czekolada - 27946 przepisów (strona:788/1864)

domowe bounty 95

przed podaniem - wtedy będą mniej zbite :)  Składniki: 200 g wiórków kokosowych 100 g cukru pudru 50 g mleka w proszku 100 ml mleka skondensowanego 80 g masła 2 czekolady Przygotowanie: wiórki kokosowe, cukier puder i mleko w proszku połączyć w misce mleko skondensowane i masło podgrzać i wymieszać dokładnie mokre składniki dodać do suchych i dokładnie wymieszać  odstawić(...)lodówki na ok 30 min po tym czasie formować batoniki - układać najlepiej na papierze do pieczenia - odstawić do lodówki na min 2 h czekolady roztopić w kąpieli wodnej i obtaczać batoniki - schłodzić w lodówce przez min 30 min Batoniki należy przechowywać w lodówce. Smacznego

Gotowanie z pasją
Tarta z wiśniami 179

świeżych wiśni 0,5 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru waniliowego 3/4 szklanki wody Składniki na krem śmietankowy: 250 g mascarpone 330 ml śmietany kremówki + gorzka czekolada i wiśnie do dekoracji W misce mieszamy razem wszystkie suche składniki na spód, dodajemy jajko i miękkie masło. Zagniatamy rękami do uzyskania jednolitej masy. Wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą(...)ciasta możecie dodać też cukier puder. Miksujemy aż śmietana i serek się połączą, a cały krem będzie miał sztywną konsystencję. Przekładamy na schłodzoną tartę, wyrównujemy szpatułką. Ozdabiamy roztopioną ciemną czekoladą i wiśniami. Podajemy schłodzone. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Krem z białymi michałkami 698

krem po prostu uwielbiam! Słodycz kremu z białymi michałkami można przełamać frużeliną owocową np. malinową :). Składniki: 160 ml śmietany kremówki 30/36% 140 g białej czekolady 125 g serka mascarpone, schłodzonego 45 g podpieczonych, drobno posiekanych orzeszków ziemnych nie solonych 5 pokruszonych białych ”Michałków” W małym rondelku podgrzewamy kremówkę, aż będzie bardzo gorąca(...)doprowadzamy do wrzenia). Zdejmujemy z ognia i dodajemy połamaną czekoladę. Powoli mieszamy, aż uzyskamy gładką i jednolitą masę czekoladową. Odstawiamy do wystudzenia. Przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki (min 6 godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce krem czekoladowy i serek mascarpone. Przy pomocy miksera (wolne obroty

Słodki Pomysł
Babeczki z michałkami 203

suchego patyczka. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Krem z białymi michałkami – krem z białymi michałkami : 250 ml śmietany kremówki 30/36% 90 g białej czekolady, połamanej 150 g serka mascarpone, schłodzonego 1-2 łyżki cukru pudru, opcjonalnie 5 białych ”Michałków”, bardzo drobno posiekanych ok 40 g podpieczonych, drobno posiekanych orzeszków ziemnych nie solonych(...)opcjonalnie) W małym rondelku podgrzewamy kremówkę, aż będzie bardzo gorąca (nie doprowadzamy do wrzenia). Zdejmujemy z ognia i dodajemy połamaną czekoladę. Powoli mieszamy, aż uzyskamy gładką i jednolitą masę czekoladową. Odstawiamy do wystudzenia. Przykrywamy folią spożywczą i  wkładamy na noc do lodówki (min 6 godz.). Następnego dnia umieszczamy

Słodki Pomysł
Chrupiąca tarta z czekoladą, twarogiem i owocami, a może sernik z czekoladą i owocami. 159

jajka 2 białka ( pozostałość z ciasta) cukier do smaku łyżka manny 2 łyżki mąki ziemniaczanej sok i skóra z połowy limonki szczypta soli Masa czekoladowa: 100 g dobrej gorzkiej czekolady 200 g śmietany 18% kilka łyżek amaretto  Oraz: owoce łyżka kakao tortownica 20 cm rękaw do pieczenia Składniki na ciasto miksujemy razem, gdy zacznie się zbijać w kulę, przekładamy(...)widelcem, jak każdy kruchy wypiek, posypujemy obficie kakao, wykładamy ciasto  i do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni na około godzinę. . Nad garnkiem z wodą układamy miskę, wrzucamy połamaną czekoladę, oraz śmietanę. Podgrzewamy aż się połączą i będzie gładka jednolita masa. Na koniec dodajemy amaretto lub inny alkohol. Kto chce może pominąć. Taką masę wylewamy na zimne ciasto, w jeszcze

Dieta moja pasja
Kokosowa tarta z kremem czekoladowym i owocami, bez pieczenia (Crostata di cocco con crema al cioccolato e frutta fresca senza c 105

cioccolato e della frutta fresca. Buon appetito! SKŁADNIKI Tarta 200 g ciasteczek 70 g oleju kokosowego ( możemy zastąpić masłem w takiej samej proporcji) Krem czekoladowy 200 g gorzkiej czekolady 125 g śmietany 35 g masła Dekoracja biała i czerwona porzeczka borówki jeżyny brzoskwinie listki mięty **** INGREDIENTI Crostata 200 g di biscotti 70 g di olio di cocco (p otete sostituirlo(...)circa, compattandolo sul fondo e lasciandolo raffreddare in frigo per circa 1 ora. W międzyczasie przygotowujemy krem. W garnuszku zagotowujemy śmietanę. Dodajemy kawałki czekolady, dokładnie mieszając. Na koniec dodajemy miękkie masło. Krem miksujemy na jednolit ą  masę. Schładzamy w lod ó wce ok. 1 godziny.  **** Nel frattempo preparate la crema

La grande e la piccola cuoca
Snickers 724

masa: 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki cukru niepełne 2 szklanki mleka w proszku 100 g masła dodatkowo: szklanka orzeszków ziemnych masa krówkowa ( u nas zawsze Helio) 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżki śmietany kremówki Masło roztopić z batonikami Snickers. Zdjąć z gazu. Orzeszki zemleć w malakserze, dodać do roztopionego masła z batonikami. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę(...)spód. Posypać orzeszkami ziemnymi, wciskając je w mleczną masę. Ponownie włożyć na kwadrans do lodówki. Wyjąć ciasto i rozprowadzić na nim masę krówkową. Przygotować polewę. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę. Dodać pod koniec śmietanę kremówkę. Rozprowadzić na cieście Słodkości

Ania i Marcin gotują
Malinowa kostka bez pieczenia 176

gorącej wody 500 g malin Pianka malinowa: 400 g malin 5 łyżek wody 1 galaretka malinowa 600 g śmietanki kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 100 g białej czekolady, startej Przygotowanie: Biszkopciki umieścić w kwadratowej blaszce o wymiarach 24x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Przestrzenie pomiędzy nimi również uzupełnić biszkopcikami łamiąc je, by dopasować do luk. Warstwa galaretkowa: Galaretki(...)pudrem strumyczkiem wlewać ostudzony syrop malinowy, miksować do powstania różowego i puszystego musu. Malinowy mus wyłożyć na stężałą galaretkę na biszkopcikach, wyrównać szpatułką. Wierzch ciasta posypać startą białą czekoladą. Ciasto ponownie schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Zdrowe toffifee bez sztucznych dodatków 638

Bardzo prosto :) Wystarczy połączyć kilka podstawowych składników :) Składniki: 2 duże łyżki masła orzechowego 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka syropu daktylowego kilka orzeszków ziemnych lub laskowych 3 kostki gorzkiej czekolady Olej, masło i syrop umieścić w garnku, podgrzewać, aż powstanie jednolita masa. Odstawić do wystudzenia. Przelać masę do foremek z okrągłym dnem, np na lód, na czekoladki lub oryginalne plastikowe(...)toffifee (te są najlepsze, czekoladki łatwo z nich wychodzą). W środek włożyć orzeszek i umieścić w zamrażarce na całą noc. Czekoladę roztopić, zrobić kleks na każdej czekoladce

Chocolate Muffin Blog
Serowy torcik malinowo-kawowy 148

wrzątku Masa serowo-kawowa: 650 g twarogu sernikowego 250 ml kremówki 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 kopiaste łyżeczki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku Polewa: 100 g czekolady 8 łyżek mleka 1 łyżka masła Biszkopt : Jajka ubić z cukrem przez około 7 minut do czasu, aż powstanie jasna, puszysta masa. Pod koniec dodać olej. Następnie do masy jajecznej(...)serową wylać na masę malinową, wyrównać wierzch i wstawić do lodówki aby całość stężała (najlepiej na całą noc). Polewa: Polewę przygotować przed podaniem. Mleko, masło oraz połamaną na kawałki czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Wymieszać za pomocą rózgi, aby polewa była gładka. Gy trochę przestygnie polewamy nią wierzch ciasta

My simple kitchen
Ciasto potrójnie truskawkowe 101

ciasta całkowicie rezygnując z tradycyjnego biszkoptu pełnego cukru. Oto co wyszło.   Ciasto potrójnie truskawkowe składniki spód: 100 g migdałów w płatkach 100 g płatków owsianych 50 g gorzkiej czekolady 70% 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki oleju kokosowego składniki masa różowa: 2 puszki małe mleczka kokosowego po 165 ml 300 g truskawek 75 ml wrzątku 5 łyżek żelatyny 2 łyżki(...)wykonanie: Olej kokosowy należy roztopić. Pozostałe składniki przekładamy do rozdrabniarki/blendera i pulsacyjnie lekko  rozdrabniamy. Nie chcemy uzyskać proszku. Następnie  łączymy olej kokosowy z resztą składników. Dokładnie mieszamy, czekolada pod wpływem ciepłego oleju może zacząć się topić, ale to w niczym nie przeszkadza. Gotową masę przekładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze

Przysmaki Karolki
Deser z tuskawkami, galaretką i śmietaną 149

owocami, następna delikatna  pianka jogurtowa, a ostatnia śmietana. Lubicie takie desery? Ja uwielbiam :) Składniki: 3 galaretki truskawkowe 350 g truskawek 200 ml jogurtu naturalnego 250 ml śmietany 36% czekolada 2 łyżki cukru pudru kilka truskawek do dekoracji Wykonanie: W garnku zagotować 750 ml wody i rozpuścić w niej 2 galaretki, wystudzić. Do każdego pucharka włożyć umyte, oczyszczone truskawki(...)ponownie do lodówki by stężała. Śmietanę ubić na sztywno razem z cukrem pudrem. Na każdą masę jogurtową wyłożyć śmietanę. Na wierzch poukładać truskawki pokrojone na mniejsze kawałki i zetrzeć czekoladę. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
BANANOWE BABECZKI Z CZEKOLADĄ 175

sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 dojrzałe banany 1 jajko 1/2 szklanki ciepłej wody 1/4 szklanki oleju np. rzepakowego 1 pełna łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: W wysokim naczyniu miksujemy blenderem banany (można też rozgnieść widelcem). Do bananów dodajemy pozostałe płynne składniki - jajko, wodę, olej, wanilię.  W dużej misce łączymy wszystkie suche(...)składniki - mąkę, cukier, sodę, kurkumę, proszek do pieczenia, sól. Do sypkich składników wlewamy płynne. Mieszamy ciasto łyżką, dodajemy pokruszoną czekoladę i ponownie mieszamy. Następnie napełniamy foremki. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 st C. Smacznego

wege i kropka
Zdrowe czekoladki orzechowo-kakaowe 203

szklanki orzeszków ziemnych Daktyle zalać wrzątkiem. Odstawić na 15 min. Gdy zmiękną, odlać wodę i zmiksować je z resztą składników. Wyłożyć na twardy spód. Schłodzić. Polewa: 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady 70% 1/2 szklanki mleka Mleko doprowadzić do wrzenia. Dodać czekoladę i wymieszać, do otrzymania gładkiej masy. Wylać na karmel i schłodzić całą noc. Gotowe batoniki pokroić na kawałki. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Fit sernik czekoladowo-orzechowy na kruchym spodzie 204

okrąg o średnicy ok 18 cm.  Dwa blaty piec w piekarniku rozgrzanym do 180*C przez 15 minut. Masa ciemna: 200 g serka kremowego, śmietankowego 80 g czekolady gorzkiej 70% Czekoladę rozpuścić. Zmiksować z serkiem. Przełożyć na jeden blat i wyrównać. Przykryć drugim blatem. Masa orzechowa: 200 g serka kremowego, śmietankowego 2 łyżki masła orzechowego 2 łyżeczki oleju kokosowego

Chocolate Muffin Blog

Proponowane wyszukiwania