czekolada - 27946 przepisów (strona:510/1864)

KANAPKI DAKTYLOWO-CZEKOLADOWE 92

zdrowy oraz ładnie wyglądający. Idealny dla dorosłych i dzieci Składniki: 8 sztuk daktyli Jumbo Agnex 1/2 szklanki zmielonych migdałów kalifornijskich Agnex 2 łyżki wiórek koksowych szczypta soli 100 g czekolady gorzkiej białka z 3 jajek 1 łyżka cukru brązowego 1 i 1/2 łyżki jogurtu greckiego szczypta cynamonu 1 łyżka skórki z pomarańczy Orzechy laskowe Agnex do dekoracji. Daktyle miksujemy. Dodajemy(...)migdały, wiórki koksowe i mieszamy wszystko. Foremki do ciastek wypełniamy ciastem wykładając jego brzegi spód tak aby powstały "garnuszki". Wkładamy do lodówki na 2 godziny. Przygotowujemy mu: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy jogurt grecki, cynamon, skórkę pomarańczową do rozpuszczonej masy i mieszamy. Białka ubijamy na sztywno.Dodajemy cukier. Mieszamy. Białko dodajemy do czekolady i mieszamy tylko do połączenia się składników

Kuchnia w oparach
CAMMEMBERT W CZEKOLADZIE 122

niedzielny deser zapraszam na lizaki z sera w polewie czekoladowej Przepis szybki i prosty 1 tabliczka czekolad garść pokruszonych orzechów (u mnie mix orzechów) 1 op. sera camembert  Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy delikatnie. Siekamy orzechy . Ser kroimy na ćwiartki i nabijamy na patyczki Obtaczamy ser w czekoladzie i panierujemy w orzechach. W kładamy do lodówki

Kuchnia w oparach
LODY GROSZKOWE-BANANOWE ZROBIONE Z MIŁOŚCIĄ 117

jeden warunek. Mam zjeść cały obiad. Ja zachęcona tym spałaszowałam zupę i drugie danie... gdy babcia wnosi na stół pucharek lodów. Lody były zielone, a w środku widziałam kawałki czekolady. Oczy zaświeciły mi bardziej niż słońce na niebie. Gdy zjadłam te lody babcia spytała mnie się, czy mi smakowało. Bez zastanowienia odpowiedziałam, że OCZYWIŚCIE. PRZECIEŻ KOCHAM LODY. Wtedy babcia powiedziała(...)więc was na lody groszkowo-bananowe. 300 g groszku tradycyjnego BONDUELLE po odlaniu zalewy 2 banany sok z połowy cytryny 2 łyżki syropu klonowego kilka listków mięty 1/2 tabliczka czekolady mlecznej lub gorzkiej Groszek zielony po odlaniu zalewy wkładamy do zamrażalnika na 2 godziny. Po tym czasie do pojemnika wkładamy groszek, banany, listki mięty i blendujemy. Dolewamy syrop klonowy oraz

Kuchnia w oparach
Ciasto kokosowe Rafaello I 698

szklanka mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem: 500 ml śmietany 30% 250 g sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru laska wanilii 150 g białej czekolady 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 100 g wiórków kokosowych 2 łyżki masła 2 łyżki cukru Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier oraz cukier wanilinowy, ubijamy dalej. Żółtka(...)masą jajeczną. Przelewamy do formy (21x32cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 30-35 minut. Po przestudzeniu kroimy na dwa blaty. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno razem z mascarpone, cukrem pudrem oraz nasionkami z laski wanilii. Następnie dodajemy płynną, lecz przestudzoną czekoladę – miksujemy do połączenia

Smaki Na Talerzu
Muffiny z marmoladą i czekoladą 154

Muffiny z dużą ilością marmolady oblane czekoladą, domowe, moje, najlepsze, delikatnie słodkie kakaowe ciasto udekorowane migdałami, uwielbiam tę słodkość, dzielić się nią, smakować. Prosty przepis, z którym poradzi sobie każdy, nawet początkujący kucharz;) a dzieci się ucieszą, w końcu jest tu czekolada i pyszna marmolada, muffinki kuszą nie tylko smakiem, ale wyglądem, polecam! Składniki: 1¾ szklanki mąki pszennej 2 jajka(...)wysokości papilotek lub silikonowych foremek. Pieczemy ok. 20-25 min., można sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Czas pieczenia zależy też od piekarnika, temp. Gotowe dekorujemy czekoladą lub lukrem i posypujemy bakaliami. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Rozpustnie czekoladowa wegańska panna cotta 149

Italii, składający się ze śmietany gotowanej z żelatyną i innymi dodatkami. Moja wersja jest całkowicie roślinna i rozpustnie czekoladowa w smaku – miękki, a sprężysty czekoladowy krem polany czekoladą i podany z owocami. Kto się skusi? Składniki (na 4 porcyjki): 400 g gęstego mleka kokosowego (1 puszka) 1/2 szklanki (125 ml) mleka sojowego 1 łyżeczka (5 ml) agaru 2 łyżki(...)niesłodzonego kakao 4 łyżki (60 ml) syropu z agawy Polewa: 100 g ulubionej czekolady gorzkiej (75% kakao lub więcej) Wykonanie: Do garnka wsypujemy wszystkie składniki na panna cottę. Mieszamy i powoli podgrzewamy aż się całość zagotuje. Gotujemy przez około 10 minut na wolnym ogniu aż krem trochę zgęstnieje. Jednak jego konsystencja będzie raczej wodnista – jak na zdjęciu

Lamarida.pl
Bezglutenowy i wegański mazurek czekoladowy z orzechami 269

delikatnie podgrzać w piekarniku, żeby krem czekoladowy trochę się rozpuścił i podawać na ciepło. A jak już upieczesz tego mazurka to sprawdź też koniecznie przepis na kasztanową babkę z czekoladą , której przygotowanie zajmie Ci mniej niż godzinę a super efekt jest gwarantowany! Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama lub Facebooka i oznacz(...)kostki + 1 łyżka do masy czekoladowej 50g jogurtu roślinnego wegański jogurt kokosowy znajdziesz tutaj 1 łyżka dowolnego masła orzechowego 140ml mleka kokosowego z puszki (twarda część) 100g wegańskiej, gorzkiej czekolady bezglutenowej lub kremu czekoladowego według tego przepisu Przygotowanie 1 Siemię lniane mieszam z 2,5 łyżki gorącej wody i odstawiam na 10 minut. 2 Daktyle zalewam wrzątkiem, tak żeby wszystkie

Book of spells
Mufinki czekoladowe 192

Dawno nie było mufinek..a dziś ponoć  mufinki mają swoje święto.Mufinki szybko się robi ,nie potrzebny mikser,  wystarczą 2 miski i 1 łyżka.Te są z czekoladą w środku..Polecam, bo są pyszne., na święta wielkanocne śmiało też można zrobić i zaskoczyć gości małymi pysznościami...Pomysł na te mufinki stąd .. Muffiny: 250 g mąki  1 szkl(...)cukru  1 łyżeczka proszku do pieczenia  3 łyżki kakao  1 szkl. mleka  1/2 szkl. oleju  2 jajka  czekolada Masa: kubeczek śmietanki 30% [200 g] śmietan-fix - 1 saszetka Składniki suche wymieszać w jednej misce, a mokre w drugiej, następnie do suchych składników wlać mokre i wymieszać. Połowę masy wlać do foremek, do każdej

Moje domowe kucharzenie
Mazurki orzechowo-czekoladowe z żurawiną 246

suszonej żurawiny 40 g masła 2 łyżki ksylitolu 0,5 łyżeczki sody wypełnienie mazurka: 4 łyżki suszonej żurawiny 1 łyżeczka wody sok z cytryny do smaku 100 g gorzkiej czekolady 4-6 łyżek masła orzechowego naturalnego - przepis tu 1 łyżka miodu do dekoracji: migdały w płatkach żurawina suszona  Wykonanie: Żurawinę drobno siekamy. Wszystkie składniki na spód zagniatamy ze sobą(...)wystygnięcia. Przygotowujemy wypełnienie mazurków. Żurawinę miksujemy z łyżeczka wody. Do smaku dodajemy sok z cytryny. Ma powstać konsystencja dżemu. Taką miksturą wykładamy dno mazurków. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem orzechowym i miodem. Gdy masa dobrze się połączy napełniamy nią mazurki. Dekorujemy gdy czekolada jest jeszcze miękka. Mazurki odstawiamy do lodówki

Przysmaki Karolki
Babka czekoladowa 170

Prosta i smaczna,  można także upiec ja w foremce keksowej.  składniki: 200 g mąki pszennej 100 g cukru 150g miękkiego masła 125 ml mleka 100 g gorzkiej czekolady 2 jajka 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mleko podgrzać i rozpuścić w nim czekoladę, przestudzić. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem(...)puszystą masę. Następnie dodać jajka, miksować aż cukier całkowicie się rozpuści. Potem dodać mleko z rozpuszczoną czekoladą oraz mąkę wymieszanę z proszkiem i kakao. Foremkę do nbabki natuścic i posypac tarta bułką. Przełozyć mase i ładnie wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka ok 25-30 minut. Po upieczeniu babkę wyjąć z foremki

Monia miesza i gotuje
Mazurek kawowy 323

Mazurek kawowy to połączenie ciasta kruchego, konfitury wiśniowej oraz kremu kawowego, powstałego z połączenia masła, białej czekolady i naparu kawowego. Ze względu na krem, należy go przechowywać w lodówce, a przed podaniem lekko ocieplić. Przepis można wykorzystać w tortownicy o średnicy 21cm . Mazurek kawowy Składniki: CIASTO KRUCHE 150g mąki pszennej 80g masła 30g cukru pudru 1-2 łyżki zimnej wody(...)NADZIENIE 200-250g konfitury wiśniowej 120g masła 100g białej czekolady 60ml mocnego naparu kawowego wiśnie kandyzowane do dekoracji Wykonanie: CIASTO KRUCHE - masło do ciasta powinno być z lodówki - mąkę przesiać i wymieszać z cukrem pudrem - dodać pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło, składniki posiekać razem - zagnieść ciasto, dodając 1-2 łyżki zimnej wody - ciasto zafoliować, schłodzić przez 1 godzinę

Smakołyki Bereniki
Mazurek pomarańczowy. 209

pomarańczy i suszonych moreli, a smaku dopełnia polewa czekoladowa. Takie połączenie jest spójne, ciasto jest dość słodkie, ale nadzienie z pomarańczy przełamuje tę słodycz, idealnie komponując się ze smakiem czekolady. Polecam! Składniki na mazurek pomarańczowy: 150 g mąki pszennej 50 g mielonych migdałów 50 g cukru pudru skórka otarta z 1/2 pomarańczy 90 g zimnego, pokrojonego w kostkę masła(...)wkładamy do piekarnika. Pieczemy do zarumienienia, czyli około 10-15 minut. Gorącego mazurka wyjmujemy z piekarnika i jeszcze gorącego smarujemy marmoladą. Studzimy. POLEWA: 1 łyżka masła 50 g gorzkiej czekolady      Masło i połamaną w kostkę czekoladę umieszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy do połączenia składników. Zimne ciasto polewamy polewą i dowolnie dekorujemy. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Szybkie babeczki drożdżowe z rodzynkami i czekoladą 163

Bardzo mi przypadł do gustu bo na prawdę babeczki nie wymagały sporo zachodu. A wyszły bardzo dobre. Nieco bardziej zbite niż puchowe. Dodatki można również zmienić. Ja wybrałam akurat czekoladę i rodzynki. Myślę, że takie babeczki fajnie nadadzą się do świątecznego koszyczka :) Składniki na 12 dużych babeczek: 2 szklanki mąki  3/4 szklanki mleka 70 g masła 1 jajko(...)łyżek cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 25 g świeżych drożdży (lub 7 g suszonych) garść rodzynek 50 g mlecznej lub gorzkiej czekolady Masło z mlekiem umieścić w rondelku i podgrzewać, aż masło się rozpuści. Wystudzić. W misce wymieszać ze sobą mąkę, jajko, cukier, wanilię i drożdże (jeśli używamy świeżych najlepiej zrobić zaczyn). Dolewając mleko z masłem wymieszać ze sobą

My simple kitchen
Sernik waniliowo-czekoladowy / Vanilla chocolate cheesecake 193

obie części pięknie się równoważą. Polecam na świąteczny stół. Scroll down for recipe in English Sernik waniliowo-czekoladowy (14 porcji) Składniki: sok i skórka z 1 cytryny 100 g czekolady mlecznej 4 jajka 175 g masła 200 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 750 g mielonego twarogu na sernik 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 łyżki kakao(...)łyżki kawy rozpuszczalnej Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Natłuść tortownicę o średnicy 21-23 cm, Rozpuść czekoladę w mikrofalówce przez około 30 sekund i porządnie wymieszaj. Zmiksuj masło z cukrem do białości, po czym dodaj cukier waniliowy, jajka, skórkę i sok z cytryny, ser, mąkę ziemniaczaną i budyń i zmiksuj do uzyskania jednolitej masy. Odłóż

karmelowy