Polecam na obiad. Spróbujcie. Składniki: około 0,8 kg zmielonego mięsa z szynki wieprzowej 2 małe jajka 3 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego Skworcu 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego Skworcu 1 łyżeczka soli himalajskiej 2 większe bułki mleko do namoczenia bułek około 4 łyżki bułki tartej 1 duża czerwona cebula Dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia kotletów olej
Słodkie okruszkibiałej ryby ( u nas morszczuk) 300 ml mleka Mały pęczek koperku (lub natki pietruszki) 1 duże jajko 1/2 cytryny (skórka) Bułka tarta Olej Przyprawy: świeżo mielona sól, mielony pieprz biały Ziemniaki obieramy, kroimy i wkładamy do garnka z osoloną woda. Gotujemy do momentu, aż będą miękkie, ale nie rozgotowane. W tym czasie do drugiego garnka wlewamy mleko, dolewamy
Kolizje Smakówmielony pieprz, słodka papryka oliwa z oliwek - 1 łyżeczka PRZYGOTOWANIE Każdą pierś przekrawamy w poprzek na 2 cieńsze kotlety. Lekko rozbijamy, doprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i mieloną słodką papryką. Na każdym kotlecie układamy po 2 suszone pomidory, plasterki mozzarelli i listki bazylii. Zwijamy ciasno roladki - spinamy wykałaczkami. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i skrapiamy oliwą. Wstawiamy
Moje Kuchenne Rewelacjemielonego 1 jajko bułka tarta, cebula, sól, pieprz Przygotowanie : Kukurydzę i fasolkę osączyć z zalewy Cebulę pokroić w kosteczkę, pieczarki w cienkie plasterki, paprykę w paseczki Z mięsa mielonego zrobić małe pulpeciki wg tego przepisu Cebulę, pieczarki przesmażyć krótko na maśle klarowanym Do ok. 5 szklanek wrzącej wody wrzucić paprykę, kukurydzę i fasolkę -pogotować chwilę Dołożyć pieczarki
Proste Potrawychlebki , i wierzę autorom na słowo, że ma coś wspólnego z Indiami... Indyjski chlebek kukurydziany Składniki: (na 12 sztuk) 250 g kukurydzy z puszki 1 łyżeczka soli 1 łyżka mielonej kolendry(...)łyżki świeżej kolendry 160 g mąki pszennej dodatkowo: mąka do wałkowania masło do smażenia Kukurydzę z solą zmiksować blenderem na gładką masę. Przełożyć do szerokiej miski, wymieszać z mieloną i posiekaną, świeżą kolendrą. Partiami wsypywać przesianą mąkę, mieszając na początku łyżką, a potem zagniatając dłonią. Ciasto powinno być zwarte, trochę klejące. Podzielić ciasto na 12 równych części, z każdej
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSkładniki: ok. 1 kg schabu bez kości 1 łyżka miodu 1 łyżeczka papryki wędzonej mielonej 1/2 łyżeczki papryki ostrej mielonej duża szczypta soli 5 łyżek oliwy 1/2 łyżeczki soku z cytryny Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy (miód miałam zwykły - nie płynny). Schab płuczemy i dokładnie nacieramy marynatą z każdej strony. Odstawiamy do lodówki
Moje-pitraszenieefektowną przystawkę, ciepłą kolację lub obiad. Środek klopsika wypełnia mozzarella, która po upieczeniu jest płynna. 1 duże opakowanie ciasta francuskiego ok 150 g sera mozzarella KLOPSIKI: 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 bułka kajzerka mleko do namaczania 1 jajko 1 cebula bułka tarta sól pieprz czarny olej rzepakowy do smażenia Bułkę namoczyć w mleku, a kiedy zmięknie(...)pieczenia ciasto się nie otworzyło, to trzeba dobrze je skleić, boki również. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 *C i piec przez około 20 min. Po upieczeniu można posypać mieloną papryką słodką. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Przystawki i przekąski Tagged: ciasto francuskie , mozzarella , wieprzowina
https:KKuchniaMniamodpowiada. 100 g wędzonego łososia w plastrach 1 awokado 1 mała czerwona cebulka 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżeczka oliwy z oliwek świeżo mielony pieprz Łososia posiekać nożem. Awokado obrać ze skórki(...)pokroić w kosteczkę i natychmiast skropić sokiem z cytryny by nie ściemniało. Cebulkę drobno posiekać. Zmieszać razem łososia,awokado,cebulę i koperek,dodać oliwę i przyprawić do smaku świeżo mielonym pieprzem. By zaprezentować tatar tak jak ja to zrobiłam należy wziąć metalową obręcz o śr. 6 cm,ułożyć na półmisku,nałożyć porcję tatara,ugnieść łyżką i delikatnie ściągnąć obręcz
Kolorowa kuchnia Elkigodziny i jest zupełnie bez pieczenia, a zatem smacznego!. Składniki: - 70 dag mielonego sera białego, może być z wiaderka - 15 dag masła - 6 łyżek cukru pudru - 1/2 łyżeczki mielonej wanilii lub esencji waniliowej - 3 łyżeczki naturalnego kakao - 36 herbatników Dodatkowo: - galaretka, kolor dowolny Po dodatki do ciast zapraszam na stronę www.Skworcu.com.pl . 1. Galaretkę rozpuścić w szklance
Apetyczna babeczkaskórka z pomarańczy 2/3 szklanki naturalnego jogurtu 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kardamonu 0,5 łyżeczki soli 1,5 łyżeczki mielonej skórki pomarańczowej 2 czerwone pomarańcze Glazura do ciasta: 2 łyżki konfitury pomarańczowej lub innej(...)łyżki wody Wykonanie: W jednej misce mieszamy jajka, olej, jogurt, sok z pomarańczy i startą skórkę z pomarańczy. W drugiej misce mieszamy przesianą mąkę, proszek, kardamon, sól, cukier i mieloną skórkę. Następnie zawartość obu misek mieszamy, tylko do momentu aż wszystkie składniki się połączą. Pomarańcze dokładnie szorujemy, obieramy ze skórki, usuwamy białe albedo i kroimy w plastry. Keskówkę wykładamy
Kulinarne przygody GatityWyjmij muffinki na kratkę i pozwól dosłownie chwilę przestygnąć, bo najlepiej smakują ciepłe Składniki na muffiny bezglutenowe i bezmleczne 75 g oleju kokosowego 250 g mąki kokosowej 25 g mielonych wiórków kokosowych 75 g cukru kokosowego 100 ml mleka kokosowego 100 ml wody kokosowej lub po prostu wody 1 jajko ½ łyżeczki sody oczyszczonej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia(...)kratkę i pozwól dosłownie chwilę przestygnąć, bo najlepiej smakują ciepłe Możesz udekorować je cukrem pudrem. Składniki wg oryginalnego przepisu Nigelli 75 g masła 250 g mąki 25 g mielonych migdałów 75 g cukru 100 ml mleka pełnotłustego 100 ml soku pomarańczowego 1 jajko ½ łyżeczki sody oczyszczonej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia skórka z jednej pomarańczy
Eat me! Fit me!mielony olej sos BBQ kukurydza ser żółty edamski ser mozarella w kostce mozarella w kulce tortilla Jajko wbijam do miseczki i dodaję do niego sól, pieprz, słodką paprykę, mielony kminek – mieszam. Do oddzielnej miski wsypuję bułkę tartą, mąkę i pokruszone płatki kukurydziane. Filet z kurczaka kroję w paski, moczę w jajku z przyprawami i w bułce
MojaQchnia.plprzez jej terytorium latały niemieckie sterowce zeppeliny, które swym kształtem przypominały właśnie to danie. Kartacze vel cepeliny przygotowuje się z ciasta ze świeżych i gotowanych ziemniaków, z nadzieniem z mielonego mięsa. Spotkałam kiedyś wersję bezmięsną, z grzybami - takie kartacze również smakują pysznie, ale są też cepeliny z serem lub kiszoną kapustą. W kuchni białoruskiej czasem po wstępnym obgotowaniu cepeliny(...)pora na potrawy syte, treściwe. Kartacze takie właśnie są. Polecam! Składniki (na 10 sztuk): 1,5 kg ziemniaków (mączystych, typ BC) 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli nadzienie: 400g mielonej wieprzowiny (karkówka, łopatka) 1 cebula sól pieprz majeranek do gotowania: liść laurowy ziele angielskie do podania: cebula boczek kwaśna śmietana Ziemniaki, które zawierają dużo skrobi, bardzo szybko ciemnieją. Przygotowując
Obiad gotowyświderki 250 g kapusty kiszonej 2 liście laurowe 150 g pieczarek 1 łyżka masła 250 g surowego wędzonego boczku 1 łyżka smalcu (opcjonalnie) maggi mielony kminek pieprz czarny mielony Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę zalewamy zimą wodą, dodajemy liście laurowe, gotujemy do jej miękkości i odcedzamy. Siekamy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy
R'n'G KitchenSkładniki: seler 3 sztuki większe, jabłka 3 sztuki, sok z cytryny 1 łyżka, cukier 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, majonez light 2 łyżki jabłka i selery obrać ze skóry, selery opłukać pod zimną wodą w rozdrabniaczu na tarce(...)warzyw zetrzeć selery i przełożyć do miski jabłka zetrzeć na tarce grubsze oczka wprost do selerów, wlać sok z cytryny i wymieszać aby jabłka nie ściemniały wsypać cukier, pieprz mielony, dodać majonez i wymieszać. odstawić do lodówki na 30 minut - doskonała surówka do obiadu.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię