Muffiny orzechowe z czekoladą

Muffiny orzechowe z czekoladą

Muffiny orzechowe z czekoladą

Składniki: 125 g masła lub margaryny 1/3 szklanki drobnego cukru 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki zmielonych orzechów (włoskich lub laskowych) 1 łyżeczka kakao 3 łyżki mleka 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskiej) 100 g czekolady Wykonanie: Masło utrzeć na lekką masę. Wsypać cukier i dalej ubijać, do białości i puszystości. Wbijać jajka po jednym, ciągle miksując. Jeśli zbyt szybko dodamy wszystkie jajka, masa zważy się!! Następnie wmik... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.