Brownie bez mąki z fasolą czerwoną, kakao i bananami. Jedno z prostszych ciast, wystarczy wrzucić wszystkie składniki do miski, zblendować na gładko i wrzucić do piekarnika. Brownie jest kremowe, bardzo wilgotne, kakaowe, niezbyt słodkie. Gotowe można polać polewą czekoladową lub oprószyć cukrem pudrem. Jest pyszne! Za oknem deszcz…. polecam więc dziś do kawy brownie bez mąki, by osłodzić(...)sobie ten czas. SKŁADNIKI: 2 dojrzałe banany 2 puszki czerwonej fasoli 3 jajka 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru z wanilią PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki umieszczam w misie, miksuję na gładko. Blaszkę o wymiarach 25 x 20 cm wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto, wyrównuję. Piekę w temp
Zasmakuj Kuchnidokładnie takich samych proporcji, zwykle wrzucam wszystko ‘na oko’ i zawsze wychodzi świetnie. Szybkie, zdrowe, smaczne. Czyż nie brzmi jak ciastko idealne? ;) PRZEPIS BROWNIE Z BANANÓW I CZERWONEJ FASOLI Puszka czerwonej fasoli Dwa jajka Dwa/trzy mocno dojrzałe banany 3 łyżki jogurtu naturalnego Łyżka oleju kokosowego Pół łyżeczki sody Lyżka gorzkiego kakao Pół łyżki cynamonu Fasolę dokładnie wypłukać
HealthyCreationspodać na lekką kolację. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: 100 g kaszy bulgur 1 malutka puszka kukurydzy (około 120 g po odsączeniu) 1 malutka puszka czerwonej fasoli (około 120 g po odsączeniu) 1 awokado 1 marchew 2łyżki usiekanej natki pietruszki na sos: 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka ostrej musztardy 3 łyżki oliwy lub oleju(...)możemy użyć kaszy orkiszowej lub komosy ryżowej. Obraną i umytą marchew ścieram na tarce o średnich oczkach, dodaję do niej wystudzoną kaszę, wypłukaną i osączoną kukurydzę i fasolę czerwoną i delikatnie mieszam. Awokado obieram, kroję w drobną kostkę i dodaję do sałatki, natkę pietruszki drobno siekam i również dodaję do sałatki. Teraz przygotuję sos: do musztardy dodaję
Uwaga Babcia Gotujelubicie. Bardzo szybkie danie! Składniki na meksykańską potrawkę z kurczaka (około 6 porcji): podwójna pierś z kurczaka 2 puszki pomidorów 1,5 puszki kukurydzy 1,5 puszki czerwonej fasoli 3 czerwone papryki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 - 3 łyżeczki papryki ostrej 2 - 3 łyżeczki papryki słodkiej duża szczypta bazylii duża szczypta oregano łyżeczka pieprzu ziołowego płaska łyżka(...)ścięcia się mięsa (wtedy też smażyć drobno posiekany czosnek). Dodać pokrojoną w słupki paprykę i wlać pomidory. Chwilę dusić, a następnie przelać do garnka. Dodać po uprzednim odsączeniu czerwoną fasolę i kukurydzę. Gotować 5 minut. Przyprawić i dodać koncentrat pomidorowy. Dusić około 10 minut, aby smaki się przeszły
Karola gotujezastąpiłam je kurczakiem. Dodając płatki chilli jej smak staje się wyraźny. Jest to idealna zupa na chłodny, zimowy dzień. Składniki: 1 filet z kurczaka puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 1 cebula kilka łyżeczek koncentratu pomidorowego płatki chilli papryka ostra pieprz sól 1 l bulionu warzywnego Filet z kurczaka oczyszczamy z błonek i kostek(...)następnie kroimy na małe kawałeczki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pokrojony filet z cebulką i papryką. Dodajemy 1 szklankę bulionu warzywnego, puszkę kukurydzy, puszkę czerwonej fasoli. To wszystko gotujemy na małym ogniu, następnie zawartość patelni przekładamy do reszty gorącego bulionu w garnku i gotujemy na większym ogniu. Aby zagęścić zupę 1 szklankę (bez kurczaka) miksujemy blenderem. Przelewamy
Salonik smakówWtedy z pomocą przychodzi nam przepis na kurczaka po meksykańsku i w kilka minut mamy fajny, nieskomplikowany obiad. Składniki: 400g piersi z kurczaka ryż 1 puszka kukurydzy z czerwoną fasolą 1 czerwona papryka krojone pomidory w puszcze 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku przyprawy do smaku, słodka papryka, ostra papryka, sól, pieprz Pierś z kurczaka kroimy(...)podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojone pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko chwilę razem dusimy. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do sosu razem z czerwoną fasolą i kukurydzą. Doprawiamy do smaku. Całość dusimy jeszcze kilka minut. Kurczaka podajemy z ryżem
Animelka Blogudka z kurczaka 0,5 puszki kukurydzy 0,5 puszki fasoli czerwonej 1 puszka kiełków fasoli mung(200 g) 2 łyżki majonezu pieprz biały do smaku sól do smaku Przygotowanie: Obrać mięso z udek i pokroić w średnią kostkę. Fasolę czerwoną, kukurydzę i kiełki fasoli mung odsączyć na sicie z zalewy. Przełożyć wszystko do miski dodać majonez
Ala piecze i gotujejajko 1 łyżeczka papryki w proszku 4 średnie marchewki biała fasola z puszki (500 g) 1 duży ząbek czosnku ½ szklanki śmietany (18%) 2 łyżki octu 2 pomidory „lima” czerwona fasola z puszki (500 g) ulubione zioła (koperek, natka pietruszki...) sól warzywa na wywar warzywny(...)blenderem. Dodałam śmietanę. Wymieszałam, dodałam ocet i sól. Spróbowałam. Pyszne.... Pomidory umyłam pokroiłam na cząstki i dodałam do zupy razem z odłożoną marchewką i klopsikami. Dodałam odsączoną czerwoną fasolę. Wymieszałam i posypałam ziołami. Koniec. Zupa gotowa Ale jak smakuje.... Pyszna. Sama się zdziwiłam kiedy ją spróbowałam po raz pierwszy. Koniecznie zróbcie
Kuchnia u Krysiskórka z 1/2 cytryny 3 łyżki oliwy extra virgin sól, pieprz do smaku 1 pojedyncza pierś z kurczaka (200 g) - w wersji wegetariańskiej można zamienić na 200 g czerwonej fasoli 1 łyżka oliwy do posmarowania kurczaka Przygotowanie: Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Zostaw do wystygnięcia. Połowę ryżu odłóż do kotletów, które przygotujesz w czwartek. Pozostały ryż wsyp(...)będzie rumiany z obu stron (możesz też upiec ją w piekarniku). Gotowego kurczaka pokrój na plastry i podaj z sałatką ryżową. W wersji wegetariańskiej dodaj do sałatki czerwoną fasolą i wymieszaj. Wariacje: Taka sałatka jest dość uniwersalna i pasuje zarówno do kurczaka, grillowanej ryby jak i różnego rodzaju strączków - czerwonej lub białej fasoli czy ciecierzycy. Dodatkowo możecie
Chilli Czosnek i Oliwacebuli 2 ząbki czosnku garść lub dwie kolendry lub natki pietruszki pół puszki 130 g kukurydzy złocistej z czerwoną i zieloną papryką od Bonduelle 125 g czerwonej fasoli gotowanej na parze od Bonduelle pomidor 300 g sosu pomidorowego a właściwie kawałki pokrojonych pomidorów domowej roboty 1 łyżka przecieru pomidorowego sok z połowy limonki 1 łyżeczka nasion kolendry(...)Wsypałam pozostałe przyprawy. Wymieszałam. Dodałam pokrojone w paseczki piersi kurczaka. Podsmażyłam go z przyprawami. Wsypałam kukurydzę z papryką. Wymieszałam. Kolej na czerwoną fasolę. Dodałam pokrojonego w kostkę pomidora i wlałam sos z kawałkami pomidorów. Wlałam sok z limonki. Przykryłam i dusiłam przez około 10 minut. Na koniec wsypałam natkę pietruszki. Można
potrawyregionalneSkładniki: makaron ryżowy szynka – może być konserwowa około 20dag kukurydza czerwona fasola z puszki ogórek konserwowy (5 szt) czerwona papryka (1 szt) 1/2 żółtej papryki 1/2 słoika pomidorów suszonych w ziołach majonez ketchup łagodny sól pieprz Makaron ryżowy gotujemy według instrukcji na opakowaniu, szynkę kroimy w kostkę. Makaron ryżowy i szynkę umieszczamy w misce, dodajemy czerwoną fasolę, kukurydzę, pokrojoną w kostkę czerwoną i żółtą paprykę, pokrojone drobno konserwowe ogórki i pokrojone drobno suszone pomidory. Sos przygotowujemy z 3 łyżek majonezu i 1 łyżki ketchupu łagodnego. Dodajemy do sałatki, dodajemy sól i pieprz do smaku. Artykuł Sałatka z szynką i makaronem ryżowym pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.pldanie, bo oparliśmy je właśnie o fasole wszelkich rodzajów. Zobaczcie jak pięknie nam wyszło :) Gulasz fasolowy z boczniakami. Składniki: 1 opakowanie boczniaków 1 puszka cieciorki 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka mieszanki fasolowej (5 różnych fasoli w pomidorach) 1 czerwona słodka papryka 1 puszka pomidorów w soku 1/2 opakowania zielonej fasolki szparagowej (mrożona) 1 duża cebula oliwa(...)dodajemy paprykę, cebulę, boczniaki i całą puszkę pomidorów. Dusimy i po kilku minutach dodajemy cieciorkę. Przyprawiamy ziołami, pieprzem, cayenne. Dusimy, aż warzywa zmiękną. Pod koniec dodajemy połowę puszki czerwonej fasoli i całą puszkę mieszanki fasolowej. Dusimy razem jeszcze chwilę i skrapiamy delikatnie sosem sojowym. Gulasz jest gotowy. Podajemy go z chlebem, z kaszą, ryżem lub innymi dodatkami. My podajemy
vegetanieswoją i to bez glutaminianu!). Kurczak po meksykańsku tex-mex jest wilgotny, dobrze doprawiony, a połączenie go z obowiązkową właściwie w kuchni i meksykańskiej i teksańskiej czarną (ewentualnie czerwoną) fasolą dodaje mu nieco kremowości i łamie smaki. Szybko podsmażona czerwona papryka jest chrupka, a roztopiony cheddar dopełnia całości. Ostatnio wyszło nam kurczaka po meksykańsku tex-mex trochę(...)odgrzewany był równie pyszny! Kurczaka po meksykańsku tex-mex można podawać prosto z patelni. Składniki: 1 kg filetów z kurczaka (3 duże piersi) 1 puszka (400g) czarnej fasoli, może być ewentualnie czerwona 1 łyżeczka pieprzu cayenne 2 łyżki przyprawy taco 2 łyżeczki chili (możecie dostosować ilość wg uznania) 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczka granulowanej cebuli 2 łyżeczki słodkiej
Pociąg Do Kuchnijest lepsza) 800 g mięsa mielonego (użyłam z indyka ale może być wieprzowe, wołowe lub wieprzowo-wołowe) 2 papryki czerwone puszka 400 g kukurydzy puszka 400 g fasoli czerwonej puszka 400 g fasoli białej lub pinto około 150 g cebuli około 100 g koncentratu pomidorowego (można dodać pomidory krojone z puszki) papryczka chili pęczek natki pietruszki(...)Następnie do mięsa dodaję paprykę, czosnek, papryczkę chili, doprawiam solą i smażę jeszcze około 10 minut, na mały ogniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Następnie dodaję wypłukaną i odsączoną kukurydzę, czerwoną fasolę, białą fasolę, wywar, koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszam i od momentu zagotowania gotuję około 10 minut. Pod koniec gotowania sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Do gotowej zupy dodaję
Uwaga Babcia Gotujełyżeczki * sól – 1 szczypta * papryka słodka – 1 szczypta FARSZ: * mięso mielone ( łopatka ) – 300 g * czerwona Fasola w Sosie Pomidorowym „Cayenne” – 150 g * fasola Borlotti – 150 g * kukurydza – 150 g * czerwona papryka – 1 szt * żółta papryka – 1 szt * cebula – 1 szt * olej rzepakowy – 100 ml * sól * pieprz(...)minut. Dodajemy pokrojone w kostkę papryki – czerwoną i żółtą , a po kilku minutach odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę Borlotti. Dokładnie mieszamy , a następnie dodajemy czerwoną fasolę wraz z sosem , w którym ona się znajdowała. Mieszamy , tak by sos dokładnie obtoczył mięso. Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i odrobiną chili. Podgrzewamy przez ok. 5 minut. CAŁOŚĆ: Przygotowany
Ostra na Słodkoałatka z czerwonej fasoli, oliwek i brokuła + czerwony ryż Składniki: - 100g czerwonego ryżu - ½ łyżeczki kuminu mielonego - 100g czerwonej fasoli(...)łyżeczki suszonej mięty** - ½ czerwonej cebuli - sól himalajska - kilka czarnych oliwek - kawałek awokado - ½ małej cukinii - 1 łyżeczka octu balsamicznego* * Zamiast octu balsamicznego można użyć sok z cytryny
Wegańska kuchnia orientalnaróżnego rodzaju imprezy, czy spotkania w rodzinnym gronie. Możemy ją także zaserwować na kolację, czy zabrać ze sobą do pracy. Do przygotowania tej sałatki potrzebujemy kurczaka, jajek, czerwonej fasoli, kukurydzy, ogórków korniszonów oraz czerwonej cebuli. Dodatek to sos, przygotowany na bazie jogurtu naturalnego, majonezu oraz musztardy. Jeśli zależy Wam na lżejszej wersji sałatki, możecie całkowicie pominąć majonez(...)bloga: Sałatka dokładka Sałatka imprezowa Sałatka bomblerka SAŁATKA NA WYPASIE – PRZEPIS (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 g fileta z kurczaka 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka czerwonej fasoli 5 jajek 4 ogórki korniszony 1 czerwona cebula 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Wykonanie Kurczaka oczyszczamy z błonek, myjemy, a następnie
Przepiski.pl