** W miseczce mieszamy ze sobą mąkę, carry oraz chilli w proszku *** *** Mięso obtaczamy w przygotowanej panierce

Blog z Apetytem
Pstrąg po meksykańsku 146

Znakomita ryba w połączeniu z pikantną marynatą z limonką, bukiet warzyw i ryż z czerwoną fasolą sprawiają, że danie jest naprawdę idealne. Dobra marynata to podstawa wszystkiego. Kto ma dziś ochotę na taką rybkę? 500 g pstrąga łososiowego Marynata: 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki suszonego czosnku 0,5 łyżeczki białego pieprzu 0,5 łyżeczki oregano(...)tymianku 0,5 łyżeczki ostrej papryki Otarta skórka oraz sok z 1/2 limonki 2 łyżki oleju Dodatkowo: 250 g warzyw na patelnię Hortex 100 g ryżu 50 g czerwonej fasoli Rybę dokładnie oczyszczamy i układamy na blaszce. W miseczce mieszamy wszystkie składniki na marynatę. Smarujemy pstrąga i odstawiamy do lodówki na jakąś godzinę. Po tym czasie przykrywamy folią aluminiową

VioletoweKucharzenie
Chilli con carne 150

porcji: 500 g mielonej wołowiny 4 duże ząbki czosnku 1 papryka czerwona 2 średnie cebule 300 g pomidorów (mogą być z puszki) 1 puszka czerwonej fasoli w zalewie (około 400 g) 1-3 papryczki chilli (w zależności jaką ostrość jesteśmy w stanie znieść) 2 łyżeczki mielonego kuminu (kminu rzymskiego) 2 lekko czubate łyżki suszonego oregano 3 łyżeczki słodkiej(...)gotować na niewielkim ogniu przez około 15-20 minut. Po tym czasie dodać pokrojone pomidory i gotować kilka minut. Na końcu dodać odsączoną (ale nie płukaną) z zalewy czerwoną fasolę. Wymieszać i gotować przez 1-2 minuty. Chilli con carne najlepsze jest na drugi dzień, kiedy wszystkie smaki dobrze się przegryzą. Trudno znaleźć jedyny i słuszny przepis na chilli

Codzienna kuchnia niecodzienna