Gęsta, ostra, rozgrzewająca zupa meksykańska z dwoma rodzajami fasoli i kiełbasą. Takie pomieszanie - trochę leczo, trochę po bretońsku :) Ważne że smaczne. Idealna na zimę. Co potrzebujemy : puszka fasoli czerwonej puszka fasoli białej pomidory w puszcze bulion wołowy około 0,6 litra 3 pętka kiełbasy (ja zrobiłem mieszankę różnych, myślę że fajnie pasowałoby choriozo) 2 ząbki czosnku 1 cebula(...)papryczka chilli 2 papryki czerwone oliwa łyżeczka kuminu i kolendry (mielonej) oraz ostrej papryki łyżka papryki czerwonej słodkiej starty ser do posypania zupy (ja ostatecznie dodałem tylko raz, średnio mi to podpasowało ale to kwestia gustu) można podostrzyć sosem sirracha jak kto lubi :) Jak robimy : Paprykę i cebulę siekamy w kostkę, natomiast kiełbasę w pół plasterki Rozgrzewamy oliwę
Snejkusiowe PrzepisyJUŻ. Niby taka prosta a jakże smaczna. Moi domownicy ją uwielbiają. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: 300 g szynki 4 jajka ugotowane na twardo 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku WYKONANIE: ZOBACZ KRÓTKI FILM Z MOIM WYKONANIEM TEGO PRZEPISU. 1. Jajka i szynkę pokrój w drobną kostkę; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)Dodaj odsączoną kukurydzę i czerwoną fasolę; 3. Dopraw do smaku, wymieszaj z majonezem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SMACZNEGO
Prosty przepis naszynka konserwowa i por. Sprawdź przepis na: Sałatka śledziowa Składniki 3 ogórki kiszone 200g sera żółtego w kostce 200g szynki konserwowej w kawałku 1 niewielki por puszka czerwonej fasoli puszka groszku sól pieprz 2-3 łyżki majonezu Sałatka z szynką i żółtym serem – przepis Szynkę i żółty ser kroimy w kostkę. Następnie kroimy w ćwierć plasterki pora. Kukurydzę(...)czerwoną fasolę odsączamy na sitku. Ogórki kiszone kroimy w kostkę i również odsączamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą z dodatkiem majonezu. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Sałatka z szynką i serem Smacznego! Artykuł Sałatka z szynką i żółtym serem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przygotowania. Gorąco polecamy! Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: Średniej wielkości miska Składniki: żółty ser 200 g (najlepiej twardy, może być lekko pikantny) zielone winogrona ok. 400g puszka czerwonej fasoli jeden por (jasna część) niecała łyżka majonezu ( w zależnośći od upodobań) Przygotowanie: Żółty ser kroimy w kostkę. Wrzucamy do miski. Por myjemy, przecinamy na pół i kroimy w paski(...)dorzucamy do sera. Czerwoną fasole przekładamy z puszki na sitko, płuczemy i łączymy z pozostałymi składnikami. Winogrono kroimy w ćwiarki ( jeśli zawiera pestki, warto je usunąć), dokładamy do miski. Wszystko mieszamy, dodajemy majonez i gotowe
Kolizje Smakówwysiłku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 puszka białej fasoli konserwowej 1 puszka czerwonej fasoli konserwowej 1 puszka kukurydzy ok 150 gram sera żółtego 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz trochę posiekanego świeżego koperku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: do miski przekładamy odsączoną fasolę białą, czerwoną oraz kukurydzę, ser trzemy na tarce o małych oczkach, możemy również pokroić w kostkę(...)zależności od upodobań następnie przekładamy do miski z fasolą, dodajemy majonez, solimy, pieprzymy dokładnie mieszamy, wierzch sałatki posypujemy posiekanym koperkiem, i możemy od razu podawać lub schłodzić ok 1-2 h w lodówce (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia
Blog kulinarny S9.PLsałatką? :) surówka czy sałatka - ważne, że pyszna! :) Cebulę czerwoną można zastąpić białą, ja lubię z czerwoną, bo sałatka nabiera wtedy też trochę koloru. W składnikach nie piszę o soli, bo ja już solą nie doprawiam. A to dlatego, że fasola(...)jest trochę słona -sól stosowana jest do konserwacji i choć odlewamy słoną zalewę, fasola, która w niej się moczyła jest słona. Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 puszka czerwonej fasoli 1 duża czerwona cebula 2-3 łyżki majonezu pieprz do smaku Sposób przygotowania: Kapustę pekińską siekamy (ja zawsze zdejmuję i wyrzucam pierwsze liście). Czerwoną fasolę odsączamy
Kolorowy Przepisowniksycące danie jednogarnkowe , które podaję zazwyczaj z ryżem. Moje chili con carne przyrządzam zawsze z mielonej wołowiny, nie wyobrażam sobie dodać innego rodzaju mięsa. Dodaję również sporą ilość czerwonej fasoli, bo zwyczajnie ją lubię. Potrawa powinna być ostra, ale moja wersja jest dość wyważona. Jeżeli lubicie ogień to dodajcie więcej chili :). CHILI CON CARNE 0,5 kg mielonej wołowiny(...)puszki pomidorów 2 puszki czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 5-6 suszonych pomidorów w oleju 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 czubata łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka utartego w moździerzu kminu rzymskiego 0,5 łyżeczki chilli w proszku 1 czubata łyżeczka cukru sól, pieprz do smaku olej do smażenia świeża kolendra Cebulę pokroić w drobną kostkę
Pieguskowa Kuchniacoś "do ręki". Przy okazji złamałem regulamin (zrobiłem zdjęcie na sali kinowej :D) o czym dowiedziałem się później, ale przecież nie będę już kasował :) Składniki: - mąka - woda - czerwona fasola w puszce - jabłka - chilli Wykonanie: Z mąki i wody robimy lejące się ciasto i smażymy na patelni cienkie naleśniki. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Dodajemy(...)czerwonej fasoli oraz chilli wedle uznania i mieszamy. Nakładamy nasz farsz na środek naleśnika, zawijamy dwa końce żeby nam się nie wysypał i prostopadle do tego zawijamy ja w rulony. Tak przygotowane burrito smażymy na oleju. najlepiej na głębokim
Kryzysowa Książka KucharskaArmenię. Serwują tu specjały tego regionu oraz inne tradycyjne potrawy azerskie. My spróbowaliśmy tam kilku wspaniałych smakołyków i jednym z nich (trochę mniej ortodoksyjnym) była sałatka z czerwonej fasoli z ziołami, kukurydzą i suszonymi pomidorami. Składniki (4 małe porcje - tej sałatki nie da się dużo zjeść, bo to w sumie prawie sama trawa): - spory pęczek natki pietruszki(...)spory pęczek koperku - kilka liści kolendry - 7-8 suszonych pomidorów - ćwierć puszki czerwonej fasoli - ćwierć puszki kukurydzy - łyżeczka oliwy - kilka kropel soku z cytryny - ćwierć łyżeczki melasy z granatu (opcjonalnie) Przygotowanie (żadna filozofia): 1) Obrywamy liście ziół i wrzucamy do miski. 2) Suszone pomidory kroimy w cienkie paseczki. 3) Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Qırmızı lobyalı salat w warunkach domowych
Roślinożerni urlopowiczegruszkami karmelizowanymi w miodzie. Ciasto inne niż wszystkie i raczej dla koneserów nietypowych smaków niż dla wielbicieli słodkości. Głównymi bohaterami mojego spodu zostali (uwaga,uwaga...) - czerwona fasola i banany! Ta pierwsza po raz pierwszy pojawiła się u mnie w słodkim wypieku, ale głęboko wierzę, że to nie jej ostatnia rola i będzie dalej rozwijać swoją karierę(...)czekoladowy spód bogaty w wiele wartości odżywczych. A wszystko dopełnia przepyszny krem jaglany z masłem migdałowym i gruszkami w miodzie. No nic tylko zajadać. Składniki: fasolowe brownie puszka czerwonej fasoli 2 duże banany 2 duże jajka 2 łyżki oleju kokosowego 2 czubate łyżki cukru trzcinowego/lub innego słodzidła 2 czubate łyżki naturalnego kakao łyżeczka kawy rozpuszczalnej szczypta soli Fasolę odcedzamy
Kuchnia EllieSkładniki: 600 g mięsa wieprzowego (np. łopatki) 4 łyżki bułki tartej 2 marchewki 2 pietruszki 2 cebule 1/2 selera 200 g pieczarek 1 papryka peperoni 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 puszka krojonych pomidorów 0,5 litra przecieru pomidorowego 5 łyżek koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju 5 łyżek śmietany 18% 2 łyżki słodkiej papryki w proszku(...)kostkę cebulę. Gdy będzie zeszklona dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Smażymy na dużym ogniu aby nadmiar wody odparował a następnie wrzucamy do gotującej się zupy. Kukurydzę i czerwoną fasolę odcedzamy z zalewy. Dodajemy do całości razem z pokrojoną w krążki papryką peperoni. W oddzielnej miseczce mieszamy śmietanę z 1 łyżką wazową gorącej zupy i wlewamy z powrotem
Qchnia po prostupapryczki z mięsem. Jest to danie będące tradycyjną potrawą kuchni meksykańskiej oraz teksańskiej. Można je przyrządzać na bardzo wiele sposobów. Podstawą są jednak dobrej jakości mielona wołowina, papryka, czerwona fasola oraz odpowiednie przyprawy. Przepis, według którego przygotowałem tą pyszną i niezwykle prostą potrawę, jest nieco zmodyfikowaną wersją meksykańskiego oryginału. Tajemnicą by nasze Chili się udało jest przysmażenie cebuli(...)Odpowiednie przyprawy nadają daniu wyrazistości i pikanterii. Składniki: 500 g mielonej wieprzowiny (choć najlepiej użyć mięsa wołowego) 2 małe papryczki chili 2 słodkie czerwone papryki 2 puszki czerwonej fasoli 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka obranych pomidorów w kawałkach lub 4 świeże (obrane i pokrojone w kostkę) 100-200 ml bulionu warzywnego 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka
Food Squareprzygotowaniu, możemy ją podać jako samodzielne danie na przykład na kolację lub zabrać do pracy jako drugie śniadanie. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebować: 1 puszka 400 g fasoli czerwonej 1 puszka 400 g kukurydzy 1 puszka 400 g cieciorki 1 puszka 400 g fasoli pinto 500 g pomidorków koktajlowych 2 awokado 1 papryka czerwona mały pęczek natki(...)pietruszki 2 duże ząbki czosnku około 2 łyżek soku z cytryny 4 łyżki oliwy lub oleju do smaku sól, pieprz Link do filmu z przygotowania: Sałatka z cieciorką Przygotowanie: Fasolę czerwoną, kukurydzę, cieciorkę, fasolę pinto, przekładam na durszlak, płuczę pod bieżącą wodą i osączam. Następnie przekładam do miski. Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę kroję w kostkę
Uwaga Babcia Gotuje