Domowy majonez wielkanocny.
Domowy majonez wielkanocny.
Jajka z własnej hodowli Składniki : 2 surowe jajka 1 łyżka musztardy 0,25l ( 1 szklanka ) oleju rzepakowego tłoczonego na zimno ( może być też słonecznikowy ) sok z 1/2 cytryny trochę cukru, tak około 1 płaskiej łyżeczki sól pieprz czarny mielony szczypta mielonej kurkumy Sposób wykonania : Jajka sparz wrzątkiem, możesz to zrobić kładąc jajka na sitku lub cedzaku i polej je wrzątkiem z czajnika. Następnie wybij je do wąskiego, wysokiego rondelka ( nie aluminiowego ! ) lub słoika. Teraz dodaj pozostałe sk... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne
Autor
Krzysztof Jaracz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
majonez, mielone, słoik
Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję