najfajniejszego? Że na pytanie "zgadnij z czego są te ciastka?", nikt nie potrafi udzielić prawidłowej odpowiedzi! Bo kto by wpadł na to, że można zrobić ciastka czekoladowe z czerwonej fasoli? Czekoladowe ciasteczka z czerwonej fasoli to świetny sposób, żeby przemycić do swojej diety więcej białka - ma go więcej niż mięso, dlatego jest polecana weganom i wegetarianom. Jest także(...)bogatym źródłem witamin z grupy B (witamina B1 działa antydepresyjnie, poprawia pamięć i logiczne myślenie). Czerwona fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Zawiera żelazo, kwas foliowy, selen oraz cynk. Dodatkowo zawarte są w niej substancje hamujące rozrost tkanek nowotworowych. Czego chcieć więcej? Czerwona fasola świetnie nadaje się jako baza do ciasteczek, jak i do brownie. Jednak
two broke sisterswpływ między innymi na kondycję skóry. Warto przyswajać tę witaminę z naturalnych, różnorodnych źródeł, na przykład wybierając zbilansowane danie Salatino Tuńczyk z kukurydzą, marchewką, groszkiem i czarnymi oliwkami. Czerwona fasola Oprócz ciecierzycy wśród zdrowych strączków, które dobrze współgrają z tuńczykiem, warto wymienić czerwoną fasolę. Czym wyróżnia się w stosunku do swojej jasnej kuzynki? Czerwona fasola zawiera ponad(...)jednak pod względem właściwości. Czerwona fasola świetnie komponuje się z tuńczykiem dzięki temu, że oba produkty wyróżniają smaki o dużym potencjale. To pozostałe składniki i przyprawy decydują o tym, jak będą smakować dania na bazie fasoli i tuńczyka. Ciekawa propozycja w słonecznym klimacie? Salatino Tuńczyk po meksykańsku, w którym czerwona fasola gra obok ryby pierwsze skrzypce! Kukurydza Sałatka
Tradycyjna KuchniaStanęłam kiedyś przed półką z warzywami strączkowymi i stwierdziłam: teraz albo nigdy! I zaczęła się fasolowa (i nie tylko) rewolucja w mojej kuchni. Próbuję ziaren, których
bistro mamaCiasto czekoladowe bez mąki, na bazie czerwonej fasoli z dodatkiem oleju rzepakowego. Można zrobić z masą lub bez. W sam raz dla osób, które są na diecie bezglutenowej (użyjmy tylko bezglutenowego proszku do pieczenia). Czerwona(...)fasola jest bardzo bogata w białko i substancje odżywcze, natomiast olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3, dlatego wypieki z nim należą do tych najzdrowszych. Taki deser możemy jeść bez wyrzutów sumienia, choć nie trzeba jeść go wiele – jest bardzo sycący. A fasola? Nikt się nie domyśli, że przemyciliście ją do kremu i ciasta! Ciasto: 1 puszka czerwonej
Poezja smakuWczoraj pokazałem Wam błyskawiczny przepis na sałatkę z kurczakiem i selerem konserwowym , dziś będzie przepis na jeszcze szybszą sałatkę. Sałatka z selerem, jajkami i czerwoną fasolą wymaga od nas praktycznie tylko wymieszania ze sobą odpowiednich składników i doprawienia całości. Tak przygotowaną sałatkę możecie przygotować praktycznie zawsze i nawet jak zaskoczy Was niezapowiedziana wizyta znajomych, szybko i bez problemów przygotujecie(...)przez 8-10 minut, na miękko 2-4 minuty. Trzeba pamiętać, że nie warto gotować jajek zbyt długo bo mogą stracić cały swój smak. Składniki na sałatkę puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy słoiczek selera konserwowego 4 jajka 3-4 łyżki majonezu czarny pieprz 100g sera żółtego Sałatka z selerem, jajkami i czerwoną fasolą – przepis Jajka gotujemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Brownie z czerwonej fasoli z orzechami laskowymi to pyszne i szybkie ciasto w dodatku bez grama mąki . Wystarczy tylko połączyć ze sobą składniki i upiec ciasto . A dodam Wam jeszcze, że czerwona fasola nie jest tu ani trochę wyczuwalna. Ciasto wprost rozpływa się w ustach , koniecznie spróbujcie a nie pożałujecie :) Składniki na brownie z czerwonej fasoli(...)orzechami laskowymi (bez mąki) : * 1 puszka (420 g) czerwonej fasoli (użyłam Orzech ) * 2 jajka * 1 mocno dojrzały banan * 35 g mielonych orzechów laskowych (użyłam Skworcu ) * 50 g cukru * 2 łyżeczki kakao * pół łyżeczki cynamonu * pół łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Czerwoną fasolę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki umieścić w misie blendera, zmiksować na jednolitą masę. Okrągłą
Zrób to smacznieSałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i selerem jest znakomita podczas wizyty niespodziewanych gości. Zazwyczaj w domu mam wszystkie składniki na nią potrzebne czyli czerwoną fasolę, kukurydze, selera, majonez oraz jajka, które są potrzebne do tej sałatki. To taka awaryjna propozycja, a jakże pyszna! Zobacz też: Sałatka makaronowa z serem feta i granatem Sałatka ryżowa z rybą wędzoną Sałatka(...)kurczakiem, kukurydzą, selerem i ananasem Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i selerem Drukuj przepis Porcji: 5-10 Czas gotowania: 15 minut Składniki puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy słoik selera w zalewie 3 jajka na twardo 2-3 łyżki majonezu pieprz do smaku Przepis 1 Fasolę, kukurydzę oraz selera odsączamy z zalewy i przekładamy do miski. 2 Jajka siekamy
Kuchnia BazyliiPołowę przygotowanego sosu wylej tworząc kolejną warstwę sałatki. Żółtą mozzarellę zetrzyj na tarce o grubych oczkach i przełóż do misy sałatkowej. Następnie warstwa pokrojonej w kosteczkę czerwonej papryki i czerwonej fasoli (wcześniej przepłukanej na sicie pod bieżącą wodą). Na wierzch wylej pozostałość sosu majonezowo – czosnkowego . Wyłóż wystudzone całkowicie mielone mięso . Teraz pora na pikantną salsę prosto(...)u0142t\u0105 mozzarell\u0119 zetrzyj na tarce o grubych oczkach i prze\u0142\u00f3\u017c do misy sa\u0142atkowej. Nast\u0119pnie warstwa pokrojonej w kosteczk\u0119 czerwonej papryki i czerwonej fasoli (wcze\u015bniej przep\u0142ukanej na sicie pod bie\u017c\u0105c\u0105 wod\u0105).","text":"\u017b\u00f3\u0142t\u0105 mozzarell\u0119 zetrzyj na tarce o grubych oczkach
ProstePesto.plDomowe wegetariańskie burgery, które możecie podać w bułce z ulubionymi dodatkami lub potraktować, jak kotlety i zjeść z kaszą lub ziemniakami i surówką. Zrobiłam je z czerwonej fasoli, mozzarelli i suszonych pomidorów i doprawiłam tak, by były aromatyczne i pyszne:) Uważam, że mozzarella to bardzo fajny dodatek do takich wegetariańskich kotletów. Dzięki niej są one bardziej zwarte, łatwo się(...)formują i nie rozpadają. Choć częściej robię kotlety z cieciorki lub fasolki cannellini, tu wybrałam czerwoną fasolę, bo jej smak najlepiej współgra według mnie z suszonymi pomidorami. Fasola jest z puszki, masę na burgery zmiksujecie w robocie kuchennym dosłownie w kilka chwil, możecie się więc zabrać za burgery nawet po powrocie z pracy. Lubię je jeść w bułce
Chilli Czosnek i OliwaZnacie chili con carne? Zrobiłam bardzo podobne danie, ale zamiast siekanego mięsa wołowego użyłam mielonego mięsa z indyka. Dodałam dwie puszki czerwonej fasoli, czerwoną cebulę, krojone pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy oraz dla podkręcenia ostrości papryczkę chyli. W przepisie przewidziałam też ketchup, z racji tego, że nie mam w domu kupnego, dodałam ketchup z cukinii, który idealnie(...)Całość dobrze doprawiłam. Potrawka świetnie smakowała z ryżem. Bardzo lubię takie pikantne dania. Na chłodne dni jest rewelacyjne, doskonale nas rozgrzeje :D. Polecam gorąco! POTRAWKA MEKSYKAŃSKA Z CZERWONĄ FASOLĄ. Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 3 łyżki oleju 1 duża cebula czerwona 2 puszki czerwonej fasoli 3 ząbki czosnku
Zakątek rozkoszy kulinarnychsobą do pracy, bądź spożyć na kolację. Sałatka, która nie tylko zachwyca wyglądem ale również smakiem. Ma w sobie solidną porcję białka, dzięki delikatnej, bo przygotowanej na parze czerwonej fasoli, odświeżający dodatek zimnego ogórka i zaostrzające smak dodatki w postaci sardynek z Morza Śródziemnomorskiego i papryczek piri piri. Całość delikatnie zwieńczona wysokojakościową oliwą z oliwek. Sałatka nie jest(...)przy grillu. Sałatkę możecie przygotować wcześniej wstawić do lodówki i wyjąć tuż przed podaniem. Serdecznie Wam polecam, bo ja zakochałam się w tym smaku. SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ NA PARZE I SARDYNKAMI Z MORZA ŚRÓDZIEMNOMORSKIEGO - 1 puszka fasoli czerwonej gotowanej na parze Bonduelle - 2 ogórki zielone dobrze schłodzone - papryczki piri piri - natka pietruszki - słodka gruszka
SMYKWKUCHNIDzisiaj propozycja przypadnie do gustu wielbicielom ostrych, meksykańskich smaków. Placki do tortilli z ostrym farszem z mięsa mielonego, czerwonej fasoli, papryki i pomidorów. Całości dopełnia sałata i sos w postaci jogurtu naturalnego. Jeśli jednak ktoś nie lubi ostrych dań, wystarczy zmniejszyć ilość przyprawy i mamy bardzo smaczny, intensywny w smaku obiad dla całe rodziny. Czas przygotowania: 25 minut Ilość(...)porcji: 4 Składniki: 4 placki do tortilli (można uzyć gotowych lub zrobić według tego przepisu ) 500g mięsa mielonego Puszka czerwonej fasoli Puszka pomidorów w kawałkach 2 cebule (mogą być jasne lub czerwone) 2 ząbki czosnku Papryka Jogurt naturalny Mix sałat Przyprawa do kuchni meksykańskiej Cebule obieramy, przekrajamy na pół i kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy nieco tłuszczu
Kolizje SmakówDzisiaj zapraszam na smaczną sałatkę z kurczakiem i czerwoną fasolą. Regularne jedzenie fasoli obniża ryzyko wystąpienia problemów z sercem. Potwierdzono, że fasola obniża poziom całkowitego cholesterolu i jego szkodliwej frakcji – LDL. Warto wzbogacić swoją dietę o potrawy z fasoli, ma ona bowiem właściwości neutralizujące skrobię, zapobiegając jej rozkładowi w organizmie. Fasola zawiera oligosacharydy, które stanowią doskonałą pożywkę dla jelitowej(...)octem – dlatego szukajcie dobrze i czytajcie skład dodatków wymienionych na etykiecie. Składniki: 2 filety z kurczaka 0,5 główki sałaty lodowej świeża papryka czerwona puszka kukurydzy puszka fasoli czerwonej 3 łyżki musztardy 3 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie: Filety dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem pokroić w kosteczkę i usmażyć na sklarowanym maśle. Paprykę umyć, usunąć pestki i pokroić
Smaczne Potrawybatatami to moja kolejna propozycja na smaczne i rozgrzewające danie kiedy za oknem chłodno, szaro, buro i ponuro Mięso wieprzowe, aromatyczne przyprawy, a dodatkowo czerwona papryka, czerwona fasola i bataty. Bataty pomimo tego, że są słodkawymi ziemniakami świetnie komponują się w towarzystwie mięsa i pozostałych warzyw, a dodatek kminu rzymskiego sprawia, że całość smakuje wyjątkowo Zachęcam do przygotowania(...)małej mocy palnika przez około 40 minut. Paprykę czerwoną opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w paseczki. Bataty obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę średniej wielkości. Fasolę czerwoną odsączyć z zalewy i przepłukać zimną wodą. Po podanym czasie gotowania mięsa dodać paseczki papryki, pokrojone w kostkę bataty i odsączoną czerwoną fasolę. Gotować na małej mocy palnika
WSZYSTKO SMACZNE