czekolada - 27946 przepisów (strona:790/1864)

Wilgotne ciasto czekoladowo-owocowe (szybkie) 174

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka mała szczypta soli 2 łyżki wody 2 łyżki ciemnego kakao 4 łyżki „Naturalnie owocowe” Owoce leśne Stovit 60 g czekolady mlecznej 250 g margaryny 1 szklanka cukru Przygotowanie: W garnuszka z grubszym dnem topimy (na małym ogniu) margarynę, dodajemy połamaną czekoladę, cukier i kakao. Mieszamy aż powstanie nam jednolita czekoladowa masa

Słodkie okruszki
Sernik Oreo 129

sera na serniki z wiadereczka (Piątnica lub President) 4 jajka 400 g mleka skondensowanego słodzonego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 czekolada deserowa 40 ml śmietanki 30% 16 ciasteczek Oreo  Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.  Do misy miksera przekładamy wszystkie składniki, krótko miksujemy, tylko do połączenia. 12 ciasteczek grubo łamiemy(...)temp. 150 stopni (góra-dół) 60 minut. Uchylamy drzwiczki piekarnika i studzimy w nim sernik. Po ostudzeniu wkładamy do lodówki na całą noc. Polewa: W kąpieli wodnej podgrzewamy połamaną czekoladę i śmietankę. Polewamy sernik, posypujemy pozostałymi ciasteczkami. Chłodzimy

Smakołyki Asi
Owsianka pomarańczowo-czekoladowa 171

Składniki na 1 porcję: 1/3 szklanki płatków owsianych 2/3 szklanki wody kokosowej 1 pomarańcza 3 kostki czekolady gorzkiej 1 łyżeczka proszku maca Płatki owsiane ugotować w wodzie kokosowej. Z połówki pomarańczy zetrzeć skórkę oraz wycisnąć sok, dodać do owsianki. Gotową owsiankę wymieszać z proszkiem maca, pokrojoną czekoladą oraz kawałkami drugiej części pomarańczy

Moja Galeria Smaku
Ciasto czekoladowe z cukinią 101

łyżeczka aromatu pomarańczowego - 0,5 łyżeczki soli - 1 jajka - 0,5 szklanki śmietany 18% - 2 szklanki mąki pszennej - 1 cukinia (2 szklanki startej na grubych oczkach) - 60 g gorzkiej czekolady - 2 łyżki oleju - 2 łyżki bułki tartej - 2 łyżki cukru pudru - kilka listków mięty(...)Masło miksujemy z olejem, cały czas miksując dodajemy cukier, cukier wanilinowy, sodę, proszek do pieczenia, aromat pomarańczowy, sól, miksujemy, jajka, śmietanę, mąkę, cukinię i posiekaną czekoladę. Tortownicę smarujemy olejem, posypujemy bułką tartą, wylewamy ciasto, pieczemy 60 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Odstawiamy do ostygnięcia, posypujemy cukrem pudrem, dekorujemy listkami mięty. Jest mocno kakaowe :) Inspired by: www.mojewypieki.com/post/ciasto-czekoladowe-z-cukinia

Gocha gotuje!
Pierogi drożdżowe ze śliwkami i czekoladą 100

szklanki mąki pszennej ∙ 30 g świeżych drożdży ∙ 1 szklanka + 2 łyżki mleka ∙ 1 łyżeczka soli ∙ 18,5 łyżeczki cukru ∙ 2 łyżki oleju ∙ 36 dojrzałych śliwek ∙ 18 kostek mlecznej czekolady ∙ cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Ze śliwek usuwamy pestki. Drożdże zalewamy ciepłym mlekiem, dodajemy sól i 0,5 łyżeczki cukru, czekamy aż wyrosną. Do mąki dodajemy olej i drożdże(...)ciasto, odstawiamy na pół godziny. Ciasto wałkujemy na grubość 0,5 cm, wykrawamy krążki, nakładamy śliwkę, do dziurki po pestce wsypujemy 0,5 łyżeczki cukru, wkładamy 0,5 kostki czekolady, zalepiamy. Pierogi układamy na papierze do pieczenia, smarujemy mlekiem, wstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Przestudzone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Gocha gotuje!
Mazurek czekoladowo-kawowy (na lekko migdałowym spodzie) 126

Polecam! (Forma o wymiarach około 14 x 26 cm)  Ciasto: 200g mąki pszennej  50 g mąki migdałowej 50g cukru pudru 150g masła (zimnego) 1 jajko Masa/krem: 250g czekolady mlecznej 20g masła 200 ml śmietanki 30-36% 1-2 łyżki kawy (u mnie o smaku Adwokat - Tommy Cafe ) Moja dekoracja: ziarna kawy płatki migdałowe ( Helio ) skórka pomarańczowa ozdoby cukrowe(...)rozgrzanym piekarniku. Piec 20-25 minut - do zarumienienia się - w 180-190 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Przygotować masę/krem. Kremówkę podgrzać w niewielkim rondelku, a następnie dodać kawałki czekolady oraz masło. Całość podgrzewać i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu masę połączyć z kawą i pozostawić do ostudzenia. Krem schłodzić w lodówce do momentu, aż lekko zgęstnieje i przelać

Di gotuje
Wielkanocne muffinki czekoladowe 168

Ilość porcji: 12 Składniki: Na babeczki: 250g mąki pszennej 230ml mleka 180g cukru 110ml oleju rzepakowego lub słonecznikowego 30g kakao 2 jajka Łyżeczka proszku do pieczenia Dodatki: Tabliczka gorzkiej czekolady Łyżka masła Czekoladowe jajeczka Do miski wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia. Składniki mieszamy. W drugiej misce umieszczamy składniki mokre: olej, mleko i jajka. Zawartość(...)misek łączymy i krótko mieszamy szpatułką. Formę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut. Wyjmujemy i studzimy. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej lub mikrofali pod koniec dodając masło. Nakładamy na babeczki i dekorujemy jajkami. Smacznego

Kolizje Smaków
Mazurek orzechowo - kajmakowy z bakaliami 162

cukier z prawdziwą wanilią 20 gramów suszonej żurawiny 20 gramów suszonych rodzynek 1 kieliszek spirytusu Składniki na dekorację: 1/2 puszki masy kajmakowej 200 ml śmietany kremówki 200 gramów gorzkiej czekolady lukier czekoladowy zielona masa cukrowa do zdobienia cukierki w kształcie jajek Wykonanie mazurka: Podane składniki utrzyj w misce na gładką, białą masę. Zmiel orzechy w maszynce lub utrzyj(...)ładnie się zarumieni. Wyjmij ciasto z piekarnika, wystudź na blaszce. Wykonanie dekoracji: Wlej do garnuszka śmietanę, doprowadź ją do wrzenia i następnie zdejmij z palnika, dodaj do niej kostki czekolady i mieszaj do jej całkowitego rozpuszczenia. Powstały krem włóż do lodówki do zgęstnienia. Przełóż krem do rękawa piekarniczego, końcówką do ozdabiania wykonaj kwiatki - udekoruj nimi brzegi mazurka. Resztę kremu zostaw

Garniec Magalie
Sernik pieczony z mascarpone i masłem orzechowym 201

masła orzechowego 100 g masła 250 g śmietany 18% 250 g cukru  30 g mąki ziemniaczanej 500 g serka mascarpone 4 jajka 200 g kremówki 50 g gorzkiej czekolady 50 g niesolonych orzechów ziemnych Sposób przygotowania: Ciastka kruszymy w blenderze, masło rozpuszczamy. Następnie rozpuszczone wlewamy do pokruszonych ciastek. Na ile nam się uda, łaczymy składniki i przekładamy do foremki(...)wody ( należy zwrócić uwagę na to, aby woda nie wlała się pod formę - ja mam z odpinanym dnem). Polewa kajmakowa i czekoladowa 80 g kremówki podgrzewamy w garnku. Czekoladę łamiemy na małe kosteczki i wrzucamy do kremówki. Mieszamy aby powstał, gładki sos. Przelewamy do małej miseczki. 50 g cukru karmelizujemy w garnuszku (czekamy do momentu,aż cukier się rozpuści, uważajcie

Różne smaki w kuchni
Sezamowe babeczki – przepis na Wielkanoc! 196

ryżowej (lub 140 g innej mąki) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g masła 5 jajek (6 małych) 100 g cukru 3 łyżeczki soku z cytryny Polewa: 50 g czekolady (gorzkiej lub mlecznej na ciemną polewę i białej na jasną polewę) 1 łyżeczka masła 2 łyżeczki śmietanki 30% Dodatkowo czekolada do środka babeczek oraz rodzynki lub inne bakalie. Sposób przygotowania

Via Gusto
Tarta maślano-czekoladowa 141

masła 60 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego  cytrynowego 1 jajko Szczypta soli Nadzienie : 330 ml śmietanki 30% 25 dag  sera mascarpone Mlekoma 3  tabliczki gorzkiej czekolady 60% kakao 1 płaska łyżeczka prawdziwej kawy ½ szklanki cukru pudru Dodatkowo: Zielona sól hawajska do posypania-niekoniecznie Garść świeżych kwiatów fiołka Sposób przygotowania tarty: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta zagniatamy razem(...)spód na złocisto. Wystudzić. Masa: Śmietankę wlewamy do rondla, podgrzewamy ale nie gotujemy, dodajemy serek oraz cukier puder, mieszamy do rozpuszczenia. Do ciepłej masy dodać połamaną na kawałki gorzką czekoladę, mieszać do uzyskania jednolitej masy.  Gdyby nadal były grudki należy całość zmiksować blenderem na puszysto. Wylać na kruchy spód, wyrównać łyżką. Włożyć do lodówki na czas aż masa zastygnie

Wanilia i Kardamon
CIASTECZKA ORZECHOWO-KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ 164

sztuk: 90 g mąki migdałowej lub 90 g migdałów 2 czubate łyżki mąki pełnoziarnistej (ok. 40 g) 7 płaskich łyżek wiórków kokosowych (ok. 40 g) 70 g gorzkiej czekolady (zawartość kakao 70%) 2 łyżki nasion słonecznika (ok. 20 g) 5 łyżek ksylitolu (cukru brzozowego) (ok. 50 g) 3 łyżki oleju kokosowego (ok. 30 g) 1 jajko rozmiar M 1 łyżka(...)pyłek. 1. W misce roztarłam łyżką olej z mąkami, sodą i ksylitolem. Dodałam jajko, łyżkę wody, wiórki i nasiona słonecznika. Dokładnie połączyłam rozcierając łyżką. Ciasto jest bardzo kruche. 2. Czekoladę pokroiłam w kosteczkę i wymieszałam delikatnie z resztą. 3. Dłońmi formowałam małe w ciasteczka i od razu układałam na blaszce. 4. Ciasteczka włożyłam do nagrzanego piekarnika i piekłam

Vroblewska-fitlife
Ciasto z masą czekoladową i masłem orzechowym | bez glutenu /laktozy /cukru | 176

trzcinowego/kokosowego lub ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli himalajskiej Fit masa do ciasta: 1 puszka mleczka kokosowego w stanie stałym 4 łyżki masła orzechowego 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady min. 70% kakao 2 łyżki cukru kokosowego/trzcinowego lub ksylitolu Dodatkowo: orzechy lub suszone owoce Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno z solą himalajską. Dodajemy stopniowo cukier(...)obsypanej mąką i pieczemy ok. 25 min lub do tzw. suchego patyczka. Studzimy najlepiej przez dobę i kroimy na pół. Mleczko kokosowe ubijamy z cukrem. Masło orzechowe i czekoladę rozpuszczamy i dodajemy do masy. Ponownie miksujemy. Przekładamy jeden biszkopt masą. Nakładamy drugi i ponownie nakładamy masę. Dekorujemy orzechami lub suszonymi owocami (u mnie pokrojone suszone śliwki

Czarnawisienka
Sernik Pascha na Wielkanoc i nie tylko 157

żółtka – 1 laska wanilii – 1 łyżka skórki pomarańczowej (1 pomarańcza) – kilka kropel aromatu cytrynowego Dodatkowo na polewę: – 10 łyżek mleka – 60g gorzkiej czekolady Migdały i rodzynki umieszczamy w osobnych kubkach i zalewamy wrzątkiem. Po 10 minutach je odcedzamy. Migdały obieramy ze skórki. Żółtka i ksylitol ucieramy w misce na biało. Ciągle mieszając dodajemy śmietankę(...)porządnie mieszamy. Uzyskaną masę wylewamy na formę o średnicy 21cm wyłożoną folią spożywczą i wkładamy do lodówki. W tym czasie zabieramy się za robienie polewy. W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę z mlekiem. Ciepłą, nie gorącą polewę wylewamy na wierzch sernika i ponownie wkładamy do lodówki, by zastygła. Smacznego! Artykuł Sernik Pascha na Wielkanoc i nie tylko pochodzi z serwisu Just

Be Fit Be Strong
Bardzo czekoladowe brownie z czekoladą 156

Piękne i pyszne ciasto mega czekoladowe dla wszystkich wielbicieli czekolady. Tutaj jest jej dużo i dzięki temu jest obłędne w smaku, polecam gorąco. Robi się szybko i znika szybko przy kubku koniecznie gorzkiej kawy czy herbaty, polecam. Bardzo czekoladowe brownie z czekoladą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania