Składniki : Masa serowa: 1kg sera 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżki mąki pszennej 200g białej czekolady 100g masła 1 opakowanie cukru wanilinowego szczypta soli Spód: 300g ciasteczek korzennych 2 łyżki masła Dekoracja : 2-3 gruszki Przygotowanie : Ciasteczka korzenne miksujemy w malakserze na drobną kawałeczki i dodajemy masło. Wylepiamy dno tortownicy i odstawiamy do lodówki na 30 minut(...)między czasie masło z cukrem miksujemy na jasny krem i kolejno dodajemy wszystkie jaja. Do masy jajeczno-maślanej dodajemy ser i ponownie wszystko miksujemy. Białą czekoladę topimy w kuchence mikrofalowej lub na parze wodnej, dodajemy do masy serowej. Po tym dodajemy mąkę, cukier wanilinowy, oraz sól, ponownie miksujemy. Na schłodzony spód wylewamy masę serową, pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni
Kuchnia Łukaszapieczenia -2 łyżeczki cukru waniliowego -wisnie suszone premium Skworcu – ile dusza zapragnie -melon kandyzowany Skworcu – ile dusza zapragnie -mango kandyzowane Skworcu -ile dusza zapragnie -wiórka kokosowe Skworcu- do posypania -czekolada roztopiona bądź polewa czekoladowa Jak wykonać? Jajka zmiksowałam z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę w CC Major Kenwood trzepaczką, i dodawałam kolejno cały czas miksując: wystudzoną margarynę(...)kiedy indziej. Wasz będzie wysoki , bo po całości składników tego należy się spodziewać. Włożyłam do piekarnika na niecałą godzinę, w 180 stopni. Gdy wystygł, polalam go gorącą czekoladą i posypałam wiórkami kokosowymi od Skworcu . Gdy kompletnie przestygł kroiłam w małe paluszki. SMACZNEGO SKWORCU , o którym Wam opowiadam i polecam gorąco, znajdziecie TUTAJ Zajrzyjcie, poszperajcie w jego szafkach , szafeczkach
Z Kuchni Do Kuchninich urozmaicić, inny dodatek, szczegół sprawia, że są wyjątkowe :D Składniki: 2 jabłka 1 łyżka płatków owsianych 4 migdały 2 orzechy laskowe 2 orzechy włoskie 3 kostki czekolady gorzkiej 1 łyżka miodu Przygotowanie: Jabłka starannie myjemy i pozbywamy się gniazda z pestkami. W miseczce łączymy, płatki, posiekane migdały, orzechy, czekoladę i mód - faszerujemy jabłka. Pieczemy
Niezły Młynekszklanka mąki pszennej 1/2 szklanki zmielonych orzechów laskowych Skworcu (mogą by również włoskie) 1 łyżeczka kakao 3 łyżki mleka 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g czekolady Wykonanie: Produkty powinny byc w temperaturze pokojowej! Masło ucieramy na lekką masę. Wsypujemy cukier i dalej ubijamy do białości i puszystości. Wbijamy jajka po jednym ciągle miksując. Jeśli zbyt szybko dodamy(...)ekstrakt waniliowy. Mąkę wymiesza z orzechami i proszkiem do pieczenia i dodajemy po łyżce do masy cały czas miksując, na końcu wmiksowujemy mleko. Do gotowej masy musimy wmiesza posiekaną czekoladę. Masę przekładamy do papilotek i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni i pieczemy 20-25 minut. Do tak zwanego suchego patyczka. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka GotujeKruszonkowiec ze śliwkami i czekoladą. Pycha. Śliwki i czekolada to od dawna znane i lubiane połączenie smaków. Jeśli do tego dołączymy kruche ciasto i piankę będzie jeszcze ciekawiej. Ciasto: 75 dag mąki pszennej 7 żółtek 1,5 szklanki cukru 1,5 kostki margaryny 10 dag smalcu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 duże opakowanie cukru wanilinowego Dodatkowo: 7 białek
Praktyczna plczynność ułatwia nam miarka wewnątrz garnka) z 3 łyżkami cukru (zależy od ilości owoców my gotowaliśmy dwie gruszki ) przez około 5 minut. Następnie owoc polewamy rozpuszczoną czekoladą i dekorujemy listkiem mięty. My nasze gruszki gotowaliśmy w małym garnuszku o pojemności 2,9 l LINK Deser ten jest bardzo smaczny dla miłośników owoców jak i czekolady
cookplkolejne rogaliki..też z marmoladą...ale polane rozpuszczoną czekoladą.. Rogalomania ułatwia pracę przy rogalikach...no mi nie zawsze uda się je tak zwinąć i wywiną końcówki, aby były pięknie zaokrąglone..ale to i tak w sumie nie ma zbyt dużej różnicy czy rogalik jest zakręcony czy prosty.. 50 dkg mąki 25 dkg masła 2 żółtka 3/4 szkl(...)zwijać rogaliki. Układać na przygotowanej blasze, odstawić do wyrośnięcia na 30 minut. Następnie posmarować rozmąconym białkiem. Piec około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.Po wystudzeniu np.polać rozpuszczoną czekoladą
Moje domowe kucharzenieprzygotować coś specjalnie z myślą o Was :* Dostałam ostatnio od mojej kochanej Mamci (która swoją drogą właśnie wygrzewa się w Ustce beze mnie :<) konfiturę z malin i czekolady, którą skrzętnie ukryłam i trzymałam na właśnie taki wspaniały dzień :) Potrzebujemy: 125g margaryny 1 jogurt naturalny 0,1% 1 jajko 1/3 szklanki mleka 0,5% 2 szklanki mąki 1 szklankę cukru(...)łyżeczkę proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 2 łyżki wiórek kokosowych 0,5 słoiczka konfitury z malin i czekolady Margarynę roztapiamy i zostawiamy do ostygnięcia. Do miseczki wbijamy jajko dodajemy jogurt, mleko i ostudzoną margarynę. Mieszamy aż powstanie jednolita masa. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek, sodę i wiórki i również wszystko mieszamy. Następnie łączymy delikatnie wszystkie składniki
Emcia Pichciczęsto zostają nam np. kiedy robimy kruche ciasto. Ciasto wyszło mi dość niskie, i następnym razem na pewno użyję mniejszej tortownicy lub podwoję proporcję. Ciasto bezowo-migdałowe z białą czekoladą Składniki: 5 białek 50 g drobnego cukru 150 g białej czekolady 150 g płatków migdałowych 3 łyżki zmielonych migdałów 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny skórka otarta
Mania Gotowaniaszkl. mielonych migdałów 1 jajko 2 żółtka 2/3 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: 2,5 - 3 szklanki wydrylowanych wiśni 4 łyżki cukru 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady - zetrzeć Z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na mi. 40 minut. 3/4 porcji ciasta rozwałkować, wyłożyć formę do tarty lub tortownicę śr. 26 cm. Na ciasto wyłożyć wiśnię(...)posypać cukrem oraz tartą czekoladą. Przykryć resztą ciasta. Piec w 180 stopniach około 40 minut. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego
kolorowotorcikowoowsianych - 1 szklanka ziaren słonecznika - 250g masła - 1/2 szklanki ksylitolu ( lub cukru) - 16g cukru waniliowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 szklanki rodzynek ( u mnie jumbo gold) - 50g mlecznej czekolady - szczypta soli Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni, odstawić do wystudzenia. W tym czasie utrzeć miękkie masło z ksylitolem i cukrem waniliowym oraz proszkiem do pieczenia. Do utartej masy dodać(...)szczyptę soli, pokrojone na małe kawałki rodzynki i czekoladę, wystudzone ziarna słonecznika , płatki owsiane oraz mąki. Zagnieść ciasto. Masa będzie dość lepka i miękka. Formować z niej kulki wielkości małego orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem. Spłaszczyć je , same niestety się nie rozleją, a cieńsze są smaczniejsze. Piec ok.15 minut w temp.180*C ( termoobieg) na złoty kolor. Pozostawić
Smaczne Zdrowekażdej bułeczce wgłębienie, prawie aż do samej blachy. Nadzienie: 400 g malin, 4 łyżki cukru pudru, 250 g serka mascarpone, 1 żółtko, 100g białej czekolady. Serek utrzeć z żółtkiem i 2 łyżkami cukru pudru oraz ze stopioną zimną czekoladą. Masą napełniać bułeczki. Na masę nakładać po czubatej łyżce malin. Posypać cukrem pudrem. Brzegi bułeczek
Z miłości do słodkościpuch, rozpływające się w ustach...po prostu niebo w ... Składniki: Masa jasna: 250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 2 łyzki cukru pudru 5 łyzeczek żelatyny starta na grubych oczkach czekolada. Masa ciemna: 250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 5 łyzki cukru pudru 5 łyzeczek żelatyny 2 łyżki kakao Wykonanie. Masa ciemna: Rozpuszczamy żelatynę. Ubijamy mleko , dodajemy cukier, kakao I na koniec(...)żelatyne. Wylewamy do formy I czekamy ok 1 godziny do zciecia ciemnej masy. Masa jasna: Tak samo jak masa ciemna, ale bez kakao. Na sam koniec wsypujemy wiórki czekolady. MIeszamy I wylewamy do formy. Wkładamy do lodówki do schłodzenia. Polecam
Smaki EdytyDzień dobry! Mam dzisiaj dla Was bardzo słodki konkurs... :-) Kochasz czekoladę? Odpowiedź na 99% jest twierdząca, zatem czytaj dalej! 04.04.2014 - wyjątkowa data, trzy czwórki, wyjątkowa, bo w tym dniu odbędą się super czekoladowe warsztaty organizowane przez Akademię Smaku Siemens. Warsztaty noszą tytuł "Desery czekolada: Potęga słodyczy" , a poprowadzi je Krzysztof Kopciński , szef cukierni w restauracji Sowa & Przyjaciele. Pracował
Pora coś zjeśćDzień dobry! Kilka dni temu zamieściłam przepis na czekoladowe ciasteczka i zaprosiłam Was do wspólnego pieczenia. W końcu w sobotę odbył się Dzień Czekolady, wobec takiego dnia nie można przejść obojętnie :-). Na facebooku powstało wydarzenie , zaprosiłam do udziału wiele osób i pozostało mi trzymać kciuki, aby ktoś się skusił na upieczenie ciasteczek, w których miały się znaleźć aż 4 tabliczki(...)czekolady! Jaka była moja radość, kiedy kolejne osoby dołączały do wydarzenia i piekły ciasteczka. Nawet postanowiłam poinformować autorkę przepisu czyli Sigrid Verbert o akcji, zobaczcie co napisała :-) Poniżej zobaczycie zdjęcia uczestniczek wspólnego pieczenia, kolejność przypadkowa. Dziękuję Wam dziewczyny za udział! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeść