SAŁATKI KOPERKOWO- LIMONKOWY: - 1/4 pęczka koperku - 1/2 limonki - 6 łyżek wody - 6 łyżek oliwy z oliwek - sól - pieprz - 1 łyżeczka miodu wysokiej jakości - 1 łyżeczka angielskiej musztardy z curry W/w składniki miksujemy blenderem na gładką masę. Sos można przechowywać w lodówce do 3 dni. Wszystkie składniki umieszczamy w większej salaterce, bądź porcjujemy na talerze, polewamy obficie sosem i gotowe
SMYKWKUCHNIcoś dla siebie, gdyż menu zawiera propozycje kilkunastu zestawów smakowych. Zaczynając od klasycznych Classic Burger z sosem BBQ, Cheese Burger z serem cheddar, poprzez burgery smakowe jak choćby Curry Burger z grillowaną cukinią, Italian Burger z grillowaną salami peperoni, Onion Burger z krążkami cebulowymi, aż po ekstremalne smaki typu Diablo Hot Spice Burger – "piekielnie pikantny o mocy porównywalnej do ukąszenia
Grunt to przepis!czyli na super drogocenny dodatek do zdrowego obiadu. Polecam :) Składniki: filet z łososia suszony koperek sól ziołowa pieprz czarny lub cytrynowy papryka słodka troszeczkę papryki cayenne ( chili) troszeczkę carry suszony majeranek Przygotowanie: Filet z łososia myjemy, suszymy i usuwamy ości. Przekładamy skórą do dołu na folię aluminiową i opruszamy wszystkimi ziołami podanymi w składnikach. Pieczemy w 180 stopniach Celcjusza
Wołowina od rekinapochodzi z bloga Kultura kulinarna, u mnie w wersji uproszczonej, bo w warunkach grillowo-działkowych Składniki: 1/2 kg ziemniaków 1 puszka groszku 2 cebule sól, pieprz olej 1 łyżeczka curry Przygotowanie: … Czytaj dalej Sałatka ziemniaczana po bombajsku
czarrna od kuchnioliwie z czosnkiem, mini koktajlowe Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą Grzyby marynowane, prawdziwki w miodzie Ogórki konserwowe łagodne Fasolka szparagowa do słoika Ogórki w zalewie curry z liściem selera Malinówka, nalewka z malin Aroniówka, nalewka z aronii z liśćmi wiśni To tylko mała część wszystkich przepisów, więcej znajdziecie w zakładce przetwory oraz nalewki i napoje
Apetyczna babeczkaczerwonej Cukinię i paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka. Zalewa: -1,5 szklanki octu 10% -1 kg cukru -8 łyżeczek soli -4 łyżeczki musztardy (nie ostrej) -3 łyżeczki curry -1/2 łyżeczki pieprzu Zalewę zagotować. Dodać warzywa, gotować 10 min. Gorące warzywa z zalewą włożyć do słoików. Zakręcić dobrze wieczka, odwrócić do góry dnem i pozostawić
Kulinarne przemysleniaSkładniki: 1 filet z kurczaka 2-3 łyżki sosu barbecue Fanex 1/2 łyżeczka chili sól dodatkowo: 1 mała cukinia 2-3 małe cebulki 1 czerwona papryka kilka pieczarek curry, sól, pieprz, słodka papryka, … Czytaj dalej Szaszłyki z kurczakiem w sosie barbecue
czarrna od kuchnidużej cukinii 3 zielone papryki 3 cebule 4 ząbki czosnku kilka młodych marchewek 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego przyprawy: curry, papryka wędzona, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz prawdziwy, pieprz cayenne, sól himalajska Przygotowanie: Na patelni rozgrzej olej i podsmażaj przez 3 minuty posiekaną cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj pokrojone
Zdrowie na języku :Pgłodnych osób. Drukuj Sałatka z brokuła, ogórków, jajek, pomidora z filetem z kurczaka window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Sos 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu sól, pieprz, curry do smaku 2 ząbki czosnku (opcjonalnie) Sałatka 1 średni brokuł 2 jajka 1 pomidor 1/4 czerwonej cebuli 3 ogórki małosolne 100 g kurczaka Sposób przygotowania Kurczaka kroimy w kostkę lub paski
Mieszam w Garnkułyżki zimnej przegotowanej wody -łyżeczka cukru -łyżeczka octu -łyżka oliwy z oliwek -drobno pokrojony ząbek czosnku -pół łyżeczki musztardy francuskiej -szczypta: curry, oregano, bazylii, pieprzu, soli, otartej skórki z cytryny Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Najprościej jest umieścić wszystko w małym słoiczku i energicznie potrząsać, aby składniki dokładnie
Kulinarne przemysleniaczasu to ona gości u mnie na stole, szczególnie przy grillu. Polecam spróbować! Jest mega pyszna! Składniki : * 2 brokuły * 300g pieczarek * 2 łyżki oliwy z oliwek * łyżeczka vegety * łyżeczka curry * łyżeczka papryki słodkiej * szczypta pieprzu * 4 jajka ugotowane na twardo * 4 ogórki gruntowe * 2 pomidory * sos czosnkowy * świeży koperek do posypania sałatki Przygotowanie : Brokuła ugotować al dente bądź
Magiczne Życie Martyrozgrzany (bakłażany chłoną tłuszcz niczym gąbka) 7. Grillowanie Najważniejsza w smaku grillowanego bakłażana jest marynata. Należy wykonać ją z oliwy i dowolnych przypraw (bakłażany lubią bazylię, oregano, rozmaryn, cząber, curry, natkę pietruszki, czosnek, tymianek). Następnie należy marynować przez minimum kilkanaście minut i grillować z obu stron przez 5-10 minut / stronę w zależności od grubości plastra. Możemy również grillować bakłażana
Tradycyjna Kuchniaszklanka ryżu 1 filet z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 niedużej cukinii 1 cebula 1 słoik kiełków soi w zalewie przyprawa do dań chińskich sos sojowy ocet ryżowy curry … Czytaj dalej Ryż z kurczakiem po azjatycku
czarrna od kuchnimięso mielone i przesmażyć,wcisnąć czosnek i dodać połowę startego sera,ketchup (lub przecier jak wolicie)i doprawić do smaku,solą ,pieprzem,maggi,ulubionymi ziołami,(fajnie sprawdzi się również curry )na końcu dodać ugotowaną kaszę i chwilkę przesma żyć, patisony wydrążyć,na spód dodać odrobinę sera i napełnić farszem i na wierzch posypać resztą sera i ułożyć w żaroodpornym
Swojskie jedzonkoOgórasy zrobiłam :-)) Zeszło prawie cały dzień, ale pyszne są i będzie zapas na zimę jak znalazł :). W tym roku robiłam tylko te z musztardą i curry , które bardzo wszystkim smakowały. Musztardowe robiłam już wcześniej, a te drugie w tamtym roku zrobiłam chyba ze 3 słoiczki na próbę i okazały się bardzo smaczne i teraz zrobiłam więcej. Wy zrobiłyście/liście
kruche babeczki