rybnych mąka do obtaczania sól, pieprz cytrynowy olej do głębokiego smażenia Ciasto: 1/2 szklanki piwa 1/2 szklanki mąki (nie co więcej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia papryka słodka i curry (wedle uznania, dodałam po około 1/2 łyżeczki) Składniki na ciasto dokładnie wymieszać, aby konsystencja była dosyć gęsta. Rybę oprószyć solą i pieprzem cytrynowym a następnie obtoczyć w mące. Filety
Di gotujeciasto : mąka pszenna typ 500 2 szklanki jajko 2 szt masło 2 łyżeczki sól -1 szczypta gorąca woda 2/3 szklanki curry 1 łyżeczka ( naturalny koncentrat dobrego smaku) PROECO Krok 1 Mąkę przesiałam,wsypałam do miski,dodałam sól,wbiłam jaja i wlałam gorącą wodę lecz nie wrzątek.Zmiksowałam ciasto( konsystencja jest bardzo delikatna
Różowa kuchniaczerwonej fasoli konserwowej 150 ml gorącej wody 3 kopiaste łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki 2 łyżki oleju 1 łyżka masła przyprawy: po ok 1 łyżeczce soli ziołowej i curry, po ok pół łyżeczki pieprzu czarnego mielonego i ziołowego ser żółty w plastrach lub starty Przygotowanie: Cebule obierz i pokrój w cienkie piórka. Marchewkę, ziemniaki i pietruszkę obierz, z rzodkiewek
Anioszek w kuchniSkładniki: 3/4 szklanki mąki razowej 2 łyżki mąki pszennej 1 jogurt naturalny 1/2 cukinii 15 dkg szynki 1 jajko sól, pieprz 1/2 łyżeczki curry 1 łyżeczka sambal oelek 1 łyżka … Czytaj dalej Placuszki z szynką i cukinią
czarrna od kuchniSkładniki: boczek surowy 1,5 kg, wędzona papryka w proszku Royal Brand 1 łyżka, curry Royal Brand 1 łyżka, tymianek 1 łyżka, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, kapusta kiszona 1 kg, cukier 1 łyżeczka, woda 2 szklanki z boczku ściąć żeberka, cały płat boczku natrzeć mocno przyprawami ciasno zwinąć roladę i obwiązać sznurkiem, nicią, schować do lodówki
W Mojej Kuchni LubięLekkie danie na obiad Składniki 1 filet z kurczaka po połówce czerwonej i żółtej papryki kawałek cukinii sól, pieprz curry, słodka papryka olej marynata do mięsa: 4 łyżki jogurtu … Czytaj dalej Kurczak grillowany z warzywami
czarrna od kuchnisoczewicy 1 starta marchewka 1 garść drobno pokrojonego jarmużu 1/3 posiekanej cebuli 1 łyżka siemienia lnianego mielonego 1 łyżka oleju 1 łyżka czosnku niedźwiedziego przyprawy: curry, pieprz cayenne, ziołowy, czarny, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól morska Przygotowanie: Soczewicę opłucz i ugotuj w stosunku 1 porcja soczewicy do 2 porcji wody. Ugotowaną zblenduj na w miarę
Zdrowie na języku :Pkorzenia imbiru 2 puszki pomidorów z bazylią ( 420 x 2) olej kokosowy KLIK 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego sól biały pieprz pieprz cytrynowy papryka słodka curry lubczyk szałwia Mieszanka syczuańska Deluxe kupicie w KLIK dodatkowo śmietanka 30 % grzanki lub groszek ptysiowy Warzywa ( kalarepa, seler, marchewka) obieram, myję i kroję w dużą kostkę. Soczewicę przepłukuję pod bieżącą
Takie tam pichceniemuszę pożreć i znowu na jakiś czas spokój. Tak było tym razem i steki z pysznego mięsa wołowego zakupiłam i do gotowania, polecam. Stek wołowy bavette w czerwonym sosie curry z bazylią. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewykazać się sporą wolą życia, bo na mnie nie zawsze mogą liczyć. Lepiej radzą sobie zioła na grządkach. Zimę przetrwała szałwia, pojawiła się też mięta, tymianek, rozmaryn. Posadzę jeszcze curry i lubczyk do rosołu i będę obserwować jak rosną. W taką pogodę ostatnią rzeczą na jaką miałabym ochotę są zakupy. Lista zakupów, którą sobie wcześniej przygotowuję, zwykle zostaje w domu
Smakowity Blog Kulinarnyautorka Julie Schwob) Na początek wypróbowałam przepis na kurczaka w liściach pandanu, ale jak przystało na prawdziwego kucharza thaï thaï . zastąpiłam je liśćmi .... pora, później przyszedł czas na curry z kurczaka z pędami bambusa ( przepis pojaw się niebawem ), tajskie sajgonki, pikantny sos ogórkowy i grillowane szaszłyki wieprzowe, a w kolejce do przyrządzenia czekają kolejne potrawy kuchni tajskiej. Muszę
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapieczarkową ze szczypiorkiem , którą moja mama zawsze przygotowywała na święta i inne uroczyste okazje. Pasta świetnie pasuje do kanapek z wędliną. Wczoraj zupełnie zmieniłam kierunek i przygotowałam indyjskie curry z pieczarek i zielonego groszku . Uwielbiam kuchnię indyjską i tamtejsze bardzo aromatyczne potrawy. Danie jest bardzo smaczne i sycące i idealnie nadaje się jako danie wegetariańskie. Dziś natomiast polecam
Codzienne GotowanieGłównym składnikiem moich dań w tym tygodniu są pieczarki. Dziś postanowiłam przyrządzić je na sposób indyjski i przygotowałam curry z pieczarek i zielonego groszku . Grzybki w aromatycznym sosie, z dodatkiem czerwonej papryki i zielonego groszku okazały się bardzo smacznym i sycącym daniem, które doskonale sprawdzi się zarówno jako danie główne jak i przystawka czy dodatek do mięsa. Gorąco polecam
Codzienne Gotowaniezaczynamy jeść lżej. Dziś u mnie lekki krem z marchewki z dodatkiem migdałów. Poezja! Składniki: pół kg marchewki 2 duże ziemniaki 1 cebula 3 szklanki bulionu warzywnego curry, ostra papryka, cynamon- szczypta pól szklanki soku z pomarańczy łyżka miodu płatki migdałów- 4 łyżki Wykonanie: Marchewki obieramy, cebulę kroimy w piórka. Marchew spryskujemy olejem, zapiekamy w piekarniku. Cebulę szklimy
Z Majeczką w kuchniprzyprawy i obiad gotowy! 1 podwójna pierś z kurczaka Przyprawa do kurczaka 2 cebule 1/2 czerwonej papryki 7 pieczarek 520 g sosu słodko-kwaśnego JAMAR 0,5 łyżeczki curry 0,5 łyżeczki oregano 0,5 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1 łyżeczka lubczyku Sól Pieprz 150 g ryżu Cebulę oraz paprykę kroimy w drobna kosteczkę. Szklimy na rozgrzanym oleju. Filet
VioletoweKucharzenie