Oczywiście jest to propozycja dla wybranych smakoszy, I niekoniecznie mam tu na myśli jaroszy ;) Oto propozycja dla wszystkich dorosłych:) 1 piwo (zwykłe, niesmakowe), 3 łyżki miodu, 3 plastry cytryny, 5 goździków. Wszystko zagrzać w garnku i gotowe :) MMM pyszności :) P.S. Uważaj, żeby nie poparzyć języka:) ZDRÓWKO
Mój Smak na ŻycieDelikatna, aromatyczna, dietetyczna, pełna kawałków mięsa. U mnie w domu podawana z plasterkiem cytryny, dla mojego taty obowiązkowo z octem. Taka odmiana od uwielbianej przeze mnie galarety z nóżek, lecz ta najlepsza jest w wykonaniu mojej mamy. Ale wracając do tego pysznego rosołu w formie stałej ;). Składniki: 4-5 ćwiartek z kurczaka (lub innych części zasobnych w mięso
Malinowe PocałunkiZaczynamy od zrobienia sosu do potrawy. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę, dodaj sok z cytryny i pozostałe składniki. Wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie indyka pokrój w cienkie plasterki, każdy obsyp solą i pieprzem i świeżym tymiankiem, przełóż do miseczki, zalej octem balsamicznym i odstaw na 15 minut. Po tym czasie przesmaż mięso na patelni z niewielką ilością oleju. Kuskus
Kredowe Menupołówki - solimy i dodajemy pieprzu a następnie przesmażamy na patelni na rumiany kolor. 2/ W małym pojemniku łączymy jogurt ze śmietanką, dodajemy ogórki i cebulę oraz sok z cytryny, sól i pieprz. Mieszamy i odstawiamy 3/ Do salaretki wkładamy umyty szpinak, pokrojonego w słupki kurczaka i przesmażone pieczarki. Dajemy na środek 6 łyżeczek sosu i posypujemy
Kuchnia PROzdrowotnaSkładniki: 250 g twarogu 1 puszka tuńczyka w oleju 1 garść posiekanej natki pietruszki 1 cebula 2 łyżki soku z cytryny 2-3 łyżki śmietany 1 szczypta ostrej papryki sól, pieprz Wykonanie: Twaróg ugnieść widelcem na gładko, dodać tuńczyka wraz z zalewą, dodać cebulę pokrojoną w kostkę oraz wszystkie pozostałe produkty. Wymieszać do połączenia się składników. Pastę podajemy ze świeżym
O kuchni z uczuciempierwszych przymrozków. Ten krem na pewno mi w tym pomoże. Malinowy curd 2 szklanki malin 80 g masła 3/4 szklanki cukru sok i skórka otarta z 1 cytryny 1 łyżeczka skrobii ziemniaczanej 4 żółtka Wszystkie składniki mieszamy razem w rondelku z grubym dnem. Ciągle mieszając powoli podgrzewamy*. Gdy masa zgęstnieje, zdejmujemy ją z ognia i przecieramy przez sito do słoiczka
Zapiski Młodej ŻonyGruszkę obrać, przekroić na pół, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w słupki. Ziarna słonecznika przyprażyć na patelni i ostudzić. Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z oliwą, sokiem z cytryny, miodem i odrobiną soli. Sałatę, słonecznik, gruszkę i ser umieścić w misce polać dressingiem i dokładnie wymieszać. Idealny dodatek do zimnej płyty, mięs, ryb lub jako samodzielna przekąska. Smacznego
Zapiski Młodej Żonyduże jajo 0,5 łyżeczki soli 2 łyżki skórki cytrynowej pół szklanki posypki cukrowej, kolorowej Przygotowanie: Wymieszaj w misce mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, solą, skórką z cytryny i z posypką cukrową. W osobnej misce utrzyj masło z cukrem, dodaj jajo i połącz suche składniki z mokrymi. Zagnieć ciasto. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, blachę posmaruj
Gotowanie to kochanieherbaty Green Mint. Z kolei ta herbata to klasyczna zielona herbata Gunpowder z dodatkiem mięty pieprzowej. Do schłodzonej herbaty dodałam kostki lodu, plasterki pomarańczy i cytryny. Herbata ma bardzo intensywny aromat i smak. Ja lubię herbaty słodkie więc dodałam jeszcze miód i polecam dodać kilka listków mięty
Ala piecze i gotujeprzygotowania: 60 minut Składniki: 1000 g czerwonej kapusty (1 mała główka) 1 cebula 1 spore jabłko 1 łyżka oleju 1 łyżka majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sok z 1 cytryny sól morska pieprz szczypta cukru Wykonanie: Kapustę obieramy z wierzchnich liści, kroimy na ćwiartki i drobno szatkujemy. Wkładamy do miski, posypujemy delikatnie solą, mieszamy i odstawiamy
Kulinarne przygody Gatitymacie niedojrzałe, musicie pokroić je drobno nożem lub zblendować). Do miski dodajemy podsmażone mięso z cebulą i czosnkiem. Dorzucamy do tego drobno posiekaną natkę pietruszki oraz wyciskamy sok z cytryny – mieszamy i próbujemy. Jeśli potrzeba dodajcie jeszcze soli, pieprzu lub chili – farsz musi być wyrazisty. 5. PIECZENIE (15 min) Paszteciki wkładamy do rozgrzanego piekarnika (150 stopni, opcja góra
Nerds Kitchenpomarańczowego cointreau 1 płaska łyżeczka nasion kopru włoskiego 2 liście laurowe 150 g cukru trzcinowego 150 g gruboziarnistej soli morskiej skórka otarta z 1 pomarańczy, 1 limonki i 1 cytryny Sos pomarańczowo-musztardowy: sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 2 łyżki octu winnego 8 łyżek oliwy 2 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżeczka miodu sól biały pieprz Przygotowanie: Łososia dokładnie osuszamy, nacieramy
Smakowity Blog Kulinarnyzbędnego tłuszczyku z brzucha. Zaintrygowani? Do dzieła! MAGICZNA WODA NA ZGAGĘ, TRAWIENIE, WZMOCNIENIE SYSTEMU ODPORNOŚCIOWEGO I ODCHUDZANIE Czego potrzebujesz?: dużego, wyparzonego dzbanka lub słoika ok.2 pomarańcze, 3+3 cytryny i limonki, dobrze umyte i sparzone wody kostek lodu Przygotowanie: Pokrój owoce. Wrzuć je do dzbanka tak, by zapełniły ok 1/2 jego pojemności. Zalej owoce wodą i wrzuć kostki lodu
Gotowanie to kochanieoryginalnym przepisie jajka te podaje się z sosem holenderskim, co z przyczyn głodowych i "apetytowych", pominęłam ;) Sos holenderski powstaje z żółtek, masła oraz soku z cytryny i jest chyba moim ulubionym dodatkiem do potraw. JAJKA PO BENEDYKTYŃSKU /nieco zmieniony;/ na 1 porcję 1 jajko 1-2 łyżeczki octu szczypta soli 3/4 litra wody 1 kromka pieczywa pełnoziarnistego odrobina masła garstka
W kuchni Karmel-itkiszalotki; dwie przekrawamy na połówki, jedną siekamy -ząbek czosnku, zgnieciony bokiem noża i posiekany -łyżka płatków migdałowych -sól, pieprz -jedna reneta pokrojona w ósemki, bez gniazd nasiennych, skropiona cytryną (by nie zbrązowiała) -masło klarowane -kilka łyżek różowego wina -łyżka mąki pszennej pełnoziarnistej Na maśle klarowanym szklimy posiekaną cebulę dodając połówek szalotek, czosnku i jabłka. Jabłka posypujemy rozmarynem. Solimy i pieprzymy
BaRepas