RYŻ Z WARZYWAMI DUSZONY W BULIONIE

RYŻ Z WARZYWAMI DUSZONY W BULIONIE

RYŻ Z WARZYWAMI DUSZONY W BULIONIE

Przepis na : obiad

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3 Składniki: 2 torebki ryżu, 250 ml bulionu, mała papryka zielona, mała papryka żółta, mała papryka czerwona, duża garść mrożonego groszku, łyżka oleju, sól, pieprz, curry. Przygotowanie: Paprykę kroję w średniej wielkości kostkę. Podsmażam około 2-3 minuty na łyżce oleju. Po tym czasie dodaję groszek, smażę jeszcze minutę. Do warzyw dodaję ryż i przyprawy. Całość zalewam bulionem. Duszę na najmniejszym ogniu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu JejKuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.