curry - 8456 przepisów (strona:381/564)

Czekoladowe Muffiny z Cukinią (bezglutenowe) 159

wynos. Nad daniami do pracy popracuję jak tylko skończę malowanie, bo osobiście mam już dosyć mojego jedzenia w biegu. Przepisy podzielone są na kilka kategorii: Jajka Zupy Sałatki Curry, Ryże, Makarony, Placki Klopsy Wypieki Słodkie Wypieki Słone Pasty do chleba Dodatki Dużo tego, prawda? Osobiście mam na celowniku kilkanaście przepisów, bo listy składników nie są wymyślne, a sposób przygotowania dość

Blondynka Gotuje
Sałatka z patisonów, marchwi i cebuli, z dodatkiem ostrej papryki 147

Udało mi się kupić malutkie żółte patisony. Niektóre były wielkości dwóch pięciozłotówek, więc naprawdę maleństwa. Postanowiłam zrobić z części sałatkę, a część zamarynować w zalewie curry - przepis lada dzień. Pierwszy raz z patisonami spotkałam się wiele lat temu, kiedy stawiałam swoje pierwsze kroki w kuchni. To było w poprzednim stuleciu! o matko! jak to zabrzmiało! ;) Patison to odmiana dyni, więc

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka z figami i łososiem 147

dodaj pozostałe składniki, ułóż na talerzu. Sałatkę polej obficie sosem (przepis poniżej). dressing: 5 łyżek wody, 3 łyżki oliwy z oliwek, łyżeczka soku z limonki, łyżeczka musztardy angielskiej z curry, łyżeczka miodu, sól, bazylia, pietruszka lub kolendra (całość miksujemy na gładki

SMYKWKUCHNI
Spaghetti ze świeżych pomidorów 169

kawałki (nieważne jakie – i tak rozpadną się podczas gotowania), pamiętając aby pozbyć się stwardniałej wewnętrznej części szypułek.  Podsmażone mięso doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz curry. Smażymy jeszcze chwilkę, aby przyprawy nieco się podsmażyły i nabrały głębszego aromatu.  Do mięsa dorzucamy pomidory i koncentrat.  Całość mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez 30 minut

Wołowina od rekina
Surówka z dyni i jabłka 164

cukier, sól, pieprz i olej. Mieszamy i… gotowe :) Polecam również inne dania z dynią w roli głównej: Pyszna irlandzka zupa-krem z dyni z ziemniakami i cebulką, doprawiona odrobiną curry Delikatny gulasz z kurczaka z dynią i papryką

Trzeci talerz
Leczo z młodą kapustą - fit, wege :) 194

Składniki: 1 duża cukinia 1 mała główka młodej kapusty 2 czerwone papryki 10-15 pomidorków koktajlowych 2 łyżki koncentratu pomidorowego  1 łyżka oleju kokosowego  przyprawy: sól himalajska, curry, pieprz ziołowy, czarny, cayenne, papryka słodka, papryka wędzona Przygotowanie: Na patelni rozgrzej olej i lekko podsmaż, przez ok. 3 minuty pokrojoną w kostkę paprykę.  Następnie dodaj poszatkowaną kapustę

Zdrowie na języku :P
Jajka w pomidorach 202

Składniki: 3 duże pomidory 1 cebula 3 ząbki czosnku po pół łyżeczki koncentratów chili, curry i koperku Proeco Polska sól i pieprz 4 jajka Przygotowanie: Cebulę posiekać i zeszklić, dodać obrane … Czytaj dalej Jajka w pomidorach

czarrna od kuchni
domowy keczup 328

duża cebula 3 ząbki czosnku 2 papryki 5 łyżek oliwy 6 łyżek octu 2-3 łyżeczki soli 2 łyżki płaskie cukru łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki chili szczypta curry, pieprzu i gałki muszkatołowej Cebule obrać, pokroić w kosteczkę. Czosnek obrać zmiażdżyć ząbki trzonkiem noża, drobno posiekać. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kosteczkę. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić

6niebo
Sałatka warzywna do słoików z curry 166

duże cebule 3 ząbki czosnku pęczek pietruszki Zalewa :  dwie i pół szklanki cukru dwie i pół szklanki octu 2 łyżki gorczycy 4 małe łyżeczki soli 1 torebka przyprawy curry   Przygotowanie   Wszystkie składniki pokroiłem : paprykę w paski, cukinię w półtalarki, cebulę w piórka ( można pokroić wg uznania ). Pokrojone warzywa połączyłem, wymieszałem z przyprawami i zalewą oraz czosnkiem przeciśniętym

R'n'G Kitchen
Placki po zbójnicku z drobiowym mięsem mielonym 160

będzie usmażona dodaję ją do pieczarek. Teraz czas zająć się piersią z kurczaka. Po zmieleniu przyprawiam ją solą i pieprzem (ja lubię dodać jeszcze albo przyprawę do gyrosa albo curry) i przekładam na rozgrzaną patelnie z odrobiną oleju. Gdy pierś będzie już usmażona dodaję do niej pieczarki z cebulą i  wlewam bulion a po chwili koncentrat i oregano. Całość

Kuchnia Viki
Pikantny ketchup z cukinii 248

karton passaty pomidorowej [500g] - ostatecznie może być również karton o wielkości 400g 1/2 szkl. octu spirytusowego 10% od WSP Społem Kielce   1 łyżeczka czarnego pieprzu - czubata 1/2 łyżeczki curry 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku  1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 1 łyżeczka czosnku granulowanego Detaliczny instruktaż wykonania i poradnik pasteryzacji poniżej.  Warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Cukinię obrać

Grunt to przepis!
Cukinie faszerowane 212

Składniki: 2 średnie cukinie 3/4 szklanki ryżu 30 dkg fileta z kurczaka 1 szklanka odgotowanych grzybów leśnych 1 jajko sól, pieprz, curry, przyprawa do kurczaka, papryka słodka i ostra, Przygotowanie: … Czytaj dalej Cukinie faszerowane

czarrna od kuchni
Sałatka z arbuza z grillowanym serem hallumi 145

idealnie nadaje się do jedzenia "na surowo", ale przede wszystkim świetnie się grilluje, dzięki czemu stanowi wspaniały dodatek do sałatek, zapiekanych mięs czy warzyw oraz jako składnik dań typu curry. Jeżeli jeszcze go nie znacie, to gorąco polecam go wypróbować np. w postaci sałatki z arbuza z grillowanym serem hallumi . Sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu, a jednocześnie niezwykle smaczna

Codzienne Gotowanie
Kolorowe kuleczki serowe 146

kusi pięknymi kolorami. Składniki:  270 g sera typu feta 150 g serka puszystego śmietankowego 100 g serka topionego Gouda lub smakowego suszony szczypiorek słodka papryka czarnuszka orzechy włoskie curry białe ziarna sezamu Przygotowanie: Wszystkie sery przekładamy do miski i mieszamy ze sobą do uzyskania zwartej konsystencji.  Na małe talerzyki wysypujemy przyprawy - każdą na osobny talerzyk. Orzechy włoskie rozdrabniamy

Taste Therapy
Angielskie pikle kanapkowe 279

pora na przygotowanie sobie kilku słoiczków domowych przetworów np pikli, idealnego dodatku do kanapek, sałatek czy grilla. Dlatego zachęcam do przygotowania angielskich pikle, czyli ogórków w marynacie z musztardy, curry i kurkumy. Są szybkie i proste do zrobienia, w dodatku już po 2 dniach można się nimi delektować. Natomiast im dłużej będą się marynowały tym będą smaczniejsze. Zimą

Bernika - moj kulinarny pamietnik