curry - 8956 przepisów (strona:372/598)

Piątek: Zupa brokułowa z mielonymi migdałami i grzankami z kozim serem 115

zapieczonym kozim serem. Wyszedł zgrabny duet. Składniki: Brokuł 2 ząbki czosnku 50 g mielonych migdałów 1/3 szklanki mleka kokosowego Kilka łyżek soku z cytryny 3 łyżki kurkumy Pół łyżeczki curry Pół łyżeczki kminu Pół łyżeczki oregano Pół łyżeczki tymianku Na grzanki: 4 kromki ciemnego pieczywa Gruszka Kawałek sera pleśniowego Przygotowanie: Krok 1 Myjemy brokuł i całego, łącznie z pokrojonym cienko

Niedzielny kucharz
Środa: Domowa pitta z kurczakiem i sałatką tri colores 176

mniejsze kawałeczki. Jeśli nie macie, pokrójcie pierś z kurczaka w paski, posólcie, popieprzcie i przyprawcie do smaku (np. zamacerujcie w oliwie z dodatkiem słodkiej papryki lub papryki chilli, curry i łyżeczki miodu i cytryny). Smażcie pierś na rozgrzanym oleju ok. 5 minut. Pokrójcie papryki w paski, a potem w drobną kostkę. Wsypcie je razem z pokrojonym kurczakiem do głębokiej misy

Niedzielny kucharz
SCHAB PIECZONY Z WARZYWAMI W SOSIE Z KETCHUPEM I MAJONEZEM 194

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-6 Składniki:  6 kotletów schabowych, przyprawy do mięsa: sól ziołowa, majeranek, słodka papryka, curry; 50 dag pieczarek, 3 średniej wielkości cebule, 5 łyżek pikantnego ketchupu (jeśli użyjecie łagodnego - warto posypać mięso ostrą papryką), 5 łyżek majonezu, garść tartego sera żółtego. Przygotowanie: Mięso myję

JejKuchnia
Bułeczki z kurczakiem i sezamem (imprezowe) 236

ciepłego mleka 30 g świeżych drożdży łyżeczka cukru  szczypta soli duża łyżka masła 2 szklanki mąki pszennej (przesianej) Nadzienie:   400g kurczaka łyżka masła łyżka sosu sojowego łyżeczka curry duża cebula pół czerwonej papryki po pół łyżeczki papryki słodkiej i ostrej sól i pieprz 8 łyżek keczupu 3 łyżki sezamu żółtko do posmarowania Przygotowanie:  W kubeczku drobimy droż

ChilliJemy
KURCZAK W BRZOSKWINIOWYM SOSIE 174

autorstwa mojego brata ( wyszedł genialny ! ) w towarzystwie białego ryżu i chrupiących brokułów. SKŁADNIKI: Podwójna pierś z kurczaka Marynata: 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka słodkiej papryki Sos: 400 g brzoskwiń z puszki 4 łyżeczki musztardy delikatesowej 50 ml oleju lnianego 2 łyżeczki miodu PRZYGOTOWANIE: 1. Mieszamy składniki na marynatę.  2. Pierś

Marcepanowa kuchnia
Ryba zapiekana w sosie śmietanowym 194

tylko do ryby. Potrawa nie zmienia smaku. Gdybyście mieli ochotę na inne dania z ryby mogę wam polecić na pewno rybę po grecku , albo też możecie przygotować śledzie w curry . Dość gadania. Zabieramy się za pracę. Będzie wam smakować. Zobacz mój film z przygotowania ryby Składniki – Ryba zapiekana w sosie śmietanowym 500 g ryby (filet z mintaja, miruny, dorsza

Kuchennyviral.pl
Kurczak pieczony na soli 121

spróbujcie! 1 kurczak o wadze około 1,5 kg Dodatkowo: 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka tymianku 3/4 łyżeczki papryki słodkiej 3/4 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki curry pieprz Ponadto: 1 kg soli Kurczaka umyć, dokładnie osuszyć, a następnie porządnie natrzeć (również środku) posiekanym czosnkiem oraz mieszanką przypraw. Całość odstawić do lodówki minimum na kilka godzin, a najlepiej

Di gotuje
KASZA JAGLANA zapiekana z POMIDORAMI 174

ciepłą kolację Przepis nie zawiera glutenu i jest odpowiedni dla wegan, zapraszam // Składniki: 100 g kaszy jaglanej 200 ml wody 500 g dojrzałych pomidorów przyprawy i zioła (sól, curry, suszona włoszczyzna, majeranek) Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną opłucz, a następnie daj ją do garnka. Zalej gorącą wodą i dodaj przyprawy i zioła. Całość gotuj przez 10 minut bez przykrycia. Teraz garnek

Via Gusto
Sałatka z paluszkami SURIMI i pomarańczami – przepis krok po kroku 264

się. I to wszystko. Nasza sałatka jest już gotowa. Prawda, że ładnie się prezentuje? Smacznego! A jeśli szukacie oryginalnego przepisu na śledzika, polecam ten: Śledzie w sosie musztardowym z curry – przepis krok po kroku Artykuł Sałatka z paluszkami SURIMI i pomarańczami – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi

Okiem Blondynki by McBlondi
Przepisy na zapiekanki 323

Alfabetyczny spis zapiekanek: Kurczak zapiekany z chipsami Schab po cygańsku Schab po góralsku Schab w sosie serowo-brokułowym Schab zapiekany w sosie z curry Zapiekanka brokułowa z kurczakiem Zapiekanka brokułowo-kalafiorowa pod beszamelem Zapiekanka gołąbkowa Zapiekanka gyros z pieczarkami Zapiekanka gyros z ryżem Zapiekanka hiszpańska Zapiekanka kebab Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i ananasem (hawajska) Zapiekanka z cukinii Zapiekanka z kaszy

Pychotkaaa
Podsumowanie roku 168

roku na bieżąco - zapraszam do polubienia bloga na Facebook'u: LENA GOTUJE BLOG Z PRZEPISAMI KULINARNYMI. Popularne w 2017roku: OGÓRKI W ZALEWIE MUSZTARDOWEJ PIGWA DO HERBATY PAPRYKA KONSERWOWA OGÓRKI CURRY GRZYBY MARYNOWANE W OCCIE SERNIK STRACIATELLA Z MALINAMI PIERNIK LAST MINUTE SERNIK GOTOWANY NA BISZKOPTACH SAŁATKA KRÓL IMPREZY Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku

Lena Gotuje
Sos musztardowo-miodowy do nuggetsów z kurczaka 254

musztardy Dijon 2 łyżki musztardy stołowej 1 łyżka majonezu 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka miodu (wielokwiatowy, gryczany) duża szczypta czosnku suszonego szczypta białego pieprzu szczypta gałki muszkatołowej mielonej szczypta curry Przygotowanie: Musztardę Dijon mieszamy z oliwą. Dodajemy miód, mieszamy. Następnie mieszamy z musztardą stołową i majonezem. Dodajemy wszystkie przyprawy. Mieszamy. Sosik gotowy. Z nuggetsami z kurczaka i pieczonymi ziemniaczkami

Kuchnia po mojemu
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 286

Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem Sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem Świąteczna sałatka z kukurydzą i łososiem Sałatka z kuskusem i granatem Sałatka z kurczakiem curry i granatem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i ogórkiem Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z zielonym kuskus i mozzarellą

Kulinarne przygody Gatity
ŚLEDZIE Z POREM I SUSZONYMI ŚLIWKAMI 115

Składniki na sos: opakowanie przecieru pomidorowego (200 g), większy por, 15 suszonych śliwek, 3 łyżki oleju, 3 łyżki wody, przyprawy: sól, pieprz, cukier, szczypta cynamonu, szczypta gałki muszkatołowej, łyżeczka curry, płaska łyżeczka majeranku. Przygotowanie: Śledzie moczę 2-3 godziny (co godzinę zmieniam wodę), osuszam ręcznikiem papierowym, kroję w kawałki. Pora kroję w cienkie paseczki, szklę na rozgrzanym oleju z dodatkiem

JejKuchnia

Proponowane wyszukiwania