curry - 8956 przepisów (strona:353/598)

Chili Con Carne 121

kokosowy, 200g czerwonej fasoli z puszki, 200g kukurydzy konserwowej, 1 duża czerwona papryka, passata pomidorowa - 500g 1 łyżka musztardy miodowej, 2 łyżki koncentratu pomidorowego + pół szklanki wody, szczypta cukru, curry, czosnek granulowany, majeranek, papryka słodka, chili, sól, pieprz, optymalnie: ser żółty do starcia na grubych oczkach oraz szczypiorek dla dekoracji Do mięsa dodaję wszystkie przyprawy. Celowo nie podaję ilości ponieważ

Przepis na Dzień Dobry
Klops z indyka. Dieta szybka przemiana - faza I i II 633

filetu z indyka 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 3 cm kawałek imbiru 250 g startej dynii/kapusty 150 g fasolki szparagowej/papryki 2 garście szpinaku - opcjonalnie sól, pieprz, curry oregano/tymianek/zielona pietruszka lub inne ulubione przyprawy Przygotowanie: filet indyka zmielić razem z cebulą i czosnkiem dynię zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej (kapustę poszatkować), fasolkę szparagową obgotować przez 5 minut (paprykę pokroić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa krem z czerwonej soczewicy z pomidorami 129

litr bulionu drobiowego lub warzywnego ¾ szklanki czerwonej soczewicy 3 pomidory 1 marchew 3 ziemniaki 1 cebula 3 ząbki czosnku ½ brokuła 2 łyżki oliwy z oliwek Przyprawy do smaku curry, kminku mielonego rzymskiego, kolendra sproszkowana, ostra papryka, imbir, sól, pieprz ziołowy, papryczka chili mały kawałeczek. Wykonanie: Ziemniaki i marchew obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić

Pomysłowa kuchnia
Filet kurczaka gotowany na parze - Dieta szybka przemiana. Faza I i II 675

czasie, bo w wydaniu jesiennym. Zapraszam zainteresowanych do przeczytania i po nowe inspiracje! Składniki na 4 porcje: 480 g filetu z kurczaka (4x120 g) sól, pieprz czerwona słodka papryka curry rozmaryn 1 łyżka octu jabłkowego/soku z cytryny Wykonanie: filety z kurczaka opłucz, wysusz papierowym ręcznikiem, a następnie przekrój pod skosem na pół, tak, by otrzymać 4 porcje filety skrop

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Do wyboru, do koloru czyli Kolejna porcja slodkosci :) 172

Miłego słodkiego poniedziałku! Drożdżówka kardamonowa z makiem Wegański chlebek bananowy z rumowymi śliwkami Kakaowa krajanka z lukrem kawowym Razowy chleb orkiszowy z żurawiną i orzechami Pieczone pierogi z nadzieniem curry, z cebuli i boczniaków, z czarnuszką

Dzieje kuchennej Wiewióry
Faszerowane ziemniaki 123

olej, wrzucić pokrojoną drobno cebulę. Smażyć aż cebulka zmięknie, następnie dodać posiekany czosnek. Smażyć chwileczkę. Dodać mielone mięso, bazylią,doprawić solą pieprzem, papryką słodką i ostrą. Ja dodałam pastę curry, ale można ją pominąć. Smażyć wszystko około 5 minut. Mięso musi być przesmażone. Doprawić ponownie do smaku jeśli jest to konieczne. Przygotowanie – za pomocą dużej łyżki wydrążyć środki ziemniaków

Kuchnia Pokoleń
Kuchnia ze smakiem: aromatyczne i pełne smaku przyprawy Knorr cz. 2 92

tradycyjnych dań. Ma lekko korzenny smak i aromatyczny zapach. Kmin rzymski z Indii Nazywany jest także kuminem. Uprawiany i używany jest najczęściej w Indiach. Jest jednym ze składników przyprawy curry. Nadaje potrawom charakterystyczny dla kuchni indyjskiej smak i aromat. Pieprz czarny z Wietnamu To jedna z głownych przypraw używanych w naszej kuchni. Dodajemy ją do praktycznie wszystkich wytrawnych dań. Uprawiana

Health-Fit-Life
Orientalna zupa kalafiorowa 163

Zapraszam na jesienne wydanie zupy klafiorowej na indyjską nutę. Dodatek curry nie tylko całkowicie odmienia kolor zupy, ale razem z kuminem, imbirem i mlekiem kokosowym tworzy ciekawy smak. Zupa jest pyszna! Syta, pożywna, a przy tym bardzo lekka. Nie wymaga wielu składników i jest bardzo prosta do przygotowania. Składniki: 1 mały kalafior 2 -3 ziemniaki 2 łyżki oliwy/masła ghee

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Przepisy na dynię 144

dynią w roli głównej . Z dyni można przygotować wiele cudownych, jesiennych, rozgrzewających dań. Często przygotowuję potrawy z dyni i muszę przyznać, że najlepiej smakuje mi ona pod postacią curry lub gulaszu, jednak równie pyszna jest pieczona. Upieczoną dynię można zjeść samą lub wykorzystać ją do przygotowania innych potraw. Dynia to niezwykle wszechstronne warzywo, można jej używać do sałatek i surówek

Codzienne Gotowanie
Placuszki dyniowe na wytrawnie 128

kolejny. Szybkie i bardzo smaczne placuszki dyniowe na wytrawnie! Składniki: 2 jaja 200g puree z dyni  3 łyżki mąki żytniej przyprawy: pieprz czarny, czosnek granulowany, sól, papryka słodka, curry, szczypta proszku do pieczenia 1 łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych 1 łyżka pestek dyni olej do smażenia  Sposób przygotowania: Do miski wbijamy jaja, dodajemy mąkę, puree z dyni oraz przyprawy

Truskawkowa Fiesta
Prosta FIT zupa jarzynowa 143

różnicy brak. Cała zupa ma kalorii tyle co kot napłakał, a syci na naprawdę długo. Jest smaczna i bardzo rozgrzewająca! Jeżeli chcecie wprowadzić trochę egzotyki to dorzućcie odrobinę przyprawy curry i kumin.  Pamiętajcie aby nie używać warzyw mrożonych, zupa wtedy to totalna klapa. Mrożony może być w niej tylko i wyłącznie groszek. Składniki: 2l wody 3 nieduże ziemniaki

Czarnawisienka
Zupa z dyni - krem 174

marchewki kawałek białej część pora kawałeczek selera oraz korzeń pietruszki puszka mleczka kokosowego(400ml) spora szczypta mielonego czosnku 1łyżka  masła sól, szczypta pieprzu cayenne oraz 1 płaska łyżeczka curry   olej rzepakowy natka pietruszki do dekoracji Wykonanie: Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać około 3-4 łyżek oleju rzepakowego , na rozgrzany wrzucić kolejno por, marchewkę oraz pietruszkę

W garach u Gosi
Lecznicza pasta na wzmocnienie odporności. Zapomnij o przeziębieniu i grypie 549

najlepiej zapijając ciepłą herbatą lub mlekiem. Ze względu na wonne właściwości czosnku, kurację lepiej stosować na noc. Pastę można też wykorzystywać jako przyprawę w kuchni orientalnej, podobnie jak pastę curry. Należy jednak pamiętać, że podczas gotowania może ona utracić niektóre swoje właściwości. Artykuł Lecznicza pasta na wzmocnienie odporności. Zapomnij o przeziębieniu i grypie pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie

Kulinarna Polska
Kociołek wg Aleex 143

czosnku • 4 spore ziemniaki • 0,5 kg kiełbasy śląskiej • 0,5 kg białej kiełbasy • olej • 1 szklanka bulionu lub wody • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka, liście laurowe, curry Sposób przygotowania: 1. Wszystkie warzywa oczyścić i pokroić, jak na zdjęciach. 2. Żeberka porcjować. Kiełbasę pokroić na kawałki. 3. Na dno kociołka wlać oliwę. 4. Na dnie ułożyć warstwę

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania