CZEKOLADOWE CIASTO Z CZERWONEJ FASOLI /zmodyfikowany, źródło: Fit jest Git ; / 2 puszki czerwonej fasoli 2 dojrzałe banany 3 jajka 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 1/3 szklanki ksylitolu (dodałam od siebie) 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli Fasolę czerwoną płuczę na sicie i miksuję blenderem na gładką masę. Dodaję jajka, cukier, kakao, sól
W kuchni Karmel-itkifarsz z groszkiem: 2 łyżki groszku Bonduelle, 2 czubate łyżeczki jogurtu greckiego, łyżeczka majonezu, żółtka z 3 jajek, 1/4 małej papryki czerwonej, garść płatków migdałów; farsz z czerwoną fasolą: 2 łyżki fasoli czerwonej Bonduelle, żółtka z 3 jajek, garść ziaren słonecznika, czubata łyżeczka majonezu, kilka gałązek natki pietruszki. Przygotowanie: Farsz z kukurydzą: Zmiksować żółtka z kukurydzą, musztardą(...)uprażyć na suchej patelni. Zmiksować żółtka z groszkiem, jogurtem, majonezem i migdałami (kilka zostawić do dekoracji). Dodać bardzo drobną posiekaną paprykę, połączyć i doprawić do smaku. Farsz z fasolą czerwoną: Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Zmiksować żółtka z fasolą i majonezem. Dodać ziarna słonecznika (odrobinę zostawić do dekoracji) i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku
JejKuchniaSkładniki: fasola czerwona 1/2 kg, woda do szybkowara 1,5 litra, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki, jałowieć ziarna 5 sztuk, woda(...)wywaru 2,5 litra, ziemniaki 8 sztuk, włoszczyzna 1/2 pęczka, boczek wędzony 25 dag, kucharek 2 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, majeranek 3 łyżki, czosnek granulowany 1 łyżeczka fasolę czerwoną ziarna opłukać i zalać wodą zimną na całą noc do moczenia wodę wylać, fasolę wsypać do szybkowara, dodać ziele angielskie, liście laurowe, jałowiec, wlać wodę i gotować w szybkowarze
W Mojej Kuchni LubięZachęcam Was do wypróbowania przepisu na naprawdę smaczną sałatkę makaronową. Sałatka makaronowa jest z ciecierzycą i czerwona fasolą, idealna na weekendy i nie tylko. Sałatka makaronowa z ciecierzycą / 3-4 porcje Składniki: 250 g makaronu świderki 200 g ciecierzycy z puszki 200 g czerwonej fasoli z puszki 4 łyżki posiekanej natki z pietruszki 2-4 łyżki majonezu(...)gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Ciecierzycę i fasolę płuczemy pod bieżącą wodą, odcedzamy. Cebulę kroimy drobno. Cebulę, cieciorkę i czerwoną fasolę przekładamy do miski. Dodajemy zimny makaron, natkę z pietruszki i majonez. Doprawiamy do smaku, mieszamy. Wkładamy do lodówki na minimum kwadrans. Najlepsza na drugi dzień
Moja smaczna kuchniapołączenie gorzkiego kakao i czerwonej fasoli jest jadalne? Oczywiście, że tak! Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania ciasta czekoladowego z czerwoną fasolą. Wbrew pozorom ciasto wyszło puszyste, miękkie i wilgotne. Jestem pewna, że nikt nie wyczuje, że w cieście znajduje się czerwona fasolka :) Ponadto, ciasto zachowuje świeżość przez 3-4 dni. Składniki na keksówkę o długości(...)ciasto 1 puszka czerwonej fasoli (bez zalewy 240 g) 4 duże jajka 4 łyżki miodu lub cukru 1 bardzo dojrzały banan 4 płaskie łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia garść suszonej żurawiny polewa 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (50 g) 1 czubata łyżka masła migdały w płatkach do dekoracji Białka oddzielić od żółtek. Fasolę odsączyć z zalewy
UgotowaćDietetyczne muffinki z kremem czekoladowym z czerwonej fasoli Pora na deser! Muffinki musli z krem czekoladowym z czerwonej fasoli to doskonały, pełnowartościowy oraz wysokobłonnikowy smakołyk, idealny dla dzieci, jak i dorosłych. Składniki: Muffinki: (około 12 sztuk) - musli (mieszanka wykonana samodzielnie np. płatki owsiane, jęczmienne, żytnie, orzechy, bakalie itp.) - 100 g - mąka orkiszowa(...)mleko - 1/2 szklanki - jogurt naturalny - 100 ml - miód - 3 łyżki lub stevia Krem czekoladowy: - czerwona fasola "Gotowane na parze" Bonduelle - 1 puszka - kakao - 4 łyżki - mleko - 1/4 szklanki - miód - 2 łyżki lub stevia - proszek do pieczenia - 2 łyżeczki - orzechy laskowe - 10 sztuk Sposób przygotowania: Muffinki: Musli wymieszać z przesianą
Fit-aminasię, aż bije w zawrotnym tempie. I choć za oknem deszcz, przygnębiająca szarość, widok smutnego miasta - to nic! Idzie miastem z szerokim uśmiechem na twarzy. PIKANTNA PASTA Z CZERWONEJ FASOLI. /własny;/ na słoiczek ok. 300 ml 1/2 szklanki suchej czerwonej fasoli 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki pepperoni (lub chili) 1/2 pęczka natki pietruszki (posiekanego(...)łyżki oliwy z oliwek 2-3 łyżki wody sos sojowy, pieprz świeżo mielony odrobina słodkiej i ostrej mielonej papryki Czerwoną fasolę zalewam wodą i zostawiam na 12h, aby się namoczyła. Następnie gotuję, wlewając do garnka wody 2x więcej niż fasoli. Kiedy fasola jest miękka, odcedzam z pozostałego płynu, odstawiam. Cebulę i czosnek obieram, drobno siekam i szklę
W kuchni Karmel-itkichilli z dodatkiem papryki, czerwonej fasoli na pewno będzie smakowała. Nie zapomnijcie o lampce dobrego czerwonego wina. Składniki: 70 dag mielonej wołowiny duża cebula pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka przyprawy chilli 1 łyżeczka suszonego oregano 1 puszka pokrojonych pomidorów 1 kostka bulionu wołowego 1 duża czerwona papryka 1 puszka czerwonej fasoli(...)zalewy i pół puszki soku pomidorowego. Dodajemy bulion wołowy, paprykę pokrojoną w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem. Patelnię przykrywamy i gotujemy 20-25 minut. Na koniec dodajemy czerwoną fasolę i jeszcze trochę gotujemy. Smacznego
Salonik smakówpekińskiej bądź sałaty lodowej, ogórków konserwowych, cebuli, kukurydzy, czerwonej papryki oraz keczupu i sosu na bazie majonezu i jogurtu. Dzisiaj mały lifting kultowej sałatki. Zamiast ogórków jest czerwona fasola, a kapustę zastąpiły kiełki strączkowych. Polecam na sylwestrowe party! Składniki: 2-3 filety z kurczaka 1 czerwona papryka puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli opakowanie mieszanki kiełków fasoli(...)umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w kostkę. Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy. Składniki sosu dobrze ze sobą połączyć i schłodzić. Kiełki umyć i odsączyć. W salaterce ułożyć: - czerwoną fasolę - mięso z kurczaka, - keczup (kleksy), - kukurydzę, - paprykę, - kiełki fasoli - sos . Chłodzić ok. 2 godzin przed podaniem
Czerwień i błękitParę dni temu musiałam znowu ruszyć mózgownicą, bo karmiłam paru mięsożernych kurczakiem po meksykańsku . Szperałam w internetach, czytałam i ostateczny wynik moich poszukiwań macie w postaci ryżu z czerwoną fasolą z limonką i kolendrą/natką pietruszki. Jest to zlepek pomysłów z paru amerykańskich stron. Zdecydowanie najlepszym dodatkiem do ryżu jest kolendra, którą z miesiąca na miesiąc wielbię coraz(...)wyszło. Jeżeli chodzi o limonkę, też robi tutaj świetną robotę. Nie uzyskacie takiego efektu, używając cytryny. W tej kwestii nie poległam, limonka została dodana. Ryż z czerwoną fasolą nie wygląda może jakoś spektakularnie, ale nie chciałam też przesadzić z dodatkami. Miał być tylko uzupełnieniem dania głównego. Uzyskałam dokładnie taki efekt, o jaki mi chodziło. Boli mnie tylko ta kolendrą
KardamonovyKotleciki ziemniaczane z czerwoną fasolą i brokułowym sosem (4 osoby) Kotlety : 8 średnich ziemniaków puszka czerwonej fasoli pęczek szczypiorku lub dymki 1 jajko otręby żytnie bułka tarta oliwa z oliwek przyprawy: pieprz, liść lubczyku, tymianek, ostra papryka Sos: pół świeżego brokuła mały jogurt naturalny typu greckiego świeża mięta ząbek czosnku przyprawy: świeżo starta gałka muszkatołowa, pieprz Przygotowanie(...)będzie zbyt luźne. Formować średniej wielkości kotlety, panierować w bułce zmieszanej z otrębami. Smażyć na złoty kolor na oliwie. Gorące kotleciki polać sosem, posypać pokrojonym szczypiorem. Podawać z czerwoną fasolą wymieszaną z jogurtem naturalnym. Smacznego
vegetanieekspresowa propozycja. Kilka gotowych składników, które wystarczy odsączyć z zalewy, dodać trochę startego sera i mamy świetne połączenie smaków. Sałatka zawiera w sobie źródło białka pochodzenia roślinnego – czerwoną fasolę, przez co jest sycąca. Serdecznie polecam! Składniki (4 porcje): seler konserwowy, 1 słoiczek (290g masa netto), 100g korniszonów, masa netto, 255g czerwonej fasoli z puszki, masa netto, 100g(...)żółtego sera, 2 łyżki dobrej jakości majonezu, szczypta soli i pieprzu. Sposób przygotowania Najpierw korniszony odsącz z zalewy i pokrój w kostkę. Następnie odsącz czerwoną fasolę. Składniki wrzuc do miski. Później ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Na koniec wymieszaj wszystkie składniki z dodatkiem majonezu. Dopraw do smaku szczyptą soli i pieprzu. Smacznego! JEDNA PORCJA SAŁATKI TO: około
Natka Pietruszkicebula 2 ząbki czosnku 1 / 2 łyżeczki suszonego tymianku 1 / 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka cukru sól, pieprz do smaku olej do smażenia Nadzienie: 1 / 2 puszki czerwonej fasoli 1 / 3 puszki kukurydzy 50 g salami 1 / 2 małej czerwonej papryki 1 / 2 małej cebuli 100-150 g żółtego sera (w plastrach lub kostce) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)oleju. Dodać przecier pomidorowy, drobno posiekany czosnek, tymianek, oregano oraz łyżeczkę cukru. Podsmażać, aż sos bardzo zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem do smaku, odstawić do przestygnięcia. Nadzienie: Kukurydzę oraz fasolę odcedzić, przepłukać, zostawić na sitku do odkapania. Salami pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, pokroić na cieniutkie piórka. Paprykę umyć, usunąć pestki, pokroić na krótkie paski lub kostkę. Wykonanie Stolnicę
niecodziennikparySzybka w przygotowaniu i smaczna sałatka o ciekawym smaku. Połączenie kurczaka, słodkiego ananasa, kukurydzy i czerwonej fasoli stworzyło pyszną sałatkę. 1,5 szklanki makaronu mini penne 1 puszka czerwonej fasoli (240 g) ½ puszki słodkiej kukurydzy 3 plastry ananasa z puszki 200 g fileta z kurczaka Przyprawa do kurczaka Sól Pieprz 3-4 łyżki majonezu Filet z kurczaka koimy(...)kosteczkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka. Smażymy do miękkości na odrobinie oleju. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Słodką kukurydzę oraz czerwoną fasolę odsączamy z zalewy na sitku. Ananasa kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy sola i pieprzem. Dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły
VioletoweKucharzenieczerwona fasolę, zdecydowanie więcej niż białą, dlatego fasolkę po bretońsku przygotowuję z reguły z czerwonej fasoli. Aby zyskać na czasie korzystam w fasoli w puszce, danie w ten sposób przygotowane nie odbiega niczym od tego, które przygotowane jest z fasoli suchej, a można zaoszczędzić sporo czasu. Szczególnie przydatne jest to wtedy, kiedy wraca się po pracy(...)głowie pustka co zrobić na obiad. Wtedy "odkopuję" w myślach przepisy na dania tzw. szybkościowe. Fasolka po bretońsku jest właśnie jednym z nich. Składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 1 puszka białej fasoli 2 pętka dobrej wędliny 1 cebula łyżka koncentratu pomidorowego słodka i ostra papryka odrobina majeranku sól olej Wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany
Walijskie Pichcenie