Tak, oczy Was nie mylą - ten biszkopt został upieczony w rondelku o średnicy 12 cm :) Jeśli nigdy nie próbowaliście piec ciasta w garnku to bardzo polecam taki właśnie sposób osobom, które po prostu nie dysponują mniejszą formą. Osobiście takiej nie posiadam, najmniejsza ma 18 cm. Potrzebowałam upiec mały biszkopt, który był podstawą tortu na rodzinną uroczystość. Poniżej znajdziecie dokładne wskazówki :) Składniki na duży biszkopt 26 cm: (z tego odłożyłam ilość do małej foremki) 5 jajek 2/3 szklanki mąki 3/4 sz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Kochająca piec słodkości, ciągle poszukująca nowych inspiracji uczennica, która w kuchni może przesiadywać godzinami :)
Zapraszam na mój blog :) Dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, dlatego bardzo serdecznie zapraszam w odwiedziny! :)