podaniem układamy na niej pokrojone w ćwiartki lub ósemki jajka. Zapraszam również na inne sałatki ze śledziami lub tuńczykiem :) Szuba ukraińska - sałatka z buraczków i śledzi Śledzie w sosie curry Postna sałatka śledziowa Śledzie po kaszubsku Sałatka wiosenna z tuńczykiem
Trzeci talerzsmakuje najbardziej, dodatki z kuchni włoskiej. Suszone pomidory w oleju z żurawiną, świeże gałązki rozmarynu, musztarda pomarańczowa i masło! Pysznie! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 2 filety z kurczaka - musztarda pomarańczowa z curry ( do kupienia w Tesco) - suszone pomidory z żurawiną w oleju (do kupienia w Biedronce) - masło - oliwa z olwiek - rozmaryn Filety z kurczaka rozkrajamy tak aby utworzyły jak największą powierzchnię
SMYKWKUCHNIJest to oryginalny przepis na indyjski smażony chlebek. Idealny do dań z curry. Smak fajny, będę go robiła na pewno częściej jako dodatek do różnych dań, nie tylko indyjskich W oryginale nazywa się ten chlebek – „czerwony chleb”. Do miski wrzucić mąkę, pokruszone drożdże, sól i ciepłą wodę. Dokładnie zagnieść jak drożdżowe ciasto na gładką i sprężystą
Kuchnia Pokoleńgorącej wody 1 mała papryka: czerwona, zielona, żółta 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 mały słoiczek ogórków konserwowych 1 spora garść fety w kostkach* sól, pieprz 1 mała łyżeczka curry 1 łyżeczka papryki ostrej pół szklanki jogurtu naturalnego 1 duża łyżka ostrej musztardy odrobina wasabi (opcjonalnie) *wedle upodobania można zamienić na mozzarelle Przygotowanie: Zagotować wodę. Wsypać kuskus. Dokładnie wymieszać
Tagebuch po polskuDojrzała jesień to dania z dynią w roli głównej, ale można z niej wyczarować nie tylko rozgrzewające zupy i dania typu curry, albo smaczne wypieki w złotych kolorach. Z jesiennej królowej - dyni we wszystkich odcieniach pomarańczy czy złota zrobimy także zdrowe desery. Możemy ją połączyć np. z kaszą jaglaną otrzymując jesienny pudding idealny jako popołudniowy deser albo jeśli ktoś
Bon appetit mon amiekorzeniowego 3-4 ziemniaki 1 cebula łyżka masła koperek ok. 70 dag kości wieprzowych (ja miałam od schabu) lub ok. 1,5 litra bulionu sól, pieprz, maggi i szczypta curry Kości umyć zalać wodą, dodać obraną marchewkę, pietruszkę i seler korzeniowy. Gotować na wolnym ogniu, aż mięso na kościach będzie miękkie. Wyjąć kości i warzywa, przecedzić wywar przez sitko (różnie
talerz przyjemnościwody lub bulionu warzywnego łyżeczka oleju z suszonych pomidorów łyżeczka suszonej papryki szczypta cayenne szczypta wędzonej papryki (użyłam pikantnej) szczypta pieprzu i soli łyżeczka suszonej natki pietruszki 0/5 łyżeczki curry szczypta kurkumy do podania pestki dyni, nasiona konopii i czarny sezam Cebulę kroimy w piórka, paprykę i cukinię w kostkę. Pomidory na mniejsze kawałki. Mieszamy je z wszystkimi przyprawami
Mienta blogktórych można bazować. Ale aby uzyskać wyjątkowe smaki przypraw można użyć o wiele więcej składników. Oto kilka pomysłów, które polecamy wypróbować. kminek czarny pieprz biały pieprz czosnek w proszku curry kolendra imbir cynamon oregano tymianek Idealne proporcje to: 8 części cukru, 3 części soli i 1 część dodatkowej przyprawy i czerwonej przyprawy. Przy przygotowywaniu przyprawy należy uwzględnić kilka rzeczy
naRuszcieKurczak pieczony window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1/2 kurczaka 1 duża cebula 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju 1 łyżka oleju kokosowego przyprawy (papryka słodka, czosnek, majeranek, imbir, curry, pieprz, sól, mielony kminek, zioła prowansalskie) Wykonanie Kurczaka nacieramy przyprawami. Mieszamy olej i sos sojowy, polewamy tym kurczaka. Obkładamy plastrami cebuli. Przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki
Mieszam w Garnkutradycyjnym, polskim stole. Remulada duńska Remulada duńska – Skarb narodowej kuchni Danii w polskim wydaniu. Gęsty majonezowy sos z warzywami (kapusta, ogórek, cebula) o lekkim smaku curry. Wyśmienity do jajek, wędlin, żółtego sera i grillowanych warzyw. Doskonale uzupełnia paluszki, chipsy, nachosy i świeże warzywa. Sos teriyaki Wywodzący się z kuchni japońskiej sos na bazie
Kuchnia z widokiem na ogródShoarma Składniki: -pół kilo łopatki wieprzowej -przyprawy (imbir, curry, pieprz ziołowy, papryka słodka, gałka muszkatołowa, majeranek) -odrobina oleju Sposób przygotowania: Łopatkę kroimy na malutkie paseczki. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Mięso smażymy na odrobinie oleju a następnie dolewamy wody i dusimy pod przykryciem aż będzie miękkie (ok. godzinkę). Frytki Składniki: -ziemniaki -olej Sposób przygotowania: Ziemniaki kroimy na paseczki
Magia jedzenia.Dziś sobota - dzień sprzątania a więc szybki obiad... Składniki: -2 piersi z kurczaka -przyprawy (imbir, papryka słodka, curry, majeranek, sól) -olej do smażenia Sposób przygotowania: Piersi myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy w kostkę o wielkości ok. 2x2 cm. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojone mięso. Dodajemy przyprawy i od czasu do czasu mieszamy. Smażymy
Magia jedzenia.Kolorowy pomysł na schabowego :) Składniki: 2 plastry schabu 2 plasterki dowolnej szynki po kawałku żółtej cukinii i czerwonej papryki 5 dkg sera żółtego sól, pieprz curry pieprz kajeński … Czytaj dalej Nadziane kotlety schabowe
czarrna od kuchnipapryczki chili 1 puszka czerwonej fasoli 1 duża czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 mała puszka groszku 2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki bazylii 2 łyżeczki ziół prowansalskich 2 łyżeczki curry 2 łyżeczki papryki ostrej 2 łyżeczki papryki słodkiej 2-3 łyżki sosu worcester 1-1,5 łyżeczki soli 1 szklanka czerwonego wina Zaczynamy od tego że proponuje duży garnek
Piekielna Kuchnia Patiłyżkami oliwy z oliwek. Wszystko razem wymieszać. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Dla lubiących śledzie mam jeszcze śledzie w śmietanie z bazylią i cytryną , śledzie w śmietanowym sosie curry , a także śledzie w słodkim sosie pomidorowym . Spróbujcie sami
Codzienna kuchnia niecodzienna