Sposób na pyszne, lekko inne śniadanko? Babeczki wytrawne. Z kawałkami szynki zapewnią sycący start. I wcale nie ma z nimi dużo roboty! Co nam trzeba? Szykujemy formę na muffinki i papilotki 5 jajek 5 wypukłych łyżek mąki pszennej 100ml mleka 2 łyżki śmietany 12-18% lub jogurtu greckiego 100g dobrej szynki w kawałku 3 łyżki posiekanego szczypiorku sól i pieprz ziołowy – po pół łyżeczki 1/4 łyżeczka curry i czosnku 100g tarkowanego sera Robimy! Jajka myjemy, wbijamy do miski Miksujemy, dodając mleko i śmietanę... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat