czekolada - 27946 przepisów (strona:780/1864)

sernik czekoladowy na Nowy Rok 181

kakao 2 łyżki masła masa serowa 1 kg sera na serniki 250 g mascarpone 100 g śmietany kremówki 4 jaja 2 łyżki masła 2 łyżki cukru pudru 100 g czekolady 3 łyżki kakao Przygotowanie: herbatniki kruszymy, mieszamy z roztopionym masłem i kakao okrągłą formę do pieczenia (średnica 20 cm na duże - ja robiłam w kilku mniejszych) wykładamy papierem do pieczenia(...)wykładamy herbatniki i dokładnie wyrównujemy do sera dodajemy mascarpone, śmietankę i dokładnie mieszamy mikserem dodajemy pojedynczo jaja miksując cały czas czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej i mieszamy z masą serową dodajemy roztopione masło, kakao i cukier puder i dokładnie mieszamy ciasto przelewamy na herbatniki  i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st - pieczemy przez

Gotowanie z pasją
Fantazja piernikowa 159

słoik czarnej porzeczki w syropie ( o poj.300 ml) pianka: 500 ml śmietanki 36% 2 galaretki cytrynowe 500 ml gorącej wody  6 połówek brzoskwiń z puszki ponadto: 4 kostki czekolady deserowej   Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę,stopniowo dosypywać cukier i dodawać po jednym żółtku. Mąkę połączyć z przyprawą,proszkiem i kakao,przesiać do ubitych jaj,dodać(...)połączyć z tężejącą galaretką i pokrojoną w kostkę brzoskwinią. Masę wylać na galaretkę porzeczkową. Ciasto ponownie wstawić do lodówki,przynajmniej na kilka godzin.  Przed podaniem zetrzeć na wierzch czekoladę

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasto czekoladowe z bezą 276

blaszki o wymiarach dna 21×32. Ciasto czekoladowe z bezą Biszkopt czekoladowy 5 jajek 3/4 szkl drobnego cukru 2/3 szkl mąki tortowej 1/3 szkl kakao 50 g gorzkiej czekolady Beza czekoladowa 4 białka 200 g drobnego cukru 1 kopiasta łyżka kakao 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Krem 500 ml śmietanki 30/% 500 g serka mascarpone(...)piana będzie sztywna i błyszcząca. Dodawać kolejno żółtka i zmiksować tylko do połączenia się skłądników. W misce wymieszać makę z kakao i przesiać do masy jajecznej. Dodać startą czekoladę i delikatnie wymieszać szpatułką, tlko do połaczenia się składników. Zbyt długie mieszanie spowoduje, że masa zrobi się płynna i zbita po upieczeniu. Ciasto przelać do blaszki wysmarowanej masłem i oprószonej bułką

Pieguskowa Kuchnia
Muffinki czekoladowe – bez miksera 170

Proste muffinki czekoladowe na prawdziwej czekoladzie, oblane mleczną czekoladą i posypane chrupiącymi kawałkami surowego kakao. Pyszne, wilgotne, rozpływające się w ustach. Przepis na muffiny bez miksera . The post Muffinki czekoladowe – bez miksera appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Ciasto czekoladowe z cukinią, jagodami i czekoladą 192

Nowy Rok podaję przepis na pyszne ciasto z cukinii z jagodami i czekoladą. Użyłam tutaj mrożonych jagód które wcześniej rozmroziłam w lodówce. Bardzo wilgotne i mega pyszne ciasto, idealne do kawy czy herbaty. Jest pyszne o każdej porze dnia i nocy. Smakuje cukrzykom, kobietom w stanie błogosławionym i na diecie wątrobowej, jest idealne dla wszystkich, polecam. Ciasto czekoladowe z cukinią(...)jagodami i czekoladą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Karmelowiec – ciasto bez pieczenia 344

litra śmietany kremówki 2 śmietan-fiksy 2 łyżki cukru pudru 2 budynie czekoladowe (opakowanie na 0,75l) o,75 litra mleka 1 łyżeczka masła 1 puszka masy kajmakowej 1 czekolada gorzka lub mleczna   *** Blachę wykładamy papierem do pieczenia i na dnie układamy herbatniki *** *** Budynie rozpuszczamy w szklance mleka. Resztę mleka zagotowujemy z łyżeczką masła (jeżeli budynie nie zawierają cukru(...)ogniu przez około 30 minut *** *** Na kajmak wykładamy herbatniki i odstawiamy całość do wystudzenia *** *** Śmietanę kremówkę ubijamy wraz z cukrem pudrem oraz śmietan-fiksami i wykładamy na wystudzone ciasto *** *** Czekoladę ścieramy na tarce i wykładamy na wierzch ciasta *** *** Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc *** *** SMACZNEGO *** Polecam także: 10 pomysłów na pyszne i efektownie wyglądające

Blog z Apetytem
Ciasto orzechowe z karmelizowanymi śliwkami i śmietaną 181

pestek (u mnie mrożone) 120 g cukru trzcinowego Bita śmietana i dekoracja: 500 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka cukru 2 śmietan-fixy 4 kostki mlecznej czekolady WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Dno formy o wymiarach 25 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić(...)stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej śmietany wsypać śmietan-fixy i ponownie krótko zmiksować. Śmietanę wyłożyć równomiernie na ostudzonej masie śliwkowej. Na wierzch ciasta zetrzeć na tarce czekoladę.  Zapraszam Was również do obejrzenia filmu "Jak sprytnie pokroić ciasto" ;-) To metoda, która bez wątpienia jest szybka i prosta. #beko    #ciastojakzobrazka

Passions hobbies life
Keks - zdrowsza wersja bez cukru 162

jajek skórka otarta z cytryny 2 łyżki ciemnego rumu esencja waniliowa 500 g bakalii (żurawina, skórka pomarańczowa, figi, rozdynki, morele, daktyle) dodatkowo: 80 ml śmietany kremówki 100 g gorzkiej czekolady Wykonanie: miękkie masło utrzeć ze zmielonym ksylitolem na biały puch. Dodawać kolejno po jednym jajku cały czas ucierając. Zetrzeć skórkę z cytryny i dodać esencję waniliową mąkę wymieszać z proszkiem(...)wierzch szpatułką. Piekłam w jednej dużej foremce 31x13x8 cm piec w 180`C 1 godzinę i 10 minut w małym garnuszku doprowadzić do wrzenia śmietankę, dodać połamaną na kawałki czekoladę i pozostawić na kilka minut, następnie dokładnie wymieszać. Posmarować polewą czekoladową wierzch keksu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
MIĘKKIE PIERNICZKI Z NUTĄ POMARAŃCZY 171

proszku 1 jajko 60ml płynnego miodu 1 łyżka soku pomarańczowego 1 łyżka startej skórki pomarańczowej dodatkowo  4-5 łyżek brązowego cukru do obtoczenia pierników i około 60g ciemnej czekolady Wykonanie: masło ucieramy z cukrem   do białości ,na puszystą masę, odstawiamy do drugiej miski dodajemy wszystkie suche składniki czyli mąkę, sodę, sól, kakao, cynamon, goździki oraz imbir, mieszamy(...)cukrze, następnie układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy je 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC ( uwaga aby ich nie przesuszyć) gotowe studzimy i zimne polewamy czekoladą. Źródło: http://www.addiopomidory.pl/najlepsze-miekkie-pierniczki/

Słodkie zapomnienie
Kuleczki migdałowe 151

koniec. Dziś mam dla Was migdałowe kuleczki czekoladowe, które są bardzo chrupiące i możecie je zaserwować nie tylko na Święta. Porcja ok 50 kuleczek Składniki: 400 g czekolady deserowej  100 g rodzynek 50 ml rumu 150 g prażonych migdałów pokrojonych w słupki 30 g kandyzowanej skórki cytrynowej do otoczenia: drobno posiekane migdały lub słupki migdałowe Przygotowanie: rodzynki należy(...)sparzyć, przełożyć do słoika i zalać rumem na noc. W kąpieli wodnej rozpuści czekoladę, do której dodajemy rodzynki, migdały i skórkę cytrynową. wszystko mieszamy i łyżką formujemy kolki, które otaczamy migdałami. Gotowe kulki wstawiamy do lodówki, żeby dobrze zastygły.  Smacznego

Niezły Młynek
Rolada makowa z kremem cytrynowym 244

budyń waniliowy -1 łyżka mąki ziemniaczanej -250 g serka mascarpone * (w wersji bez laktozy serek mascarpone można zastąpić Kostką Kasia 100 % roślinną bez laktozy - 150g) -50 g białej czekolady (rozpuszczonej) Dodatkowo: -cukier puder do posypania Przygotowanie --> Biszkopt makowy: --> Kostkę do pieczenia Kasia rozpuszczamy i studzimy. Obie mąki przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, mieszamy z makiem i odkładamy. Białka oddzielamy(...)szklanki wody. Mieszamy i wlewamy do gotującej się wody z sokiem z cytryny. Gotujemy do zgęstnienia. Studzimy. --> Wystudzony krem cytrynowy miksujemy mikserem, następnie dodajemy rozpuszczoną białą czekoladę i serek mascarpone. Miksujemy do połączenia. --> (W wersji bez laktozy miękką kostkę Kasia 100 % roślinną bez laktozy ucieramy mikserem, a następnie dodajemy partiami krem cytrynowy). --> Wykonanie: --> Ostudzone ciasto rozwijamy, krem cytrynowy rozsmarowujemy

Marta Gotuje
Ciasto czekoladowe bezglutenowe 147

Dzisiaj na blogu propozycja na pyszne ciasto czekoladowe ale tym razem w wersji bezglutenowej Zapach pomarańczy, czekolada mmmm pycha ! Ciasto jest bardzo wilgotne a połączenie czekolady z pomarańczą i migdałami jest po prostu doskonałe! Spróbuj Składniki : – 2 duże pomarańcze – 200 g zmielonych migdałów – 6 jajek – 3/4 szklanki cukru – 50 g kakao – 1 łyżeczka proszku

I LOVE LIFE
PIERNIKOWA ROLADA z powidłami i masą grysikową (bez miodu, bez jajek, wegańska) 223

łyżka kakao 2 łyżki powidła śliwkowego Składniki – masa: 3 szklanki mleka 8 łyżek kaszy manny 5 łyżek cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 200 g powideł śliwkowych czekolada lub polewa Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj, najlepiej za pomocą miksera. Piecz około 20 minut w 180 stopniach Celsjusza na dużej formie do pieczenia (najlepiej blaszce od piekarnika). Upieczone(...)cały czas mieszając. Ostygnięte ciasto rozwiń i całość posmaruj powidłem. Na powidło wyłóż lekko ostudzony krem, a następnie równomiernie rozsmaruj. Teraz ponownie zawiń roladę. Wierzch polej polewą lub roztopioną czekoladą. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo

Via Gusto