cytryna - 13435 przepisów (strona:670/896)

Kotlet schabowy panierowany 377

możemy też kotleta polać jajkiem, które nam zostało z panierowania. Gdy jajko się zetnie na mięsie utworzy się chrupiąca skorupka. Jeśli lubimy, możemy też go delikatnie skropić sokiem z cytryny. Kotlet schabowy panierowany Proporcje dla 4 osób Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 4 kotlety schabowe mąka pszenna do panierowania tarta bułka do panierowania jajko sól pieprz tłuszcz do smażenia (daję

Kulinarne przygody Gatity
Pieczony dorsz z warzywami i puree ziemniaczanym czyli przenosimy się na Sycylię 217

chwilę do pięknej Sycylii... Składniki (na dwie porcje): 300-400 gram filetu z dorsza, filet pozbawiamy również skóry szczypta pieprzu cytrynowego (bądź pieprz wymieszany ze skórką z ćwiartki cytryny) 1/4 pęczka natki pietruszki sól pieprz 1/2 czerwonej cebuli 1 ząbek czosnku 1 łyżka kaparów 1/2 bakłażana 1/2 słoiczka czarnych oliwek- najlepiej tych z pestkami, dobrej jakości. Mają całkiem inny

Mango Papaja
Czekoladowe risotto z gotowanymi gruszkami 222

porcje. 2,5 szklanki mleka 0,5 szklanki ryżu arborio 1 łyżka masła 5 dag czekolady gorzkiej 1 gruszka 2 łyżki cukru 1 szkl. wody 1 łyżka soku z cytryny cynamon goździki 2 łyżeczki konfitury z czarnej porzeczki Wykonanie. W syropie cukrowym gotować gruszki, aż zmiękną. Zdjąć z ognia i pozostawić w rondlu. Zagotować mleko i pozostawić na malutkim ogniu

Kulinarny karnet Christophera
329. 182

zapomniałam jak się piecze")A co upiekłam?Tort przełożony kremem z mascarpone, dżemem śliwkowym(miał być wiśniowy -,-) i malinami( a czym nasączyłam biszkopt, żeby nie było tak grzecznie? wódką cytrynową :P )Zgadniecie które  urodziny obchodzi

More food, love and dreams
408. 250

kasza manna z makiem* w słoiczkach po miodzie z bananem i waniliowym serkiem homogenizowanym * gotowana z aromatem cytrynowym i odrobina soku z cytryny Miło to po ...nastu godzinach wrócić do domu w sam raz aby zacząć się uczyć do jutrzejszego sprawdzianu z historii i kilku(nastu) kartkówek. Kocham

More food, love and dreams
588. Ricotta hotcakes, wytrawnie?! 202

Przepis: 45g przesianej mąki 100g ricotty  60-70ml  mleka duża garść posiekanych liści szpinaku jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia pieprz,sól, czosnek, skórka starta z cytryny  50g wędzonego łososia Białko ubijam na sztywną pianę. Resztę składników(oprócz łososia) ze sobą miksuję i delikatnie dodaję białko i łososia. Smażę na rozgrzanej patelni* *radzę nie robić grubych

More food, love and dreams
655. Budyniowy... pudding? Ryż na mleku? 204

budyniowy ryż na mleku z  rozgniecionymi truskawkami* i cukrem trzcinowym *z całymi kawałkami, z dodatkiem soku z cytryny i cynamonem  Pamiętam, że kilka lat temu, mogłabym jeść taki ryż codziennie Aa, wczoraj oprócz bólu... wszystkiego zyskałam, 6 łubianek szczęścia ^.^ Prosto z krzaczka, jak najmniej pryskane, duże i słodziutkie, pomimo broku tony chemii ("bo pełne serca

More food, love and dreams
715. Cukinia, kokos, mascarpone.. & i znów jedzeniem was dręczę. 225

kotlety z ciecierzycy i marchewki, kalafior pieczony batat podany z ricottą, miodem i gorzką czekoladącukinia faszerowana ryżem jaśminowym gotowanym z mleczkiem kokosowym i łososiem półowsiane cukiniowe placki cytrynowe podane z jogurtem naturalnym,  borówkami i miodem  żytnie pierogi nadziane ricottą z batatemdrożdżówki ze śliwkami i kruszonką, przedi

More food, love and dreams
737. Sütlaç...a co to takiego? 205

ok.1/3-1/2 3/4 szklanki mleka 10g mąki ziemniaczanej + trochę wody/mleka do rozmieszania łyżeczka cukru + ew. więcej do smaku małe żółtko lub 1/2 dużego szczypta soli skórka starta z cytryny łyżeczka cukru kilka plastrów figi surowe pistacje miód Wodę zagotowujemy, wrzucamy ryż, solimy, przykrywamy, gotując do wchłonięcia się płynu, gdy woda prawie cała się wchłonie wlewamy mleko, wrzucamy startą skórkę

More food, love and dreams
Grillowany łosoś na himalajskim kamieniu solnym 208

oliwy z oliwek Przygotowanie: Przy pomocy blendera wymieszać wszystkie składniki sosu na gładką jednolitą masę. Przygotować łososia. Ponacinać na zewnątrz (nie przecinając skóry, w nacięcia polecamy włożyć plasterki cytryny), przy pomocy np., pędzelka silikonowego filety natrzeć przygotowaną mieszanką. W międzyczasie w grillu w temperaturze ( 180-200°C ) rozgrzewać kamień solny. Na rozgrzany kamień solny wyłożyć łososia i grillować przez około

naRuszcie
Muffiny jogurtowe z konfiturą 379

jogurtu naturalnego, 3 łyżki mleka, 1 jajko, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/3 szklanki oleju, 2 łyżeczki cukru waniliowego , 2 łyżeczki syropu z pigwy (ewentualnie sok z cytryny), konfitura malinowa Krokus .   Przygotowanie:     Do pierwszej miski wsypujemy wszystkie suche składniki: mąkę, cukry, proszek do pieczenia. Do drugiej miski mokre składniki: jogurt, roztrzepane jajko, mleko, olej i syrop

Aga w kuchni
Recenzja książki „Make Cooking Easier – Przepisy na cztery pory roku” Zosi Cudny 191

kaczka lub tort bezowy). I chociaż wszystkie są raczej proste to na pewno nie banalne w smaku. Czekoladowe ciasto z orzechami laskowymi, placuszki z twarogiem, miodem i skórką z cytryny, krem ze świeżego groszku cukrowego czy też kaczka z brzoskwiniami, rozmarynem i octem balsamicznym. Kto nie miałby na to wszystko ochoty? Ja mam! :) Przepisy są napisane w zwięzły i zrozumiały

Mienta blog
JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE 244

Super ciasto łączące delikatność biszkoptu i smakowitość jabłek, przełamane nutką cytryny. Polecam bo naprawdę pyszne.   Składniki: 6 jajek 3/3 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia litr dżemu jabłkowego 3 galaretki cytrynowe polewa czekoladowa różowy cukier na posypkę cynamon laska  Skworcu.pl laska wanilii Skworcu.pl Wykonanie: Oddzielamy białka od żółtek, ubijamy pianę, stopniowo dodajemy żółtka, ubijamy. Dodajemy

Z Majeczką w kuchni
ROLADKI Z ŁOSOSIA 205

pieprzem. Wykładamy na każdy plaster serek, rozsmarowujemy, ciasno zwijamy, zawijamy w folię spożywczą, odkładamy na min. godzinę do lodówki. Po tym czasie koimy w grube plastry. Podajemy z plasterkami cytryny

Z Majeczką w kuchni
SZCZUPAK POD GALARETKĄ 196

mniejszym i większym przyjęciu domowym Składniki: 1 kg wyfiletowanego szczupaka - zostawiamy tez oczyszczony łeb i ogon 2 litry bulionu warzywnego 3 marchwie 2 pietruszki 1/2 selera 1 cebula 1 cytryna natka pietruszki 3 łyżki żelatyny sól,pieprz Kamis Wykonanie: Do bulionu dodajemy w całości obrana marchew, pietruszke, seler, cebulę.Gotujemy do miękkości warzyw.Mięso szczupaka mielimy przez maszynke o bardzo

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania