czekolada - 27946 przepisów (strona:771/1864)

Leżakujące ciasto z koniakiem i wiśniami 124

okresie przedświątecznym. Ciasto z koniakiem i wiśniami Składniki: 250g miękkiego masła, 250g cukru trzcinowego, 6 żółtek, 250g mąki orkiszowej jasnej, 200ml letniego mleka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 250g czekolady, najlepiej dobrej gorzkiej, 100g zmielonych migdałów, 6 ubitych na pianę białek, 1 szklankę lub więcej suszonych miękkich wiśni, ¼ litra dobrego koniaku. Wykonanie: 1.       Utrzyj masło(...)mąkę z proszkiem, ·         mleko stopniowo, ·         utartą na tarce czekoladę, ·         migdały, ·         i na końcu wmieszaj wiśnie i ubitą pianę z białek. Użyłam   małej tortownicy o średnicy 16cm i foremki o rozmiarach 27x18

Leśny Zakątek
Brownie z mango sernikiem 179

zdjęciach. Smak interesujący, słodkie ciasto, szybciutkie w przygotowaniu. Można jeść tuż po wystudzeniu. Serdecznie polecam! Składniki: (na blaszkę o wymiarach 20x30 cm) Brownie: 150 g masła 200 g czekolady gorzkiej 3 duże jajka 200 g cukru duża szczypta soli 90 g mąki pszennej Mango sernik: 1/2 dojrzałego mango 100 g twarogu półtłustego z kostki 1 jajko 1 łyżka soku(...)Mango obrać ze skórki, wraz z pozostałymi składnikami zmiksować blenderem do gładkości, by grudki twarogu nie były widoczne. Brownie: Masło stopić w garnuszku, zdjąć z palnika. Wrzucić posiekaną gorzką czekoladę, po chwili wymieszać do uzyskania gładkiej błyszczącej polewy. Pozostawić do przestudzenia. Jajka ubić mikserem z cukrem i solą do jasności i puszystości. Strumyczkiem wlewać przestudzoną czekoladową polewę, miksować. Na koniec

Nastoletnie Wypiekanie
Muffinki czekoladowe 154

może sam trzymać, to upiekłam mu muffinki czekoladowe. Można je udekorować samym cukrem pudrem, ale ja zdecydowałam się na bitą śmietanę, bo syn bardzo lubi. SKŁADNIKI 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła 150 ml mleka 1 opakowanie cukru waniliowego 150 g cukru trzcinowego 2 jajka szczypta soli 200 g mąki pszennej tortowej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku(...)pieczenia 1 łyżeczka sody do dekoracji: cukier puder lub bita śmietana WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Masło stopić w garnuszku, dodać połamaną czekoladę i podgrzewając na małym ogniu również ją roztopić. Na koniec wlać mleko, wymieszać i zostawić do ostudzenia. Do miski wbić jajka, dodać cukier trzcinowy i waniliowy, szczyptę soli i roztrzepać

Passions hobbies life
Kruche ciasto z jabłkami i orzechowym kremem (Quadrotti di mele con crema di noci) 131

soku z cytryny 1 łyżka cynamonu Polewa czekoladowa 250 g masła 50 g cukru 35 ml wody 3 łyżki kakao Dekoracja orzechy włoskie gorzka czekolada **** INGREDIENTI Pasta frolla 300 g di farina 200 g di burro freddo 100 g di zucchero a velo 3 tuorli 1 cucchiaino di lievito per dolci Crema di noci(...)dodajemy masło oraz kakao. Całość mieszamy i zagotowujemy.  Przygotowana polewę odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki, polewamy polewą czekoladową. Dekorujemy posiekaną czekoladą i kawałkami orzechów włoskich.  **** PREPARAZIONE Pasta frolla In una ciotola setacciate la farina con il lievito vanigliato, unite lo zucchero a velo e il burro freddo tagliato

La grande e la piccola cuoca
FIT SNIKERS (bez pieczenia) 137

daktyli suszonych 200 g masła orzechowego 1 szklanka orzechów ziemnych niesolonych szczypta soli himalajskiej Masa orzechowa: 250 g serka mascarpone 2-3 łyżki masła orzechowego Polewa: 100 g gorzkiej czekolady min. 70% 2-3 łyżki dowolnego mleka garść orzechów ziemnych niesolonych 1 łyżka masła orzechowego Wykonanie: Spód: Do misy blendera wrzucamy orzeszki ziemne i mielimy na miałko. Następnie dodajemy kakao(...)dodajemy masło orzechowe oraz sól himalajską i dokładnie mieszamy. Do gotowej masy dodajemy orzeszki ziemne i wszystko mieszamy. Masa orzechowa: Serek mascarpone miksujemy razem z masłem orzechowym. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli razem z dodatkiem mleka. Na spód wyciągnięty z lodówki wykładamy najpierw masę daktylową, następnie rozsmarowujemy masę orzechową, a na wierzch wylewamy polewę czekoladową, posypujemy orzeszkami i dekorujemy

Kuchnia MagdaLeny
Kokosowe batoniki z białą czekoladą i suszoną żurawiną 81

przypadku niespodziewanych gości. Koniecznie sami sprawdźcie dlaczego je tak uwielbiam! (Forma o wymiarach 15 x 30 cm, około 16 batoników) 200g wiórków kokosowych 85g cukru 2 jajka 150g białej czekolady 50-60g suszonej żurawiny (użyłam Helio Natura) W misce należy wymieszać wiórki kokosowe, cukier, roztrzepane jajka, żurawinę oraz posiekaną (ale nie na drobno!) białą czekoladę. Otrzymaną masę przełożyć

Di gotuje
Torcik marchewkowy z kremem czekoladowym 115

minut do suchego patyczka. Ciasto schładzamy przed nałożeniem kremu. Krem ·         250g serka mascarpone, ·         200g gorzkiej czekolady, ·         3 łyżki z górką cukru muscovado. Miksujemy serek na puszystą masę. Rozpuszczamy czekoladę z cukrem w kąpieli wodnej i po lekkim schłodzeniu dodajemy

Leśny Zakątek
Czekolada piernikowa bez cukru 105

Dzień dobry! 👋  Przedstawiam Wam gorącą czekoladę piernikową bez dodatku cukru (lub z jak go dodacie)!  Do tego pianki i już czuć ten klimat... Świąteczny oczywiście! Skusisz się? Składniki na 2 porcje:  500 ml mleka  2 łyżki kakao  9 kostek czekolady (ja użyłam gorzkiej z pomarańczą)  4 łyżki erytrolu/ksylitolu/miodu/cukru lub więcej  1 kopiasta łyżeczka

Czarnawisienka
Eklerki z kremem budyniowym 124

masła 2 łyżki mączki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 2 żółtka 1 łyżka ekstraktu z wanilii   ponadto: 100 g czekolady deserowej   Zagotować wodę z masłem i szczyptą soli,zdjąć z ognia,wsypać mąkę i energicznie mieszać aż ciasto utworzy zwartą kulę. Wystudzić i zmiksować z jajkami,dodając stopniowo po jednym(...)Odstawić do wystygnięcia.  Zmiksować masło, stopniowo dodawać budyń,pod koniec miksowania dodać ekstrakt z wanilii. Krem przełożyć do rękawa i napełnić upieczone korpusy. Złożyć eklerki i ozdobić płynną czekoladą

Kolorowa kuchnia Elki
Świąteczny mini murzynek 171

wypiek doskonały na szczególne okazje. Polecam! Składniki: 250 g mąki pszennej Polskie Młyny 150 g masła lub margaryny 100 g cukru 100  ml soku pomarańczowego 50 g czekolady gorzkiej 30 g kakao 20 g przyprawy do piernika 12 g proszku do pieczenia aromat arakowy 3 jajka Margarynę, cukier, kakao i sok pomarańczowy rozpuszczamy. Studzimy. Białka oddzielamy od żółtek(...)się składników. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy.  Ciasto przelewamy do formy keksowej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy wystudzone ciasto. Smacznego

Ciasta z tradycjami
Koktajl Frankenstein na Halloween FIT 118

pudding – mumie z parówek – ciasto marchewkowe z nietoperzem . Składniki: – 2 garście szpinaku – 2 jabłka – 2 banany – woda lub jogurt *opcjonalnie: kakao lub posiekana czekolada Pierwsze 3 składniki dokładnie ze sobą miksujemy. Następnie dodajemy wodę i jogurt do momentu uzyskania preferowanej przez siebie konsystencji. Na szklankach rysujemy markerem minki widoczne na zdjęciach i wlewamy(...)nich koktajl. Wierzch koktajlu możemy obsypać kakao lub posiekaną czekoladą. Smacznego!   Artykuł Koktajl Frankenstein na Halloween FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Kruche rogaliki z ciasta serowego 118

mąki pszennej 150g miękkiego masła 100g miękkiej margaryny 200g mielonego białego sera 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli   Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania rogalików czekolada, marmolada lub ser do nadziania     *** Z podanych składników zagniatamy ciasto *** *** Ciasto dzielimy na trzy części. Blat podsypujemy mąką i każdą część ciasta wałkujemy na kształt koła (niezbyt cienko(...)Koło dzielimy na osiem trójkątów. Na szerszej stronie każdego trójkąta układamy łyżeczkę nadzienia (ja rogaliki nadziałam powidłami śliwkowymi i czekoladą) *** *** Trójkąciki zwijamy i wyginamy w kształt rogala. Końce delikatnie zlepiamy aby nadzienie nie wypłynęło. Zwinięte rogaliki układamy na wyłożonej papierem blaszce *** ***Rogaliki smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem *** *** Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez

Blog z Apetytem
WAFELEK PRINCESSA DOMOWEJ ROBOTY 234

razu zjadł połowę porcji. Składniki: 1/2 szkl. mleka 100 g masła 1,5 szkl. cukru 1,5 szkl. mleka w proszku 100 g wiórek koksowych 1 tabliczka białej czekolady 3 wafle tortowe Mleko płynne, masło i cukier podgrzewamy aż składniki rozpuszczą się. Przestudzić, dodać mleko w proszku i wymieszać tak aby nie powstały grudki. Na sam koniec dodać wiórki kokosowe(...)płaskiej powierzchni. Smarujemy masą koksową. Na masę wafel i ponownie masa koksowa. Przykrywamy masę waflem, zawinąć w aluminium i obciążyć garnkiem z wodą. Po 3 godzinach rozpuścić białą czekoladę. Polać wierzch wafle i posypać pozostałymi wiórkami. Pokroić na mniejsze części

Kuchnia w oparach
Sernik z masłem orzechowym i białą czekoladą 133

twarogu sernikowego (u mnie Wieluń Mój Ulubiony) 2 jajka 3/4 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. masła orzechowego 1/2 szkl. śmietany 30% 1/4 szkl. maślanki Ganache: 80 g białej czekolady 100 ml śmietanki 30 lub 36% 1 łyżka masła orzechowego Herbatniki mielimy na proszek. Masło roztapiamy, lekko studzimy. Mieszamy z pokruszonymi ciastkami. Powstałą mieszanką wylepiamy dno formy (20x20cm) wyłożonej papierem(...)większej blaszki wypełnionej wodą). Studzimy w uchylonym piekarniku. Po wystudzeniu wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia), zdejmujemy z palnika, dodajemy do niej posiekaną czekoladę. Mieszamy, aż do jej rozpuszczenia. Dodajemy masło orzechowe i jeszcze chwilę mieszamy, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowanym ganache polewamy wystudzony sernik. Ponownie wstawiamy do lodówki. Źródło

Smaki Na Talerzu
3 BIT wersja mniej słodka ze wskazówkami 828

masy kajmakowej, możecie dać więcej, ja nie chciałam przesłodzić 2 budynie śmietankowe* 500 ml mleka 1/4 szkl cukru, możecie dać więcej, wedle uznania 180 g masła 50 g gorzkiej czekolady 660 ml śmietany 30 % 2 łyżki cukru pudru (ja nie dodawałam) 2 łyżki żelatyny** 1/4 szkl zimnej wody *W wersji dla ambitnych budyń możemy zrobić sami w domu wystarczy(...)się wtedy podnoszą. Można łyżkę maczać we wrzątku, żeby sobie ułatwić. Wyrównać. Wyłożyć 2 warstwę herbatników, wyłożyć krem budyniowy. Wyrównać. Wyłożyć 3 warstwę herbatników, wyłożyć bitą śmietanę. Wyrównać. Zetrzeć czekoladę. Włożyć do lodówki, schłodzić przez noc. Masa budyniowo-maślana 6 godzin przed rozpoczęciem przygotowywania 3 BIT’A przygotować budyń, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, jedynie zmniejszając mleko o połowę

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania