ząbki czosnku 4 łyżki kaszy jaglanej kilka łyżek klarowanego masła lub oleju kokosowego 1,5l wywaru 1/2 kg marchwi puszka pomidorów przyprawy : kumin , carry , sól , pieprz , kurkuma Wykonanie : Kaszę dobrze wypłukać , zalać wodą (2 razy więcej wody niż kaszy ).Posolić i ugotować ok 10- 12 minut od zagotowania , pod przykryciem na małym
Aromatyczne Podróżesuszone pomidory i paprykę, wszystko oczywiście pokrojone w plastry. Solimy i pieprzymy. Podsmażamy około 5 minut, następnie dodajemy pomidory z puszki i ciecierzycę. Doprawiamy czosnkiem, papryką słodką i ostrą, curry, imbirem. Całość gotujemy około 20 minut pod przykryciem aż ciecierzyca zmięknie. Następnie doprawiamy ziołami prowansalskimi, dodajemy jogurt naturalny i gotujemy przez następne 5 minut. Gotowe
Delusional Trinemrożonej fasolki szparagowej 1 łyżka oliwy z oliwek 1 czubata łyżeczka buliony w proszku (używam i polecam TEN ) 250 ml wody przyprawy do kurczaka: sól himalajska, curry, pieprz cayenne, zioła prowansalskie Przygotowanie: Na dno patelni z termoobiegiem Delimano Delicia Trilogy rozłóż po całej powierzchni opłukany ryż. Kolejno wyłóż mrożoną mieszanką warzyw i fasolkę szparagową. Pałki
Zdrowie na języku :Pśledziami. Przynajmniej mnie. Najzwyklejsze śledzie w śmietanie można za każdym razem podawać odrobinę inaczej. Wystarczy dodatkowy składnik lub przyprawa inna niż zwykle. Kiedy pierwszy raz robiłam śledzie w sosie curry, to nie spodziewałam się, że aż tak mi zasmakują. Śledzie marynowane w kiszonych ogórkach także są pyszne. A z cytryną i ostrą papryka? Rewelacja! Naprawdę nie trzeba cudów, żeby coś
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki: 70 dkg parówek wieprzowych dobrej jakości 1 szklanka wody mąka 1 jajko 1 łaska łyżeczka soli po 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, słodkiej papryki i curry ketchup nr VII Fanex … Czytaj dalej Parówki w cieście
czarrna od kuchniSkładniki: -2 pojedyncze piersi z kurczaka -1 brokuł -150 g. fasolki szparagowej zielonej -3 marchewki -1 mała cebula czerwona -1/3 łyżeczki soli -1/3 łyżeczki pieprzu -łyżeczka curry -1/2 łyżeczki majeranku -1/2 łyżeczki papryki słodkiej czerwonej -olej do smażenia Sposób przygotowania: Warzywa myjemy. Marchewki obieramy i kroimy w plastry o grubości 0,5 cm. Fasolką odkrawamy końcówki
Magia jedzenia.smakowały wyśmienicie! składniki: 500 g mielonego mięsa (oryginalnie jagnięcina, u mnie mieszane wieprzowo-wołowe) 1 szkl kaszy bulgur cebula 1/4 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki słodkiej, mielonej papryki 1/4 łyżeczka curry sól, pieprz do smaku 125 g twarogu kanapkowego tłuszcz i bułka tarta do formy Kasze zalać woda, odstawić na kilka godzin (całą noc) do namoczenia. Dokładnie osączyć. Cebulę obrać, drobno
6niebokokosowego 1 duża cebula pokrojona w cienkie piórka 800 ml wywaru warzywnego 40 ml Ramy smaż jak szef kuchni maślanej 1 mały pęczek kolendry drobno pokrojonej sól, pieprz, chili, curry i imbir w proszku. W garnku rozgrzej Ramę Smaż jak szef kuchni, podsmaż cebulę, by tylko się zeszkliła (ok. 5 min.), dodaj marchew, słodkiego ziemniaka i przyprawy. Smaż całość
karmelowyRyż na sypko z kurkumą i goździkami. Standardowo przepisy proponują ugotowanie ryżu, a następnie wrzucenie na patelnie i dodanie przypraw carry, kurkumę itd. Ja proponuję do gotującego się ryżu dodać przyprawy i efekt jest wow Niezwykły aromat dodają goździki, to magiczny składnik, który zmieni Twój obiad na wyjątkowy. Ryż wchłonie wodę i przyprawy, przez co ryż jest sypki, delikatny
Apetyt na Zielonewykałaczkami. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i skrapiamy oliwą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut (pieczemy pod przykryciem). Podajemy z ulubionymi dodatkami (może być ryż z curry i sałatka z pomidorkami koktajlowymi). Smacznego :) - białka - 39 g - tłuszcze - 10 g - węglowodany - 27 g (w 1 porcji - 278 kcal) Zapraszam do polubienia mojej strony
Moje Kuchenne Rewelacjedwie mniejsze 1 brokuł 1 łyżka oleju kokosowego (Radix-bis) 1 łyżka pestek dyni (Radix-bis) 1 łyżeczka orzeszków piniowych (Radix-bis) przyprawy: sól himalajska (Radix-bis), curry, pieprz ziołowy, pieprz cayenne, ulubione zioła Przygotowanie: Na patelni rozgrzej olej kokosowy i podsmaż delikatnie posiekaną cebulę z czosnkiem. Kolejno dodaj drobno pokrojoną paprykę, podsmażaj 3 minut. Pomidory sparz
Zdrowie na języku :Ppora; kilka przekrojonych na połówki cebulek konserwowych; szczypiorek; Dressing: 2 czubate łyżki majonezu; 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego; 2 czubate łyżki ketchupu; sól, pieprz, ostra mielona papryka, szczypta cukru, curry; Ogórki, kurczaka i jajka pokroić w drobną kostkę, pora pokroić w tzw. piórka. Przygotowane składniki dodać do pokrojonej kapusty, Do tego dołożyć czerwoną fasolę i cebulki oraz posiekany szczypiorek, wymieszać
In my kitchensmacznie, a nawet lekko orientalnie :D Składniki: podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 1 puszka pomidorów 1 łyżeczka pasty z ostrych papryczek chilli / 1/2 świeżej chilli 1 łyżka curry sól pieprz oliwa / olej kokosowy 2-3 łyżki śmietany 18% lub mleczka kokosowego (opcjonalnie) ryż Przygotowanie: Na patelni zeszklić pokrojona w kosteczkę cebulę, następnie dodać pokrojonego w kostkę kurczaka, smażyć
Malinowo w kuchnimanny 3 łyżki bułki tartej 2 małe jajka 100g żółtego sera (dałam ser Morski MSM Mońki ) natka pietruszki 2 ząbki czosnku sól pieprz łyżeczka suszonych pomidorów szczypta kuminu majeranek curry olej do smażenia bułka tarta + sezam do obtoczenia Kalafior podzielić na różyczki, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, rozgnieść widelcem. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na oleju, ostudzić. Ser zetrzeć
Obiad gotowy