Składniki (na dwie porcje): - 1 szklanka mleka kokosowego - uzyłam tego - 4 łyżki chia - 1 kaki - płatki migdałowe - do posypania - czekolada 99% - potarta - do posypania - użyłam tej Przygotowanie: Chia wsypujemy do mleka kokosowego i odstawiamy na 40 minut. Kaki obieramy ze skórki i blendujemy na mus. Do szklanki nakładamy kolejno: warstwę z chia, mus z kaki, warstwę(...)chia. Posypujemy startą czekoladą i płatkami migdałowymi. \ Inne przepisy z Chia: Jaglany budyń owocowy Koktajl z chia Cukierkowy koktajl
Szkrab Je SamProste muffinki czekoladowe na prawdziwej czekoladzie, oblane mleczną czekoladą i posypane chrupiącymi kawałkami surowego kakao. Pyszne, wilgotne, rozpływające się w ustach. Przepis na muffiny bez miksera . The post Muffinki czekoladowe – bez miksera appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjachyba, że spałaszujecie od razu całą blachę, o co znowu nie jest tak trudno Zwłaszcza, że ciastka są fantastycznie chrupiące z zewnątrz, niebiańsko pachnące pomarańczami i wzbogacone kawałkami czekolady. To jeden z moich ulubionych wypieków jesiennych – gorąco zachęcam do wypróbowania. Składniki na 15 ciastek: 50 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej /lub masła w wersji niewegańskiej 90 g syropu(...)skórką z pomarańczy umieścić w misce, utrzeć przy pomocy miksera na jednolitą masę. Dodać sok z pomarańczy, oba rodzaje mąki i sodę – zmiksować do połączenia. Na koniec wsypać posiekaną czekoladę/groszki/kruszone kakao, wymieszać całość łyżką (część czekolady/kakao można odłożyć do posypania ciastek przed pieczeniem). Misę zabezpieczyć od góry folią spożywczą i wstawić do lodówki na 30 – 45 minut. Piekarnik rozgrzać
Even Better Fooddelikatnego oleju roślinnego (u mnie kokosowy, należy rozpuścić aby był płynny) 2 czubate łyżki kakao- około 40 g (może też być karob, jest lekko słodki) 100 g gorzkiej czekolady do dekoracji Przygotowanie: za pomocą blendera lub „ręcznego” thermomiksa posiekać bardzo drobno orzechy. Wszystkie suche składniki wymieszać dokładnie w misce, dodać posiekane orzechy. to mój ręczny Thermomix Dodaj masło(...)była wyższa nić 2 cm) wyłóż papierem do pieczenia, przełóż masę, wyrównaj i wstaw do zamrażalnika na 30 minut. Schłodzoną masę pokrój na kawałki. Olej roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą, ponownie włóż na 5 minut do zamrażalnika i gotowe! Smacznego! Artykuł Małe co nieco czyli „Michałki” w wersji fit i wege pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl
greenscarfłyżki kakao (opcjonalnie) Przełożenie: 2 słoiki dżemu/powideł śliwkowych (2 x 290g; może być dżem zmieszany z powidłami) 1 opakowanie galaretki (u mnie brzoskwiniowa) Polewa (miękka): 120g czekolady (u mnie mleczna) 100 ml śmietanki 30% Przygotować ciasto. Masło/margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ciągle mieszając - dodawać po jednym żółtku i później stopniowo miód. (Masa może(...)galaretką i delikatnie ostudzić (ale tak, aby masa mocno nie zastygła). Gotowym przełożeniem posmarować piernikowe blaty. Przygotować polewę. Kremówkę należy podgrzać, zdjąć z palnika i do garnuszka dodać posiekaną czekoladę. Po odczekaniu 2-3 minut całość dokładnie wymieszać, a następnie odstawić aż polewa lekko zgęstnieję Gotową polewą posmarować wierzch oraz boki ciasta. Inspiracja z blogu: Moje Wypieki
Di gotujebanany 2 łyżki kakao; 2 łyżki oleju kokosowego; 1 łyżka syropu z agawy Trzecia warstwa - czekoladowa 200 g kremu kokosowego; 100 g wegańskiej gorzkiej czekolady; 2-3 łyżki syropu z agawy; 4 łyżki oleju kokosowego; 1 łyżka kakao; Wykonanie: Pierwsza warstwa Pojemnik kwadratowy/prostokątny wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie składniki pierwszej części wrzucamy do blendera i mielimy(...)utworzyła pierwszą warstwę. Wkładamy do lodówki. Druga warstwa: Podobnie, jak pierwszą warstwę blendujemy składniki. Umieszczamy na pierwszej warstwie, równomiernie drugą warstwę batonika. Wkładamy do lodówki. Trzecia warstwa: Podgrzewamy czekoladę oraz olej kokosowy, aby się rozpuściły. Masę czekoladową oraz pozostała składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy. Silikonową szpatułką rozkładamy masę czekoladową na drugą warstwę. Staramy się równomiernie. Wkładamy do lodówki
Smaki Przyprawy i Koloryjakiś czas możemy sobie pozwolić na słodką rozpustę.... Artykuł BIAŁA CZEKOLADA Z ORZECHAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEpyszny gładki krem, z którego przygotowałam zdrowy deser. Oczywiście Natalia zjadła kilka łyżeczek, a reszta wzbogacona o białe jabłuszko była moja! Białe jabłuszko (*) to rewelacyjne połączenie jabłka i białej czekolady z lekką nutą cynamonu! Jeden słoiczek zjadłam w wersji solo - mus jest taaak pyyyszny! Ogólnie rzecz biorąc to prezentowany przepis nadaje się na syte śniadanie lub też zaspokojenie chęci(...)sercem. Oprócz uroczego wyglądu, kuszą nazwą smakiem i różnorodnością. Wszystkie propozycje stawiają jednocześnie na smak i zdrowie. Białe jabłuszko to przepyszny mus składający się z jabłka, białej czekolady oraz odrobiny cynamonu. Połączenie? Booooskie
Di gotujemalinowe-klik . Kostka malinowo-czekoladowa /inspiracja Moje wypieki Ciasto czekoladowe 130 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g masła 55 g gorzkiej czekolady 60 g kakao 2 duże jajka 185 g drobnego cukru do wypieków cukier waniliowy 1/2 szkl kwaśnej śmietany 18% Mus malinowy 650 g malin 3 łyżki cukru 1 opakowanie galaretki(...)świeżych malin (jako dodatek do musu) Dodatkowo galaretka malinowa Ciasto czekoladowe: mąkę, sodę i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać. W garnuszku roztopić masło, zdjąć z palnika, dodać posiekaną czekoladę i mieszać, aż się roztopi. Dodać kakao i wymieszać rózgą kuchenną. Odstawić do przestudzenia. Jajka, cukier i cukier waniliowy ubić mikserem, aż staną się lekkie i puszyste. Dodać masę czekoladową
Pieguskowa KuchniaSOLONYM POPCORNEM Składniki: ciasto : 120 g schłodzonego masła 200 g mąki 50 g cukru 1 żółtko 1 szczypta soli masa czekoladowa: 500 ml śmietany 30% 400 g czekolady gorzkiej 50 g syropu glukozowego (glukoza w płynie lub np.syrop kukurydziany) 100 masła dodatkowo: popcorn złoty syrop lub karmel Przygotowanie: ciasto: Schłodzone masło kroimy w kostkę, łączymy(...)ciastem chłodzimy 30 minut w lodówce a potem pieczemy w 180 stopniach około 15 minut. masa czekoladowa: Śmietanę doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia, dodajemy drobno posiekaną czekoladę i syrop glukozowy. Mieszamy na gładką masę, a pod koniec dodajemy masło, mieszamy do rozpuszczenia. Masę wylewamy na upieczony spód i wstawiamy do lodówki na 8 godzin. Przed podaniem
Bon appetit mon amiecukru pudru 1 szkl. puree z dyni 1 budyń śmietankowy na 1/2 l 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta startej gałki muszkatołowej ponadto: 3 łyżki masy kajmakowej 4 kostki czekolady deserowej Mąkę wymieszać z cukrem pudrem,dodać szczyptę soli i posiekać z zimnym masłem. Następnie dodać żółtko,przyprawę do piernika i kakao,zagnieść ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce przynajmniej godzinę. Tortownicę(...)przygotowany spód. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec ok 60 minut. Po upieczeniu wystudzić. Wierzch posmarować masą kajmakową i posypać grubo posiekaną czekoladą
Kolorowa kuchnia Elkiforma 20 cm) -100 g kaszy jaglanej -100 g maku -1 banan -20 g wiórków kokosowych -2 jaja -3 łyżki rodzynek -30 g orzechów -1 pomarańcza polewa: -30 g czekolady gorzkiej -20 g oleju/masła +wiórki kokosowe do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Kaszę gotujemy i studzimy. 2. Mak zalewamy wrzątkiem na 10 min i odcedzamy. 3. Rodzynki zalewamy(...)Potem wiórki kokosowe, pokruszone orzechy, skórkę oraz sok z pomarańczy, rodzynki i wszystko dokładnie miksujemy. 6. Przelewamy masę do formy wyłożonej papierem i pieczemy 80 min 180 stopni. 7. Czekoladę rozpuszczamy i polewamy na ostygnięte ciasto i posypujemy kokosem
Zdrowie i pysznie na talerzukubka daktyli, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżki masła orzechowego, 2 warstwa: 1/2 kubka namoczonych daktyli, 2 łyżki masła orzechowego, 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego, Polewa: Czekolada 72% 1 łyżka oleju kokosowego Wykonanie: Składniki 1 warstwy wsypujemy do blendera. Miksujemy do momentu aż składniki się połączą i stworzą sprężystą, klejącą masę. Masę przekładamy do podłużnej foremki na ciasto(...)zamrażalki. Składniki drugiej warstwy również miksujemy w blenderze i nakładamy kolejną warstwę na masę w foremce i ponownie całość wkładamy do zamrażalki. Rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu czekoladę, dodajemy olej kokosowy i mieszamy. Wyciągamy masę w lodówki i kroimy w prostokąty. Następnie polewamy je masą czekoladową i zostawiamy do ostygnięcia masy. Następnie zajadamy słodycze z czystym sumieniem
Smaki Przyprawy i Kolorymalinowe-klik . Kostka malinowo-czekoladowa /inspiracja Moje wypieki Ciasto czekoladowe 130 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g masła 55 g gorzkiej czekolady 60 g kakao 2 duże jajka 185 g drobnego cukru do wypieków cukier waniliowy 1/2 szkl kwaśnej śmietany 18% Mus malinowy 650 g malin 3 łyżki cukru 1 opakowanie galaretki(...)świeżych malin (jako dodatek do musu) Dodatkowo galaretka malinowa Ciasto czekoladowe: mąkę, sodę i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać. W garnuszku roztopić masło, zdjąć z palnika, dodać posiekaną czekoladę i mieszać, aż się roztopi. Dodać kakao i wymieszać rózgą kuchenną. Odstawić do przestudzenia. Jajka, cukier i cukier waniliowy ubić mikserem, aż staną się lekkie i puszyste. Dodać masę czekoladową
Pieguskowa Kuchniapyszne i puszyste ciasto a do tego z dodatkiem czekolady. Dlatego mamy dla Was przepis na ciasto czekoladowo orzechowe :) Składniki na ciasto czekoladowe: – 200 g mąki z orzechów arachidowych – 200 g czekolady gorzkiej 70% – 200 g masła 82% – 160 g cukru trzcinowego – 1 łyżka kakao
Kuchenne Wariacje