główki sałaty lodowej 2 pomidory puszka tuńczyka w oleju garść rukoli garść czarnych oliwek 2 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz, tymianek, oregano łyżka octu winnego łyżka soku z cytryny łyżeczka musztardy oliwa z oliwek, ok 5 łyżek Wykonanie: Sałatę kroimy na spore części, rozkładamy na talerzu, na nią kładziemy cząstki pomidora i rukolę. W kolejnym kroku na warzywach rozkładamy
Taste Of My Dayrodzinnym, gdzie zgodnie z oczekiwaniami jego grono wielbicieli znacznie wzrosło ;). Składniki: butelka wytrawnego czerwonego wina 100 ml brandy / cherry lub whisky 150 ml wody gazowanej kostki lodu jabłko pomarańcza cytryna ew. limonka cukier trzcinowy Wykonanie: Do sporego dzbanka wlewamy butelkę wina, dodajemy ok 3 - 4 łyżki cukru i mieszamy, by cukier się rozpuścił. Dodajemy mocniejszy alkohol (brandy / whisky / cherry) oraz
Taste Of My Daypapryka. To niepozorne warzywo to prawdziwa bomba witaminowa! W każdej świeżej papryce jest sporo witamin z grupy B, witaminy E i aż pięć razy więcej witaminy C niż w cytrynie! Papryka czerwona troszczy się o wzrok i skórę. Dostarcza mnóstwo beta-karotenu i cennych przeciwutleniaczy opóźniających starzenie się organizmu. Zawarte w niej sole mineralne: wapń, potas, żelazo i magnez wpływają
peanutbuttermonsterpół szklanki cukru 3 żółtka szklanka wody (lub pół na pół z mlekiem) pół szklanki oleju 30 g świeżych drożdży konfitura porzeczkowa lub powidła śliwkowe lukier: sok z cytryny i cukier puder Zaczynamy od rozpuszczenia drożdży w ciepłej wodzie, dodajemy łyżkę mąki i cukru, dokładnie mieszamy i odstawiamy pod przykryciem na jakieś 10-15 minut. Cukier i żółtka ucieramy
prawdziwe jedzenieserka Arla Apetina naturalny - 3 szklanki puree z upieczonej dyni piżmowej - 2 ząbki czosnku - świeży imbir - kardamon - chili - 3 łyżki śmietanki kokosowej - 1 łyżka pasty z trawy cytrynowej - sól morska - 2 litry wody - 4 łyżki oliwy z oliwek na wierzch: - garść suszonych śliwek - bagietka pełnoziarnista prowansalska - świeża natka pietruszki - pestki z dyni A oto jak to zrobić: - polaną miodem dynię
SMYKWKUCHNIosób: 30 dag makaronu 10-15 dag krewetek koktajlowych 3 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 6-7 pieczarek oliwa z oliwy 1 łyżka sosu limonkowego lub cytrynowego vinegar, lub świeży sok z limonki świeża bazylia sól pieprz 1. Makaron gotujemy wg. przepisu, odcedzamy.2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy drobno pokrojoną paprykę i pieczarki, lekko solimy. Gotowe przekładamy
Apetyczna babeczkawrzucamy je do bulionu z warzywami. Na tym etapie nasza praca wygląda mniej więcej tak: Teraz pozostaje oczekiwanie na brokuła. Zamiast gotować go w osłodzonej wodzie można użyć kwasku cytrynowego, albo zrobić go na parze. Gdy nasze kwiatki będą już takie półtwarde, wybieramy sobie ze dwie ładne sztuki do przyozdobienia gotowej zupy, jeśli chcemy ją przozdabiać, i odstawiamy do ostygnięcia
Kulinarne zapędy KokosaCytrusowe zapachy są idealne latem? Nie tylko. Ten jest odświeżający i nawet łapię się na tym, że palę go gdy sprzątam. Jakie nuty zapachowe kryje to tango? Oczywiście pomarańcze, cytryny i grapefruit. Co myślicie o tym wosku? Miałaś go czy planujesz zakup? Wosk Citrus Tango znajdziecie tutaj . W sklepie goodies.pl znajdziecie woski Yankee Candle
Magiczne Życie Martyburgerów. Dzisiaj z buraków, z nutką aioli. Cóż to jest aioli? To tradycyjny czosnkowy sos prowansalski. Żółtka ucieramy z czosnkiem i musztardą, następnie powoli dolewamy olej oraz sok z cytryny i ubijamy trzepaczką
Gotuj z Blue RavenSkładniki: 3/4 kg śliwki węgierki, 1,5 kg jabłka, 1 szklanka cukier, 2 łyżki sok z cytryny, 1 opakowanie przyprawa do wina piwa Prymat, - ile potrzeba cynamon mielony, 1 szklanka woda umyte jabłka ze skórką pokroić na grubsze kawałki posypać cukrem i wlać wodę wsypać przyprawę Prymatu do jabłek mieszając doprowadzić do zagotowania dodać umyte śliwki bez pestek pokrojone
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 kg filety flądry, - ile potrzeba mąka pszenna, 1 łyżka sól, 2 łyżki pieprz czarny grubo mielony, 1 sztuka cytryna na sok, - ile potrzeba olej rzepakowy do smażenia filety z flądry dobrze opłukać pod zimną wodą osuszyć ręcznikiem papierowym i przed włożeniem do maki skropić je cytrynowym sokiem do reklamówki wsypać około 1 szklanki mąki i wymieszać
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 6 sztuk matiasy, 2 łyżeczki pieprz cytrynowy, 1 łyżeczka cukier,1 łyżeczka papryka słodka, 1 łyżeczka ocet winny, - ile potrzeba olej rzepakowy, 2 sztuki cebula posiekana matiasy dwa razy namaczam za każdym razem po 40 minut i wlewam nową zimną wodę po ostatnim płukaniu wylewam matiasy na sito, aby odciekły z wody pokroić matiasy na średnie kawałki na matiasy
W Mojej Kuchni Lubięsztuki żółtka, 4 sztuki białka, 1 opakowanie biszkopty, 1 łyżeczka wanilia mielona typ bourbon madagaskar Royal Brand lub cukier wanilinowy 1 opakowanie, 3/4 kg śliwki, 1 torebka kisiel cytrynowy, 1 łyżka cukru, 2 łyżki płaskie masła nie jest za mocno słodki - jeśli lubisz bardziej słodki to daj cukru około 1 szklanki śliwki umyte bez pestek udusić z masłem, cukrem
W Mojej Kuchni Lubięsztuki marchew, 1 mały seler, 1 sztuka pietruszka, 2 łyżki natka pietruszki posiekana, 1 sztuka papryczka chilli, 1 opakowanie żelatyna, 1 łyżka vegeta, - do smaku maggi - ile potrzeba cytryna ugotować porcje kurczaka, szponder z warzywami do miękkości w 3 litrach wody do smaku doprawić vegetą i maggi ostudzone mięsa obrać z kości i pokroić, ze szpondra tylko chude mięso pokroić
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 2 szklanki dynia starta, 2 łyżki cukier, 1 opakowania kisiel cytrynowy,, 1/2 szklanki woda CIASTO: 2 sztuki jajka, 1/2 szklanki olej rzepakowy, 1,5 szklanki mleko, 1,5 szklanki mąka tortowa Basia, 3/4 szklanki płatki owsiane, 2 łyżeczki proszek do pieczenia, 1/2 szklanki cukier, 1 opakowanie czekolada z orzechami startą dynię na grubszych oczkach tarki w garnuszku zalać wodą
W Mojej Kuchni Lubię