przekładamy na kawałek papieru do pieczenia, żeby łatwo można było obracać go sobie na stole. Na środek spodu nakładamy krem czekoladowy. Na brzegi ciasta wyciskamy krem budyniowy (dzięki temu czekolada nie będzie wyciekać na zewnątrz i nie pobrudzi brzegów tortu). Na spód kładziemy kolejny krążek i znowu nakładamy kremy. Za pomocą worka cukierniczego nakładamy krem na boki tortu (bardzo pomocna
CiastkozercyDuuuża tabliczka czekolady, to jest to co uwielbia mój syn. Zresztą takich uwielbiających troszkę tu by się znalazło. To niesamowite jak zabawy czekoladą relaksują. Ja osobiście podczas tych czynności wpadam w fajny nastrój. Wszystko wokół mnie wtedy zwalnia, jestem tylko ja i moje myśli, no i oczywiście czekolada. Dlaczego by nie skomponować własnej kompozycji czekolady bakaliowej? Osobiście nie lubię czekolad(...)bakaliowych, bo tam zawsze są rodzynki, a tu mogłam wrzucić do czekolady, to co lubię. Krokant pistacjowy dał chrupkość, pomelo lekko limonkową nutę, a porzeczka przełamała słodycz. Mmmm :) I tym razem sięgnęłam po czekoladę w kaletkach belgijskiej firmy Callebaut. Właściciel sklepu, a jednocześnie ekspert w dziedzinie czekolady porównał Callebaut do samochodu Audi...... nigdy nie jeździłam Audi, ale już lubię
Blondynka GotujeCukry 22.8 g Białko 5,6 g Tłuszcze 18,2 g Błonik 5 g Witajcie, a oto przedstawiam wam kolejny produkt, tym razem Wafle Ryżowe z czekoladą deserową. Są dostępne
Sylwetka Od KuchniNajlepsze są domowe pączki z lukrem Pączki oblane lukrem i czekoladą SKŁADNIKI: żółtka 5 szt drożdże 1 paczka ( 100 g) mleko 2 szkl olej 1/2 szkl margaryna 1/4 kostki cukier waniliowy 1 opak mąka 1 kg marmolada z róży sól tłuszcz do pieczenia LUKIER 15 łyżek cukier puder 1 łyżeczka woda 1/2 łyżeczki sok z cytryny POLEWA CZEKOLADOWA jajko
Kuchnia Danusizajadał go jeszcze z plasterkiem szynki, to też wspaniałe połączenie. Mój wpis dodaje również do Czekoladowego Tygodnia u Bei . Drożdżowy chleb na poolish z czekoladą i rodzynkami Składniki: Poolish 2 g świeżych drożdży 125 g mąki pszennej chlebowej 125 ml ciepłej wody Ciasto właściwe 300 g mąki pszennej chlebowej 5 g soli 2 g świeżych
Kulinarne przygody GatityPopularne kluchy na parze. Powszechnie znane, lubiane, podawane na wiele sposobów. Z czasów dzieciństwa najbardziej pamiętam te z jagodami, oraz te z czekoladą i gęstym koktajlem własnej roboty, z domowej tłustej śmietany i poziomek zgniecionych z cukrem.. Z powodu braku tych ostatnich składników proponuję zastępczą wersję z jogurtem owocowym. Ciasto drożdżowe: ok. 1/2 kg mąki pszennej 2 - 3 czubate
Praktyczna plminut. Po tym czasie ciasto krótko wyrobić, podzielić na cztery części. Każdą część rozwałkować na niewielkie koło, podzielić na 8 części i formować rogaliki nadziewając je czekoladą. Każdy rogalik smarować na wierzchu jajkiem rozbełtanym z mlekiem i zamaczać w cukrze wymieszanym z cukrem wanilinowym. Piec w temperaturze 175 stopni ok. 20 minut. Studzić na kratce
Praktyczna plPRZYPOMINAM WAM O SUPER PRZEPISIE NA TARTE ZE ŚLIWKAMI I CZEKOLADĄ! przepis znajdziecie klikając w poniższy tekst! http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/11/tarta-ze-sliwkami-i-musem-czekoladowym.html
SMYKWKUCHNImiło zaskoczy, są takie perełki jak przepis na Creme brulee, Tiramisu czy Tort Dobosa. Książka daje niesamowite źródło inspiracji w gotowaniu, serwowaniu potraw jak i ich fotografowaniu. Każdemu miłośnikowi czekolady szczerze polecam. Biorę udział w akcji i zachęcam też innych
SMYKWKUCHNIPost Torcik orzechowy z chrupkami w czekoladzie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePonieważ "piękną mamy zimę tej wiosny"... Pyszna, gorąca czekolada z dodatkiem likieru tiramisu. Słodka, ale nie za bardzo, a przede wszystkim podwójnie rozgrzewająca ;) Polecam wszystkim (pełnoletnim) czekoladoholikom! Czytaj dalej
Kraina Tysiąca Smakówzobaczyłam tutaj i wiedziałam, że muszę go zrobić. Uwielbiam takie desery, a ten szczególnie mnie zaciekawił ze względu na śliwki:) Ja go trochę zmodyfikowałam przez dodanie do jednej części czekolady i stąd wyszedł mus trójwarstwowy. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyBazylia w połączeniu z truskawkami i czekoladą, zyskuje niebanalny smak. A wszystko to w jednym serniku sprawia, że mi więcej do szczęścia nie potrzeba. No może filiżankę kawy i dobre towarzystwo ;) Polecam zrobić ! A jeśli nie ten, to inny - przepisy tutaj Składniki: Spód: 300 g herbatników ( u mnie 200 g pełnoziarnistych i 100 g zwykłych ) 150 g masła
kolorowotorcikowoEight”, te z przepysznym miętowym nadzieniem? W ł a ś nie taki smak chodzi ł za mną od dawna. Postanowi ł am więc upiec super prosty miętowy sernik z czekoladą. Moja 100% improwizacja!! Do tego serniczka u ż y ł am serka ricotta i mascarpone, bo tylko taki mia ł am pod ręką. Wydaje mi się, ż e lepszy
Mia Cucina Sofietatradycyjne tylko cannoli. S ą to chrupiące, włoskie rurki z kremem, nadziewane serem ricotta. Jako ze nie miałam niestety pod ręką ricotty użyłam do nadzienia śmietany kremówki i startej czekolady. Wyszedł pyszny deser, idealny nie tylko do święta dla zakochanych. I nspiracja z blogu My best food. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik