czerwonej papryki 1/4 dyni hokkaido garść fasolki szparagowej 3 łyżki ciecierzycy 100g makaronu z czarnego ryżu 5 łyżek mleka kokosowego garść grzybów mun łyżka pędów bambusa (opcjonalnie) przyprawy: curry, imbir, słodka papryka, chili, majeranek, pieprz ziołowy WYKONANIE: ciecierzycę gotujemy do miękkości, makaron wrzucamy do gotującej się wody, po czym gotujemy ok 5 min grzyby mun zalewamy wrzącą wodą
healthy dreamsprawdę wiele radości. SKŁADNIKI : 100g cukinii 1 łyżka nasion chia 2 białka jajek 4 łyżki czerwonej soczewicy łyżka mielonego lnu przyprawy: majeranek, bazylia, rozmaryn, zioła prowansalskie, pieprz ziołowy, curry, słodka papryka dwie pieczarki łyżka siemienia lnianego WYKONANIE: soczewicę gotujemy ok 15 min, po czym dokładnie odcedzamy białka ubijamy na piankę, cukinię obieramy i trzemy na tarce, pieczarki obieramy i kroimy
healthy dreamsnasze dania. SKŁADNIKI: 1/2 dyni hokaido 1/2 marchewki 1/2 pietruszki kawałek pora 3 goździki 2 łyżki oleju arganowego virgin BIO PLANET 500ml wody 4 łyżki amarantusa przyprawy: imbir,chili, curry WYKONANIE: warzywa obieramy , kroimy w kostkę i gotujemy w 500 ml wody razem z goździkami (do miękkości) ugotowane warzywa wraz z wodą odstawiamy do wystygnięcia, wyciągamy goździki razem z porem
healthy dreamstłuszczowymi, jakie zapewniło nam wcześniej wspominane awokado. SKŁADNIKI: 5 łyżek zielonej soczewicy 100g tofu 1/2 awokado 3 główki brokuła łyżeczka młodego jęczmienia sproszkowanego 2 łyżki wody przyprawy: czosnek niedźwiedzi, curry, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie WYKONANIE: Soczewicę gotujemy do miękkości (wygodniej będzie ją wcześniej namoczyć) brokuła parujemy ok 8 min Ugotowaną soczewicę i uparowanego brokuła odcedzamy i odkładamy do wystygnięcia ostudzone
healthy dreamskrajanka była miękka i soczysta. SKŁADNIKI: 100g dyni 4 łyżki jogurtu naturalnego 5 łyżek otrębów orkiszowych naturalna spiżarnia łyżka nasion chia białko jajka przyprawy: pieprz ziołowy, curry, słodka papryka 2 garści pomidorków koktajlowych WYKONANIE: dynię obieramy, trzemy na tarce otręby mieszamy z jogurtem, dodajemy białko i startą dynię- całość dokładnie blendujemy do zblendowanej masy dodajemy przyprawy oraz nasiona
healthy dreamsnaprawdę wielką gammą smaków. SKŁADNIKI: 100g dyni 2 jajka 2 łyżki kukurydzy kawałek kokosa/ łyżka wiórków 25g twarogu 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżka płatków migdałowych przyprawy: curry, pieprz ziołowy WYKONANIE: jajka ubijamy razem z przyprawami dynię parujemy do miękkości, dokładnie blendujemy i odstawiamy do ostygnięcia dynię mieszamy z jajkami patelnie delikatnie smarujemy olejem kokosowym, przelewamy
healthy dreamssmaczna ona była, jednak brak czasu mi nie pozwala. Zostawiam was ze zdjęciem i przepisem SKŁADNIKI: 100g tofu marchewka łyżka mielonego lnu 2 łyżki chia szałwii przyprawy: imbir, curry, pieprz ziołowy, słodka papryka, czarnuszka WYKONANIE: marchewkę obieramy- trzemy na tarce na najmniejszych oczkach startą marchewkę blendujemy z tofu i przyprawami- do uzyskania gładkiej konsystencji do zblendowanych składników dodajemy mielony
healthy dreamsłóżku. Dzisiaj jednak wracam i przedstawiam wytrawny sernik dyniowy (zapiekanka dyniowo-twarogowa - moja alternatywna nazwa) SKŁADNIKI: 70g chudego twarogu 90g dyni białko jajka przyprawy: czarnuszka, pieprz ziołowy, curry, słodka papryka, chili 50g jogurtu naturalnego WYKONANIE: dynię trzemy na tarce na małych oczkach startą dynię blendujemy z białkiem, jogurtem i twarogiem do całości dodajemy przyprawy- całość mieszamy przekładamy do naczynia
healthy dreamsdopełniała dynia i natka pietruszki, pychota :D SKŁADNIKI: 80g tofu 4 łyżki kaszy gryczanej (u mnie niepalonej) kawałek dyni przyprawy: suszone pomidory z bazylią i czosnkiem, czarnuszka, suszona cebula, curry, słodka papryka, pieprz ziołowy WYKONANIE: kaszę gryczaną gotujemy do miękkości, odcedzamy ugotowaną kaszę blendujemy z tofu, następnie powstałą masę mieszamy z przyprawami na papierze do pieczenia formujemy kotleciki dynię obieramy
healthy dreamszrobić wszystko. SKŁADNIKI: 70g tofu 40g fasoli adzuki 60g szpinaku (u mnie mrożonego) ok 5 brukselek garść posiekanej natki pietruszki kilka orzechów włoskich 1/2 ząbka czosnku przyprawy: suszona cebulka, curry, pieprz ziołowy, czerwona papryka, czarnuszka WYKONANIE: Fasolkę gotujemy do miękkości- ugotowaną blendujemy z tofu- następnie dokładnie mieszamy z przyprawami całość przekładamy do aluminowej/bądź wyłożonej papierem do pieczenia formy
healthy dreamsszkolnymi obowiązkami, wrócę do blogowego świata. SKŁADNIKI: ok 40g obranej dyni ok 60g tofu ok 50g okary łyżka mielonego ostropestu 2 łyżki tahini kawałek awokado garść szpinaku przyprawy: curry, słodka papryka, pieprz ziołowy, czarnuszka, chili, czosnek niedźwiedzi, suszone pomidory z oregano i chili WYKONANIE: dynię trzemy na małych oczkach, następnie blendujemy z tofu i okarą całość mieszamy z ostropestem
healthy dreamsSKŁADNIKI: 50g makaronu z tapioki 100g szpinaku 100g mleka kokosowego garść kasztanów jadalnych 50g tofu kawałek dyni hokkaido 3 łyżki wiórków kokosowych przyprawy: pieprz ziołowy, czosnek niedźwiedzi, imbir, curry, zioła prowansalskie WYKONANIE: kasztany i dynię pieczemy ok 15 min szpinak blendujemy z mlekiem kokosowym, dodajemy wiórki i przyprawy- całość mieszamy makaron wrzucamy do gotującej się wody- gotujemy
healthy dreamstygodnia.. SKŁADNIKI: 50g okary 30g mąki żytniej pełnoziarnistej 10g drożdży 1/2 pomidora kawałek tofu (ok 30g) 30g mleka roślinnego suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką przyprawy: curry, pieprz ziołowy, czarnuszka sos: 100g soku pomidorowego 50g mleka kokosowego WYKONANIE: drożdże rozpuszczamy w odrobinie mleka, dodajemy mąkę, okarę, pozostałe mleko i przyprawy- całość mieszamy, po czym odstawiamy pod przykryciem
healthy dreamszaryzykować. Rok w jednym kolorze to zdecydowanie za długo SKŁADNIKI: 2 marchewki kawałek selera, pietruszki ziele angielskie liść laurowy 5 łyżek czerwonej soczewicy kawałek świeżego imbiru (ok 1cm) przyprawy: curry, chili 500 ml wody WYKONANIE: imbir trzemy na tarce, marchewkę, seler i pietruszkę kroimy w kostkę do gotującej się wody wrzucamy marchewkę, seler, soczewicę, ziele angielskie, liść laurowy
healthy dreamssię i spędzcie jak najprzyjemniej piątek! SKŁADNIKI: 130g tofu naturalnego 3 główki brokuła garść świeżego szpinaku łyżka sosu sojowego garść sezamu przyprawy: czarnuszka, czosnek niedźwiedzi, czosnek granulowany, pieprz ziołowy, curry WYKONANIE: brokuła parujemy ok 4 min uparowanego brokuła blendujemy z tofu i szpinakiem do zblendowanych składników dodajemy sos i przyprawy - dokładnie mieszamy formujemy burgery i obtaczamy je w sezamie
healthy dreams