Przepis na ten wegański pasztet z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej dostałam od Koleżanki z pracy. Wcześniej otrzymałam od Niej kawałek pasztetu na spróbowanie, a że obojgu nam bardzo posmakował, to poprosiłam o przepis. Pasztet upiekliśmy już teraz, aby przygotować wpis i opublikować go na blogu, ale od razu wiedzieliśmy, że będziemy piec go jeszcze raz na świąteczny stół(...)Udostępnij Wegański pasztet z fasoli i kaszy jaglanej – składniki 2 puszki czerwonej fasoli 1 szklanka kaszy jaglanej 1 / 2 słoiczka suszonych pomidorów w oleju 200 ml oleju 2 łyżki słodkiej papryki 1 łyżka wędzonej papryki 1 łyżka przyprawy harrisa 1 łyżka kurkumy 1 / 2 łyżeczki papryki chili 2 łyżki mielonego lnu 3 / 4 szklanki wrzątku 1 / 2 szklanki
niecodziennikparyczerwonej fasoli z dodatkiem pomidora, czerwonej cebuli, kaszy jaglanej, natki pietruszki i bazylii. Zdrowa i wartościowa sałatka wegetariańska. Idealna do pracy, szkoły (można przygotować dzień wcześniej) na drugie śniadanie, lunch lub kolację. Taka sałatka to też świetny pomysł na wykorzystanie resztek ugotowanej wcześniej kaszy jaglanej . Czytaj więcej: Sałatka z czerwonej fasoli, pomidora i kaszy jaglanej The post(...)Sałatka z czerwonej fasoli, pomidora i kaszy jaglanej appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjaodrobiną żółtego sera. Tu jednak całkowita nowość, farsz z fasoli. Jak pisze Autor. cebula może być biała lub czerwona, fasolka również, Można nafaszerować białą cebulę białą fasolą, a czerwoną czerwoną fasolą uzyskując tym samym dwie interesujące i inaczej wyglądające przekąski. U mnie w wersji mieszanej, zwykła cebula i czerwona fasola Firmy Orzech . Gorąco polecam(...)przepis jest tego wart. Składniki : 5 dużych cebul 1 puszka czerwonej fasoli ORZECH 2 łyżki masła 1 łyżka posiekanych listków świeżego majeranku sól i pieprz do smaku 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich 1 lyżka oleju Sposób przygotowania: Cebulę odciąć od góry na około 1 cm. Włożyć w środek cebuli widelec i delikatnie przekręcać, aż poszczególne warstwy
Gosia gotujeDzisiejsze danie może stanowić zarówno samodzielny posiłek (np. na obiad) jak i dodatek. Można je podawać na gorąco lub na zimno. Czerwona fasola - bo ona jest dzisiaj główną bohaterką - to chyba mniej popularna siostra tradycyjnej białej fasoli. Najczęściej chyba sięgamy właśnie po białą, nie dostrzegając tej drugiej. W wielu sklepach można kupić czerwoną fasolę w puszkach, suchą widziałam(...)więc będziecie mieli kłopot z kupieniem suchej (lub po prostu nie będzie się Wam chciało jej gotować), sięgnijcie po fasolę z puszki. Składniki: 0,4 kg suchej czerwonej fasoli 1 większa papryka zielona 1 większa papryka czerwona pół czerwonej papryczki chili 1 średnia cukinia, 1 średni pomidor 1 średnia cebula 3 średnie ząbki czosnku mały pęczek
Codzienna kuchnia niecodziennajadło i zamiłowanie do takiej wersji mi pozostało, można jednak odlać wodę z gotowania fasoli i zrobić ją w wersji na gęsto. Składniki: szklanka suchej fasoli Jaś puszka czerwonej fasoli marchew pietruszka kawałek selera kawałek pora 250 ml passaty pomidorowej majeranek, sól, pieprz, słodka i ostra papryka, polecam również paprykę wędzoną łyżka mąki pszennej Przygotowanie Na wieczór przed planowanym(...)podsmażamy chwilę na patelni, następnie dodajemy resztę włoszczyzny (warzywa ścieramy najpierw na tarce o grubych oczkach) i smażymy do miękkości. Podsmażone warzywa przekładamy do garnka z fasolą, dodajemy czerwoną fasolę odsączoną z zalewy i passatę pomidorową. Wszystko razem gotujemy jakieś 15 minut, przyprawiamy do smaku. Na koniec fasolkę zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody i gotujemy jeszcze
e-PrzepisyKulinarneZupa z jarmużem, chorizo i czerwoną fasolą... Rozgrzewająca, delikatnie pikantna, jesienna zupa. Gęsta od ziemniaków i czerwonej fasoli. Pełna zielonych liści jarmużu i kawałków pomidorów. Z dodatkiem plasterków podsmażonego chorizo. Pyszna i aromatyczna. Smacznego! Składniki: Puszka czerwonej fasoli (waga netto po odsączeniu 240 g); 1 średnia cebula; 200 g liści jarmużu; 4 średnie ziemniaki; 3 ząbki czosnku
Gospodyni MiejskaBłyskawiczna sałatka do chleba. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 8 Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 mały słoiczek marynowanych pieczarek (ok. 200 g) 5 ogórków konserwowych 4 jajka 150 g sera żółtego 4-5 łyżek majonezu pieprz i sól Przygotowanie: Ugotować jajka na twardo. Do dużej miski wsypać odcedzoną(...)całości. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem oraz doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego. Pobierz wersję do druku: Pobierz Sałatka z czerwonej fasoli Artykuł Sałatka z czerwonej fasoli pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plmozzarellę, które widzicie na zdjęciu. Druga część sałatki była bez tych składników, natomiast dodatkowo z ketchupem, który w takich makaronowych sałatkach bardzo lubię oraz z, wymienioną w składnikach, czerwoną fasolą. I co? Zdjęcie zrobiłam jedynie sałatce warstwowej, ale to ta z ketchupem skradła moje serce. Widzicie więc, że mam pewien problem, jakie składniki i jakie proporcje podać:( Podam chyba(...)szynki i kukurydzy o połowę lub rozłóżcie składniki na 2 salaterki około 350-400 g makaronu orzo 300 g dobrej jakości szynki wieprzowej 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli (na zdjęciu zamiast czerwonej fasoli, są suszone pomidory, ale to fasolka zdecydowanie lepiej tutaj pasuje) 3-5 jajek 1 op. mozzarelli w zalewie pęczek zielonej cebulki majonez + kwaśna
Smaki Na TalerzuDziś zapraszam Was na szybką i kolorową sałatkę śledziową z ziemniakami i czerwoną fasolą. Sałatka wyszła naprawdę pyszna, polecam :) Składniki: 400 g śledzi matias z tacki 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 słoika groszku z marchewką 1 jabłko 1 szalotka 2 duże ogórki kiszone 2-3 ziemniaki 1 łyżka(...)soku z cytryny majonez sól, pieprz Wykonanie: Ziemniaki szoruje i gotuje. Ostudzone ziemniaki obieram i kroję w kostkę. Groszek z marchewka, czerwoną fasolę osączam na sicie z zalewy. Szalotkę i obrane jabłko kroję w drobną kostkę. Śledzia i ogórki również kroję w kostkę. Do miski przekładam wszystkie składniki i skrapiam cytryną
magiczna kuchnia KasiSurówka z kopru włoskiego i awokado + czerwony ryż + fasola Czerwony ryż jest pełnoziarnisty, jednak bardziej klejący się niż brązowy. Jest smaczną odmianą na talerzu; ma orzechowy, słodki smak. Ajurweda przypisuje temu ryżowi smak słodki i liczne działania prozdrowotne. Odmiana ta korzystnie wpływa na serce, barwę skóry, wzrok. Leczy chorobliwe pragnienie, duszność, gorączkę, kaszel, owrzodzenia, zatrucia; pobudza czynności trawienne(...)najważniejsze, jest po prostu pyszny, również na zimno w formie sałatki;) Składniki: - 100g ryżu czerwonego SURÓWKA Z KOPRU: - 100g czerwonej fasoli - mały koper włoski - ½ czerwonej cebuli - ½ marchewki - ½ łyżeczki oregano
Wegańska kuchnia orientalnaSałatka brokułowa z papryką i czerwoną fasolą... Różyczki zielonego, jędrnego brokuła. Pokrojona w drobną kosteczkę czerwona cebula i papryka. Czerwona fasola, jajka i uprażony słonecznik. A całość oblepiona sosem czosnkowym. Chrupiącego smacznego! Składniki: 1 brokuł (o wadze około 500 g); 4 jaja ugotowane na twardo; 1 średnia, czerwona papryka; 1 mała, czerwona cebula; Puszka czerwonej fasoli konserwowej (waga netto po odsączeniu 240 g); 2 ząbki czosnku; 50 g łuskanych ziaren słonecznika; 2 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%; 3 łyżki majonezu; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie lub na parze. Odcedzić. Wystudzić i w razie potrzeby podzielić na jeszcze mniejsze różyczki. Jaja ugotować
Gospodyni MiejskaJedna z moich ulubionych, dyżurnych past na kanapki - pasta z wędzonej makreli, z czerwoną fasolą, jogurtem i szczypiorkiem. Kilka składników, ale doskonale do siebie pasujących. Szybka w wykonaniu, tania i pyszna - czego chcieć więcej. Alternatywa do szynki i żółtego sera do szkolnej śniadaniówki. Kanapkowa pasta z wędzonej makreli i czerwonej fasoli 1 wędzona makrela 1 puszka czerwonej fasoli 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny 1/3 pęczka szczypiorku sól, pieprz do smaku Makrelę obrać ze skóry, wyjąć kręgosłup, podrobić mięso wyjmując z niego ości, przełożyć do miski. Fasolę przepłukać, odsączyć i rozgnieść widelcem na drobniejsze kawałki, dodać do ryby. Dodać jogurt, majonez, sok z cytryny i posiekany szczypiorek - całość dobrze wymieszać
Smaczny zeszytimprezie i na pewno sporo gości będzie pytało o przepis. Gorąco polecam i na pewno jeszcze nie raz zagości na moim stole. Składniki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka ananasa w plastrach 1 słoik selera 250 g szynki konserwowej 2-3 łyżki majonezu Sól, pieprz Przygotowanie Czerwoną fasolę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą, dokładnie
Programista w kuchniimprezie i na pewno sporo gości będzie pytało o przepis. Gorąco polecam i na pewno jeszcze nie raz zagości na moim stole. Składniki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka ananasa w plastrach 1 słoik selera 250 g szynki konserwowej 2-3 łyżki majonezu Sól, pieprz Przygotowanie Czerwoną fasolę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą, dokładnie
Programista w kuchni