składniki: 300 g suchej ciecierzycy ok. 2 i 1/2 łyżki oliwy z oliwek ulubione przyprawy: sól , papryka sproszkowana, curry, sól czosnkowa, bazylia, oregano… wykonanie: Ciecierzycę przepłukujemy. Zalewamy wodą i odstawiam do namoczenia na noc. Następnie jeśli nie pochłonęła całej wody to ją odlewamy i ewentualnie osuszamy z wody na papierowym ręczniku. (Ciecierzycę również dodatkowo możemy ugotować) Mieszamy z oliwą
Domowy Smak Jedzeniazatem ten artykuł traktujący o tym obszernie i z każdej strony. 6 . I na koniec kilka miejsc do polecenia: * Rzeźnia i ich wyborne żeberka * azjatyckie bistro Curry Up - szczególnie mi smakowała sałatka z preparowanego i prażonego (?) ryżu * Klubokawiarnia Ludowa - pyszny sernik, może niezbyt uzdrowiony, ale warto zgrzeszyć
Zdrowa Kuchnia Sowymasłem orzechowym, bananami i czekoladowym kremem z awokado. Czasem polewam je kokosowym jogurtem z cytryną. Naleśniki te, dobrze wypadają również w wersji wytrawnej – jadłam je już z soczewicowym curry i z pieczoną dynią. Sami widzicie, wystarczy nasmażyć ich stertę i problem z monotonią w kuchni znika! Paleo naleśniki na mące kasztanowej Składniki 3/4 szklanki mąki kasztanowej 1 szklanka mleka migdałowego
Fill The Bowlmała główka kapusty pekińskiej kalafior 500 g 5 jaj jogurt grecki 200 g ser żółty 20 dag łyżeczka masła przyprawy (wszystko w proszku): świeżo mielony pieprz czarny sól curry imbir kminek słodka papryka ostra papryka Można użyć też swojej ulubionej mieszanki przypraw do kurczaka czy np. gyros. Wykonanie: Piersi rozciąć tak jak na schabowe wzdłuż mięsa, na 6 części. Robić
Poezja Smaków - blog kulinarnyProponuję na ostatki sałatkę na ostro. SKŁADNIKI: marynowane warzywa: marchewka, mała cebula, (dałam również taką z dodatkiem curry ), malutkie korniszony, papryka, kukurydza(myślę, że dobór warzyw i ich proporcje zależą od tego co lubicie), pieczarki w occie, 280g mozarelli w kulkach, 200g fety w kostkach, migdały w słupkach, SOS: 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy sok z połowy
Kuchnia Beatymleka kokosowego 1 duża czerwona cebula, jest łagodniejsza i szybciej się podsmaża szczypta cynamonu świeża bazylia , do dekoracji 2 cm świeżego kłącza imbiru 4 ząbki czosnku pół łyżeczki curry SKWORCU pół łyżeczki kurkumy olej kokosowy virgin do smażenia SKWORCU szczypta gałki muszkatołowej sok z pół cytryny sól morska bądź himalajska do smaku piramidki POPCROP do przegryzania
Z Kuchni Do Kuchnigwarancję złocistej i trwałej opalenizny. Składniki duża łyżka oleju kokosowego virgin, tubylcy używają oliwy z oliwek duża czerwona cebula 5 dużych marchewek 2 cm świeżego kłącza imbiru łyżeczka curry i szczypta kurkumy skórka otarta z 1 pomarańczy 4 łyżki mleka kokosowego sól do smaku butelka salsy pomidorowej lub 2 puszki pomidorów w zalewie groszek ptysiowy Brześć Można z powodzeniem
Z Kuchni Do Kuchniłyżeczka, pierś z kurczaka 1 podwójna, parmezan starty 20 dag MARYNATA: olej rzepakowy 3/4 szklanki, rozmaryn suszony 3 łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, curry 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki ząbki czosnku 1 główka ziemniaki w mundurkach podgotować z 7 minut, wystudzone obrać i pokroić w grubsze plastry, przygotować
W Mojej Kuchni Lubięczerwonej fasoli (ugotowanej) 1/2 szklanki groszku z marchewką (u mnie mrożony) świeży grzyb shitake czubata łyżka mleka kokosowego 1,5 łyżeczki sosu sojowego świeże zioła: rozmaryn, bazylia, szczypiorek * przyprawy: curry, czarnuszka, czosnek granulowany * *przyprawy i zioła polecam dodawać w ilości odpowiedniej do naszych upodobań WYKONANIE Płatki owsiane mielimy na mąkę, następnie mieszamy je z pozostałymi składnikami na ciasto. Patelnię delikatnie
healthy dreamsdwie garście rodzynek kapusta pekińska tłuszcz do smażenia marynata: 2 jajka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 4 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki "Maggie" w płynie 2 łyżeczki curry 2 łyżeczki chilli Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy w cienkie paseczki. Wkładamy do miski. Dodajemy składniki marynaty. Mięso dokładnie mieszamy. Dokładamy rodzynki. Odstawiamy do lodówki na min. dobę. Ryż
Pobite gary Barbaryfirmy SamMills -GMO-free,Lactose-free, Gluten-free, Egg-free) bardzo sie dobrze goruje all dente.) 4 liście limonki 1 cała limonka sól do smaku (szczypta) chilli carry szczypta 1 puszka (250 ml) mleczka kokosowego 2 łyżki oleju kokosowego Zacznij od nastawienia makaronu - 8 max 10 min wystarcza aby utrzymać all dente
Lajtkraft food intolerancełyżki majonezu + łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki soku z zalewy ananasa sól, pieprz pierś z kurczaka można doprawić według własnych upodobań ja użyłam przyprawy do kurczaka i przyprawy curry. 1. Pierś kroimy w kostkę, przyprawiamy i odstawiamy do lodówki. Siekamy orzechy. 2. Rozgrzewamy patelnię teflonową i kilka minut prażymy orzechy na małym ogniu (aż zacznie pachnieć, tak samo postępujemy
NA MOIM TALERZUsosu i musztardy od firmy Roleski , mięso doprawiłam przyprawą od firmy Rafex . Polecam na obiad lub kolację. Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 1 łyżka musztardy sarepskiej Roleski Przyprawa z curry do kurczaka Rafex Sól, pieprz Olej do smażenia Bułki: Zaczyn: 250 gram mąki pszennej 250 ml. letniej wody 20 gram świeżych drożdży Ciasto właściwe: Cały zaczyn 250 gram mąki pszennej
Bajeczna Kuchniakwestia gustu. Podobnie jak w przypadku dodatków. 2. Ketchup czy majonez, czyli dodatki Wśród ulubionych dodatków króluje z pewnością ketchup, ale w wielu krajach Europy powszechny jest majonez, sos curry, a Wielkiej Brytanii nawet ocet. Inne, choć może nie tak często dodawane, sosy do frytek robione są na bazie śmietany lub jogurtu. Jedni wolą sos czosnkowy, koperkowy albo pomidorowy
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniamakaronu ryżowego marchewka łodyga selera naciowego papryczka chili 2 łyżki sosu sojowego 2 grzyby mun 2 ząbki czosnku kawałek imbiru garść kiełków bambusa ziarno kardamonu przyprawy: kurkuma, papryka słodka, curry, pieprz ziołowy, czarnuszka + piramidka smaku WYKONANIE: warzywa, piramidkę smaku i grzyby mun kroimy w paski, wrzucamy do garnka z wodą (gotujemy na małym ogniu ok 15 min) ciecierzycę gotujemy osobno
healthy dreams