curry - 8456 przepisów (strona:410/564)

SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z ZIEMNIAKAMI I BURAKAMI 217

sałatkę w formie warstwowej, będzie wyglądać bardziej efektownie i elegancko. Smacznego! Dla miłośników ziemniaczanych sałatek polecam: Sałatkę ziemniaczaną z czosnkiem Sałatkę ziemniaczaną z jajkiem ogórkiem kaparami z sosem curry Sałatka ziemniaczana z szynką Sałatkę ziemniaczaną z wędzonym rekinem

potrawyregionalne
GRILLOWANE MIELONE SZASZŁYKI Z KAPARAMI I SOSEM CZOSNKOWO KOPERKOWYM 129

Szaszłyki podawałam z ryżem i sosem czosnkowo-koperkowym. Smacznego!     Polecam również inne szaszłyki: SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z ANANASEM I KASZĄ KUS KUS GRILLOWANE SZASZŁYKI W CURRY SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z WARZYWAMI I KASZĄ

potrawyregionalne
SAŁATKA Z ZIEMNIAKÓW Z SZYNKĄ 182

kawałki szynki. Wsypałam świeży koperek i musztardę francuską. Przyprawiłam i wymieszałam składniki z majonezem. Smacznego!  Polecam również inne sałatki ziemniaczane: Sałatka ziemniaczana z jajkiem ogórkiem kaparami z sosem curry Ziemniaczaną z czosnkiem Śledziowa z ziemniakami i burakami

potrawyregionalne
PLACUSZKI DROŻDŻOWE Z DYNIĄ 192

patelnię. Smażyłam na złoty kolor.  Wykładałam placki na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym,  aby odsączyć olej. Podawałam posypane cukrem pudrem. Smacznego! Polecam placuszki  z dynią marchewką i curry na ostro

potrawyregionalne
DESER Z MASCARPONE I MANGO 177

musem z mango. I ponownie warstwa pokruszonych herbatników, serka. Prawda,że aż chce się jeść? Smacznego! Inne propozycje z mango. KOKOSOWE NALEŚNIKI Z MANGO SAŁATKA Z MANGO KURCZAK W CURRY W SOSIE JOGURTOWYM Z MANGO

potrawyregionalne
KUCHENNE INSPIRACJE OD KAMIS 197

Ponadto polecam przyprawy z serii Specialite:   pieprz młotkowany z kolendrą: Gruboziarnista struktura mieszanki nadaje potrawom intensywny, ostry smak. Doskonale pasuje do steków i mięs z grilla.   Curry indyjskie:  Nadaje potrawom intensywny korzenny smak i aromat z pikantną nutą.   Kolorowe zioła do sałatek: Wyjątkowa i unikalna receptura. Atrakcyjna wizualnie,ze względu na widoczne, kolorowe płatki kwiatów- nagietka

potrawyregionalne
złote udka 112

przetestowania nowe przyprawy do mięs firmy Knorr. Ponieważ moja rodzina bardzo lubi udka z kurczaka, chętnie wypróbowałam Przyprawę do złotego kurczaka. To specjalnie dobrana mieszanka przypraw zawierająca m.in. curry, paprykę, czosnek, cynamon i gałkę ,muszkatołową. Nadała ona udkom nie tylko piękny kolor ale także wyrazisty smak, który podczas gotowania wypełniał cały dom. Do duszenia udek dodaję nać selera, co jeszcze

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
kurczak z papryką 96

Składniki: 1 pierś z kurczaka po kawałku zielonej, żółtej i czerwonej papryki 1 mała cebula ząbek czosnku 3/4 szklanki kaszy gryczanej sól, pieprz ostra i słodka papryka szczypta curry 1 łyżka oleju Kurczaka pokroić w dużą kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę oraz mięso. Posypać przyprawami i podsmażyć. Paprykę pokroić paseczki i dorzucić do mięsa

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
pałki pieczone w żurawinie 132

upiekło i było naprawdę pyszne.  Składniki: 4 pałki z kurczaka 3 łyżki żurawiny do mięs (ze słoika) 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju słodka i ostra papryka szczypta curry sól pieprz Olej i żurawinę wymieszać z przyprawami i startym czosnkiem. Natrzeć mięso, włożyć do zamykanej miski i wstawić na dobę do lodówki. Przed pieczeniem przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
warsztaty słoikowe 148

drugiej części ozdabiałyśmy słoiczki różnymi metodami i poznałyśmy technikę decoupage na szkle.  Na początku miałyśmy okazję spróbować przetworów rodem z kuchni marokańskiej. Bardzo smaczne były ogórki z curry, zachwyciłam się smakiem ogórków w przyprawie garam masala i pierwszy raz spróbowałam kiszonych cytryn. Ten smak był dla mnie nowością, w sumie to ciężko go do czegokolwiek porównać, ale nie były

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pieczone skrzydełka - najprostsze 177

Składniki: 12 sztuk skrzydełek drobiowych 3 łyżki mielonej papryki ostrej 3 łyżki mielonej papryki słodkiej 2 łyżki curry 3 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku sól olej Sposób wykonania: Umyte skrzydełka nacieramy przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem, Polewamy niewielką ilością oleju i odstawiamy na około 1,5 godziny aby mięso przeszło smakiem przypraw. Skrzydełka układamy na dużą blachę i polewamy powstałą marynatą

Qchnia po prostu
Jeszcze raz SER Z ZIEMNIAKA, sprawdzona prosta BAZA z 3 składników 155

Można zrobić ser ziołowy, dodając ziół prowansalskich. Można zrobić ser paprykowy, dodając sproszkowanej słodkiej papryki, przy okazji zyskując fajny kolor. Kolor można też podkręcić dodając odrobinę kurkumy. Można dodać curry. Sosu sojowego, pieprzu, papryki ostrej. Można dodać co się chce i co kto lubi, do tego służy dobra baza, żeby można było ją na wiele różnych sposobów bez szwanku modyfikować

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Chipsy z mango 141

Mango jest owocem o szerokim zastosowaniu. Sproszkowane zielone mango czyli  amchur to bardzo popularna przyprawa w kuchni indyjskiej. Z dojrzałych owoców można przyrządzać sałatki, smoothie, dodawać do curry, ryb, ciast i wielu, wielu innych potraw.  Ususzone i zmielone dojrzałe mango pięknie zabarwi lukier i nada ciekawy smak deserom. Z mango można też przygotować przepyszne chipsy, stanowiące doskonałe uzupełnienie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Udko z piekarnika , pieczona dynia hokkaido i karmelizowana brukselka 106

udka sól pieprz szczypta curry indyjskiego 1 ząbek czosnku oregano szczypta papryki suszonej oliwa 1 dynia hokkaido 300 g brukselki 3-4 łyżki nalewki wiśniowej lub innej Udka umyć, osuszyć, posypać przyprawami i solą, skropić oliwą posypać posiekanym czosnkiem i odstawić na ok godzinę. Dynię przekroić na kilka części posmarować oliwą, posolić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Udka ułożyć

Gotowanie jest łatwe
Zrolowane udko z piekarnika 113

udka sól pieprz pół łyżeczki curry 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu balsamicznego pieprz ziołowy staropolski szczypta chili w płatkach 2 łyżki oliwy Udka umyć, i wyluzować od kości . Zwinąć w ruloniki i spiąć wykałaczkami. W naczyniu przygotować marynatę z przypraw, oliwy, octu i sosu sojowego. Namoczyć i otoczyć porządnie w marynacie i odstawić na 2-3 godziny. Przełożyć

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania