curry - 8456 przepisów (strona:402/564)

Gyros z pieczonymi ziemniaczkami 155

przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie, na gyrosa: - 2 filety z kurczaka (ok. 200g), - łyżeczka oleju rzepakowego (ok. 5g), - przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, ostra, wędzona, curry, na sos czosnkowy: - ząbek czosnku, - pół jogurtu naturalnego (ok. 90 g), - łyżka soku z  cytryny, - szczypta cukru, - sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Obieramy ziemniaki, kroimy w półksiężyce i marynujemy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Szaszłyki 145

cebula (ok. 70g), - 1 / 4 średniej cukinii (ok. 225 g), - 1 pierś z kurczaka (ok. 100g), - łyżka oleju rzepakowego (ok. 10 g), - przyprawy: zioła prowansalskie, sól, pieprz, curry, papryka słodka, wędzona i ostra. Sposób przygotowania 1. Kroimy paprykę w kostkę, 2. Wydrążamy środek cukini. Cukinię kroimy w kostkę. 3. Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki. 4. Mięso z piersi kurczaka

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Saszetki z kurczaka ze szpinakiem 137

pierś z kurczaka (ok. 230g), - łyżka oleju rzepakowego (ok. 10g), - 2 garście szpinaku (ok. 40g), - czosnek, - 4 marchewki (ok. 420g), - 6 ziemniaków (ok. 420g), - przyprawy: słodka papryka, ostra, wędzona, curry, pieprz, sól. Sposób przygotowania 1. Podsmażamy czosnek na oleju rzepakowym (uwaga, żeby się nie spalił). 2. Do czosnku dodajemy szpinak i dusimy ok. 5-10 min. 3. Mięso z piersi

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Kurczak tikka masala z fasolką i ziemniakami 146

Pyszny szybki obiadek, zrobiłam go w 30 minut. W osobnym garnku ugotować ziemniaki i fasolkę do miękkości. Woda musi być osolona. Jak już warzywa będą miękkie

Kuchnia Pokoleń
"Orzeszki" z ciecierzycy 155

piekarnika. Taki sposób praktykuję od dłuższego czasu. Może kiedyś spróbuję ją ugotować lub użyć tej z puszki. 200g ciecierzycy (polecam od Skworcu ) 3 łyżki oliwy Przyprawy: (*) 1/2 łyżeczki curry 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1/4 łyżeczki papryki słodkiej 1/4 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki soli (użyłam himalajskiej od Skworcu )  Cieciorkę moczyć przez minimum 18 h . (Zalać zimną wodą. Uwaga, bo podwoi

Di gotuje
Punjabi czyli indyjskie chlebki 92

blogu. Dzisiaj pszenne chlebki posmarowane jogurtem i posypane makiem. Mięciutkie i takie pozostają nawet kolejnego dnia, jeśli jakiś placek uchowa się tak długo. Przepis pochodzi z książki „Easy curry cookery” wydana przez Australian Women’s Weekly. zaczyn : 10 g drożdży świeżych 1 łyżeczka cukru 0,5 szkl mąki

Polska Zupa
Pierś z kaczki z pieczarkami ziołowymi z papryczką chilli i czosnkiem 145

Morana . Po długiej wojnie, czyli standardowo, o stopień wysmażenia stanęło na moim :) wiec były well done :) Składniki  2 piersi z kaczki około 0,5 kg przyprawy do posypania: curry słodka papryka, pieprz, sól 1 łyżka oleju Dodatkowo Pieczareczki z tego przepisu Piersi z kaczki płuczemy, dokładnie oczyszczamy z pozostałości po piórach jeśli jest potrzeba. Dokładnie wycieramy do sucha, nacinamy

Piekielna Kuchnia Pati
Zupa z zapiekanym kalafiorem 145

Składniki: 1 kalafior 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka  papryki ostrej 1 łyżeczka  curry 1 l wywaru warzywnego 1 mleczko kokosowe pieprz, sól                Przygotowanie: Kalafior dokładnie myjemy kroimy w różyczki i kładziemy na blaszkę. Pędzelkiem smarujemy go oliwą i oprószamy przyprawami. Zapiekamy w 180 st przez

Łycha smaków
Gołąb z tortownicy - gołąbki pieczone po francusku. 148

pieprz czarny świeżo mielony 100 g pomidorów w puszcze rozdrobnionych i z sokiem 1 duże jajko przyprawa Rabelais - pół łyżeczki * * przyprawa Rabelais to mieszanka ziela angielskiego, gałki muszkatołowej, curry. Wykonanie: W pierwszej kolejności należy przygotować liście. Wstawić wodę w dużym garnku, posolić ją by była lekko słona. Wyciąć głąb z kapusty, odrzucić 2-3 pierwsze liście i oderwać kolejne. Włożyć

Poezja Smaków - blog kulinarny
Kuskus z kalafiora 151

patelni 1 granat 1 pęczek posiekanej natki pietruszki kilka posiekanych listków mięty 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/4 łyżeczki chili w proszku szczypta cynamonu szczypta curry 3 łyżki oliwy sól Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C. Kalafior dzielimy na różyczki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 10 minut. Po upływie tego czasu

Smakowity Blog Kulinarny
KOTLETY MIELONE SOJOWE NA SPOSÓB ORIENTALNY 165

wybornym smakiem i małą ilością kalorii.... 1 op.kotletów sojowych 2 kostki bulionowe drobiowe 2 ząbki czosnku 1 listek laurowy *************************************** 1 jajko bułka tarta 1 cm.starego imbiru 1 łyżeczka curry suszona kolendra szczypta kozieradki szczypta cynamonu odrobina sosu rybnego i sosu chili pieprz chiński sól morska bułka tarta do panierowania ****************************************** Wszystkie przyprawy i starty imbir dodać do mięsa sojowego,jajko

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Indycze podudzia w miodzie i winie 100

podudzia indycze 3 łyżki miodu 3/4 szkl wina sól pieprz pieprz ziołowy staropolski szczypta chili pół łyżeczki papryki słodkiej szczypta curry szczypta hyzopu 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 1 łyżka śmietany 22% Podudzia umyć. W garnku wymieszać wino, miód i przyprawy, włożyć podudzia i obrócić kilka razy by całe były w marynacie. Odstawić na ok godzinę. Wstawić na ogień

Gotowanie jest łatwe
Kofty wołowo – drobiowe 165

mielonego. Ja użyłam mięsa wołowego i kawałek drobiu. Kofty usmażyłam na patelni grillowej i podałam je z dipem z pieczonej papryki oraz ryżem curry z warzywami. W sam raz na pożywny obiad dla mięsożerców, polecam Post Kofty wołowo – drobiowe pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Dania obiadowe 185

dania obiadowe, które publikowałam na swoim blogu.Zapraszam , może znajdziemy coś dla siebie. Miszmasz w cieście francuskim Pierś kurczaka z warzywami Mięsne kwiaty z farszem Indyk z jabłkiem w sosie curry Roladki ze szpinakiem Roladki ze szpinakiem Zapiekanka z cukinią i mięsem Pstrąg grillowany Udka pieczone z warzywami Kotlety mięsno - kalafiorowe Kotlety z piersi kurczaka z serem i pieczarkami Pulpety

W kuchennym oknie Ewy
Domowy sos do hamburgerów 150

niż kupny :) polecam. W zależności od ostrości dodajemy różnego rodzaju musztardę oraz równego rodzaju chrzan. Składniki na Sos 4 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu 1 łyżka musztardy 1 łyżka curry 1 łyżeczka chrzanu szczypta chilli Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i mamy gotowy

Piekielna Kuchnia Pati

Proponowane wyszukiwania