mieszania składników... kuuusząco pachną! Są delikatnie chrupiące na zewnątrz oraz miękkie w środku. Dodatkowo bardzo sycą i nadają się dla osób na diecie bezglutenowej - wtedy należy pamiętać o dodaniu czekolady bez glutenu. Koniecznie spróbujcie! (około 9-10 sztuk) 1/2 szklanki mąki migdałowej (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki mąki kokosowej 1 jajko (duże) 5 łyżek oleju kokosowego (roztopionego(...)misce dokładnie wymieszać mąkę migdałową, kokosową, ksylitol, sól oraz sodę oczyszczoną. Dodać jajko, mleko i olej kokosowy. Całość dokładnie połączyć, a na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę odrobinę spłaszczyć i z niewielkimi odstępami ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (*). Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 25 minut
Di gotujeGwarantuję, że nikt nie zgadnie głównego składnika! Składniki na jedną formę (19cm) : -250g cukinii -180g mąki owsianej -120g ksylitolu -100g mleka migdałowego -40g gorzkej czekolady -50g pistacji -50g skrobii -50g kakao -50g oleju arachidowego -20g miodu -łyżeczka sody oczyszczonej -1/4 łyżeczki proszku do pieczenia -szczypta soli Wykonanie(...)proszek do pieczenia. Mieszamy je dokładnie i dorzucamy do miksera. Ponownie mieszamy, aż składniki dokładnie się połączą. Przelewamy masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy pokruszoną czekoladą na wierzchu. Pieczemy w 175 stopniach przez ok. 50-55 min. Serwujemy schłodzone. Gotowe! 100g ciasta zawiera jedynie ok. 270 kcal. Smacznego
Gawron w rosolenieba. To pyszny mus czekoladowy. Oto przepis na mus czekoladowy Jego podstawą jest tofu jedwabiste. Najlepiej kupić dwa opakowania (zwykle 350 lub 450 gramów) oraz dużą tabliczkę gorzkiej czekolady, takiej dobrej jakości, czyli bez oleju palmowego. Do tego można dodać dwie czubate łyżeczki kandyzowanej skórki pomarańczowej i odrobinę syropu klonowego. Tofu ubijamy mikserem na jednolitą masę. Topimy czekoladę w łaźni
Królestwo Deserówpolewę malinową: 100 ml musu malinowego 2 łyżki galaretki malinowej +1 kg malin – na mus do nasączenia, do przełożenia ciasta i na dekorację, limonka lub cytryna, gorzka czekolada do dekoracji (u mnie malinowa) Biszkopty pieczemy według przepisu . Można zrobić to dzień wcześniej, żeby miały dużo czasu na ostygnięcie. Maliny myjemy i odkładamy na ściereczkę, żeby wyschły(...)Zagotowujemy, wyłączamy ogień i dodajemy galaretkę, mieszamy, aż galaretka zupełnie się rozpuści. Odstawiamy całość do przestudzenia. Schłodzony tort dekorujemy zostawionym wcześniej kremem, polewą malinową, świeżymi malinami i kostkami gorzkiej czekolady. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercydelikatna i przyjemnie orzeźwiająca. SKŁADNIKI : mleko skondensowane – 200 ml galaretka o smaku owoców leśnych – 1 opakowanie woda – 250 ml jagody – garść serek danonek truskawkowy – 1 sztuka – 50 g biała czekolada – 4 kostki PRZYGOTOWANIE : Do przygotowania galaretki użyć tylko połowę wody, która jest podana na opakowaniu. Zostawić do ostudzenia i przełożyć do lodówki aż stężeje w połowie. Galaretkę dać do miski(...)powstania pianki. Dodać jagody i przemieszać. Przełożyć do plastikowego pojemnika, szczelnie zamknąć i włożyć do zamrażalki. Wyjąć po 1,5 godziny. Deser przełożyć do pucharków i posypać startą białą czekoladą
kuchniabellissima.wordpress.commaszynkę. Skład bardzo prosty, a lody pełne wartości odżywczych. Zapraszam na lody - samo zdrowie i bardzo polecam! Składniki: 1 duże dojrzałe awokado 1 puszka mleka kokosowego 200 g gorzkiej czekolady 1/3 łyżeczka soli wanilia, płatki chili wg uznania Wykonanie: mleko wlać do garuszka, dodać połamaną na kawałki czekoladę i podrzewać do rozpuszczenia, do uzyskania gładkiej, aksamitnej konsystencji. Odstawić do ostudzenia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wszystko. Bo czasami coś zwykłego i oczywistego podanego inaczej smakuje po prostu lepiej. Spróbujcie. Składniki: 2 banany 4 łyżeczki masła orzechowego kilka malin kilka borówek kilka jeżyn klika kostek czekolady Przygotowanie: 1) Banany obrać i przekroić na pół. 2) Każdą połówkę posmarować łyżeczką masła orzechowego. 3) Na wierzchu każdej łódeczki poukładać owoce i czekoladę. 4) Podawać od razu po przygotowaniu
Fitsweet.meLubię ciasto kokosowe, a jeszcze bardziej lubię ciasto kokosowe z malinami. W momencie gdy dochodzi tu biała czekolada to ciasto kokosowe z malinami... The post Ciasto kokosowe z malinami i białą czekoladą appeared first on Eksperymentuj z życiem
Eksperymentalnie.compszennej 3 żółtka 2 łyżki spirytusu DODATKOWO DO MASY JASNEJ puszka brzoskwiń w syropie DODATKOWO DO MASY CIEMNEJ 3 łyżki nutelli 100 g posiekanych orzechów włoskich 100 g posiekanej czekolady 100 g sparzonych rodzynek skórka otarta z połowy pomarańczy POLEWA 100 ml śmietanki 30% 200 g nutelli 2 łyżki masła DODATKOWO 1 opakowanie herbatników kakaowych 1 opakowanie herbatników maślanych Mąkę(...)miksować do uzyskania jednolitej masy. Podzielić na pół. Do jednej części dodać pokrojone w kostkę i dobrze odsączone (najlepiej ręcznikiem papierowym) brzoskwinie. Wymieszać. Do drugiej części dodać nutellę, posiekaną czekoladę, orzechy, skórkę pomarańczową i rodzynki. Dokładnie wymieszać. Biszkopt nasączyć syropem z brzoskwiń, wyłożyć czekoladową masę. Na wierzchu wyłożyć ciemne herbatniki, a na nie masę z brzoskwiniami i warstwę maślanych herbatników
Pieguskowa Kuchniaszkl cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia KREM CHAŁWOWY 2 budynie śmietankowe 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 szkl mleka 300 g chałwy ( u mnie waniliowa) 300 g masła DODATKOWO czekolada gorzka Białka ubić na sztywno, dodać stopniowo cukier i ubijać, aż piana stanie się błyszcząca a cukier rozpuszczony. Stopniowo dodawać żółtka a gdy się połączą wsypać wszystkie sypkie składniki. Delikatnie(...)stopniowo dodawać masę budyniową. Dokładnie połączyć. Odłożyć odrobinę kremu do posmarowania wierzchu ciasta. Biszkopt przekroić na pół i przełożyć kremem. Wierzch posmarować odłożoną częścią kremu i posypać startą czekoladą. Schłodzić. Artykuł CIASTO CHAŁWOWE pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniasłonecznikowego - 2 jajka - 230 g mąki - 1/4 szklanki cukru - 2 duże łyżki tahini - 1 garść posiekanych orzechów włoskich - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 50 gram czekolady mlecznej W misce lekko ubijam jaja, wlewam olej i dobrze łączę ze sobą. Dodaję mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia, tahini, orzechy i rozgniecione na gładką masę banany. Całość łączę(...)sobą, dodając pod koniec połamaną na kawałki czekoladę. Ciasto umieszczam w foremkach na muffinki, piekę ok. 20 minut w temp. ok. 190 ' C (grzałki góra-dół ). SMACZNEGO! :-) * * * Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam zalajkować Wielopokoleniowo na facebook'u - będziecie ze wszystkim na bieżąco :-) Zachęcam również do obserwacji Wielopokoleniowo na Instagramie - dodaję tam naprawdę rozmaite
Wielopokoleniowoteż zachęcam, by zrobić ją samemu. Lody nie zawierają jajek, więc nie trzeba martwić się o Salmonellę. Składniki: 200 ml mleka kilka kropel aromatu waniliowego 50 g białej czekolady 200 g chałwy (polecam domowej roboty ) 400 g śmietanki kremówki 30%, schłodzonej Przygotowywanie: Mleko podgrzać w garnuszku dodając kilka kropel aromatu waniliowego. Białą czekoladę posiekać, wrzucić do ciepłego mleka
Nastoletnie WypiekanieKoktajl ten to świetna propozycja dla wszystkich tych, którzy lubią połączenie smaku czekolady, orzechów oraz banana. Idealnie sprawdzi się w przypadku osób dbających o sylwetkę, a także dzieci - sprawdziłam! Może zastąpić niejedno śniadanie, gdyż jest naprawdę pożywny i zdrowy. Zapewniam, że taka porcja to porządny energetyczny kop każdego poranka oraz gdy zabraknie nam siły na resztę dnia! Spróbujcie(...)bezpośrednio wsypać lub uprzednio wymieszać z 1-2 łyżkami wody i następnie połączyć z resztą składników.) Gotowy koktajl przelać do szklanki i od razu spożywać. (Ja często posypuję posiekaną czekoladą i dekoruję listkami mięty.) (*) PB2 Banana to niskokaloryczne, odtłuszczone masło orzechowe z dodatkiem kawałków banana! Jest uzyskiwane w 100% z naturalnych składników, nie posiada żadnych konserwantów oraz substancji słodzących
Di gotujeSzybkie i proste ciasto dla miłośnika czekolady! Kakaowy biszkopt, polewa czekoladowa, czekoladowe dropsy i świeże owoce. Mimo, że troszkę ciężkie jest to idealne ciasto na lato! Składniki na małą blaszkę: 4 jajka 1 szkl. mąki kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao naturalnego 4 łyżki ksylitolu Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy żółtka(...)pieczenia i kakao. Delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Przelewamy masę do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20-25min. Polewa: 50g gorzkiej czekolady (bez cukru, min. 70% kakao) 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżka miodu/syropu z agawy Rozpuszczamy w rondelku i polewamy ostudzone ciasto. Dekorujemy dowolnymi owocami i czekoladkami lub ciasteczkami domowej
Czarnawisienkamąki 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g kakao 2 szklanki startej na grubych oczkach cukinii - wychodzi mniej więcej 350 g 60 g posiekanej czekolady - u nas dwa zające (tak tak ostały się jeszcze jakieś ;) ) Przygotowanie: mąkę, sól, kakao, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną przesiać i odstawić masło i cukier ucierać do powstania puszystej masy(...)olej, następnie wanilię - cały czas mieszając do mokrej masy dodać wymieszane suche składniki z kwaśną śmietaną - podzielić na tury delikatnie mieszając tylko do połączenia składników dodać startą cukinię i czekoladę i delikatnie wymieszać formę wyłożyć papierem do pieczenia (jeśli mamy sylikonową nie trzeba) i przełożyć ciasto - ja piekłam w dwóch foremkach jedna kwadratowa o wymiarach 30*30 i w małej
Gotowanie z pasją