czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:8/307)

Wtorek: Hamburgery z boczniaków, kaszy i fasoli 104

Hamburgery z boczniaków to najlepsze hamurgery wegetariańskie jakie dotąd jedliśmy. I nie tylko wegetariańskie. Grzybowe burgery z kaszą gryczaną i czerwoną fasolą są mięsiste, solidne, wyraziste w smaku. No po prostu kawał dobrego hamburgera. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 burgery Boczniaki – samo zdrowie Na punkcie tych grzybów Pipin Took i Meriadoc Brandybuck, towarzysze Froda(...)jako zastępnik mięsa, zarówno przez wzgląd na duża zawartość białka jak i konsystencję. Boczniaki świetnie sprawdzają się w roli składnika hamburgerów. W naszym przepisie z kaszą gryczaną i czerwoną fasolą smakują wprost genialnie: są aromatyczne, mają zwartą konsystencję i są bardzo sycące. W przepisie do hamburgerów z boczniaków użyliśmy jajka jako spoiwa składników, ale można je pominąć. Wart jednak

Niedzielny kucharz
Wtorek: Hamburgery z boczniaków, kaszy i fasoli 94

Hamburgery z boczniaków to najlepsze hamurgery wegetariańskie jakie dotąd jedliśmy. I nie tylko wegetariańskie. Grzybowe burgery z kaszą gryczaną i czerwoną fasolą są mięsiste, solidne, wyraziste w smaku. No po prostu kawał dobrego hamburgera. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 burgery Boczniaki – samo zdrowie Na punkcie tych grzybów Pipin Took i Meriadoc Brandybuck, towarzysze Froda(...)jako zastępnik mięsa, zarówno przez wzgląd na duża zawartość białka jak i konsystencję. Boczniaki świetnie sprawdzają się w roli składnika hamburgerów. W naszym przepisie z kaszą gryczaną i czerwoną fasolą smakują wprost genialnie: są aromatyczne, mają zwartą konsystencję i są bardzo sycące. W przepisie do hamburgerów z boczniaków użyliśmy jajka jako spoiwa składników, ale można je pominąć. Wart jednak

Niedzielny kucharz
Jajka po meksykańsku – szakszuka meksykańska 301

Witam serdecznie, dzisiaj propozycja na pyszne jajka po meksykańsku, zwane również szakszuką z czerwoną fasolą. Danie jest smaczne, sycące, idealnie nadaje się(...)podania na śniadanie lub kolację. Do przygotowania jajek po meksykańsku będziemy potrzebowali: 6 jajek 2 puszki pomidorów krojonych (puszka 400g) puszka fasoli czerwonej (puszka 400g) papryka żółta lub czerwona około 80 g cebuli czerwonej lub żółtej papryczka chili 2 ząbki czosnku pęczek szczypiorku przyprawy takie jakie lubimy: ja dodałam łyżeczkę oregano sól, pieprz paprykę słodką paprykę ostrą

Uwaga Babcia Gotuje
Sałatka serowa z fasolą 119

Sałatka z żółtym serem, czerwoną fasolą i porem to niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Idealny dodatek do śniadania lub kolacji, do kanapek, grzanek, tostów. To sałatka, którą przygotujesz przez cały rok, także z zamiennikami lub innymi dodatkami jak np. kolorową papryką, zielonym groszkiem, ogórkiem kiszonym, kukurydzą. Sałatka serowa z czerwoną fasolą i porem SKŁADNIKI(...)żółtego sera w kawałku 3 jajka ugotowane na twardo 400 g puszki czerwonej fasoli – po odsączeniu 240 g 1 czerwona papryka 1 kawałek pora – jasna część – 105 g 2,5 łyżki majonezu sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Ser żółty, umytą i oczyszczoną paprykę oraz jajka kroję w podobnej wielkości kostkę. Składniki na sałatkę mieszam w misce, dodaję

Zasmakuj Kuchni
CHILI CON CARNE INACZEJ 86

CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – Mięso mielone wołowe 400 g – Passata pomidorowa – 700g / u mnie passata rustica cirio / – Papryczka chili – Cebula – 2 sztuki – Dymka – 2 sztuki – Puszka fasoli czerwonej – Kasza bulgur – 200g – Laska cynamonu – Cytryna – 3 plasterki – Limonka do podania – Papryka wędzona do smaku – Czosnek – 2 ząbki – Kardamon do smaku – Cynamon do smaku – Kolendra świeża do smaku(...)minutes Servings 4 Author Globus Kulinarny Ingredients Mięso mielone wołowe 400 g Passata pomidorowa – 700g / u mnie passata rustica cirio / Papryczka chili Cebula – 2 sztuki Dymka – 2 sztuki Puszka fasoli czerwonej Kasza bulgur – 200g Laska cynamonu Cytryna – 3 plasterki Limonka do podania Papryka wędzona do smaku Czosnek – 2 ząbki Kardamon do smaku Cynamon do smaku Kolendra świeża do smaku

globuskulinarny
Wegetariański gulasz z batatami i czerwoną fasolą 88

Kolejne jednogarnkowe danie obiadowe pełne zdrowych składników, zaliczanych do tzw. “superfoods”. Wegetariański gulasz z batatami i czerwoną fasolą . Danie bez mięsa, bez glutenu, bez nabiału. Świetne dla wegan. Czytaj więcej: Wegetariański gulasz z batatami i czerwoną fasolą The post Wegetariański gulasz z batatami i czerwoną fasolą appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
BARBUN FASÜLYE, czyli czerwona fasola po turecku 328

Czerwona fasola, bardzo prosta w przyrządzeniu, lekka i zdrowa! Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 1 słoik czerwonej fasoli 1 średnia cebula pół czerwonej papryki 2 małe marchewki 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1,5 szklanki wrzącej wody Przygotowanie Cebulę i papryki umyć i pokroić w kostkę. Oliwę rozgrzać(...)Dodać koncentrat i fasolę. Wlać wrzącą wodę. Przykryć i gotować, aż marchewki zmiękną. Można podawać na ciepło lub na zimno. Udekorować pietruszką. Artykuł BARBUN FASÜLYE, czyli czerwona fasola po turecku pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
Sałatka z tuńczykiem, ryżem i czerwoną fasolą 86

Pyszna i chrupiąca sałatka z tuńczykiem, czerwoną fasolą i ryżem. Idealna sałatka na urodziny, imieniny, Sylwestra, czy jakąkolwiek inną imprezę ;) Składniki Tuńczyk w kawałkach, 1 puszka Ryż 100g Czerwona fasola 1 puszka Czerwona pa The post Sałatka z tuńczykiem, ryżem i czerwoną fasolą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Gulasz po meksykańsku 149

Gulasz po meksykańsku z fasolą czerwoną, kukurydzą i papryką w towarzystwie mięsa wieprzowego. Wariancja na temat chilli con carne, które zazwyczaj przygotowuje się z mielonym mięsem wołowym. Tej wersji dodatkowego smaku dodają przyprawy: kim rzymski, kolendra(...)cynamon. Gulasz podałam z ryżem. Gorąco polecam! Składniki na 2-3 porcje: 500 g łopatki lub szynki wieprzowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 1/2 puszki fasoli czerwonej 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka pomidorów 1 mała łyżeczka kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki kolendry mielonej 1 mała łyżeczka cynamonu sól, pieprz 1 listek laurowy natka pietruszki masło klarowane

Moja Galeria Smaku
Wegański pasztet z fasoli i kaszy jaglanej 77

Przepis na ten wegański pasztet z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej dostałam od Koleżanki z pracy. Wcześniej otrzymałam od Niej kawałek pasztetu na spróbowanie, a że obojgu nam bardzo posmakował, to poprosiłam o przepis. Pasztet upiekliśmy już teraz, aby przygotować wpis i opublikować go na blogu, ale od razu wiedzieliśmy, że będziemy piec go jeszcze raz na świąteczny stół(...)Udostępnij Wegański pasztet z fasoli i kaszy jaglanej – składniki 2 puszki czerwonej fasoli 1 szklanka kaszy jaglanej 1 / 2 słoiczka suszonych pomidorów w oleju 200 ml oleju 2 łyżki słodkiej papryki 1 łyżka wędzonej papryki 1 łyżka przyprawy harrisa 1 łyżka kurkumy 1 / 2 łyżeczki papryki chili 2 łyżki mielonego lnu 3 / 4 szklanki wrzątku 1 / 2 szklanki

niecodziennikpary
Sałatka z czerwonej fasoli, pomidora i kaszy jaglanej 127

czerwonej fasoli z dodatkiem pomidora, czerwonej cebuli, kaszy jaglanej, natki pietruszki i bazylii. Zdrowa i wartościowa sałatka wegetariańska. Idealna do pracy, szkoły (można przygotować dzień wcześniej) na drugie śniadanie, lunch lub kolację. Taka sałatka to też świetny pomysł na wykorzystanie resztek ugotowanej wcześniej kaszy jaglanej . Czytaj więcej: Sałatka z czerwonej fasoli, pomidora i kaszy jaglanej The post(...)Sałatka z czerwonej fasoli, pomidora i kaszy jaglanej appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Cebula faszerowana po żmudzku 132

odrobiną żółtego sera. Tu jednak całkowita nowość, farsz z fasoli. Jak pisze Autor. cebula może być biała lub czerwona, fasolka również, Można nafaszerować białą cebulę białą fasolą, a czerwoną  czerwoną fasolą uzyskując tym samym dwie interesujące i inaczej wyglądające przekąski. U mnie w wersji mieszanej, zwykła cebula i czerwona fasola Firmy Orzech . Gorąco polecam(...)przepis jest tego wart. Składniki :  5 dużych cebul 1 puszka czerwonej fasoli  ORZECH 2 łyżki masła 1 łyżka posiekanych listków świeżego majeranku sól i  pieprz do smaku 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich 1 lyżka oleju Sposób przygotowania: Cebulę odciąć od góry na około 1 cm. Włożyć w środek cebuli widelec i delikatnie przekręcać, aż poszczególne warstwy

Gosia gotuje
Czerwona fasola z papryką, cukinią i pomidorami 169

Dzisiejsze danie może stanowić zarówno samodzielny posiłek (np. na obiad) jak i dodatek. Można je podawać na gorąco lub na zimno. Czerwona fasola - bo ona jest dzisiaj główną bohaterką - to chyba mniej popularna siostra tradycyjnej białej fasoli. Najczęściej chyba sięgamy właśnie po białą, nie dostrzegając tej drugiej. W wielu sklepach można kupić czerwoną fasolę w puszkach, suchą widziałam(...)więc będziecie mieli kłopot z kupieniem suchej (lub po prostu nie będzie się Wam chciało jej gotować), sięgnijcie po fasolę z puszki.  Składniki: 0,4 kg suchej czerwonej fasoli 1 większa papryka zielona 1 większa papryka czerwona pół czerwonej papryczki chili 1 średnia cukinia, 1 średni pomidor 1 średnia cebula 3 średnie ząbki czosnku mały pęczek

Codzienna kuchnia niecodzienna
Wegańska fasolka po bretońsku 140

jadło i zamiłowanie do takiej wersji mi pozostało, można jednak odlać wodę z gotowania fasoli i zrobić ją w wersji na gęsto. Składniki: szklanka suchej fasoli Jaś puszka czerwonej fasoli marchew pietruszka kawałek selera kawałek pora 250 ml passaty pomidorowej majeranek, sól, pieprz, słodka i ostra papryka, polecam również paprykę wędzoną łyżka mąki pszennej Przygotowanie Na wieczór przed planowanym(...)podsmażamy chwilę na patelni, następnie dodajemy resztę włoszczyzny (warzywa ścieramy najpierw na tarce o grubych oczkach) i smażymy do miękkości. Podsmażone warzywa przekładamy do garnka z fasolą, dodajemy czerwoną fasolę odsączoną z zalewy i passatę pomidorową. Wszystko razem gotujemy jakieś 15 minut, przyprawiamy do smaku. Na koniec fasolkę zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody i gotujemy jeszcze

e-PrzepisyKulinarne
Zupa z jarmużem, chorizo i czerwoną fasolą 166

Zupa z jarmużem, chorizo i czerwoną fasolą... Rozgrzewająca, delikatnie pikantna, jesienna zupa. Gęsta od ziemniaków i czerwonej fasoli. Pełna zielonych liści jarmużu i kawałków pomidorów. Z dodatkiem plasterków podsmażonego chorizo. Pyszna i aromatyczna. Smacznego! Składniki: Puszka czerwonej fasoli (waga netto po odsączeniu 240 g); 1 średnia cebula; 200 g liści jarmużu; 4 średnie ziemniaki; 3 ząbki czosnku

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania